Ungdomsserien 2023 Løp 1

Postet av Østfold Orienteringskrets den 20. Apr 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Premiæren på årets Ungdomsserie gikk av stabelen tirsdag 18. april, ved Grålum. Trøsken IL var vertskap for løp 1, og kunne ønske 136 deltakere velkommen til o-løp, på en av årets første vårdager. Med sol og temperaturer opp mot 17 grader, var det mange som for første gang la vekk ull og superundertøy, og luftet o-trøyen for første gang i år. Andre hadde kanskje startet sesongen med vårløpene i Østfold, eller kretstur til Hallandspremiären. For mange er likevel første løp i Ungdomsserien, det sikre vårtegn, og et høydepunkt for de mange unge og lovende i kretsen.

Trøsken IL tilbød et litt annerldes terreng for deltakerene. Istedenfor myr og lyng, møtte deltakerene et intrikat stisystem, varierende vegitasjon og mer kontinentalt preg. Dette virket å falle i god smak hos deltakerne, da det var mange gode stier å lange ut løpssteget på, samt at det bød på spennende veivalgsutfordringer.

unnamed file

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

Klubb:
Det var gledlig å se så mange nye fjes i N-løypa og i D/H-10. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Spesielt juniorklassene hadde en fin økning i deltakelse fra samme løp i fjor. Mest poeng samlet Fredrikstad SK med 178 poeng. Halden SK følger tettest med 160 poeng, og OK Moss like bak med 113 poeng. Med mange løp igjen, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

Ledertrøyer:

D 11-12: Her var det Elise Holm Nedrebø (OK Moss) som var raskest, like foran Johanne K. Aaby (Fredrikstad SK), og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). Elise får dermed bære ledertrøy i løp 2. Det var hele 18 jenter som deltok i denne klassen.

H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) trakk det lengste strået blant gutta, kun 20 sekunder foran Daniel Grønberg (Sarpsborg OL). Ole Christian Løchen (Halden SK) tok tredjeplassen. Aksel Solberg kan bære den gule ledertrøya i neste løp.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud fulgte opp OK Moss sin sterke løping, og tok seieren blant jentene. Hun vant foran to blad Fredrikstad SK, med Ingrid Sofie Hox Brynildsen på andreplass og Ellen Maria Ringstad på tredjeplass.

H 13-14: Vinterens vinner av Østfold Vintercup, fortsetter den gode formen utover våren, og Ville Emil Wingstedt (Halden SK) kunne feire seieren blant gutta. Han vant foran klubbkamerat Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), og Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK).

D 15-16: Mest suveren i dag var Jenny Danevad (Fredrikstad SK), hun vant foran Ingrid Agnalt Hjelbak fra arrangørklubben Trøsken IL. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) tok tredjeplassen, knappe 2 sekunder bak Ingrid.

H 15-16: Blant gutta var det Halden SK ved Fredrik Signebøen som var sterkest. Han vant foran Selmer Løken (OK Moss) og Peder Kerkreit (Trøsken IL).

D 17-20: Det var gledlig å se mange jenter i jentenes juniorklasse, og med noen navn savnet, så kan dette bli en spennende klasse utover i sesongen. Best var Erika Lind-Larsen (OK Moss). Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) tok andreplassen, mens Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) tok tredjeplassen.

H 17-20: Blant de eldste gutta var det Martin Bryggen (Halden SK) som hadde de raskeste beina. Han vant foran Audun Nordby (Fredrikstad SK) og Balder Hasvik Larsen (Halden SK). Her var det tett blant løperene fra plassene 3 og utover, så her kan mye skje utover i sesongen.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste i løp 1, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK)
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Her var det lik tid mellom to løpere. Det sto  likt mellom Ellen Maria Ringstad og Ingrid Sofie Hox Brynhildsen begge Fredrikstad SK, men da Ingrid var raskest totalt, får hun den grønne trøya i neste løp.
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss)
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK)
H 15-16: Selmer Løken (OK Moss)
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK)
H 17-20: Martin Bryggen (Halden SK) var raskest, men da han bærer ledertrøyen er det Balder Hasvik Larsen (Halden SK) som bærer trøya ved neste løp.

339680579_227756996574126_4011653891782048955_n.jpgFull fart blant mange deltakere!

Klatretrøya:

D 11-12: Elise Holm Nedrebø (OK Moss) var raskest og har klatretrøya, men Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) får bære trøya i neste løp som nr. 2
H 11-12: Daniel Grønberg (Sarpsborg OL)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) bære klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, Malin Husebye Aamodt var nest raskest, men da hun har spurttrøya er det Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) som får bære trøya i neste løp.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss)
D 17-20: Erika Lind-Larsen (OK Moss) var raskest, men bærer ledertrøya, så Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) får bære trøya i neste løp.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK)

Ingenting gleder mer enn å se ferske debutanter i o-løypa. Sol, varme og orientering går som hånd i hanske, og vi håper å se mange nye og gamle kjente utover i sesongen.

Oversikt over alle resultater: Fortløpende stilling i Ungdomsserien 2023

Neste løp: Halden SK inviterer til Ungdomsserieløp nr. 2 - sprint Tirsdag 9. mai 2023. Se innvbydelse her:  Ungdomsserien 2023 løp 2

Til slutt vil vi få takke Trøsken IL for et flott gjennomført arrangement.