Seminar for Unge arrangører 15. januar 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 13. Des 2023

Skrevet av Håvard Wedege

15. januar går første seminar i en planlagt rekke av kurskvelder for unge arrangører i alderen 15-25 år. Østfold orienteringskrets ønsker å bidra til kompetanseheving innen arrangement, og har stor tro på at det bor mye potensiale i våre unge og håpefulle.

 




Østfold Vintercup løp 2

Postet av Østfold Orienteringskrets den 8. Des 2023

Veivalg vintercup.pngveivalg vintercup 2.pngRaul HSK.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Østfold vintercup levde opp til navnet sitt, da det var tosifrede antall kuldegrader da Halden Skiklubb inviterte til løp 2 i årets utgave, fra Høiåshytta i Halden. Men tross litt snø på bakken, og lave temperaturer, var det 48 tøffinger som benyttet muligheten for topp løyper og relativt gode løpsforhold i Høiåsmarka. 

Arrangørene i Halden Skiklubb, med løpsleder Frauke Schmitt Gran i spissen, hadde ordnet gode varme og dusjmuligheter for de fremmøtte i etterkant av løpet. Det var flere av deltakerene som brukte de kjente Høiåsvaflene som motivasjon da de bega seg ut i de kjølige løpsforholdene. Løypene fra HSK trener Raul Ferra var lagt i et spennende terreng, med varierende kupering, og med tidvise områder med bratte stup og skrenter, som la til rette for flere kompliserte veivalg og gode langdistanseutfordringer for deltakerne.

Veivalg vintercup.png
Over ser vi det lengste strekket i langløypa, og en sammenligning mellom to av løperne som kom på pallen.

veivalg vintercup 2.png
Livelox gir gode analysemuligheter, for å lære om egen o-teknikk. Her ser vi det lengste strekket i D -16 løypa, og en sammenligning av to av løperne. Selv om veivalgene var relativt like, ser vi at det skiller noe tidsmessig i microtraseer og gjennomføring.

Resultater:

D -16: Blant våre yngste jenteløpere var det tre løpere til start. Ut fra start var det Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) som fikk den beste starten, tett etterfulgt av Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss). Men etter en litt forsiktig åpning, fikk Ingrid Sofie Hox Brynildsen virkelig fart på beina og teknikken, og tok over ledelsen på den 4. posten. Denne holdt hun i omkring 30minutter, før litt teknisk trøbbel inviterte de to andre inn i kampen om seieren igjen. Bakfra kom Tuva og Johanne, og førstnevnte hadde mye krefter å spa på med mot slutten, og kunne tilslutt juble for seier 49 sekunder foran Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK). 

Sammenlagt etter to løp er det Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) som leder knepent med 1 poeng foran klubbveninne Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), med Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) på tredjeplass.

H -16: Blant de yngste gutta var det en svært tett og spennende duell mellom lokale Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og tilreisende Alfred Teig (Nydalens SK). Ville tok komandoen i feltet sammen med HSK-løper Fredrik Signebøen, men Alfred satte så på turboen, og løp styggfort fra 2-6. posten, og overtok med det føringen i løpet. Etter en mindre bom på den 8. posten, kom Ville opp i ryggen på Alfred, og da han fikk kontakt utnyttet han muligheten til å sette inn turboen. En knallsterk avslutning gjorde at Ville Emil Wingstedt (Halden SK) kunne juble for seier. Andreplassen gikk til Alfred Teig (Nydalens SK), og Fredrik Signebøen (Halden SK) tok tredjeplassen.

Sammenlagt står Ville Emil Wingstedt (Halden SK) med 2 av 2 seiere i årets cup, og leder med det foreløpig komfortabelt. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) og Håkon Bryggen (Halden SK) følger som nr. 2 og 3.

D 17-20: Da mange hutret over tanken på å bevege seg ut i vinterkulden, skal Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) ha stempel som en real tøffing, som eneste startene i jentenes juniorklasse. Hun gjennomførte et godt og solid langdistanseløp.

Sammenlagt deler nå Inger Anne (Halden SK) og Eira Skaarer Wiklund (Nydalens SK) sammenlagtledelsen med hver sin seier og en start. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) følger som nr. 3.

H 17-20: Blant juniorgutta står det like mye respekt til Christoffer Ånensen (Oppsal OK) som tok turen fra hovedstaden, for å få seg en solid langdistanseøkt i vintertreningen.

Med hver sin seier, og en start hver, så deler Martin Bryggen (Halden SK) og Christoffer Ånensen (Oppsal OK) sammenlagtledelsen blant juniorgutta. Tredjeplassen holdes foreløpig av Audun Nordby (Fredrikstad SK).

Damer: Blant våre seniordamer var det gledelig høy deltakelse. Noen juniorer hadde meldt seg på i seniorklassen, for å få en ekstra utfordring. Juniorlandslagets og arrangørklubbens Sigrid Schmitt Gran (Halden SK) klarte seg godt mot de rutinerte seniorene, og var kun 3,5min bak på en tredjeplass. Kampen om seieren ble et durabelig oppgjør mellom verdensmester på langdistanse fra 2014 Svetlana Mironova (Halden SK) og Marit Kahrs (Fredrikstad SK). De to duellerte jevnt gjennom hele løpet, og skiftet på å ha føringen, men mot slutten fikk Mironova den avgjørende luken, og kunne løpe inn til seier 47 sekunder foran Kahrs.

Sammenlagt er det a-poeng mellom Marit Kahrs (Fredrikstad SK) og Svetlana Mironova (Halden SK), begge med 86 poeng. Jo Shepherd (Halden SK) følger på en tredjeplass.

Herrer: Blant herrene var det et skarpt startfelt på start, med to formsterke HSK løpere i Guilhem Elias og Thomas Natvig Årstad, samt Halden gutten Håkon Raadal Bjørlo (Oppsal OK) som skulle få bryne seg på landslagstrener Anders Nordberg (Nydalens SK). Det ble satt stor fart ut fra start i en samlet kvartett, men på andre langstrekk fikk Guilhem Elias (Halden SK) en luke på ca. minuttet, en luke han aldri ga fra seg, og gradvis økte til mål. Langstrekkene skapte differanser også blant forfølgerne, og i mål ble stillingen 1. plass Guilhem Elias (Halden SK), 2. plass Thomas Natvig Årstad (Halden SK), og 3. plass Håkon Raadal Bjørlo (Oppsal OK).

Sammenlagt holder Thomas Natvig Årstad (Halden SK) ledelsen etter to andreplasser. Mikael Birkelund (Asker Skiklubb) følger på en andreplass, mens Guilhem Elias, tar med sin seier en foreløpig tredjeplass.

