Ungdomsserien løp 3

Postet av Østfold Orienteringskrets den 25. Mai 2023

Skjermbilde 2023-05-25 145023.jpg3-4.jpgunnamed (2).jpgunnamed.jpgunnamed (1).jpgimages.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Det var 115 deltakere som tirsdag kveld fant veien til Varteig, for Ungdomsserien løp 3. Det tredje løpet i årets Ungdomsserie bød på fellesstart i løyper signert Kjell Lunde. Postdetaljene var bevisst lagt relativt enkelt, men mange av strekkene bød på krevende veivalgsproblematikk, og utfordret løperene på tekniske og taktiske valg.

Løypelegger Kjell Lunde hadde funnet frem til et variert terreng, hvor kupering, myrer og stier av varierende løpbarhet bød på interessante veivalg. Fellestart betyr høy fart, tette dueller og høyt stressnivå. I flere klasser ble de sekundstrider om topp plasseringene, samt at det hele veien var små og store dueller nedover listene. Også i spurt og klatrekonkurransen byr fellestartaspektet på interessante momenter. Kanskje kan det lønne seg å ligge litt bak i køen, for så å spurte opp i ryggen på løperne foran, for å få best mulig tid? Det var mange taktikker og taktiske beslutninger som ble foretatt denne varme og solrike tirsdagen i Varteig. Etter løpet var det fornøyde deltakere som diskuterte hvor avgjørelsene falt, og hvilke valg de hadde tatt underveis.

Skjermbilde 2023-05-25 145023.jpg
En spennende avslutning i flere klasser. Ovenfor sees det avsluttende partiet, inn mot målgang. Her ble mange klasser avgjort på smarte veivalg, og rask løping.

3-4.jpg
3-4. post i DH17-20. Her ser vi at det skilte litt mellom ulike veivalg, så god gjennomføring og riktig valg var avgjørende for å henge med i teten.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

unnamed (2).jpg
Spente deltakere før start i fellestarten


Klubb:
Det var gledlig å se noen nye fjes i N-løypa og i D/H-10, spesialt arrangørklubben Varteig hadde noen nye fjes på start. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Fredrikstad SK ledet klubbkonkurransen fra forrige løp, og økte ledelsen etter løp 3, ned til Halden på 2. plass. De har henholdsvis 535 (FSK) og 473 (HSK) poeng. Med mange løp igjen, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

 

Ledertrøyer:

D 11-12: I yngste jenteklasse var det Hanna Haldin (Halden SK) som var kjappest gjennom fellestarten. Hun var i en tett duell med Elise Holm Nedrebø (OK Moss), men det var haldenjenta som trakk det lengste strået til slutt. På tredjeplas kom Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) som var i en forrykende duell med lagveninne Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). I mål skilte det kun 3 sekunder mellom de to lagveninnene.

Etter 3 gjennomføte løp er det Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som holder ledertrøya i D 11-12.


H 11-12: Blant de yngste gutta var det Håkon Bryggen (Halden SK) som fortsatte sin seiersrekke, men ikke uten kamp. Her var det hele 6 løpere innenfor 2 minutter. Håkon Bryggen avgjorde med en sterk avslutning til sin fordel. Andreplassen gikk til Ole Christian Løchen (Halden SK), og skiklubben fullførte sin trippel, med Sixten Sand (Halden SK) på tredjeplass.

Ole Christian Løchen beholdt med sin 2. plass ledertrøya i H 11-12. Men her er det tett, og spenningen lever videre til neste løp.



D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) fulgte opp sin sterke vårform, og vant på ny med en rask fellestart. Hun virker uslåelig denne vårsesongen. På andreplass kom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK), og pallen ble komplett av Kristine Bekkevard (Halden SK).

Med 3 av 3 seiere leder Tuva Fosser Lundsrud foreløpig trygt i kampen om ledertrøya.

