Ungdomsserien løp 3 m/sommeravslutning

Postet av Østfold Orienteringskrets den 5. Jun 2024


Tirsdag 4. juni gikk løp 3 i årets Ungdomsserie av stabelen fra SOL-Hytta i Sarpsborg. Arrangør Sarpsborg OL hadde i samarbeid med kretsen invitert til grilling i etterkant av løpet, og kunne friste deltakere, lagledere, tilskuere, foreldre og søsken, til en bufeet av hamburgere, pølser, saft og is, noe som var svært populært hos de fremmøtte. Med fint vær, morsomme løyper, fristende mat og god stemning, lå alt til rette for for en det som ble en strålende ettermiddag i godt lag.

Løpsleder Espen Vonen Svae, og gjengen i Sarpsborg OL hadde rigget en flott arena for løp 3 i årets Ungdomsserie. Mot slutten av løypa kunne deltakerne bare følge lukten av deilig grillmat, noe som gjorde det enkelt å gi litt ekstra i avslutningen. I etterkant av løpet kunne historier fra løpet og strekktider deles mens man nøt fristelsene fra grillen, og fikk seg en is (eller to).

 Over: Leder i Sarpsborg OL og "Grillmester" Anders Lunde i full sving ved grillen.

Løpet:
Før grillmat og sosialisering, var det duket for en spennende mellomdistanse i Sarpsborgmarka, og hvem som skulle få gå inn i sommerferien med de ulike poengtrøyene skulle avgjøres.

Sarpsborg OL serverte deltakerne spennende løyper i et stirikt og forholdsvis lettløpt terreng. I de høyere områdene av terrenget fantes en del berg i dagen, og mye fin lettløpt skog. Deler av terrenget var stedvis ganske detaljrikt, noe som var et godt utgangspunkt for en krevende mellomdistanse.

Løypelegger Ole Ingesen hadde fått til veldig fine mellomdistanseløyper, hvor det var mange poster, og hyppige retningsforandringer. Terrenget er et populært friluftsområde, og inneholder mange stier, som både kan være til hjelp, og til forvirring. Videre finnes det en del kanter og stuprekker, som utfordrer løperne til å vurdere om de skal prøve å finne en åpning rett på, eller sette fart på et rundtveivalg.


I livelox finnes gode muligheter til å analysere eget løp, og sammenligne med andre for å kanskje plukke opp noen tips og triks. Livelox - Løp 3 Ungdomsserien



Over: Mette Traaen i SOL har god kontroll på starten for Ungdomsserien løp 3

Over: Deltakere klare for start i Ungdomsserien løp 3. Foto: Thomas Hjelbak

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange artige konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse. Klubben som samler flest poeng i de ulike klassene gjennom året, kan til slutt kalle seg "Ungdomsmestere 2024".


Klubb:
Det var gledelig å se mange nye fjes i N-Åpen klassene, og spesielt var det gledelig med mange nye fra arrangørklubben Sarpsborg OL. Trøsken IL hadde også fått med flere nye i N-åpen klassen, noe som vitner om at det gror godt i Sarpsborg området. I klubbkonkurransen for N-åpen er nå Sarpsborg OL med 30 poeng på en 2. plass bak Fredrikstad SK med 64 poeng. Halden SK følger på en tredjeplass med 28 poeng.

Totalt holder Fredrikstad SK et godt grep om sammenlagtledelsen når alle klasser legges sammen. De står nå med 545 poeng, og har hele 208 poeng ned til Halden SK på 2. plass med 337 poeng. OK Moss er på tredjeplass med 281 poeng. Av interne kamper er det nå svært spennende mellom Indre Østfold OK og Varteig OL. Indre Østfold OK står med 24 poeng, kun 1 poeng skiller ned til Varteig OL med 23. Kanskje kan spenningen få klubbene til å mobilisere litt ekstra til høstsesongen.