Åpne klasserGledelig var det at mange deltok i de åpne klassene. For strekktider, livelox og resultater se: Resultater Østfold Vintercup løp 2

Sammenlagt: For full oversikt over sammenlagtstillingen i Østfold Vintercup se: Sammenlagtstilling Østfold Vintercup 2023-2024

Årets trener: Etter stor innsats i Høiåsmarka, kunne deltakerne glede seg over varme dusjer, og et godt utvalg i Høiåskiosken. Landslagstrener Anders Nordberg, avslørte bakgrunnen for sitt besøk, da han kunne overraske de fremmøtte, og hovedpersonen selv, Raul Ferra, med prisen for "Årets trener" i norsk orientering for 2023. Dette er andre året på rad at prisen går til en klubb i Østfold orienteringskrets, og vitner om et godt arbeid i våre klubber. Vi gratulerer.

Raul HSK.jpg
Anders Nordberg (NOF) overrekker prisen "Årets trener" til Halden SK sin hovedtrener Raul Ferra.

Les om begrunnelse på NOF sin hjemmeside: Årets trener 2023

Neste løp:
Neste runde i Østfold Vintercup 2023-2024 sesongen blir 13. januar i Moss. Vell møtt!

 




Skaukarenes krus 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Nov 2023

Skaukarenes krus 2024.png

Skrevet av Håvard Wedege

Terminlisten for Skaukarenes krus 2024 er nå klart. 10 delkonkurranser, hvorav 5 er tellende i sammendraget. 

Østfold o-krets fører ranking på kretsløp for klassene D/H11-12 og D/H13-14. Vinnerne tildeles Skaukarenes krus.

 

Maks 5 løp teller, og den løper med høyest poengsum vinner. Dersom to eller flere løpere har samme poengsum, er det høyest poengsum på delarrangement som teller.

Delarrangementer i 2024:

Skaukarenes krus 2024.png

Poengene for hvert løp beregnes slik:
10 poeng til beste løper fra kretsen, nedover til 1 poeng til 10.beste løper fra kretsen. Kun Østfoldløpere teller.

Utdelingen av Skaukarenes krus foretas av en representant fra Skaukarenes klubb på Østfold o-krets kretsting i februar i påfølgende år. 

Vell møtt i 2024!

 




Rangeringsløp Unionsmatchen 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Nov 2023

unnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Unionsmatchen går av stabelen 25. og 26. mai 2024. Som i 2023 er det anledning for kretsene å stille med fritt antall deltakere. Istedenfor uttaksløp, arrangerer vi derfor rangeringsløp, som benyttes for uttak til stafettene under Unionsmatchen. 

For å ha et rettferdig og godt vurderingsgrunnlag til stafettuttak under Unionsmatchen 2024, settes det opp 4 rangeringsløp, hvor 2 av 4 løp er tellende.

Konkurransene som er med i rangeringen er:

unnamed file

Poengberegning:

De to beste løpene teller. Vinneren gis 150 poeng, for de etterfølgende deltakerne trekkes det 2 poeng for hver prosent de er etter vinneren.


 




Pangstart for "Østfold Tidtakerforum"

Postet av Østfold Orienteringskrets den 9. Nov 2023

20231025_203114.jpg20231025_203042.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Tidtaking og resultatservice er noe vi o-løpere er svært opptatt av. Etter gjennomført løp, er det med stor spenning vi legger tidtakingsbrikken på avleseren, for å forhåpentligvis få et nikk eller høre ordene "godkjent". Like etterpå er strekktidslappen et hett samtaleemne mellom likesinnede o-løpere i alle aldere. Etter en kort biltur hjem, liker de fleste å kunne sette seg ned for å studere strekktider og resultater i egen og andre klasser.

Onsdag 25. oktober samlet initiativtaker og teknisk råd Thomas Hjelbak, i samarbeid med Bjørn Erik Glomsrud, som også er en del av teknisk råd, til møte for ressursspersoner tilknyttet tidtaking fra østfoldklubbene. 11 deltakere samlet seg på K5 ved Grålum, for å dele erfaringer mellom klubbene, og opprette et fora for kunnskapsdeling og erfaringsutveksling.

Det benyttes ulike tidtakingssystemer i de ulike klubbene, og det er ofte få enkeltpersoner som sitter med kompetansen omkring systemene. Ved å skape et fora for kunnskapsdeling, håper initiativtakerene at det skal bli enklere å dele kunnskap mellom klubbene, lettere å spørre om hjelp, og rekkrutering av nye som har lyst å prøve seg (gjerne også noen kvinner eller yngre)

Det ble en hyggelig sammenkomst på K5, med gode samtaler og diskusjoner. Det ble servert litt enkel beverting, og Marius Bjugan (Halden SK) presenterte et nytt system for tidtaking. I etterkant av møtet har erfaringsutvekslingene blitt delt flittig på mail, og ved neste møte vil OK Moss vise en gjennomgang av systemet Brikkesys.

For interesserte så er det bare å ta kontakt med Thomas Hjelbak på thjelbak@online.no eller mail til ostfold.okrets@gmail.com, så skal vi sette deg i kontakt med maillisten og videre informasjon.


De fremmøtte var den 25. oktober var:

Fredrikstad SK:
Dyre Martin Gulbrandsen
Hans Christian Falkenberg
Brage Tukkensæther

OK Moss:
Hallvard Koren
Erik Rytter Jakobsen

Halden Skiklubb:
Marius Bjugan
Eirik Nordbrøden

Indre Østfold OK:
Pål Tveter
Bjørn Erik Glomsrud

Trøsken IL:
Thomas Hjelbak

I tillegg har forumet fått med seg Ida Thoresen og Bjørn Tore fra Sarpsborg OL

20231025_203114.jpg
Initiativtaker Thomas Hjelbak (Trøsken IL)

20231025_203042.jpg
Marius Bjugan (Halden SK) presenterte sitt nye system for tidtaking under møtet.




Sammenlagtstillingen i Skaukarenes Krus 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 25. Okt 2023

unnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Etter en lang sesong med tette dueller, er nå vinnerne av Skaukarenes Krus 2023 klare. Det siste tellende delarrangementet, Blodslitet, gikk av stabelen sist lørdag, og det var spenning helt inn til målstreken.