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har vært nesten uslåelig denne vårsesongen, men i fellestarten, skulle vi få den tetteste og høyeste spenningen. 4 løpere var tilslutt innenfor drøye minuttet, og det skilte kun 9 sekunder mellom de tre på pallen. På sistepost var det dønn likt mellom Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), Selmer viste spurtstyrke og avgjorde til sin fordel, ett fattig sekund foran Ville. Tredjeplassen gikk til OK Moss ved Anders Rostveit Elmi.

Ledertrøya holder Ville Emil Wingstedt (Halden SK) foreløpig trygt, men mange sterke konkurrenter vil nok prøve seg videre utover i sesongen.

D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) var nok revansjesugen etter diskvalifisering i sprinten forrige løp. Hun slo sterkt tilbake med seier i jentenes 15-16 klasse. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) fortsatte sin stabile vårform, og forsvarte ledertrøyen med sin 2. plass. Tredjeplassen gikk til Emma Aune Jakobsen (OK Moss)

Ledertrøyen etter løp 3 holdes av Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), som har vist solid stabilitet.

H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) viste under sprintløpet i Halden, at han har fart i beina. Dette ble kanskje avgjørende, da han skulle kapre seieren i gutter 15-16 i tett duell med Fredrik Signebøen (Halden SK). I mål var det kun 4 sekunder mellom de to duellantene. Tredjeplassen gikk til OK Moss ved Anders Hovgaard Eisvang.

Peder Kjerkreit leder H 15-16 sammenlagt etter tre gjennomførte løp. Men her er det svært tett.

D 17-20: Blant juniorjentene var det  Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) som tok seieren. Andreplassen gikk til Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) og tredjeplassen gikk til Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) forsvarte med dette den gule ledertrøya.


H 17-20: Blant de eldste gutta var det Varteig OL sin store sønn, Henrik Julian Fontes Aarbu, som nå representerer Halden SK som vant på hjemmebane. Henrik som er opplært i Varteig skogene, viste vei i et knallsterkt juniorfelt, og da det skulle avgjøres, hadde han de nødvendige meterne. Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) tok andreplassen, i tett duell med Sondre Signebøen (Halden SK).

Martin Bryggen (Halden SK) leder sammenlagt blant juniorgutta

unnamed.jpg
Det var full fart ut fra start i alle fellestartene.


Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter to løp, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK)
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) låner trøyen, da Ole Christian Løchen også har den gule ledertrøyen.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er sterk i spurten.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er ny leder i spurtkonkurransen
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 4.
H 17-20: Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) er ny spurtkonge i juniorklassen

unnamed (1).jpg
Jenny Danevad m.fl. i raskt tempo ut fra start. Jenny tok tidlig kommando, og avgjorde D15-16 til sin fordel


Klatretrøya:

D 11-12: Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) leder, men har også ledertrøya, så Aisha Rostveit Elmi (OK Moss) låner klatretrøya
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) bære klatretrøya også i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) leder klatrekonkurransen, men har også ledertrøya, Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) er nr. 2, men har spurttrøya, så det er Hedvig Scheele Søyland som får bære klatretrøya i neste løp. 
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene, men leder nå også spurttrøya. Peder Kjerktveit er nr. 2, men leder sammenlagt, så nå er det Syver Strand Gulbrandsen som låner klatretrøya.
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) tar nye poeng på klatretrøya

Oversikt over alle resultater: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

Sommeravslutning 13. juni
Neste løp går tirsdag 13. juni, med OK Moss som arrangør. Her vil kretsen i samarbeid med OK Moss invitere til sommerfest etter løpet. Dette blir en sommeravslutning for Ungdomsserien, samt at det blir en mulighet til å treffe lederne for årets Hovedløp og O-landsleir. Kretsen og OK Moss ordner med grillmat og is for alle deltakere og foreldre. Ta med badetøy og nyt en hyggelig ettermiddag med gode o-venner

Link til påmelding: Ungdomsserien løp 4 med sommeravslutning

images.jpg
Påmelding til Hovedløp og O-landsleiren 2023:

Påmelding til HL & OLL 2023

Husk å melde dere på Hovedlløp, O-landsleir og kretsens sitt fellesopplegg (3 ulike påmeldinger)