Over: 2 av rekruttene fra Sarpsborg OL som deltok på "hjemmebane" under løp 3 av Ungdomsserien.

Ledertrøyer:

D 11-12: Denne tirsdagskvelden må det ha vært noe ekstra futt i beina hos søstrene Fosser Lundsrud fra OK Moss. Lillesøster Mira Fosser Lundsrud "fosset" frem i yngste jenteklasse, og hadde ledelsen fra start til slutt. I kampen om andreplassen var det tett og spennende hele veien. Nykommer Emily Halvorsen Skaug (OK Moss) startet nest best, og hang en stund med i kampen om pallen, før litt trøbbel på klatrestrekket. Hjemmeløper Sigrid Dyrop (Sarpsborg OL) startet også godt, men fikk også litt vanskeligheter midtveis, men farten i beina var på plass, og hun spurtet inn til beste spurttid. 
Utover i løpet sto kampen om andreplassen mellom Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL) og Lotta Ringstad Holt (Fredrikstad SK). Frøydis innledet best av de to, og opparbeidet seg en liten luke til Lotta, men Lotta hadde disponert kreftene godt, og kom som en kule mot slutten av løpet, og i mål skilte det kun 38 sekunder mellom de to, i favør Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL), med Lotta Ringstad Holt (Fredrikstad SK) på tredjeplass.

Etter to seiere på rad for Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) holder hun nå et godt grep om den gule ledertrøya til høstsesongen.

Over: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) i full spurt mot mål, med Sondre Strømberg (Fredrikstad SK) i bakgrunnen.



H 11-12: Blant de yngste gutta var det svært gledelig å se flere nye fjes. En løper som gjorde debuten for 2024 var Elias Hauge Bjugan (Halden SK). Den fotrappe haldenseren markerte seg ved første mulighet, og i tett batalje med Aksel Solberg (Fredrikstad SK) ble det kamp helt til døra, en kamp Elias Hauge Bjugan tilslutt kunne juble for seier med knappe 43 sek.


Tett kamp var det også om tredjeplassen. Her sto det mellom Solan Løken (OK Moss) og Trym Strømberg (Fredrikstad SK). Trym innledet best av de to, og var midtveis oppe på en 2. plass, etter to beste strekktider på rad. Solan hadde en noe mer forsiktig innledning, men fant etterhvert flyten, og hadde flere gode strekktider på rad, noe som brakte han inn i kampen om pallen. Til den 9. posten fikk Trym Strømberg noe trøbbel, og Solan Løken snek seg forbi, men det var kun 12 sekunder som skilte de to, 4 poster før mål. Selv om spurttrøyebærer Trym igjen viste muskler i spurten, hadde Solan Løken en veldig god gjennomføring til den siste posten, og knep med det duellen i sin favør, med 11 sekunder tilsutt. 

Etter en solid 2. plass, og jevn løping gjennom våren, kan nå Aksel Solberg (Fredrikstad SK) ta på seg den gule ledertrøya over sommeren.

D 13-14: Blant jentene i D 13-14 ble det en duell mellom Hanna Haldin (Halden SK) og Randi Fugleneb Aamand (Fredrikstad SK). Randi kommer rett fra en strålende 2. plass i Unionsmatchen i Borås, og gjorde tirsdag sin debut i Ungdomsserien. Raskest i innledningen var Synne Holm-Breda (Halden SK), som pangåpnet de tre første postene. Så overtok Hanna og Randi showet, og fulgte hverandre tett hele veien. Hanna holdt ledelsen helt fra den 4. posten, men Randi lot aldri Hanna få en trygg ledelse, og holdt seg hele veien på skuddhold. Men Hanna Haldin (Halden SK) gjorde ingen feil i avslutningen, og kunne juble for seier med 31 sek. Randi Fugleneb Aamand (Fredrikstad SK) tok andreplassen, mens Kristine Bekkevard (Halden SK) gjorde et stabilt godt løp, og tok med det en trygg tredjeplass.