Østfold o-krets fører ranking på kretsløp for klassene DH 11-12 og DH 13-14. Det er før sesongen satt opp 10 delkonkurranser. Maks 5 løp teller, og den løperen med høyest poengsum etter siste delkonkurranse, er vinneren. Dersom to eller flere løpere har samme poengsum, er det høyest poengsum på de enkelte delarrangement som teller. Vinnerne tildeles Skaukarenes krus. Utdelingen av Skaukarenes krus foretas av en representant fra Skaukarenes klubb på Kretstinget 5. februar 2024.

I 2023 var tellende delkonkurranser:


unnamed file



Resultater 2023:

D 11-12:

I yngste jenteklasse var det svært tett mellom de tre første. Kun 2 poeng skilte 1. og 3. plassen. Gjennom sesongen står både Elise Holm Nedrebø (OK Moss), Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) og Hanna Haldin (Halden SK) med flere enkeltseiere. Etter en tøff fight gjennom hele sesongen, var det tilslutt Elise Holm Nedrebø (OK Moss), som kunne juble for sammenlagtseier med 49 poeng. Under det avsluttende finaleløpet Blodslitet, var det Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som trakk det lengste strået, med det gikk hun forbi Hanna Haldin (Halden SK), og tok 2. plassen med 48 poeng. Hanna Haldin (Halden SK) tok tredjeplassen med 47 poeng.

H 11-12:
Årets sjef i blant de yngste gutta er Håkon Bryggen (Halden SK), som kan juble for både seier i Ungdomsserien, og som vinner av Skaukarenes krus 2023. Med seier i 8/10 løp, ble det full pott og 50 poeng til den lettbeinte haldenseren.

Kampen om de resterende plassene på pallen var svært tett, med 4 løpere innenfor 1 poengs margin. På 2. plass med 42 poeng var det tilsutt Trym Strømberg (Fredrikstad SK), som med en sterk 2. plass blant østfoldingene i Blodslitet, som kunne juble for 2. plassen. Også på 42 poeng, finner vi Ole Christian Løchen (Halden SK) på en 3. plass. Han har levert jevnt i toppen gjennom hele sesongen. På 4. og 5. plass finner vi begge på 41 poeng, Aksel Solberg (Fredrikstad SK) på 4. plass og Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) på 5. plass.

D 13-14:

Full pott finner vi også hos vinneren av jentenes 13-14 klasse. Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) med 50 poeng, måtte se seg slått av lagveninne Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) i helgens Blodslit, men står med 6 av 10 seiere når sesongen skal oppsummeres. Også Tuva er vinner av både Ungdomsserien og Skaukarenes krus 2023. På 2. plass etter en sterk avslutning på sesongen, finner vi Pauline Gudim Valsgård (OK Moss), med 48 poeng. Hun startet sesongen for Indre Østfold OK, men har etterhvert tatt del i det gode treningsmiljøet i OK Moss. Med 45 poeng finner vi Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) på en 3. plass.

H 13-14:
Jevnt i toppen var det også blant gutta i 13-14 klassen. Ungdomsserie vinneren Ville Emil Wingstedt (Halden SK) kan også juble som vinner av Skaukarenes krus 2023, og full pott med 50 poeng, men det var ikke uten kamp fra andremann Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK). I avslutningsløpet Blodslitet, var det Selmer som sto distansen best, og kunne avslutte sesongen med en 10 poenger, dette gjorde at han tilslutt endte på sterke 48 poeng. Tredjeplassen gikk til Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) med 41 poeng, dette kun 1 poeng foran 4. plassen til Isak Solberg (Fredrikstad SK). Solberg var sterkest i finalen, men Bronebakk Johansson holdt stand, og kom på plassen bak, hvis vi teller østoldinger.

Vinnere 2023:
Vinnere av Skaukarenes Krus 2023, og som herved inviteres til Kretstinget 5. februar, for utdeling av kruset er:

D 11-12: Elise Holm Nedrebø (OK Moss)
H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss)
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK)

Lenke til resultater:
Vi gratulerer alle deltakere med innsatsen i 2023, og gleder oss til å invitetere til nye løp i 2024. For fullstendig oversikt over årets resultater se: Oversikt Skaukarenes krus 2023



 




Ungdomsserien 2023 Finale

Postet av Østfold Orienteringskrets den 24. Sep 2023

Jaktstart.jpgunnamed fileunnamed fileunnamed fileMsQjPTDa.jpeg381503166_348532520940789_731425858413856790_n.jpghk2t6aeJ.jpegunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed filepWh0kh2w.jpegunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileSekreteriat.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Lørdag 23. september var høstens store festdag for orientering i Østfold. 116 glade, litt nervøse, men konkurranseklare deltakere, møtte på SOL-Hytta for det avsluttende finaleløpet i Ungdomsserien 2023. Værgudene var på vår side, og utenom en rask skur, som skjøt fart i kakesalget, var det stor sett strålende sol for de fremmøtte deltakere, foreldre, og arrangører. Klubbene hadde mobilisert godt, for det var knyttet spesielt stor spenning til hvilke klubber som skulle få æren av å ta med seg de ulike pokalene i "klubbkonkurransene", samt hvilken klubb som kunne få titulere seg som "Ungdomsmestere 2023", og ta hjem den største pokalen.

Sarpsborg OL, med Marthe Kristensen i spissen, hadde sørget for en praktisk og fin arena like utenfor SOL-Hytta ved inngangen til Sarpsborgmarka. Finaleløpet i Ungdomsserien ble i år, som i fjor, arrangert i jaktstartform, hvor sammenlagtresultatene fra 4 av 6 løp tidligere i sesongen dannet utgangspunkt for jaktstartrekkefølgen. Det var lagt opp til en tett jaktstart, hvor  1 poeng i sammenlagtstillingen tilsvarte 0,1sekund. Dette gjorde at spenningen var stor i en rekke klasser, og vi fikk tette dueller på løpende bånd.

Jaktstart.jpg
Foto: Terje Antonsen (Fredrikstad SK)

Løyper:
Løypelegger for finalen var Mette Traaen. Hun hadde komponert spennende jaktstartløyper, hvor deltakerne fikk testet både sine fysiske, tekniske og ikke minst taktiske egenskaper. Det delvis raske og oversiktlige terrenget, hadde også områder med dårligere sikt, stuprekker og brattere koller, som utfordret løperne til å ta egne veivalg underveis. Dette gjorde at spenningen for både publikum og løpere, levde gjennom hele løpet, og i flere klasser ble det ikke avgjort før helt mot slutten av løpet.

unnamed file unnamed file
Over ser vi noen av de avgjørende strekkene i DH 15-16 (t.v.) og DH 11-12 (t.h.). I yngste jenteklasse splittet tettrioen opp ut av den 6. posten, og fordelte seg på to veivalg. Løperne som valgte høyre fikk en liten luke, og avgjorde seg imellom i et durabelig spurtoppgjør.

unnamed file Til venstre ser vi et av de lengre veivalgstrekkene i H 17-20, hvor tettrioen splittet opp, og fordelte seg på to ulike veivalg. I Livelox har løperne mulighet til å analysere hvor de tjente eller tapte sekunder. 

