Ungdomsserien løp 5

Postet av Østfold Orienteringskrets den 11. Sep 2024

Over: Maren Signebøen, Martine Hæren, Tina Hæren og Johanne Klavestad Aaby. Foto: Karianne Hauge

Kalenderen viser at vi er inne i høsten, og etter en rekordvarm start på september, var det mer tradisjonelt høstvær som møtte de 111 deltakerne på Ungdomsserien løp 5, fra Ormtjernhytta i Halden. Med varme- og skiftemuligheter inne på Ormtjernhytta, samt at det tyngste regnværet lot vente til etter at alle deltakerne var kommet i mål, ble det en svært så hyggelig ettermiddag i Halden, både for løpere, tilskuere og arrangører.

Halden SK ved løpsleder Karianne Hauge Bjugan, og løypelegger Lars Erik Myhre hadde organisert en flott arena ved Ormtjernhytta ved inngangen til Ertemarka i Halden. Området er et populært området for både tur og trening, og ligger et steinkast lengre sør for arena for årets Halden O-meeting. Kartet som ble benyttet for tirsdagens Ungdomsserie, var nytegnet for årets Halden O-meeting, og bød på et klassisk Halden terreng, med størsteparten hvit åpen furuskog, noe tettere granskog og et varierende sti-nett i ulike størrelser.

Over: Det var vått i skogen, så mange benyttet muligheten til å skifte og varme seg litt inne på Ormtjernhytta. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

Over: Glade arrangører fra Halden SK sto klare for å sende løperne ut i skogen tirsdag kveld. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

Over: De deltakerne som hadde litt ekstra tid til å løfte blikket, kunne nyte en vakker utsikt fra toppen av klatrestrekket. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

Løyper:
Løypelegger Lars Erik Myhre hadde lagt spennende mellomdistanseløyper hvor løperne ble testet i å tilpasse teknikken til stadig skiftende moment. Halden terrenget rundt Ormtjern er stort sett åpent og fint, men høy lyng og gress, kan gjøre det fysisk tungt, så løypene utfordret deltakerne i å veksle mellom rett på, og det å utnytte åpne bergrabber eller stier for å forenkle løpbarheten. 

Over: DH15-16 løypa

Under ser vi en duell mellom Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og Fredrik Signebøen (Halden SK). De endte opp som nr. 1 og 2 i gutter H 15-16, og i mål skilte det kun 49 sekunder. Til den 6. posten ser vi at begge løpere gjennomførte sine veivalg på en god måte, men at det kunne lønne seg å utnytte stiene til å sette fart underveis.


For egen analyse av ulike veivalg, finnes alle løyper i Livelox: Livelox - Løp 5


Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange artige konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse. Klubben som samler flest poeng i de ulike klassene gjennom året, kan til slutt kalle seg "Ungdomsmestere 2024".

Klubb:
Med løp på hjemmebane mobiliserte arrangørklubben Halden SK svært godt i N-åpen, og fikk med seg hele 26 poeng fra N-åpen. Gledelig var det også å se at Varteig OL mobiliserte godt i N-åpen. Også i DH9-10 hadde Halden SK flest deltakere denne tirsdagen, med Fredrikstad SK som nr. 2. Igjen var det gledelig å se at Idd Sportsklubb hadde med en deltaker.

Sammenlagt i klubbkonkurransen er det fremdeles Fredrikstad SK som holder et godt grep om pokalen med sine 800 poeng. Halden SK er nærmest med 544 poeng, så her er nok mye avgjort før finalen. OK Moss følger på en tredjeplass med 396 poeng. I de ulike klassene er det større muligheter for flere klubber til å kapre en pokal. Det skiller f.eks. kun 3 poeng mellom OK Moss (18. poeng) og Fredrikstad SK (15 poeng) i klassen DH10-20U. 3 poeng tilsvarer kun 1 løper, så her gjelder det å mobilisere til finalen. Også i DH17-20 gjelder det for OK Moss å mobilisere, da de har mulighet til å slå Fredrikstad SK med god løping, og bra antall deltakere i finalen.

Full oversikt over sammenlagtstilling i Ungdomsserien 2024

Over: Glade HSK-jenter etter vell gjennomført løp. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

Ledertrøyer:

D 11-12: I yngste jenteklasse var det en tett duell om seieren mellom sammenlagtleder Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). Etter at løp 4 i Ungdomsserien ble strøket, var alle jentene nå klare for å springe for viktige poeng i sammendraget. Mira Fosser Lundsrud startet sterkest på de to første postene, men hadde Eva Riddervold Kahrs like bak, og på den 3. posten overtok Eva teten. De to duellantene fulgte hverandre tett hele veien, og halveis skilte det kun 5 sekunder mellom de to. I avslutningen fikk Eva Riddervold Kahrs en liten bom til den 9. posten, mens Mira Fosser Lundsrud holdt hodet kaldt, og kunne med det ta seieren denne tirsdagen. Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen.