Hanna Haldin har hatt en sterk vårsesong, og holdet grepet om ledertrøya.

Over: Hanna Haldin (Halden SK) løp stødig inn til seier i D 13-14

H 13-14: En som kan smile bredt etter en strålende vårsesong er Håkon Bryggen (Halden SK), som nå står med 3 av 3 seiere etter halvløpt sesong. På mellomdistansen i Sarpsborgmarka holdt han stødig kurs hele veien, og tok med det en klar seier i H 13-14. Nærmest fulgte arrangørklubbens Daniel Grønberg (Sarpsborg OL), som også har hatt en veldig flott vårsesong. Tredjeplassen gikk til William Barslund (Fredrikstad SK). En fotrapp notis går til William Myklestad (Halden SK), som virkelig satte fart i innløpet, og tok med det dagens beste spurt.

Håkon Bryggen holder et solid grep om den gule ledertrøya i H 13-14.

Over: En "svevende" Håkon Bryggen (Halden SK) fløy gjennom tirsdagens mellomdistanse

D 15-16:  Som nevnt må det ha vært noe ekstra futt i søstrene Fosser Lundsrud denne tirsdagen. For som sin lillesøster, leverte Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) et pangløp, med topptider på nesten alle strekk. Men i spurten var det igjen spurtdronning Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) som var kjappest. Andreplassen gikk til Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK), mens Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen.

Solid og jevnt løping gjennom våren har gitt Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) en sterk ledelse i blant 15-16 jentene.

Over: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) kan ta med seg den gule ledertrøya inn i sommerferien.

H 15-16: Også i guttenes 15-16 klasse var det gledelig å se at flere gjorde sin debut for året denne tirsdagen. Raskest var vinneren fra Unionsmatchen, Ville Emil Wingstedt (Halden SK). Lysluggen var stabil teknisk hele veien, og med god fart i beina holdt det til nok en seier for Wingstedt. Andreplassen gikk til Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), og tredjeplassen gikk til Selmer Løken (OK Moss).

Etter en god vårsesong er det Ville Emil Wingstedt (Halden SK) som har den gule ledertrøya inn i sommerferien.

D 17-20: I jentenes juniorklasse var det gledelig å se 3 jenter på start, og de tre var ganske jevne i kampen om seieren. Bærer av ledertrøya, Emma Aune Jakobsen (OK Moss) tok teten fra start, men på klatrestrekket satte Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) fart. Ingrid gjorde sin debut for året, og gjorde det med å vinne jentenes juniorklasse. Emma Aune Jakobsen (OK Moss) ble nr. 2, mens Hedvig Sceele Søyland (Fredrikstad SK) tok 3. plassen.

Emma Aune Jakobsen (OK Moss) benytter de gode løypene i Ungdomsserien som god trening, og har 100% deltakelse denne våren. I tillegg til stabil løping, gir dette henne et godt grep om ledertrøya.

Over: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) med kontroll på kartet på vei til seier i juniorklassen.

H 17-20: I guttenes juniorklasse var det en duell mellom Johan Haugstvedt (OK Moss) og Martin Bryggen (Halden SK). Det var Johan som gikk seirende ut av duellen, etter et godt løp i Sarpsborgmarka.

Johan Haugstvedt (OK Moss) befestet sin posisjon på toppen av juniorguttenes sammenlagtliste.