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "klatretrøya", og den raskeste spurteren får bære den grønne "spurttrøya". I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i klubbkonkurransene pr. klasse og kjemper i "totalcupen" om den store pokalen, og tittelen "Ungdomsmester 2023".

MsQjPTDa.jpeg

Klubb:

I Ungdomsserien deles det ut pokaler pr. klasse til den klubben som har samlet flest poeng i klassene N-åpen, DH 9-10, DH 11-12, DH 13-14, DH 15-16 og DH 17-20. I tillegg kjempes det om den store pokalen, som er alle klassene lagt sammen til en stor klubbkonkurranse. Poeng gis både for enkeltplasseringer i de ulike klassene, men kanskje viktigst er det å mobilisere deltakere til konkurransene. 

N-åpen: Klubben som har klart å rekruttere flest N-åpen løpere gjennom 2023-sesongen er Fredrikstad SK med 138 poeng. De har drevet et imponerende rekruteringsarbeid, og hatt jevnt høy deltakelse i N-åpen gjennom hele sesongen. På andreplass finner vi Halden SK med 98 poeng. Halden har hatt enkeltløp med høy deltakelse, men også hatt løp med litt færre løpere på start, noen som har gjort at Fredrikstad har rykket i fra. På tredjeplass finner vi OK Moss med 54 poeng. De tre øverste klubbene er også kretsen sine største klubber, det er derfor ekstra gledelig å se at Varteig OL kun er 2 poeng bak OK Moss med sine 52 poeng. Dette lover godt for kommende sesonger, og kan være inspirasjon for andre mindre klubber i kretsen.

DH 9-10: Halden SK vant den nasjonale rekrutteringsprisen i 2022, og en del av disse løperen er nok blitt 9-10 år gamle. I år vant nemlig Halden SK klassen DH 9-10 relativt suverent med hele 210 poeng. Fredrikstad SK tar andreplassen med 174 poeng, og gledelig er det at Sarpsborg OL er nr. 3 med 54 poeng.

DH 11-12: I klassen for 11-12 åringer var det en spennende finale, som avgjorde kampen om klasseseieren mellom klubbene. Fredrikstad SK mobiliserte godt for finalen, og flere av både jentene og guttene hang med i tetstriden av løpet, noe som sikret Fredrikstad SK seieren med 272 poeng, kun 19 poeng foran Halden SK på andreplass. OK Moss ble her nr. 3.

DH 13-14: Også blant 13-14 åringene var det et tett oppgjør til målstreken om klubbseieren. Sterke resultater i finaleløpet sikret Fredrikstad SK nok en klasseseier med 252 poeng, også her kun 14 poeng foran Halden SK på andreplass. OK Moss har samlet bra med poeng i denne klassen, og landet tilslutt på en klar tredjeplass med 132 poeng.

DH 15-16: I 15-16 årsklassen var det en tilslutt suveren seier til en liten underdog, OK Moss med sine 218 poeng. OK Moss vant i fjor årets trener med Gøran Winblad, og det gode treningsmiljøet i Moss har hjulpet godt på resultatene i denne klassen. Fredrikstad SK fulgte nærmest med sine 190 poeng, og overraskelsen Sarpsborg OL tok her en litt overraskende tredjeplass med sine 110 poeng, noe som skyver storklubben Halden SK helt ned på en 4. plass.

DH 17-20: I Juniorklasen har det vært en tett kamp mellom de to storklubben Fredrikstad SK og Halden SK. I guttenes juniorklasse har Halden SK plukket poeng etter poeng, takket være Henrik Julian Fontes Aarbu og Martin Bryggen, mens i jentenes juniorklasse har Ingrid Pedersen Holmskau vært suveren for Fredrikstad SK. Med solid løping helt inn i finalen kunne tilslutt Fredrikstad SK kåres til juniormestere for 2023-sesongen med 207 poeng, mot Halden SK sine 172 poeng. Tredjeplassen gikk til Sarpsborg OL med 93 poeng.

DH 10-20U: I klassen DH 10-20U deles det ikke ut pokal, men klassen gir svært viktige poeng i totalcupen. Det har vært svært jevnt i denne klassen, og tilslutt var det Trøsken IL som kunne juble for seier med sine 24 poeng, kun tre poeng foran en delt andreplass mellom Fredrikstad SK og OK Moss, begge på 21 poeng. I kommende sesong vil også denne klassen inngå som egen klasse med pokal.

Totalseier: Etter en lang sesong, hvor det totalt er delt ut 3791 poeng, var det en svært lykkelig gjeng fra Fredrikstad SK som kunne juble for seier i totalcupen, og kan titulere seg "Ungdomsmestere 2023". Fredrikstad SK landet tilslutt på 1254 poeng. Halden SK ble nr. 2 med 1060 poeng, og tredjeplassen gikk til OK Moss med 652 poeng.

Vi gratulerer Fredrikstad SK med seieren, og håper at de andre klubbene lar seg motivere for å ta opp kampen med Fredrikstad i 2024 sesongen.

381503166_348532520940789_731425858413856790_n.jpg
Foto: Christian Kahrs - Fredrikstad SK jubler for totalseier i Ungdomsserien 2023

Individuelt:
Individuelt kåres det klassevinnere i klassene DH 11-12, DH 13-14, DH 15-16 og DH 17-20. Vinnerene av klassene får den gule ledertrøyen til odel og eie. Innbakt i klassekonkurransene er det også en klatre- og spurtkonkurranse. Gjennom sesongen har løperene fått oppgitt et klatrestrekk på forhånd av hvert løp, og vi har sett mange løpere angripe bakkene med blikk for "polkadotten"/klatretrøya. I tillegg har raske spurttider telt i kampen om den grønne "spurttrøya". Da en løper kun kan løpe med en trøye i hvert løp, har nr. 2 i sammendraget "lånt" trøyen underveis i sesongen. Etter finalen er det sammenlagtvinneren av de ulike poengkonkurransene, som får trøyen til odel og eie.

hk2t6aeJ.jpeg
Trøyene ligger klare til utdeling før løpet, mens foreldre og løpere inspiserer arena før start.