Sammenlagt er det Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) som holder den gule ledertrøya inn i finalen.

H 11-12: Blant de yngste guttene var det også tett og spennende, med hele feltet innenfor 15 minutter. Blant de 5 første løperne skilte det kun 3,5min. Det ble en hard duell mellom guttene fra Fredrikstad SK, og hjemmeløperne fra Halden SK. Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) satte tempo fra start, men ble tett fulgt av Elias Hauge Bjugan (Halden SK), som ledet på den 4. posten. På den 5. posten, som også var klatrestrekk, var det poengjegeren Trym Strømberg (Fredrikstad SK), som klinket til for å forsvare klatretrøya, og tok med det også over ledelsen i løpet. Etter den 6. posten var det helt likt mellom Johan Karlsson Kahrs og Elias Hauge Bjugan i tet. Ingen av de to gjorde noen feil i avslutningen, men Johan Karlsson Kahrs hadde et lite knepp mer å gi i avslutningen, og knep seieren med 15 sekunder på Elias Hauge Bjugan. Aksel Solberg (Fredrikstad SK) løp et stabilt løp, og tok med det tredjeplassen.

Sammenlagt er det Aksel Solberg (Fredrikstad SK) som holder den gule ledertrøyen. Her er det svært tett, så mye kan forandres i finalen.

Over: Elias Hauge Bjugan (Halden SK) gjorde et godt løp på hjemmebane. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

D 13-14: Blant jenter 13-14 var det årets Hovedløpsvinner Randi Fugleneb Aamand (Fredrikstad SK) som igjen viste seg frem denne høsten. Et solid teknisk løp, med god stabilitet ledet henne frem til en seier med knappe 2 minutter. Om andreplassen var det en spennende duell mellom hjemmeløper Hanna Haldin (Halden SK) og Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK). De to vekslet underveis, men i mål var det Hanna Haldin som trakk det lengste strået.


De to duellantene Hanna Haldin (Halden SK) og Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) ligger også å kniver i sammendraget. Det er Hanna Haldin som holder ledertrøyen, men mye kan skje i finalen.

Over: Hanna Haldin (Halden SK) og Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) før start i Ungdomsserien. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

H 13-14: I guttenes 13-14 klasse var det Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) som gjorde sin debut for året i Ungdomsserien. Etter en sterk høst i de lokale Kretsmesterskap, og en sommer som ble kronet med sølv under Hovedløpet Sprint, viste Joel seg frem under tirsdagens mellomdistanse, hvor han løp inn til en klar seier. Andreplassen gikk til Håkon Bryggen (Halden SK), og tredjeplassen gikk til Sixten Sand (Halden SK).


Håkon Bryggen (Halden SK) holder ganske trygt på den gule ledertrøya inn i finalen.


Over: Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) debuterte med seier i årets Ungdomsserie. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

D 15-16: Dagens "Knock-out" fikk vi fra Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss), som virket å fly gjennom den ganske så krevende mellomdistansen i Ertemarka. Den lettbeinte mossingen klokket inn på imonerende 31:04, og leverte en kilometertid det luktet svidd av, selv i det våte gresset. Andreplassen gikk til Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK), og tredjeplassen gikk til Pauline Gudim Valsgård (OK Moss).

Sammenlagt er det veldig spennende før finalen, da Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) leder med kun 14 poeng ned til Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK). Også Betina Arnesen (Fredrikstad SK) har levert en veldig sterk høst, og ligger å lurer like bak på en tredjeplass. Da fire løp er tellende, kan Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) også vinne sammenlagt om hun får til et godt løp i finalen.


H 15-16: Det som har seilt opp som høstens store duell, er kampen mellom Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og Fredrik Signebøen (Halden SK). De to klubbkameratene har begge levert sterkt denne høsten, og var på ny i en rafflende duell. Ville ledet på de første 5 postene, men så overtok Fredrik Signebøen til den 6. posten (som vi så lengre opp i artikkelen), da han tok et smart stiveivalg til den 6. posten. En bom til den 10. posten, mens Ville fortsatte sin stabile løping, avgjorde duellen i favør Wingstedt. Klatre og spurtkonge underveis ble Isak Solberg (Fredrikstad SK) som tok med seg flest klatre- og spurtpoeng, og med stabil orientering også en tredjeplass i løpet.


