Ungdomsserien løp 6

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Sep 2023

unnamed fileunnamed fileIMG_0029.JPGunnamed fileIMG_5782.jpgimg_4258_1-600.jpg__940x510_q85_crop-smart_subsampling-2.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

109 deltakere fikk oppleve at værgudene bidro med solglimt under Ungdomsserien løp 6 i Indre Østfold. Tross varsel om regn og skyer, tittet høstsolen gledelig frem under tirsdagens Ungdomsserieløp, og de fremmøtte deltakerene satte stor pris på å kunne kose seg i godværet på samlingsplass før og etter løpet. Med godvær den siste tiden inn mot løpene, var også myrene relativt tørre, og ved at gresset har begynt å legge seg litt, var det topp løpsforhold i skogen denne tirsdagen. Dette løpet var det siste delarrangementet i årets Ungdomsserie, før den avgjørende jaktstarten i finalen. Det var både gledelig stor deltakelse i flere klasser, samt mange som benyttet muligheten til å skaffe seg noen viktige poeng inn i sammendraget.

 

De fremmøtte deltakerne fikk presentert spennende kart og terreng, i det langdistanse sto på programmet. Løypelegger Bent Galborgen og arrangørklubben Indre Østfold OK, hadde funnet frem til et spennende skogsområdet ved Dynjan, litt sør for Mysen. Terrenget besto av flere større myrer som delte opp terrenget, middels kuperte skogsområder med blandingsskog, og noen stier som løperne kunne benytte. "Myrdalene" skapte muligheter for spennende veivalg, og i flere klasser ble nettopp langstrekkene avgjørende i kampen om topplasseringene.

unnamed file
Strekket 4. - 5. post i klassene DH 15-16 og DH 17-20 var et av langstrekkene hvor løperen ble testet i å finne gode traseer, og gjennomføre sitt veivalg på en god måte. 

unnamed file
I D 11-12 var det svært spennende mellom tre løpere i toppen. Avgjørelsen kom helt på slutten av løypen, hvor nøye retningsløping var avgjørende.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "klatretrøya", og den raskeste spurteren får bære den grønne "spurttrøya". I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_0029.JPG
FSK løper viser god stemplingsteknikk på vei ut av skogen.


Klubb:
Det var svært gledelig å se mange ivrige løpere i N-løypa og i D/H 9-10, kanskje noen hadde tatt med seg litt ekstra motivasjon fra helgens O-Troll leir.  Fredrikstad SK hadde igjen god uttelling, og samlet godt med poeng i klubbkonkurransen. Fredrikstad SK har før finalen 1089 poeng, og leder med det godt på nr. 2, som er Halden SK med 924 poeng. Mye ligger nok til rette for at Fredrikstad kan ta hjem seieren i klubbkonkurransen for 2023, men de må passe på å mobilisere godt også til finalen. OK Moss er nr. 3 med 556 poeng, og videre følger Sarpsborg OL med 334 poeng, Trøsken IL med 219 poeng, Indre Østfold OK med 104, og Varteig OL med 54 poeng.

unnamed file

Ledertrøyer:

D 11-12: 
Blant de yngste jentene ble det svært spennende om seieren. Tre løpere var tilsutt innenfor 34 sekunder. Elise Holm Nedrebø (OK Moss) startet kanonsterkt, og hadde beste strekktid til både 1. og 2. post. Hun fortsatte å holde stø kurs, og bygget seg opp en liten ledelse til Hanna Haldin (Halden SK) som på 3. posten lånte ledelsen, før Elise tok den tilbake. Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) startet godt, men fikk to små feil til post til 2. og 3. post, og lå dermed noe bak. Inn mot de siste postene holdt Elise fremdeles ledelsen, men en liten 60 sekunders bom inn mot den nest siste posten, gjorde at Hanna Haldin som holdt stø kurs, klarte å smette forbi, og holdt ledelsen til mål. Hanna Haldin (Halden SK) vant med det 29 sekunder foran Elise Holm Nedrebø (OK Moss). Bak kom Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) i kanonfart, og etter en litt trøblete innledning, fosset hun frem midtveis, og med en vanvittig spurt, var hun imål kun 34 sekunder bak på en tredjeplass.

Det bli en svært spennende jaktstart mellom disse tre jevne løperne. Hanna Haldin (Halden SK) holder ledertrøyen, men det er kort avstand ned til både Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK).

H 11-12: Blant de yngste gutta, var det Håkon Bryggen (Halden SK) som knallet til med dagens nest raskeste kilometertid, kun slått av vinneren i H 13-14. Håkon holdt solid løpsfart, og holdt stø kurs i de tidvis krevende skogene i Indre Østfold, noe som hold til en solid seier. Trym Strømberg (Fredrikstad SK) ble nr. 2, og Ole Christian Løchen (Halden SK) tok tredjeplassen i en tett duell med Daniel Grønberg (Sarpsborg OL).

Håkon bryggen (Halden SK) går først ut i den avgjørende jaktstarten, men kan ikke føle seg trygg, da lagkammerat Ole Christian Løchen (Halden SK) følger mange sekundene bak.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) har vært tidvis suveren i årets sesong av Ungdomsserien. Igjen viste hun imponerende kontroll, og løpsfart, og kunne med det innkassere nok en seier i årets Ungdomsserie. Kristine Bekkevard (Halden SK) imponerte stort, og tok andreplassen, etter et stabilt godt løp. Det ble svært spennende om tredjeplassen kun 6 sekunder skilte mellom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Erle Grip Kvalvik (Halden SK). Erle ledet på den siste posten, men et langt og sugende oppløp, og en fantomspurt av Ingrid, gjorde at løperen fra Fredrikstad knep den siste pallplassen.

Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) leder relativt trygt ut på den avgjørende jaktstarten, men det er veldig spennende om plassene bak.

H 13-14: Også Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har hatt en strålende sesong i årets Ungdomsserie. Han viste at han behersker krevende skogsorientering eksemplarisk, og kunne med det innkassere nok en seier, og dagens raskeste kilometertid. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) kunne juble for en sterk andreplass, og som blant jentene, ble det en tett duell om tredjeplassen. Isak Solberg (Fredrikstad SK) knep såvidt den siste pallplassen fra Joel Bronebakk Johansson (Halden SK).

Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har en trygg luke ned til nærmeste konkurrent ut på jaktstarten, men også her er det svært spennende om de neste plassene.

D 15-16: Løpere med sterke resultater fra årets Hovedløp gjorde opp om seieren i D 15-16. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) åpnet i rekordfart, og noterte seg for beste strekktid på de tre første postene. Men Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) fulgte like bak, og var hele tiden kun noen sekunder bak. Utover i løpet kapret Sofie Holm Nedrebø et lite grep, ved at hun overtok ledelsen på den 6. posten, men så tok Jenny tilbake ledelsen på neste post. En veldig sterk avslutning på Sofie, og en ørliten sleiv til den 11. posten, gjorde at Sofie fikk en liten luke, men det var et langt oppløp, og Jenny knappet inn hele 38 sekunder i spurten på en sliten Sofie. I mål holdt det likevell for mossingen, og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) kunne juble for seier med 28 sekunder. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) tok andreplassen, og Emma Aune Jakobsen (OK Moss) tok tredjeplassen.

Jenny Danevad (Fredrikstad SK) leder ut på den avgjørende jaktstarten, men må passe seg for Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), og de jagende jentene bakover.

H 15-16: Hos gutta var det hovedløpsvinner Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) som viste styrke, med å ta viktige poeng i sammendraget. Han vant foran Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) og Peder Kjerkreit (Trøsken IL).

Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) leder sammenlagt.

D 17-20: Nok en spennende duell om seieren. Her var det Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) og Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) som knivet i toppen. Det var jevnt mellom de to duellantene hele veien, og det var en voksen langdistanse for våre juniorer. Med vinnertid som i seniorklassen, var det naturlig nok slitne jenter som kom i mål, etter en imponerende fighting hele veien. Vinner ble tilslutt Jenny Siggerud (Sarpsborg OL), Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) tok tredjeplassen, og Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen. Stor respekt for alle jentene for innsatsen!

Leder sammenlagt er Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK), men her er det tett, og det blir en spennende jaktstart for jentene i juniorklassen.

H 17-20: Blant juniorgutta var det også tett om pallplassene. De to strålende trenerene fra helgens O-Troll leir, Martin Bryggen (Halden SK) og Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) hadde trolig fått en del nye fans fra de yngre klassene, og ble naturlig nok heiet på av ivirige o-troll på samlingsplass. Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) kunne juble litt ekstra, da han innkasserte en ny seier i årets Ungdomsserie. Om andreplassen skilte det kun 4 sekunder mellom nr. 2 Martin Bryggen (Halden SK), og nr. 3 Audun Nordby (Fredrikstad SK). Her ble raske spurtbein avgjørende, da Audun Nordby nesten hentet inn hele forspranget til Bryggen i spurten.

Leder i sammendraget er Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK), som har skaffet seg et spennende utgangspunkt for finalen.

IMG_5782.jpg


Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter 6 løp, som skal bære den grønne trøya i finalen:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) leder, men har også den gule ledertrøyen, så Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) låner den grønne trøya i neste løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK)
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK)
H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) leder, men har også overtatt den gule trøya, så Selmer Løken (OK Moss) bærer trøyen i neste løp.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya i finalen.
H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK)

Klatretrøya:


D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) er leder i klatrekonkurransen, etter nok et imponerende klatrestrekk.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) er fjellklatrerer i H 11-12, og holder trygt på klatretrøya.
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) låne klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men også spurttrøya, så Anders Rostveit Elmi (OK Moss) låner trøya i neste løp.
D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) leder både sammenlagt, og klatrekonkurransen, så Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) låner klatretrøya i neste løp.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er igjen den suverene sjefen i bakkene blant juniorene

img_4258_1-600.jpg__940x510_q85_crop-smart_subsampling-2.jpg
Fjorårsvinner Halden SK kunne juble for å ha tatt seieren i klubbkonkurransen i siste løp i 2022. Men i år vil nok Fredrikstad SK kunne ha gode muligheter til å ta hjem seieren.

Finalen + etterfinalen:
Sarpsborg OL kan med glede invitere til årets finale og etterfinale fra SOL-Hytta. Her blir det en spennende finale, hvor poengkonkurransene skal avgjøres, trøyevinnere kåres, og det skal være mye lek og morro på SOL-Hytta gjennom ettermiddagen og kvelden. Søndag blir det buss fra SOL-Hytta og til KM-Lang fra Bævø-Camping på Torsnes, og Fredrikstad SK som arrangør.

Det kommer en egen "pre-view" for finalen, med startliste og mer.

Påmelding gjøres her: Påmelding finale + etterfinale
Påmelding KM-lang: Påmelding KM-lang

Vell møtt til en spennende finale, og en hyggelig etterfinale. Vi sees!