Sammenlagt (Ledertrøya):

D 11-12: 
Hanna Haldin (Halden SK) hadde allerede sikret sammenlagtseieren i yngste jenteklasse før finalen, men hadde en sulten ulveflokk startende like bak seg i finalen. Nærmest startende var Elise Holm Nedrebø (OK Moss) som startet kun 8 sekunder bak, og like i hælene på Elise, fulgte Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som startet sekundet bak. Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) startet også på skuddhold med 22 sekunder opp til teten, Så fulgte en liten luke ned til et tøffende Fredrikstad SK tog, ledet ann av Emma Enger-Olsen (Fredrikstad SK), tett fulgt av Ingrid Johanne Ringstad og Ella Mathilde Thuve (begge Fredrikstad SK).

Hanna Haldin (Halden SK) imponerte ut av starten, og hadde fra front, beste strekktid til 1. posten. Duoen Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) jaget sammen for å prøve å tette luka opp til ledende Haldin. Bak fikk Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) litt trøbbel til post 2 og 3, og da FSK  toget lengre bak trøblet noe til den første posten, var det etterhvert klart at det var trioen i tet, som skulle gjøre opp om seieren.

Elise og Eva spiste etterhvert opp forspranget til ledende Hanna, og på den 4. posten var de samlet. De fulgte hverandre tett de neste postene, og på den 6. posten stemplet de også helt samlet, det var nå duket for en nervepirrende finale. Ut av 6. posten valgte Elise og Hanna å gå rett på, mens Eva stolte på løpsstyrken, og valgte lysløypen noe lengre rundt. Dette var smart, da hun kunne holde høy fart på den brede grusveien. Dessverre for henne, var det litt difust i området hvor hun skulle ta av fra lysløypen, og litt nøling, ga duoen Hanna og Elise muligheten til å få en liten luke inn i den 7. posten. Ut av posten satte Elise Holm Nedrebø (OK Moss) inn en langspurt, og hun tok beste strekktid på samtlige tre siste poster. Monsterrykket holdt unna, og i mål kunne hun juble for seier i finalen, med 3 sekunder ned til Hanna Haldin (Halden SK). Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen. Bak ble det et durabelig spurtoppgjør mellom lagveninnene Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) og Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK), kun 2 sekunder skilte de to, i favør Johanne.

Sammenlagt kunne Hanna Haldin juble for full pott og 4000 poeng. Hun tar med det, den gule ledertrøyen hjem til odel og eie. Elise Holm Nedrebø (OK Moss) klarte med seier i finalen å sikre andreplassen med 3985 poeng. Tredjeplassen gikk til Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK)

unnamed file

H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK) gikk ut 13 sekunder foran Aksel Solberg (Fredrikstad SK), med Ole Christian Løchen (Halden SK) like bak. Trym Strømberg (Fredrikstad SK) gikk også ut på skuddhold til teten, med kun 39 sekunder opp til ledende Bryggen. En som gikk ut et stykke bak teten, men som hadde skumle planer for dagen, var Solan Løken (OK Moss). Han gikk ut ca. 4,5min bak ledergruppa, men hadde flere rygger å jage etter.

Selv om Håkon Bryggen (Halden SK) visste at sammenlagtseieren var sikret allerede før start, var det nok en del nerver å spore på start. Litt stress i det startskuddet gikk, gjorde at Bryggen begynte å bomme på vei mot den 1. posten. Heldigvis for han, var det nok flere i tetgruppen som var litt stresset, og kanskje litt opptatt av hverandre, for både Trym Strømberg (Fredrikstad SK), Aksel Solberg (Fredrikstad SK) og Ole Christian Løchen (Halden SK) ble med på litt leting etter den første posten. En som fant den første posten tidlig, var Olve Mannsåker Myhre (Halden SK). Han hadde stolt på egen orientering, og sammen med Oliver Myklestad (Halden SK), ledet de sammen, trolig uvitende, løpet på den første posten.

Ole Christian Løchen (Halden SK), Trym Strømberg (Fredrikstad SK) og Aksel Solberg (Fredrikstad SK) fant alle den 1. posten før lederen Håkon Bryggen, men kanskje ble de skulende litt på hverandre, for det ble noen småsleiver også til de neste postene. Håkon Bryggen (Halden SK) fant tilslutt den første posten, og klarte på mesterlig vis å nullstille mentalt. Han satte på en turbo, og orienterte stødig og raskt gjennom de neste postene. Han klarte mesterlig å snike seg forbi tettrioen, så de ikke fikk ryggen hans. Bak i feltet hadde Solan Løken (OK Moss) hatt stødig og rask løping fra start, og på den 5. posten var han nesten med i tetstriden.

Trym Strømberg (Fredrikstad SK) og Ole Christian Løchen (Halden SK) fikk trolig øye på Håkon Bryggen (Halden SK) på den 5. posten, og de ble en trio, som skulle gjøre opp om seieren. De vekslet noe på å ta føringer i tet, og inn mot de siste posten, gikk det bare fortere og fortere. Håkon Bryggen  (Halden SK) klarte å trekke frem noen triks fra ermet, og fikk noen avgjørende meter mot slutten. Han vant med 8 sekunder ned til klubbkamerat Ole Christian Løchen (Halden SK), som igjen var kun 5 sekunder foran Trym Strømberg (Fredrikstad SK). Beste etappetid på finalen ble Solan Løken (OK Moss) som fra litt bak i feltet, løp seg opp til en fin 5. plass i et durabelig spurtoppgjør med Aksel Solberg (Fredrikstad SK) på 6. plass og Sixten Sand (Halden SK) på 4. plass.

Sammenlagt tar Håkon Bryggen (Halden SK)  med 4000 poeng hjem ledertrøyen til odel og eie. På andreplass finner vi Ole Christian Løchen (Halden SK) med 3962 poeng. På tredjeplass finner vi Aksel Solberg (Fredrikstad SK) med 3916 poeng.

unnamed file

D 13-14: Blant jentene var det klart at Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) hadde sikret seg sammenlagtseieren på forhånd av finaleløpet. Dessverre hadde hun ikke mulighet til å stille i finalen, noe som åpnet opp konkurransen. I fravær av Tuva, var det Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) som gikk ut i front. Hun hadde 50 sekunder ned til Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) og 54 sekunder til Kristine Bekkevard (Halden SK). 3 minutter og 49 sekunder bak gikk Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) ut, hun hadde flere rygger å jage etter, og skulle vise seg å ha ekstra fart i pedalene denne lørdagen.