De tre på pallen holder også samme rekkefølge i sammendraget, men her står alt å faller på finaleløpet, da Ville Emil Wingstedt (Halden SK) kun leder med 14 poeng ned til Fredrik Signebøen (Halden SK) på andreplass.


D 17-20: En fersk seniornorgesmester er ikke hverdagskost i Ungdomsserien, men 17 år gamle Jenny Danevad (Fredrikstad SK) leverte et mesterstykke på 1. etappen under NM-stafetten i Verdal søndag 8. september. I kamp mot norges beste seniorløpere, vekslet hun som nr. 13, ca. 2min bak tet, og med to blad Olaussen på de siste etappene ble det gull til Fredrikstad SK. Kun 2 dager seinere viser Jenny at hun er motivert for å utvikle seg videre, da hun stilte i Ungdomsserien løp 5. Her løp hun inn til sin andre seier på rad. Fredrikstad SK stiller sterkt i juniorklassen, og hadde også Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) og Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) på start som ble hhv. nr. 2 og 3.


Sammenlagt er det Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) som nå leder sammenlagt.


H 17-20: En o-stjerne fikk vi også besøk av i herrenes juniorklasse, hvor bronsemannen fra junior-VM på mellomdistanse, Alfred Bjørnerød (OK Moss), fikk prøvd seg på mellomdistanse i Ertemarka. Alfred viste at farten fremdelses finnes i kroppen, da han gjør sine forberedelser mot høstens JEC, med seier i Ungdomsserien løp 5. Årets to duellanter i Ungdomsserien, Martin Bryggen (Halden SK) og Johan Haugstvedt (OK Moss) hadde nok en tett duell, hvor Martin Bryggen gikk seirende ut av duellen på hjemmebane.

Sammenlagt leder Martin Bryggen (Halden SK) klart, men da det er kun 4 løp som teller i sammendraget, har Johan Haugstvedt (OK Moss) en mulighet med et solid løp i finalen.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste i etter løp 5, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) med nok en sterk spurt, men siden hun også holde de andre poengtrøyene, er det Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL) som låner trøya i neste løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) med full pott etter 5 løp.
D 13-14: Elise Holm Nedrebø (OK Moss) har også full pott etter 5 løp.
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) leder spurtkonkurransen, men holder også den gule ledertrøya, så William Barslund (Fredrikstad SK) låner den grønne trøya i neste løp, og har sjansen på å vinne den med nok en god spurt.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viste igjen sin styrke i spurten, har full pott etter 5 løp.
H 15-16: Isak Solberg (Fredrikstad SK) står med full pott etter 5 løp, og har vist seg som en meget god avslutter i årets sesong.
D 17-20: Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) leder både spurt og sammenlagt, så Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) låner trøya i neste løp. Med en sterk finale har Ingrid mulighet til å ta den grønne trøya.
H 17-20: Martin Bryggen (Halden SK) har god kontroll på den grønne trøya, men leder også sammenlagt, så Johan Haugstvedt (OK Moss) får låne trøya i neste løp.

Over: Det var full fart i oppløpet i kampen om viktige poeng i spurtkonkurransen. Foto: Karianne Hauge Bjugan.

Klatretrøya:
Klatretrøya holdes av løperen som har samle flest poeng på utvalgte "klatrestrekk" gjennom sesongen. Klatrestrekkene har ofte en del stigning, og krever stor kapasitet. Kretsen har mange løpere med sterke klatrebein.

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) klatret kjappest, men siden hun også leder spurtkonkurransen og ledertrøya, og Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL) låner spurttrøya, er det Maia Agnete Svenningsen (Halden SK) som låner trøya i neste løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) imponerte nok en gang i bakkene, og leder klatrekonkurransen. Da Trym også leder spurtkonkurransen, er det Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) som låner klatretrøya i neste løp.
D 13-14: Hanna Haldin (Halden SK) leder klatretrøya, men også sammenlagt, så Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) låner trøya i neste løp.
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) var raskest, men har spurttrøya og ledertrøya, så Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) låner klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Betina Arnesen (Fredrikstad SK) har vist imponerende form utover høsten, og leder nå klatrekonkurransen før finalen.
H 15-16: Fredrik Signebøen (Halden SK) overtok klatretrøya med en sterk bakkespurt.
D 17-20: Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) leder alle trøyene, så derfor låner Emma Aune Jakobsen (OK Moss) trøya i neste løp.
H 17-20: Martin Bryggen (Halden SK) holder alle trøyene, så Audun Nordby (Fredrikstad SK) låner trøya i neste løp.