Over: Johan Haugstvedt (OK Moss) tar med seg den gule ledertrøya inn i sommerferien.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste i etter løp 3, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) med nok en sterk spurt, men siden hun også holde de andre poengtrøyene, er det Sigirid Dyrop (Sarpsborg OL) som låner den grønne trøya.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) med full pott etter 3 løp.
D 13-14: Elise Holm Nedrebø (OK Moss) har også full pott etter 3 løp.
H 13-14: William Myklestad (Halden SK) gjør et byks på listene etter en strålende spurt, og er nå kun 1 poeng bak spurtleder Håkon Bryggen (Halden SK). Siden Håkon Bryggen også holder den gule ledertrøya, er det William Myklestad (Halden SK) som låner trøya i neste løp.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viste igjen sin styrke i spurten, og tok med det over den grønne ledertrøya
H 15-16: Selmer Løken (OK Moss) også med full pott etter 3 løp.
D 17-20: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) holder alle poengtrøyene, så Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) låner trøya i neste løp.
H 17-20: Johan Haugstvedt (OK Moss) holder alle poengtrøyene, så Martin Bryggen (Halden SK) låner den grønne poengtrøya. Det skille kun 2 poeng opp til leder Johan, så her er mye åpent inn i høstsesongen.

Over: Elise Holm Nedrebø (OK Moss) har et godt grep om den grønne poengtrøya.

Klatretrøya:
Klatretrøya holdes av løperen som har samle flest poeng på utvalgte "klatrestrekk" gjennom sesongen. Klatrestrekkene har ofte en del stigning, og krever stor kapasitet. Kretsen har mange løpere med sterke klatrebein.

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) klatret kjappest, men siden hun også leder spurtkonkurransen og ledertrøya, er det Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL) som låner klatretrøya i neste løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) imponerte nok en gang i bakkene, og leder klatrekonkurransen. Da Trym også leder spurtkonkurransen, og når 2 i klatrekonkurransen, Aksel Solberg (Fredrikstad SK), holder den gule ledertrøya, er det Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) som låner klatretrøya i neste løp.
D 13-14: Oda Gullingsrud (Sarpsborg OL) leverte en bakkespurt som det luktet svidd av, og står med full pott etter løp 3.
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) var raskest, men har spurttrøya og ledertrøya, så Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) låner klatretrøya i neste løp.
D 15-16:Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men holder også den gule ledertrøya. Derfor er det Betina Arnesen (Fredrikstad SK) som låner klatretrøya i neste løp.
H 15-16: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) overtok klatretrøya, men holder også den gule ledertrøya, derfor er det Isak Solberg (Fredrikstad SK) som låner klatretrøya i neste løp.
D 17-20: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) holder alle trøyene, og nr. 2 Hedvig Scheele Søyland låner den grønne spurttrøya, så derfor låner Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) trøya i neste løp.
H 17-20: Blant juniorgutta er det Johan Haugstvedt (OK Moss) som holder alle trøyene. Martin Bryggen (Halden SK) er nr. 2, men låner spurttrøya, derfor er det Audun Nordby (Fredrikstad SK) som låner trøya i neste løp.

Over: Betina Arnesen (Fredrikstad SK) er høyt oppe i klatrekonkurransen i D15-16


Oversikt over alle resultater:
Resultater - Ungdomsserien løp 3
Sammenlagtresultater Ungdomsserien 2024 etter løp 3


Neste løp: Lørdag 31. august er det klart for løp 4 av Ungdomsserien. Det er OK Moss som er arrangører, og tilbyr en sosial overnatting i etterkant av løpet, og buss til KM-lang i Indre Østfold søndag 1. september.

Informasjon om selve løpet, og samlingen kommer på Eventor - Ungdomsserien løp 4 m/overnatting


Klubb KM-Stafett lørdag 8. juni: Husk at lørdag 8. juni er det klart for Klubb-KM stafett fra Harehjelhytta i Trøsken. Informasjon og påmelding i Eventor- Klubb-KM stafett

En stor takk rettes til Sarpsborg OL og alle frivillige som bidro til å skape en strålende ettermiddag ved SOL-Hytta denne tirsdagen!

Over: En strålende fornøyd leder i SOL, Anders Lunde

Over: Stor aktivitet ved grillene i etterkant av løpet. Mye godt for løpere og supportere.

Over: Tommel opp for årets sommeravslutning for Ungdomsserien ved SOL-Hytta


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.