Det var en trygg start på hele feltet i D 13-14, men til den andre posten gjorde både Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) en større bom. En feilfri Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) satte turboen på fra start, og kom feiende forbi teten på den andre posten. Det kunne nesten blitt en trio i tet, men Pauline hadde virkelig en toppdag, og feiet ifra mot de neste postene. Så fort gikk det, at Pauline hadde beste strekktid på samtlige poster frem til den 7 av totalt 10 poster. For det er noe spesielt med jaktstart, når Pauline nærmet seg mål, gjennsto kun den litt smått krevende 9. posten, og her kunne det gått galt. Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) og Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) hadde begge ristet av seg bommen i starten, og holdt nå stødig og hurtig tempo bak ledende Pauline. Pauline mister litt kontrollen inn mot 9. posten, men klarer å skjønne feilen tidlig nok, og finner ut av hvor hun er i tide, til å ta hjem seieren i finaleløpet. Bak gjør de to lagveninnene opp om andreplassen i et saftig spurtoppgjør, hvor Ingrid Sofie Hox Brynildsen kan juble for andreplass, og Ellen Maria Ringstad tar tredjeplassen.

Sammenlagt er det Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) som vinner med 4000 poeng. Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) tar andreplassen med 3849 poeng, og tredjeplassen går til Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) med 3667 poeng.

unnamed file

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) hadde også sikret sin ledertrøye før finalen. Han gikk ut 18 sekunder foran Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), som igjen hadde kun to sekunder ned til Isak Solberg (Fredrikstad SK). Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) og Sondre Strømberg (Fredrikstad SK) var også innenfor drøye minuttet bak ledende Wingstedt.

Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) utnyttet ryggen til Ville, og gikk ut knallhardt, med det klarte han å tette luken til Ville allerede til den 1. posten. Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) og Isak Solberg (Fredrikstad SK) var begge med i kampen, men bommet på den 3 og 4. posten, slik at det var en duo i tet som skulle gjøre opp om seieren.

Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har vært suveren gjennom årets sesong, men Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) ønsket å vise at han også er å regne med. Han viste en imponerende stabilitet og fart, og fra den nest siste posten, satte han inn et monsterstøt som Ville ikke kunne følge. Han kunne strekke armene i været for en imponerende seier med 19 sekunder ned til Ville Emil Wingstedt (Halden SK) på andreplass. Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) fikk etterhvert en luke til resten av forfølgerne, og tok med det tredjeplassen.

Sammenlagt tar Ville Emil Wingstedt (Halden SK) med seg den gule ledertrøya hjem, med 4000 poeng. På andreplass finner vi vinneren av finalen, Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) med 3924 poeng. Med tredjeplass i finaleløpet, holt det nesten for Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), men han ble tilsutt nr. 4 sammenlagt med 3787 poeng. Tredjeplassen gikk til Isak Solberg (Fredrikstad SK) med 3807 poeng.

unnamed file

D 15-16: Jentene i D 15-16 hadde et spennende utgangspunkt for jaktstarten, med hele 5 jenter innenfor minuttet. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) som kom fra en strålende 2. plass i O-Idol, gikk ut i den gule ledertrøyen, jaktet forfølgerne, med Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) nærmest, 14 sekunder bak, og Emma Aune Jakobsen (OK Moss) bare 5 sekunder bak der igjen.

Emma Aune Jakobsen (OK Moss) knallet til i åpningen, og løp seg opp til teten. På den 2. posten var det blitt en trio i tet. De tre jentene vekslet på å dra, og det bygget seg opp til en spektakulær avslutning. Til den tredjesiste posten skle Emma Aune Jakobsen (OK Moss) litt ut av kurs, og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) og Jenny Danevad (Fredrikstad SK) fikk en luke på minuttet. Men så gikk det to i tet rett ut på en bom, og Emma fikk nesten kontakt med de to igjen. Kanskje ble hun litt ivrig på å følge ryggene, for i jakten på tetduoen, var ble det en ny sleiv til den nest siste posten, og da ble det klart at seieren ville gå til enten Sofie eller Jenny. Inn mot den nest siste posten fikk Jenny Danevad (Fredrikstad SK) de avgjørende meterne, og hun kunne juble for seier. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) tok andreplassen, og Emma Aune Jakobsen (OK Moss) tok tredjeplassen, etter et heroisk forsøk fra start.

Sammenlagt var det den samme trioen som tapetserte pallen. Ledertrøyen får Jenny Danevad (Fredrikstad SK) med 3988 poeng, og med det seier i årets Ungdomsserie. Andreplassen gikk til Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) og 3919 poeng. Tredjeplassen tar Emma Aune Jakobsen (OK Moss) med 3821 poeng.

unnamed file


H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) hadde også sikret sin ledertrøye før start i finalen, og årets HL-vinner hadde nok håp om å løpe hjem seieren også i finalen. Innenfor minuttet bak startet et sterkt kobbel av jegere på jakt, anført av Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss), og Fredrik Signebøen (Halden SK).

Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) åpnet noe forsiktig, og duen Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) og Fredrik Signebøen (Halden SK) knep innpå flere sekunder. Til den 3. posten gjorde Anders en større feil på litt over minuttet, og trodde kanskje selv at kampen om seier var kjørt. Duoen Fredrik Signebøen (Halden SK) og Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK) så lenge ut til å skulle gjøre opp seg imellom, men på det lengste strekket til den 8. posten, mistet de begge kontrollen da de nærmet seg posten. De begynte nok å se på hverandre, og i mellomtiden løp en inntetanende Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) stødig, og rett i posten. Han hadde også beste strekktid til den 9. posten, men kunne så mistet alt, da han begynte å skjene litt langt ut mot den nest siste posten. Duoen Fredrik og Syver, trodde kanskje de gjorde opp om seieren bak, og holdt et høyt tempo, men Anders fant ut av hva som var i ferd med å skje tidsnok, og løp inn til en seier som også overrasket han selv. I spurten om andreplassen var det Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK) som var sterkest, og henviste Fredrik Signebøen (Halden SK) til tredjeplass.

Sammenlagt var finalen avgjørende for pallen. Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) hadde med sine 4000 poeng, avgjort ledertrøyen på forhånd. Fredrik Signebøen (Halden SK), hadde også en relativt trygg andreplass med 3925 poeng. Men seier i finalen, kunne Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss), passere Selmer Løken (OK Moss). Anders endte på 3827 poeng, kun 3 poeng foran klubbkamerat Selmer Løken (OK Moss) med 3824 poeng.

 unnamed file

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) hadde ikke nådd maksscore før finalen, men hadde gode muligheter til å ta den gule ledertrøyen med seg hjem, hvis hun holdt hodet kaldt i finalen. Jaktene bak kom Jenny Siggerud (Sarpsborg OL), Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Sigrid Hauge (Sarpsborg OL). 