Over: Løpsleder Karianne Hauge Bjugan og løypelegger Lars Erik Myhre kan si seg fornøyd med vell gjennomført Ungdomsserie.

Over: Godt kledde, men alltid godt humør på arrangørstaben i Halden SK.

Oversikt over alle resultater:
Oversikt resultater løp 5 i Ungdomsserien
Full oversikt over sammenlagtstilling i Ungdomsserien 2024



Neste løp: 

Finalen i årets Ungdomsserie går av stabelen tirsdag 24. september i Trøsken, og det er sprint som står på programmet. Etter løpet blir det enkel servering, og premieutdeling for årets Ungdomsserie. Håper mange har muligheten til å delta på årets finale!

Informasjon om påmelding, Innbydelse, PM, m.m finnes på Eventor - Ungdomsserien løp 6

Minner også om O-troll leiren som går av stabelen fredag 20. til lørdag 21. september i Indre Østfold. Se informasjon her: O-troll leiren 2024


Til slutt vil jeg rette en stor takk til Halden SK for et strålende arrangement! Og alle deltakere og foreldre for innsatsen denne tirsdagen.





O-Troll leir 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 3. Sep 2024




Invitasjon for årets O-troll leir er nå ute i Eventor. Det blir en innholdsrik leir, ledet av unge trenere fra kretsen, samt arrangør Indre Østfold OK. Vi håper at mange 9-13 åringer har lyst å delta på en morsom o-helg.

Påmelding gjøres i Eventor - Påmelding O-troll leir 2024
Innbydelse kan lastes ned her: Invitasjon til Otroll leir 2024








Ungdomsserien løp 4 m/Overnatting

Postet av Østfold Orienteringskrets den 2. Sep 2024


Lørdag 31. august, på årets siste sommerdag, gikk Ungdomsserien løp 4 av stabelen fra Skihytta til OK Moss. Med sentral plassering midt i Mossemarka, var det gode muligheter for krevende skogsorientering da Ungdomsserien startet opp etter sommerferien med langdistanse. 109 deltakere utnyttet det gode sommerværet til en strålende dag i skogen. I etterkant ble en stor gjeng løpere igjen på Skihytta, for en sosial ettermiddag med god mat, lek og moro, før overnatting på hytta, og buss til KM-langdistanse neste morgen.

OK Moss ved løpsledere Thomas Roskifte og Odd Arild Godsveen Bodahl, hadde lagt det meste godt til rette for en flott dag i skogen. Dessverre var post 48 og 49 forvekslet i skogen, noe som påvirket klassene DH11-12, DH13-14 og DH10-20U. Dette var utrolig kjedelig for de berørte løyper, og for arrangør, som var de første til å beklage feilen. Det er fult forståelig at noen blir frustrerte over slike feil, men det er sånt som kan skje, og det er viktig å huske at det i bunn og grunn handler om lek og moro. Arrangør har tatt lærdom, og vil sikre rutinene til neste gang. 

For å gjøre det mest mulig rettferdig, er det besluttet at løpet ikke teller i sammendraget for de berørte klassene. Noen skjønte feilen raskt, stemplet, og løp videre, mens andre ble usikre, og rotet mye rundt. Vi synes derfor det er mest rettferdig å stryke løpet, og håper på forståelse for denne beslutningen.

Over: To løpere fra Fredrikstad SK på full fart inn mot mål. Foto: Thomas Roskifte.

Løyper: Det var juniorløper Sondre Ladim, fra arrangørklubben OK Moss, og kjent fra arrangørgruppa Bananaboyz, som var løypelegger. Sondre som selv er godt kjent i Mossemarka, hadde utnyttet terrenget godt, og skapt krevende løyper, i tidvis meget detaljrikt terreng. Løypene vekslet mellom kortere strekk hvor finorienteringen måtte være på topp, og litt lengre veivalgsstrekk hvor løperne måtte ta stilling til om rundt eller rett på var best.

Over: Løypa i DH15-16

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange artige konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse. Klubben som samler flest poeng i de ulike klassene gjennom året, kan til slutt kalle seg "Ungdomsmestere 2024".

