Ungdomsserien Løp 4

Postet av Østfold Orienteringskrets den 14. Jun 2023

unnamed fileunnamed fileIMG_9103.JPGIMG_0963.JPGbilde.jpgIMG_9065.JPGIMG_9028.JPG

Skrevet av Håvard Wedege

I strålende sommervær var det 126 blide deltakere og foreldre som sprintet i kystnære boligstrøk ved Moss, og unnet seg et forfriskende bad i etterkant. Kretsen i samarbeid med arrangør OK Moss hadde kjøpt inn is, frukt og pizza, noe som falt i smak hos de fremmøtte deltakerne. 

Erik Jakobsen fra arrangørklubben OK Moss, var både karttegner og løypelegger for Ungdomsserien løp 4 fra sjøkanten ved Moss. På et splitter nytt sprintkart, kunne OK Moss tilby fartsfylte og krevende sprintløyper i et urbant boligområde. Løpet benyttet touchfree emit-enheter, som bidro til å gjøre løpet enda mer relevant for hva som møter ungdommene på større nasjonale løp som f.eks. O-festivalen og Hovedløpet i sprint. Det var flere deltakere som synes det var morsomt med tuchfree, da de kunne holde høy fart gjennom postene.

Selve løypene gikk i et område med flere hekker, gjerder og naturlige sperringer. Dette stilte krav til å lese postbeskrivelsen nøye, og være i forkant i orienteringen, for å ta beste veivalg, og opprettholde en høy løpsfart. Resultatlisten viser at det var mange som behersket krevende sprint orientering, og hadde fart i beina, da det var mange sekunstrider om viktige poeng i flere klasser.

unnamed file
På Livelox, kan de ulike veivalgene sammenlignes, og man kan analysere hvor man har tjent eller tapt tid. 

unnamed fileDet var tett mellom postene, og det var viktig å være på forskudd for å vite hvor neste post lå, og hvordan løpe korteste vei.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_9103.JPG
Full konsentrasjon og fart ut fra start.


Klubb:
Det var gledlig å se så mange blide fjes i N-løypa og i D/H-10. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Fredrikstad SK ledet klubbkonkurransen fra forrige løp, og beholdt ledelsen etter løp 4, men Halden SK er nå nærmere, etter at de mobiliserte godt til vårsesongens siste løp. De har henholdsvis 701 (FSK) og 625 (HSK) poeng. OK Moss hadde flere deltakere enn under de siste løpene, så de økte forspranget noe til klubbene Sarpsborg OL, Varteig OL og Indre Østfold OK. Med flere løp igjen til høsten, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

IMG_0963.JPG
Starten lå helt nede ved sjøen, noe som fristet flere deltakere til å hoppe rett ut i sjøen etter fullført løp.


 

Ledertrøyer:

D 11-12: Her var det Hanna Haldin (Halden SK) som sprintet rasket i yngste jenteklasse. Hun slo Elise Holm Nedrebø (OK Moss), og Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) med litt over minuttet, i kampen om vårens siste toppplassering. 

Med stabilt løp av Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK), beholdt hun den gule ledertrøyen for sommerferien.

H 11-12: Blant de yngste gutta var det nok en gang Håkon Bryggen (Halden SK) som sprintet raskest, men det var svært tett i en fartsfylt sprint. Daniel Grønberg (Sarpsborg OL), var kun 15 sekunder bak Bryggen. Også om tredjeplassen var det tett. Ole Christian Løchen (Halden SK) knep tredjeplassen kun 11 sekunder foran Aksel Solberg (Fredrikstad SK)

Selv med tre seiere på rad for Håkon Bryggen (Halden SK), er det stabil løping som fører klubbkollega Ole Christian Løchen (Halden SK) opp som fortsatt leder, og ledertrøya når høstsesongen starter opp.


D 13-14:  Pauline Gudim Valsgård (IØOK) som under sist sprint, var kun 15 sekunder bak Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) viste på ny at hun har raske sprintbein. Jenta fra Indre Østfold OK vant med hele 90 sekunder på hittil suverene Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss). På tredjeplass kom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Med 3 av 4 seiere denne vårsesongen leder Tuva Fosser Lundsrud foreløpig trygt i kampen om ledertrøya.