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) var bestemt på at hun skulle ta den gule ledertrøyen, og gjorde "Knock-Out" på konkurrentene i finalen. Alene i tet, holdt hun stødig fart og godt kontroll gjennom hele løypa, og kunne i mål, ta en klar seier blant juniorjentene. Det var en liten duell mellom Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) om andreplassen. Den duellen avgjorde Marte til sin fordel mot slutten av løpet. Jenny ble med det nr. 3.

Sammenlagt klarte da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) å sikre seg maksscore på 4000 poeng, og den gule ledertrøya til odel og eie. Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) tok andreplassen med 3622 poeng, og Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen med 3484 poeng.

unnamed file

H 17-20: Blant juniorgutta var det knyttet stor spenning omkring hvem av klubbkameratene, og heltene fra O-Troll leiren, som skulle ta den gule ledertrøyen med seg hjem til vintertreningen. Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) hadde en liten luke på 18 sekunder, ned til Martin Bryggen (Halden SK). Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) og Balder Hasvik Larsen (Halden SK) jaget også på skuddhold.

Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) hadde planen lagt på forhånd, han måtte åpne hardt, i håp om å få en liten luke. Han klinket til på vei til den første posten, og da konkurrentene Johan og Martin fikk en mindre sleiv inn i den første posten, var muliggeten der for Henrik. Han fortsatte å holde et stabilt høyt tempo, og solid orientering, men forfølger duoen var aldri lengre enn 30-40 sekunder bak. Men så gjorde forfølgerduoen en fatal bom til den 5. posten, og en til liten bom til den 6. posten, og luken distansen var plutselig betydelig. Forfølgerduoen fikk tilbake flyten etter bommene, men Henrik holdt hodet kaldt i tet, og kunne juble for både seier i finalen, og sikring av årets sammenlagtseier blant juniorgutta. Dette smakte nok ekstra godt, etter en sesong preget av en del motgang for Henrik.

Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) vinner med det, årets ledertrøye med 3982 poeng. Martin Bryggen (Halden SK) tar andreplassen med 3928 poeng, og tredjeplassen går til Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) og 3905 poeng.

unnamed file

pWh0kh2w.jpeg
Den avgjørende målstreken, hvor mange dueller varte helt til streken.

Spurtkonkurransen:
Vinnere av den grønne spurttrøya er de løperene, som har hatt mest krutt i beina inn mot målstempling gjennom 2023-sesongen. Vinnerne får den grønne spurttrøya til odel og eie.

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen på samme poengsum som Selmer Løken (OK Moss), de har begge 399 poeng, men Syver har bedre tredje beste resultat. Fredrik Signebøen (Halden SK) er nr. 3 med 390 poeng.

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) vinner spurttrøyen med 400 poeng.
unnamed file

Klatrekonkurransen:
Vinnere av klatretrøya, er utøverne som har forsert utvalgte klatrestrekk raskest gjennom sesongen 2023. Vinnerne av klatrekonkurransen får den "polkadottede" klatretrøyen til odel og eie.

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) vinner klatrekonkurransen, med lik poengsum som Elise Holm Nedrebø (OK Moss), begge 1997 poeng, men Johanne Klavestad Aaby har bedre nest beste resultat.
unnamed file

H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) er fjellklatrerer i H 11-12, og vinner klatretrøya med 1965 poeng.
unnamed file

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) vinner klatretrøyen med 2000 poeng.
unnamed file

 

H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) tar viktige poeng i finalen, og vinner klatretrøya med 1994 poeng.
unnamed file

D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) vinner klatretrøya med 1973 poeng.
unnamed file


H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) vinner klatrekonkurransen med 2000 poeng.
unnamed file


D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) vinner også klatrekonkurransen med 1997 poeng.
unnamed file



H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er suveren blant juniorgutta, og vinner med 2000 poeng.
unnamed file

Sekreteriat.jpgBlide arrangører fra Sarpsborg OL

Oppsummering:
Etter en lang og god sesong, er nå alle klassevinnere, trøyevinnere, klubbkonkurranser avgjort. Etter en litt amputert premieutdeling lørdag, var det en fin gjeng med ungdom og junior som ble igjen på SOL-Hytta, og storkoste seg under "Etterfinalen". Det ryktes at det ble spist store mengder godteri og pizza, ble hørt mye latter, og at det var trøtte ungdom som tilslutt sovnet, og neste dag var klare for KM-Lang.

En stor takk til Sarpsborg OL som arrangerte årets "Etterfinale". En stor takk også til alle arrangører, foreldre, lagledere, trenere og utøvere som har løpt, kjørt, og organisert slik at vi kan skape denne fine løpsserien som Ungdomsserien er for våre barn, ungdom og junior. Nå venter noen morsomme høstløp, en lang og god vintertrening, før vi igjen gleder oss til å ønske velkommen til Ungdomsserien 2024

Takk for i år!





 



 




Ungdomsserien Løp 7 - Finale "Preview"

Postet av Østfold Orienteringskrets den 21. Sep 2023

unnamed fileLysløypa, Sarpsborg | b k | Flickrunnamed fileunnamed fileunnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Lørdag 23. september er det klart for Ungdomsserien løp 7 "Finaleløpet", fra SOL-Hytta ved Tunevannet. Etter en lang og innholdsrik sesong, skal de siste poengene på ledertrøya, klatretrøya og spurttrøya jaktes i Sarpsborgmarka. Det legges opp til en tett og spennende jaktstart, og fine løyper for de yngste i N-åpen og DH 9-10. Det er svært gledelig å se hele 122 deltakere påmeldt for helgens løp, og arrangørklubben SOL har skapt en flott ramme rundt løpet.

Finaleløpet går fra SOL-Hytta, og vil foregå i jaktstartformat. Vi har lagt opp til en kompakt jaktstart. Startlisten baserer seg på sammenlagt resultat etter 6 løp der 1 poeng tilsvarer 0,1 sekund. Dette for at så mange som mulig kan være med i tettstriden for dette løpet. Plassering i mål er resultatlisten for det 7.løp. Sammenlagt resultat for Ungdomsserien baserer seg på de 4 beste løp etter 7 løp.

