Kretsting for året 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Feb 2024


Det var godt oppmøte da Kretsting for året 2023 ble holdt på K5 ved Grålum. Under Kretstinget var det tid for å hedre fjorårets prestasjoner i Skaukarenes Krus, og ildsjeler som over tid har lagt ned en stor innsats for orienteringsidretten i Østfold.

Året 2023:

Gjennom året 2023 har Østfold orienteringskrets igjen vært sentrum for o-idretten ved flere anledninger. Først da OK Moss og Indre Østfold OK inviterte til orienteringsfest under Verdenscupen med innlagt Norgescup og publikumsløp i Østfold 26.-30. april. Over 4 dager fikk løpere fra 31. nasjoner og 4 verdensdeler, og totalt omkring 2500 daglig besøkende oppleve Østfold skogene på sitt beste. Verdenscupløpene fikk TV-sendinger i beste sendetid, og nådde ut til et stort publikum. TV-tallene viser at mange lot seg begeistre av orientering fra Østfold. Den samme helgen var Halden SK vertskap for norgesmesterskapet i natt-orientering, med sterke østfoldresultater i flere klasser.

Litt senere var igjen Østfold i sentrum av begivenhetene da Fredrikstad SK var vertskap for Unionsmatchen. Under 3 dager på Kråkerøy fikk 340 løpere fra 8 kretser i Norge og Sverige boltre seg i de østfoldske skoger.

Det har i 2023 vært et godt samarbeid mellom klubbene i kretsen om kretsaktiviteter. I mars var det en stor gjeng som deltok på Hallandspremiären, med felles overnatting og storbuss. Ungdomsserien skapte igjen stort engasjement, med mulighet for å samle poeng i klubbkonkurransene og de individuelle poengtrøye konkurransene. Ungdomsserien er en viktig utviklingsarena for kretsens ungdom og juniorer, både for å skape løpserfaring, men også for å skape en sosial arena for ungdommene i kretsen. Vinnere i årets klubbkonkurranse ble Fredrikstad SK.

Stolpejakt og turorientering har i 2023, igjen vært populært hos et stort publikum. Mange har reist land og strand rundt på jakt etter stolper og poster, og har fått ta del i gleden ved å finne fram i ukjent terreng og fine natur- og kulturopplevelser.

En stor takk til alle løpere, arrangører, frivillige, foreldre og supportere som bidrar til orienteringsfelleskapet i Østfold.

Kretstinget:

Kretstinget ble åpnet av kretsleder Chatrine Amundsen, som ga ordet videre til gjest på Tinget, og representant for Viken Idrettskrets, Turid Williksen. Turid Williksen presenterte arbeidet til Viken Idrettskrets, og hvordan kretsen kan få hjelp til lovtekniske spørsmål, støtteordninger og andre oppgaver.

Det var totalt 15 stemmeberettigede representanter på årets Kretsting. De innkomne sakene ble gjennomgått med gode innspill til løsninger underveis. Årsberetning, handlingsplan, regnskap for 2023 og budsjett for 2024 ble gjennomgått og vedtatt, med gode skussmål fra Kontrollkomiteen.

Valg:
Anette Svartedal representerte valgkomiteen om informerte om valgkomiteens innstilling til verv i 2024. Følgende personer ble valgt:


Styret fikk under Kretstinget fullmakt til å gjøre valgkomiteen fulltallig i etterkant av Tinget. Dette ble gjort, og ny valgkomite for 2024 er:


Blomster, utmerkelser og premiering:

Det hyggeligste under hvert Kretsting, er muligheten til å applaudere våre flotte medlemmer for deres innsatser gjennom kortere og lengre tid. Under årets Kretsting var det mye å applaudere:


Skaukarenes Krus 2023:

Vinnerne av Skaukarenes Krus 2023 hedret med utdeling av Skaukarenes Krus av representant for Skaukarene Torbjørn Kullerud.

Vinnere i 2023 var
D 11-12 Elise Holm Nedrebø (OK Moss)
H 11-12 Håkon Bryggen (Halden SK)
D 13-14 Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss),
H 13-14 Ville Emil Wingstedt (Halden SK


Blomst for ekstra innsats:
Etter innspill fra klubbene i Østfold orienteringskrets, var det ønskelig å gi Erik Rytter Jakobsen (OK Moss) en blomst for sin innsats med arrangementserien Østfold Indoor Challenge. Gjennom nytenkning, har Østfold Indoor Challenge blitt et populært orienteringskonsept i vintermånedene.


Takk for innsats i verv:

Kretsen takket Anette Svartedal for hennes rolle som leder i valgkomiteen siden 2022.

Kretsen takket Anders Lunde for hans innsats som Ungdoms & Treningsråd i styret.