H 13-14: En som fortsetter den gode formen utover våren, er Ville Emil Wingstedt fra Halden SK. Han kunne feire seieren blant gutta, med en kilometertid det luktet svidd av. Han vant foran Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) på andreplass, og klubbkamerat Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) på tredje.

Med en solid vårsesong leder Ville Emil Wingstedt (Halden SK) foreløpig trygt i kampen om ledertrøya, 

D 15-16: Storesøster Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) kopierte lillebror Ville, da hun vant foran Emma Aune Jakobsen (OK Moss), og Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) på tredjeplass. 

Etter en solid sprint, og flere stabile prestasjoner denne vårsesongen, kan Hedvig Sceele Søyland (Fredrikstad SK) ta sommerferie som sammenlagtleder av D 15-16

H 15-16: Blant gutta var det Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) som fant raskeste vei blant 15-16 gutta. På andreplass fulgte Peder Kjerkreit (Trøsken IL), og tredjeplassen tok Selmer Løken (OK Moss). Dette var en kopi av resultatene fra sprinten i Halden 9. mai, så det er tydelig at sprintformen på tettrioen er holdt ved like. Fredrik Signebøen (Halden SK) var kun 2 fattige sekunder fra tredjeplassen, men måtte ta til takke med 4. plass.

Peder Kjerkreit (Trøsken IL) er etter kveldens løp, leder i sammendraget.

D 17-20: Blant juniorjentene var det sammenlagtleder Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) som forsvarte sin ledertrøye etter en rask sprint. Andreplassen gikk til Erika Lind-Larsen (OK Moss) og tredjeplassen gikk til Harte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) beholdt med dette ledertrøya inn i sommerferien.


H 17-20: Blant de eldste gutta var det Jr. VM klare Alfred Bjørnerød fra arrangørklubben OK Moss, som ville spisse sprintformen frem mot sommerens mesterskap. Han suste inn på beste tid i guttas juniorklasse, og var såppas sprek at han løp igjennom løypa på en enda raskere tid like etterpå. Dette er en fin måte å lære om egen o-teknikk, og noe flere kan teste hvis de vil. Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) tok andreplassen, og Emil Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen.

Sammenlagtleder i juniorklassen er Martin Bryggen (Halden SK)

bilde.jpg
Ledertrøye og spurttrøye i full fart underveis i sprinten.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter 4 løp, som skal bære den grønne trøya i til høstsesongen er:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK)
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er sterk i spurten.
H 15-16: Peder Kjerkreit (Trøsken IL) leder spurttrøya og ledertrøya, så Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) får låne spurttrøya ved oppstart i høst.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 5.
H 17-20: Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) er ny sprintleder i juniorklassen.

IMG_9065.JPGTre klatretrøyer ut fra start sammen.


 

Klatretrøya:

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK)
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) låne klatretrøya også i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men har også ledertrøya, Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) er nr. 2, men har spurttrøya, så det er Ingrid Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) som får låne klatretrøya i neste løp. 
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er sjefen i bakkene blant juniorene

Resultater:

Link til resultater fra gårsdagens løp: Resultater
Link til sammenlagtstilling i Ungdomsserien 2023: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

IMG_9028.JPG

Sommeravslutning:

Kretsen vil takke Trøsken IL, Halden SK, Varteig OL og OK Moss for flotte gjennomføringer av vårens 4 ungdomsserieløp. Det har vært gledelig å kunne se så mye aktive barn, ungdom og juniorer som har myldret rundt på samlingsplass i herlig vår- og sommervær. Etter flere tyngre sesonger med mindre aktivitet på grunn av pandemien, er det nå ekstra gøy å se mange nye og kjente fjes på o-løp igjen.

Etter gårsdagens sprint, sto kretsen i samarbeid med arrangør OK Moss for is, frukt og pizza for deltakere og foreldre. Det var mange som koste seg i sola utover ettermiddagen, og fikk påfyll av motivasjon for sommersesongen og høsten.

God sommer til alle løpere, foreldre, og arrangører.