Klubb:
Det var gøy å se en rekke nye ansikter etter sommerferien i de yngste klassene. Fredrikstad SK, som jent har hatt et stort antall rekruttløpere med i årets Ungdomsserie, mønstret også et godt antall løpere denne lørdagen, og hadde klart flest startende i N-åpen, DH9-10 og DH10-20U til sammen. Litt ekstra morsomt var at Sarpsborg OL var klubben med nest flest løpere, og dette ga dem et godt byks på klubbrankingen. Det er godt å se at det gror godt også i sarpsborgdistriktet. 

Sammenlagt er det fremdeles Fredrikstad SK som holder et godt grep om den største pokalen i årets Ungdomsserie, når alle klasser legges sammen. Med 636 poeng, har de en ledelse på hele 255 poeng ned til Halden SK på andreplass med 381 poeng. OK Moss følger på en tredjeplass med 321 poeng. 

I klassekonkurransene leder Fredrikstad SK 6 av 7 klasser, hvor Halden SK holder ledelsen i DH13-14. Men flere klubber har mulighet til å overta ledelsen i flere av klassene, så her gjelder det å mobilisere løpere til de to siste konkurransene.



Ledertrøyer:
Da klassene DH11-12 og DH13-14 strykes for dette løpet, vil det ikke bli endringer i disse klassene. Det var gledelig å se et stort antall deltakere i alle fire klasser, og igjen beklager arrangør for forvekslingen av postkoder.

Full oversikt over sammenlagtstilling i Ungdomsserien 2024


D 15-16: I jenter D 15-16 ble det en klubbduell mellom lagveninnene Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) og Betina Arnesen (Fredrikstad SK). Førstnevnte Malin tok hjem både seier i løpet, og viste igjen frem sine spurtferdigheter, mens Betina sikret nye klatrepoeng, på trøyen hun hadde til låns.

Med sin seier, tar Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) over den gule ledertrøya i D 15-16.

H 15-16: En klubbduell ble det også i H 15-16, der Fredrik Signebøen (Halden SK) og Ville Emil Wingstedt (Halden SK) hadde en spennende duell om seieren. Best ut kom Fredrik Signebøen, og han trygget ledelsen sin gjennom en sikker og solid start på løpet. Til den krevende 7. posten gjorde han en større feil, og Ville overtok ledelsen. Ville satte så opp et godt tempo, og så lenge ut til å styre mot seier, men en feil til den tredje siste posten kostet hand drøye 70sekunder, og Fredrik kunne med en sterk avslutning løpe inn til seier med drøye halvminuttet. Ralf Johannes G. Hamre (Sarpsborg OL), gjorde et imponerende løp, og tok tredjeplassen.

Da Fredrik Signebøen (Halden SK) mangler en start i årets Ungdomsserie, har Ville Emil Wingstedt (Halden SK) foreløpig ledelsen, men når 2 løp kan strykes i finalen, vil hvert poeng telle.

D 17-20: Blant juniordamene gjorde Jenny Danevad (Fredrikstad SK) sin første opptreden i årets Ungdomsserie, og jenta som har imponert som førsteårsjunior i D17-18 på nasjonalt nivå, klinket til med en seier. Andreplass ble det til Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK), og også tredjeplassen gikk til Fredrikstad SK ved Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK).

Emma Aune Jakobsen sto over sitt første Ungdomsserieløp for sesongen, men har fortsatt den gule ledertrøya.

H 17-20: Martin Bryggen (Halden SK) fikk tatt viktige 1000 poeng på sin argeste konkurrent Johan Haugstvedt (OK Moss) i sammendraget blant juniorgutta. Martin vant løp 4 i årets Ungdomsserie foran Birk Breimo (OK Moss).

Martin Bryggen (Halden SK) holder nå den gule ledertrøya.



Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter løp 4, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) beholder trøya da løp 4 strykes
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya da løp 4 strykes
D 13-14: Elise Holm Nedrebø (OK Moss) beholder trøya da løp 4 strykes
H 13-14: Siden Håkon Bryggen også holder den gule ledertrøya, er det William Myklestad (Halden SK) som låner trøya i neste løp. Stillingen er uforandret da løp 4 strykes.

D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viste igjen sin styrke i spurten, og holder den grønne trøya. Hun holder også ledertrøya, så Betina Arnesen (Fredrikstad SK) låner trøya i neste løp.
H 15-16: Isak Solberg (Fredrikstad SK) overtar spurttrøya etter en sterk spurt.
D 17-20: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) holder alle poengtrøyene, så Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) låner trøya i neste løp.
H 17-20: Martin Bryggen (Halden SK) har den grønne poengtrøya, men har også de andre trøyene. Derfor er det Johan Haugstvedt (OK Moss) som låner spurttrøya i neste løp.

