Tekniskråd
Teknisk råd skal i samarbeid med kretsens lag og øvrige råd gi et godt og variert løpstilbud som er i tråd med Norsk Orienterings mål for økt aktivitet og rekruttering av nye løpere.
Teknisk råd hovedoppgaver er å utarbeide terminliste for kretsen i samarbeid med kretsstyret og klubbene i kretsen, samt bidra til best mulig kvalitetssikring av løpsarrangementer i kretsen. Blant annet ved å utnevne teknisk delegerte, samt jury til nasjonale løp i kretsen.
Ved spørsmål til Teknisk råd ta kontakt med kretsen via: Kontaktinformasjon ØOK styret
Terminlisteoppsett:
Teknisk råd lager et utkast sammen med kretssekretær. Forslag til terminliste presenteres på lagledermøtet i oktober. Kretsmesterskapene følger oppsatt rulleringsplan, men det er behov for å gjøre justeringer i rulleringsplanen ved jevne mellomrom.
TD’er/Kontrollører:
Teknisk råd oppnevner TD’er/kontrollører til kretsmesterskap, de store nasjonale vårløpene og Blodslitet på høsten. ØOK har utarbeidet en liste med navn på kontrollører som er forespurt og som har sagt seg villige til å påta seg en kontrollørjobb.
"Kontrollør-poolen" bør oppdateres kontinuerlig, og teknisk råd tar gjerne imot forslag til kandidater fra klubbene.
Veileder for kontroll av kretsen sine løp finnes her: TD instruks ØOK 2023.12.pdf
Jury:
Kretsmesterskap skal ha jury, og det er Teknisk råd som setter opp jury.
Kartarbeid:
Teknisk råd tar imot kartanmeldelser fra klubbene for å godkjenne disse. Klubbene har stort sett «sine» områder som de lager kart over. Ved evt. konflikt om terreng mellom to klubber, må ØOK megle og tildele terrenget til en av klubbene evt. pålegge samarbeid. Kartkontrollører utnevnes når oppdragsgiveren (klubben) ønsker det eller Teknisk råd anser det som nødvendig (NM og internasjonale løp).
Skjema for anmeldelse av kart for godkjenning finnes her: skjema_1-1_anmeldingskjema_inkludert_status_for_rettighetshavere_28feb_2023.doc
Kartgodkjenning:
Teknisk råd utdeler godkjenningsmerke når synfaringskontroll/kartkontroll er utført. ØOK fører register over utgitte kart hvert år.
VDG:
VDG-arbeidet skjer i klubbene. Det er svært viktig at klubbene holder et årlig møte med de lokale rettighetshaverne (grunneierlag, viltnemnd). Teknisk råd kan bistå i spørsmål vedrørende VDG
Tips for VDG arbeid finnes her: VDG-arbeid_Veileder_NOF.pdf
Avtale om retningslinjer for o-idrettens forhold til naturmiljø og rettighetshavere finnes her: avtale_om_retningslinjer_for_o-idrettens_forhold_til_naturmiljo_og_rettighetshavere_20171130 (1) (1).pdf