Kretsen takket Asle Gudim for sitt mangeårige lederverv i komiteen for fortjenestemedaljer.

Kretsen takket Erik Listerud og Odd Korslund for deres innsats i Kontrollutvalget.


Østfold orienteringskrets sin fortjenestemedalje:

Fortjenestemedaljekomiteen innstilte 3 representanter for tildeling av Fortjenestemedalje for sin innsats for Østfold orienteringskrets:

Elsie Brenne (Kretsledervervet)
Var leder for Østfold orienteringskrets i to år, og bidro til en videreføring av den gode driften og organiseringen av kretsen. 

Odd Korslund (Revisjon og kontrollutvalg)
Har sittet i revisjons og kontrollutvalg siden 2014, og sørget for et viktig oversyn på kretsen sitt arbeid.

Om sin tid forteller Odd:

"Jeg ble valgt inn som revisor på ØOK’s ting 10. februar 2014. Vi var da to fra OK Moss som revisorer, noe som gjorde arbeidet enklere. Vi bor ikke langt fra hverandre heller, så kontakten var lett å opprettholde.

De første årene var bilagene samlet i en mappe, regnskap og balanse likeens. Alt var godt organisert av kretssekretæren så det var greit å revidere. Noe kontakt med sekretær var nødvendig, men vi fikk klargjort det som var uklart.

Utviklingen innen data gikk videre og kretsen fulgte opp. Da vi fikk oversendt alt elektronisk, ble det enda enklere å sitte i kontrollkomiteen som den etter hvert ble hetende. Alt var enda mer oversiktlig og enda eklere å kontrollere. Noe kontakt med kretsen var enda nødvendig, så vi følte fremdeles samhørighet med denne. 

Det har vært noen fine år og jeg er glad for at jeg har kunne bidratt. 

Takk også for den overraskende oppmerksomheten som ble meg til del på årets ting."

Erik Listerud (Revisjon og kontrollutvalg)
Har sittet i revisjons og kontrollutvalg siden 2007, og vært med på en stor utvikling i Østfold orienteringskrets. 

Om sin tid forteller Erik:

"Jeg ble valgt som revisor under ØOK’s ting den 5. februar 2007 sammen med Bent Galborgen. Første gang vi skulle revidere regnskapet ble det fremlagt et regnskap som ikke var korrekt m.m. Vi som revisorer kunne ikke godkjenne dette regnskapet. Dette regnskapet måtte vi som revisorer rekonstruere og måtte be om et ekstraordinært Kretsting for å få det godkjent.

Etter dette året ble det virkelig orden på regnskapet. Samarbeidet med Kretssekretær har vært meget godt gjennom alle årene. Senere ble vi valgt inn i Kontrollutvalget (etter NIFs nye lover).

Under vår periode ble vi gjennom ØOK også utnevnt til revisorer i «Finn Frem Prosjektet» som ble gjennomført i perioden 2018-2020. Et flott prosjekt som tilførte Østfold mange nye kart. ØOK har vært og er en veldrevet organisasjon som er en «foregangskrets» for hele landet. 

Kretsen har både fått arrangere et Verdensmesterskap og World Cup. Begge arrangementene ble meget vellykket gjennomført. Veldig god reklame både for O-idretten, Kretsen og Østfold. Og det viser at Østfold er en veldrevent og anerkjent Krets.

Hvert år arrangeres det andre store og mange løp også i Kretsen. Jeg vet det er meget krevende å arrangere o-løp. Selv har jeg vært styremedlem og Leder i Vansjø/Svinndal I.L. O- gruppe i mange år før det ble sammensluttet med OK Moss i 2012. Jeg har også sittet som Revisor/Kontrollutvalg i OK Moss i flere år. Også der har det vært interessent å følge utviklingen.

Er æresmedlem i Vansjø/Svinndal I.L. Interessen for O-sport og løp fikk jeg virkelig fra jeg hadde min plikttjeneste i Forsvaret også sammen med våre døtre har vi løpt mange forskjellige steder.

Det er var en stor overraskelse jeg skulle få Østfold O-krets Fortjenestemedalje.

Takker også for de hyggelige ordene og blomstene jeg fikk under Kretstinget den 5. februar 2024."

Over ser vi f.v. Elsie Brenne, Erik Listerud og Odd Korslund

Takk til alle fremmøtte på årets Kretsting. Nedenfor finner dere alle dokumenter som ble gjennomgått på Tinget, samt underskrevet protokoll.

Signert Protokoll

Regnskap for 2023 og Budsjett for 2024

Lov for Østfold Orienteringskrets

Kontrollkomiteens beretning for året 2023

Årsberetning for året 2023 ØOK