Klatretrøya:
Klatretrøya holdes av løperen som har samle flest poeng på utvalgte "klatrestrekk" gjennom sesongen. Klatrestrekkene har ofte en del stigning, og krever stor kapasitet. Kretsen har mange løpere med sterke klatrebein.

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) klatret kjappest, leder spurtkonkurransen og ledertrøya og klatrekonkurransen. Derfor er det Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL) som låner klatretrøya i neste løp, da stillingen er uforandret som følge av strykning av løp 4.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) imponerte nok en gang i bakkene, og leder klatrekonkurransen. Da Trym også leder spurtkonkurransen, og når 2 i klatrekonkurransen, Aksel Solberg (Fredrikstad SK), holder den gule ledertrøya, er det Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) som låner klatretrøya i neste løp. Stillingen er uforandret som følge av strykning av løp 4.
D 13-14: Oda Gullingsrud (Sarpsborg OL) holder trøyen, da løp 4 strykes.
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) var raskest, men har spurttrøya og ledertrøya, så Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) låner klatretrøya i neste løp. Stillingen står, da løp 4 strykes.

D 15-16: Malin Huseby Aamodt (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så derfor er det tredjeplass i klatrekonkurransen, Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) som låner trøya i neste løp.
H 15-16: Isak Solberg (Fredrikstad SK) leder klatre- og spurtkonkurransen, derfor låner Oskar Roskifte (OK Moss) trøya i neste løp.
D 17-20: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) holder alle trøyene, og nr. 2 Hedvig Scheele Søyland låner den grønne spurttrøya, så derfor låner Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) trøya i neste løp.
H 17-20: Blant juniorgutta er det Martin Bryggen (Halden SK) som holder alle trøyene. derfor er det Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) som låner klatretrøya i neste løp.

Over: OK Moss stilte med sveler til kiosken for løp 4 i Ungdomsserien, noe spesielt de av vestlandsk slekt satte ekstra stor pris på. Foto. Thomas Roskifte.

Oversikt over alle resultater:
Resultater - Ungdomsserien løp 4
Sammenlagtresultat Ungdomsserien 2024 etter løp 4

Neste løp: Tirsdag 10. september er det duket for løp 5 i Ungdomsserien. Da er det Halden SK som inviterer til Ertemarka, og nytt kart av 2024. Det blir en spennende mellomdistanse, i terrenget som ble benyttet for de lengre løypene under året Halden O-meeting.

Informasjon om selve løpet, samt påmelding gjøres her: Eventor - Ungdomsserien løp 5 (Halden)

Tross litt kluss med noen postkoder, vil jeg rette en takk til OK Moss som laget et hyggelig arrangement, og skapte en veldig hyggelig kveld på Skihytta. Med god mat, lek og morro, var det glade o-løpere som trasket til bussen for KM-lang søndag morgen.




KM-Langdistanse

Postet av Østfold Orienteringskrets den 2. Sep 2024


På årets første høstdag, valgte sommeren å gjøre et lite comeback, til stor glede for de 143 startende under årets Kretsmesterskap på langdistanse. Mitt i traseen for VM langdistanse fra 2019, ved Mørk Gård i Indre Østfold, var det løpere i alle aldre, fra småtroll til veteraner som fikk teste VM terrenget fra 2019. Sol, gode løyper, og glade o-løpere la en god ramme for årets siste kretsmesterskap.

Løpsleder Dag Arne Lier, og arrangørstaben til Indre Østfold OK hadde laget en vakker ramme for dagen, med samlingsplass på Mørk gård. I kiosken var det mye godt å velge i, for å fylle opp energilagrene etter en utmattende langdistanse. Og den åpne gressplenen ga mulighet for både soling og veivalgsdiskusjoner i etterkant av løpet.

Over: Foto: Dag Arne Lier

Løypelegger Rune Blågestad benyttet område sør for Mørk gård, et område som var sentralt under VM langdistanse i 2019, med et avgjørende veivalgsstrekk. Området har vært utsatt for litt tynningshogst, og i kombinasjon med lyng og mykere mose, var det vekslende mellom tungløpt og raskere partier. Løperne som klarte å ligge på forskudd med orienteringen, og oppsøke de gode traseene ble godt belønnet. Løypene hadde en god variasjon av kortere strekk med høye krav til kontroll på retningsløpingen, og flere ordentlige langstrekk, som krevde nøye veivalgsvurdering av løperne.

Over: Løypa i H21 som hadde flere utslagsgivende langstrekk.

