Juniorer fra Østfold på samling i Slovenia

Postet av Østfold Orienteringskrets den 6. Mar 2024


Fra 26. februar til 3. mars har 14 utøvere og ledere fra Østfold deltatt på NOF sin åpne juniorlandslagssamling i Slovenia. Utøverne har reist i regi av Wang Toppidrett Fredrikstad, klubb og juniorlandslag. Gjennom rett i overkant av en uke har østfoldingene fått 13 gode økter sammen med 104 deltakere.

Vi er så heldige å ha fått et lite reisebrev fra noen av kretsen sine unge lovende løpere.

Reisebrev fra Slovenia:
Det har vært både skogsorientering og sprint med varierende terreng. Vi har blandt annet løpt downhill og knockout-sprint, sammen med vanlig sprint, treningsløp og andre skogsøkter. 


Terrenget består av mye steiner, gress og store groper, med andre ord veldig ulikt fra det terrenget vi har i Østfold. Landslagsløper Håvard Eidsmo (4. plass på VM sprint 2022) var også med sammen med mange andre gode og erfarne trenere. Vi hadde en gjennomgang av knockout-sprinten med Håvard hvor vi fikk hans erfaringer og tanker rundt knockout sprint, og gjennomgåing av mellomdistanse-treningsløp med han og de andre lederne. Her fikk vi vite nye måter og tenke på, også fikk vi sammenliknet hvilke veivalg, planer og teknikker som var smartest. 


Det har vært en super samling og vi har lært masse! Sosiale middager hvor alle møtes, og vi treffer nye mennesker og skaper nye bånd på tvers av klubber. Vi hadde også noen fra Slovenia som ble med på noen av øktene våre. Kveldene var som på alle samlinger sosiale hvor vi spilte spill, var ute og gjorde annet sosialt. Vi hadde også en runde med drepeleken hvor alle på samlingen var med. Den varte over nesten hele samlingen med en finale etter middagen på lørdag, vår siste middag sammen under denne samlingen. Håper flere blir med neste år, jo flere jo bedre!


Stor takk til juniorene som har gitt oss et lite innblikk i sin opplevelse fra samlingen i Slovenia. Vi har mange lovende juniorløpere i kretsen, som det blir morsomt å følge gjennom de kommende sesongene. Etter hjemkomst fra Slovenia tar mange av juniorene turen direkte til kretsen sin vintersamling under Hallandspremiären til helgen (8.-10. mars), og så blir nok også mange å se til KM-Natt fredag 15. mars.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.