Ungdomsserien Løp 2

Postet av Østfold Orienteringskrets den 11. Mai 2023

Skjermbilde 2023-05-11 162158.jpgSkjermbilde 2023-05-11 162233.jpgIMG_7080.JPEGIMG_7090.JPEGEira Bronebakk Johansson, Maia A. Svenningsen og Maren Signebøen.jpgSyver Strand Gulbrandsen har gitt alt og tok gullet.jpgIMG_7086.JPEGEn fornøyd Oliver Myklestad med saft og medaljerr.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Vårsolen har begynt å varme, og det myldret av ivrige barn- og ungdom, da Halden SK inviterte til Ungdomsserien løp 2, som sprint fra Tistedal skole. Hele 152 deltakere fikk bryne seg på en fartsfylt og krevende sprintløype signert Andreas Johansson. Sammen med løpsleder Lars Erik Myhre og blide haldensere, serverte Halden SK et topp arrangement. I de yngste klassene DH 9-10 og N-åpen var det gledelig å se flere nye fjes. I ungdoms- og juniorklassene var det raske kilometertider, og intense dueller.

Løypelegger Andreas Johansson tilbød spennende, fartsfylte og varierte sprintløyper i området rundt Tistedal skole. Terrenget varierte fra boligområder, med lett kupering, og flere smalere sti og gresspassasjer. Her fantes det både naturlige og noen kunstige sperringer, som utfordret løperne i å ligge på forskudd i orienteringen. Den midtre delen av terrenget besto av en bratt ås, som virkelig fikk melkesyren til å strutte i jakt på poeng i klatrekonkurransen. mot slutten av løypene var de fleste innom en nærskog, som besto av et intrikat stisystem, og varierende sikt. Her gjaldt det å holde kontroll på antall poster, retning inn og ut av postene, samt hele tiden vurdere små og store traseevalg. Resultatlisten viser at det var mange som behersket krevende sprintorienering, og hadde fart i beina, da det var mange sekunstrider om viktige poeng i flere klasser.

Skjermbilde 2023-05-11 162158.jpg
Skjermbilde 2023-05-11 162233.jpg
Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_7080.JPEG
Over: Fullt fart og fokus fra start

Klubb:
Det var gledlig å se så mange nye fjes i N-løypa og i D/H-10. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Fredrikstad SK ledet klubbkonkurransen fra forrige løp, og beholdt ledelsen etter løp 2, men Halden SK er nå nærmere. De har henholdsvis 361 (FSK) og 344 (HSK) poeng. OK Moss hadde noe færre deltakere enn under løp 1, så de tapte noe terreng til de to i tet, men har en trygg luke bakover. Sarpsborg OL, Varteig OL og Indre Østfold OK hadde alle flere deltakere enn fra løp 1, noe som er gledlig. Med mange løp igjen, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

IMG_7090.JPEG
Eira Bronebakk Johansson, Maia A. Svenningsen og Maren Signebøen.jpg

Over: Ivrige deltakere i full fart mot mål, og deilig å slukke tørsten i vårsola etter godt gjennomført løp.

 

Ledertrøyer:

D 11-12: Her var det Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som sprintet rasket i yngste jenteklasse. Jentene fra Fredrikstad SK viser at de har fart i beina, med trippelseier i denne klassen. På andreplass fulgte Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), og på tredjeplass Emma Enger-Olsen (Fredrikstad SK). Leder fra forrige løp, Elise Holm Nedrebø (OK Moss) hadde god fart, men hoppet over en post, og ble med det disket.

Med godt løp av Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK), overtar hun den gule ledertrøyen for løp 3.

H 11-12: Blant de yngste gutta var det Håkon Bryggen (Halden SK) som sprintet raskest. Også her var det en klubb som tapetserte pallen. På andreplass fulgte Ole Christian Løchen (Halden SK), og på tredjeplass Haakon Günther Fritzen (Halden SK). Videre nedover listen var det svært tett om flere av plassene, så hvert sekund teller.

Stabil løping fører Ole Christian Løchen (Halden SK) opp som ny leder, og ledertrøya i neste løp.