Resultater:

I ungdomsklassene for jenter var det blant D13-14 jentene Randi Fugleneb Aamand (Fredrikstad SK) som tok gullet. Hovedløpsvinneren på samme distanse, var imponerende strek, og leverte et kanonløp. Sølvet gikk til Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), og bronsen til Kristine Bekkevard (Halden SK). I D15-16 var det kun to løpere til start, og det ble en duell mellom to medaljevinnere fra årets Hovedløp. Gullet gikk til Sigrid Aamand (Fredrikstad SK), og sølv ble det til Sofie Holm Nedrebø (OK Moss).

Blant gutta i H13-14 var det Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), som fortsetter å vise strålende form på sensommeren. Han tok gullet foran klubbkamerat Håkon Bryggen (Halden SK), og en gledelig bronse til arrangørklubbens egne Olav Lavoll Giltvedt (Indre Østfold OK). I den eldre ungdomsklassen H15-16 var det en tett duell mellom klubbkameratene Fredrik Signebøen (Halden SK) og Ville Emil Wingstedt (Halden SK). Førstnevnte tok gullet med drøye halvannet minutt. Bronse ble det til Isak Solberg (Fredrikstad SK).


Over: Gull- og sølvvinner i H13-14. Foto: Anja Wingstedt

I Juniorklassene var det blant jentene Sigrid Schmitt Gran (Halden SK), som viste gryende form inn mot kommende NM-uke, ved å ta gullet. Anja Hole (Halden SK) tok sølv, mens Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) tok bronse. Blant gutta var det Martin Bryggen (Halden SK) som gikk til topps, foran tidligere Indre Østfold løper Johan Haugstvedt (OK Moss). Bronsen gikk til Audun Nordby (Fredrikstad SK).

Over: Pallen i H17-20. Foto: Dag Arne Lier.

I seniorklassen var det Kamilla Steiwer (Fredrikstad SK) som tok gullet i D21, og fikk med det en siste gjennomkjøring før kommende NM-uke. Ana Toledo (Halden SK) ble nr. 2, men har nylig flyttet til Halden, så hun er enda ikke berettiget KM-medalje. I H21 var det et strekt startfelt, og denne gangen fikk Magne Dæhlie (Halden SK) revansjert KM-mellomdistanse, ved å ta gullet med solid margin på Gaute Steiwer (Fredrikstad SK). Anders Felde Olaussen (Halden SK) fikk bronsemedaljen, mens tidligere HSK-løper Håkon Raadal Bjørlo (Oppsal Orientering) ble nr. 3.

I veteranklassene var det blant damene Marit Kahrs (Fredrikstad SK) som tok gullet i D40. Ellen Kathrine Svendsby (Halden SK) var kjappest i D50. Liv Inger Prangerød (Tistedalen FL) tok gullet i D60. I D70 ble det gull til Unni Strand Karlsen (Fredrikstad SK).

Blant herrene var det Christian Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som tok nok et gull i H40. Tore Sandvik (Halden SK) viste storform i H50. Dag Brenås (Varteig OL) sikret nok et gull i H60. I H70 var det Tom A. Karlsen (Fredrikstad SK) som fikk revansje på Øystein Ruud fra KM-mellom. Så bøyer jeg meg i hatten for stor deltakelse i H80, hvor gullet gikk til Anders Taraldrud (Indre Østfold OK). Men imponerende innsats også av Knut Lindløv (OK Moss) og Trygve Fosse (Gimle IF).

Full oversikt over alle resultater, strekktider m.m. finnes her: Eventor KM-langdistanse

Over: Varmt og godt i solveggen på arena. Foto: Dag Arne Lier.

Mye godt å få kjøpt i Kiosken etter dagens anstrengelser. Foto: Dag Arne Lier.

KM-langdistanse favner alt fra småtroll til hele 4 startende i H80. Foto: Dag Arne Lier.

Takk til Indre Østfold OK for et strålende arrangement.




KM-Stafett

Postet av Østfold Orienteringskrets den 27. Aug 2024

Søndag inviterte OK Moss til KM-stafett fra Kirkebygden skole i Våler. 32 østfoldlag hadde en intern kamp om KM-medaljene, men fikk også sterk konkurranse mot klubber fra Oslo og Akershus. Totalt stilte 126 lag i de ulike klassene, og det ble en strålende dag i herlig sommervær for både deltakere og publikum.

Over: Marianne Riddervold Kahrs inn til seier for FSK lag 1 i D17-. Foto: Bjørn Hauge, Kondis

Med arena på Kirkebygden skole hadde OK Moss, med løpsleder Øystein Olsen skapt en god ramme for årets KM-stafett. Med værgudene på lag, ble det en strålende løpsdag for både publikum og deltakere.

Løypelegger Christian Schive hadde et småkupert, og o-teknisk teknisk terreng tilgjengelig for sin løypelegging. Med tette gaflinger, og vekslende terreng ble det en intensiv og spennende stafett.

Over: Vålerterrenget krevde god fokus, og kontroll på egen retning for å ikke bli med til feil gafling.

Resultater:

D13-16: Blant ungdomslagene i D13-16 ble det en tett duell om medaljene blant østfoldlagene, og imponerende resultat i konkurranse med sterke klubber fra Oslo og Akershus. Sterkest ble Tyrving IL, men nærmest fulgte tre lag fra Østfold. 

Kretsmestere ble OK Moss lag 1 bestående av Tuva Fosser Lundsrud, Mira Fosser Lundsrud og Pauline Gudim Valsgård. I kampen om sølvmedaljen skilte det kun 10 sekunder mellom Fredrikstad lag 1, og Halden SK lag 1. Randi Fugleneb Aamand avgjorde til Fredrikstad SK sin fordel, og hadde med seg Ingrid Sofie Hox Brynildsen og Malin Husebye Aamodt på de to første etappene. Halden SK tok bronsemedaljen med Hanna Haldin, Erle Grip Kvalvik og Kristine Bekkevard.

H13-16: Blant ungdomslagene i H13-16 ble det tøff konkurranse fra klubbene fra Oslo og Akershus. Seirende i stafetten ble Nydalens SK lag 1. 

En sterk 2. plass i stafetten, og gull i KM for Østfold ble det til Halden SK lag 1 bestående av Joel Bronebakk Johansson, Håkon Bryggen og Fredrik Signebøen. Fredrikstad SK lag 1 tok sølvmedaljen, og på laget var Isak Solberg, Sondre Strømberg og Selmer Ringstad Holt. Bronsemedaljen gikk til Sarpsborg OL med Ralf Johannes G. Hamre, Daniel Grønberg og Alvilde Ramtvedt på laget.


Over: Kretsmester i Østfold ble Halden SK lag 1. Foto: Halden SK.

D17: Blant damelagene var det klart at rutine, og erfaring er viktig for suksess. I kamp mot sterke lag, med blant annet et kombinasjonslag bestående av Europamester Simona Aebersold, og landslagsløper Emma Arnesen, samt flere sterke løpere var det tilsutt Fredrikstad SK lag 1 bestående av Linda Solberg, Marit Kahrs og Marianne Riddervold Kahrs som tok seieren med 30 sekunder til Halden SK lag 2, bestående av Hanna Wey, Kine Dæhli og Coralie Waldner, da laget ikke oppfylte kravene til KM-medaljer, var det Halden SK lag 1 som ble nr. 3 i stafetten, som fikk sølvet. Laget besto av Sigrid Schmitt Gran, Anja Hole og Minna Sofie Wingstedt på laget. Bronse i KM-stafett gikk til Fredrikstad SK lag 3 bestående av Hanna Fiskum Nordbrøden, Birgitte Husebye og Astrid Fugleneb Aamand.

Over: Marianne Riddervold Kahrs løp raskest av alle på den 3. etappen, og tok med det gullet til Fredrikstad. Foto: Kondis, Bjørn Hauge.

H17: Blant herrene var det et sterkt Nydalens SK lag som gikk til topps. Beste lag fra Østfold ble Fredrikstad SK lag 1, som med imponerende stabilitet tok 2. plassen totalt i stafetten, foran sterke lag som Tyrving IL og Bækkelagets SK. På laget løp Mattias Karlsson, Herman Ryen Martinsen og Gaute Steiwer. Halden SK lag 1 tok sølvet i KM for Østfold, med et lag bestående av Guilhem Elias, Anders Felde Olaussen og Magne Dæhli. Bronsen gikk til Halden SK lag 4 bestående av Andreas Johansson, Tore Sandvik og Marius Bjugan.

H150: Blant veteranherrene var det Varteig OL som ble beste østfoldlag, og dermed Kretsmestere. På laget løp Olav Halvorsen Sikkeland, Dag Brenås og Kjell Einar Andersen. Sølv ble det til Fredrik Delås, Jens Erik Mjølnerød og Bjørn Axel Gran for Halden SK lag 1. Og bronsen gikk til Fredrikstad lag 1 bestående av Anders Brynildsen, Vidar Solberg og Dyre Martin Gulbrandsen.

Alle resultater finnes her: Eventor - Resultat KM-stafett