D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) fulgte opp sin sterke vårform, og vant på ny med en rask sprint. Gledelig var å se Indre Østfold med raske Pauline Gudim Valsgård (IØOK) som var kun 15 sekunder bak Tuva. På tredjeplass kom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Med 2 av 2 seiere leder Tuva Fosser Lundsrud foreløpig trygt i kampen om ledertrøya.

H 13-14: En annen som fortsetter den gode formen utover våren, er Ville Emil Wingstedt fra Halden SK. Han kunne feire seieren blant gutta, med en kilometertid det luktet svidd av. Han vant foran klubbkamerat Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), og Anders Rostveit Elmi (OK Moss)

Med 2 av 2 seiere leder Ville Emil Wingstedt (Halden SK) foreløpig trygt i kampen om ledertrøya, men en stabil Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), med 2 av 2 andreplasser, følger like bak.

D 15-16: Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) deltok ikke på første løp, men viste styrke i sin sesongåpning i Ungdomsserien. Hun vant foran Emma Aune Jakobsen (OK Moss), og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) på tredjeplass. Vinner av første løp, Jenny Danevad (Fredrikstad SK) holdt svært god fart, men hoppet over en post, og ble disket.

Ledertrøyen til løp 3 holdes av Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), som har vist solid stabilitet.

H 15-16: Blant gutta var det Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) som leverte kveldens raskeste kilometertid, uansett klasse, med 6:01 på kilometeren. Det holdt til en klar seier blant 15-16 gutta. På andreplass fulgte Peder Kjerkreit (Trøsken IL), og tredjeplassen tok Selmer Løken (OK Moss).

Selmer Løken (OK Moss) er etter kveldens løp, ny leder i sammendraget.

D 17-20: Blant juniorjentene var det hjemmeløper Sigrid Schmitt Gran (Halden SK) som kom fra en helg med sterke sprint resultater i NM, og hun viste at sprintformen fortsatt var tilstedet, med en klar seier blant jentene. På andreplass fulgte Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK), og tredjeplassen gikk til Jenny Siggerud (Sarpsborg OL).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) tok med dette over den gule ledertrøya.


H 17-20: Blant de eldste gutta var det Martin Bryggen (Halden SK) som hadde de raskeste beina. Han vant foran Balder Hasvik Larsen (Halden SK) og Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK).

Martin Bryggen (Halden SK) står da med full pott etter 2 av 2 løp, og den gule ledertrøya.

Syver Strand Gulbrandsen har gitt alt og tok gullet.jpg
Over: Syver Strand Gulbrandsen hviler ut, etter dagens raskeste kilometertid ble levert i en forykende sprint.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter to løp, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) leder sammenlagt, men Hanna Haldin (Halden SK) bærer trøya i neste løp, da Eva også bærer den gule ledertrøya.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) hadde trøya til låns i løp 2, men spurtet friskt, så nå leder hun spurtkonkurransen.
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er sterk i spurten.
H 15-16: Selmer Løken (OK Moss) har overtatt den gule trøya i tillegg til spurttrøya, så i løp 3 vil Peder Kjerkreit (Trøsken IL) låne spurttrøya.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 3.
H 17-20: Birk Breimo (OK Moss)

IMG_7086.JPEG
Over: Sverre Sandvik på jakt etter poeng i klatrekonkurransen.


 

Klatretrøya:

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK)
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) bære klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) leder klatrekonkurransen, men har også ledertrøya, Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) er nr. 2, men har spurttrøya, så det er Hedvig Scheele Søyland som får bære klatretrøya i neste løp. 
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK)

En fornøyd Oliver Myklestad med saft og medaljerr.jpg
Ingenting gleder mer enn å se ferske debutanter i o-løypa. Sol, varme og orientering går som hånd i hanske, og vi håper å se mange nye og gamle kjente utover i sesongen.

Oversikt over alle resultater: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

Neste løp er det Varteig OL som arrangerer tirsdag 23. mai. Da er det fellestart over langdistanse på programmet: Påmelding løp 3

Takk til alle deltakere, og arrangører for en flott o-kveld i Tistedalen. En utfordring til neste løp, er å invitere en venn eller veninne som ikke har vært med før ;)