Videre følger en liten "preview" på stillingen i de ulike klassene foran finaleløpet:

Løpsinformasjon:

unnamed file
Første start går kl: 12:00, og det er D 17-20 som starter først ut. Lenke til startlisten kan finnes her: Startliste Finale

Mer praktisk informasjon om løpet kan leses i innbydelsen og PM som kan finnes her: Arrangementsinformasjon Finale

Lysløypa, Sarpsborg | b k | Flickr

Terrenget og løyper:
Finalen vil ha arena på SOL-hytta, ved porten til Sarpsborgmarka. Det er et populært tur og rekreasjonsområdet, så terrenget har mange stier og større grusveier på kryss og tvers i terrenget. Selve terrenget er småkupert, med tidvis detaljrikt, men partier som er noe oppstykket av stup og skrenter. Løpbarheten er generelt god, med varierende sikt.

Løypene er lagt for å skape variasjon og en spennende jaktstart, men selvstendig orientering vil bli belønnet. Det er lagt opp til flere spennende veivalgsstrekk, hvor deltakerne må evne å vurdere flere alternativer, opp mot sine styrker. Her vil det både finnes alternativer for den løpssterke, teknikeren og den taktiske. Løypene vil brytes opp av kortere og mer tekniske strekk, og det er avgjørende å holde hodet kaldt i det spenningen stiger i takt med at løperne nærmer seg mål. Hvem klarer å riste av seg sine konkurrenter ute i skogen, og hvem vinner i spurten om løperene kommer samlet til mål?

Sammenlagtresultat:

unnamed file

Det er spenning i flere klasser om hvem som etter finalen kan kalle seg "Ungdomsmester 2023". I noen klasser er vinnerne allerede kåret:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) har fire seiere, og har med det nådd maksscoren 4000 poeng allerede før finalen,og vil med det vinne sammenlagt i yngste jenteklasse. I jaktstarten går hun ut 8 sekunder foran Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og 9 sekunder foran Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). Her er det fire jenter innenfor 21 sekunder, og bakover er det tett i tett med løpere som vil jakte bakfra.

H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK) har fem seiere, og dermed også nådd maksscoren 4000 poeng. I finalen går han hun 7 sekunder foran klubbkamerat Ole Christian Løchen (Halden SK), med Aksel Solberg (Fredrikstad SK) like bak. Her er det potensielt en stor gruppe som kan samles, da hele 5 løpere går ut innenfor 40 sekunder. Det er tett i sammendraget om flere plasser, så her lever spenningen til alle er i mål.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) kan se tilbake på en strålende sesong i Ungdomsserien, og hun har også 5 seiere, og med det maksscoren 4000 poeng. Her er det knyttet stor spenning i duellen om 2. og 3. plassen som står mellom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK), Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK), og Kristine Bekkevard (Halden SK). I jaktstarten har Tuva en 30 sekunders luke, men konkurrentene kommer på løpende bånd bakfra.

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har også hatt en strålende sesong i årets Ungdomsserie, med 5 seiere og maksscoren 4000 poeng. Her er det svært jevnt mellom Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) og Isak Solberg (Fredrikstad SK) om 2. plassen sammenlagt. De to duellantene går ut med kun 2 sekunders mellomrom i jaktstarten, så det blir en spennende duell å følge lørdag. Løperne kommer videre som pærler på en snor, så her lever spenningen hele veien.

D 15-16: I jentenes 15-16 klasse har vi hatt flere vinnere gjennom sesongen, og spenningen lever om hvem som tilslutt kan kåres til "Ungdomssmester 2023". Jenny Danevad (Fredrikstad SK) har en finger på pokalen, og starter i den gule ledertrøyen, men må holde unna for jagende Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), som med strykning av nonen løp, kan klatre høyt når poengene skal telles opp. Også Emma Aune Jakobsen (OK Moss) har løpt stabilt gjennom sesongen, og kan med en sterk jaktstart utfordre de to første om seiren.

H 15-16: Hovedløpsvinneren Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) har også hatt en god sesong i Ungdomsserien, og har nådd maksscoren 4000 poeng før finalen. Fredrik Signebøen (Halden SK), Selmer Løken (OK Moss) og Peder Kjerkreit (Trøsken IL) er alle i kampen om de siste pallplassene, og vil trolig se hverandre i skogen på den avgjørende jaktstarten. Hvem tørr å bryte ut av gruppen, for å ta et eget veivalg? 

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) leder sammenlagt, og vil trolig kunne beholde den gule ledertrøyen også etter finalen. Her er det jevnt og vi har sett flere vinnere i denne klassen gjennom sesongen. I finalen er det tre påmeldte deltakere, og alle vil gå ut innenfor 48 sekunder. Her kan mye skje, og vi gleder oss til å følge spent med underveis.

H 17-20: Guttenes juniorklasse er åpen før finalen. Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) leder ut på den avgjørende jaktstarten, men Martin Bryggen (Halden SK) har mulighet til å snike seg forbi, og ta sammenlagtseieren med et godt løp. Vil vi se en taktisk affære, eller vil Bryggen prøve seg på noen angrep ute i skogen?

Spurttrøyen:

unnamed file

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) har nådd maksscoren 400 poeng, og er med det vinner av årets spurttrøye
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) har nådd maksscoren 400 poeng og kan tittulere seg som årets spurter blant gutta.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) er spurtmester blant jentene med 400 poeng
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og Isak Solberg (Fredrikstad SK) kjemper alle om den grønne trøyen.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) har vært suveren i spurten i D 15-16 og har nådd maksscoren 400 poeng.
H 15-16: Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK) og Selmer Løken (OK Moss) duellerer om den grønne trøya i finalen
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) er vinner av spurttrøya med 400 poeng.
H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) og Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) vil måtte avgjøre hvem som får den grønne trøya under lørdagens finale. Kun 1 poeng skiller de to!

Klatretrøyen:

unnamed file

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) er alle tre i kampen om årets klatretrøye.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) har holdt klatretrøyen hele sesongen, men må passe seg litt for Ole Christian Løchen (Halden SK) i finalen.
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) er klatremester blant jentene med 2000 poeng og maksscore.
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) og  Ville Emil Wingstedt (Halden SK) er i en spennende duell om årets klatretrøye.
D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men med en super finale kan Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) kanskje stjele trøyen i siste løp.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) har maksscore 2000 poeng, og vil med det kåres til årets klatrer i H 15-16
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) er vinner trolig vinner av klatretrøyen, da hun har en solid ledelse til nr. 2.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) har vist gjennom hele sesongen at han er den sterkeste i bakkene blant juniorgutta. Med maksscore 2000 poeng, er trøya hans også etter finalen.

Finalen:
Vi gleder oss stort til å følge alle duellene, og alle blide deltakere som forhåpentligvis skal få en morsom opplevelse i Sarpsborgmarka lørdag. I tillegg til prestisje og konkurranse, er det viktigste å kjenne på mestring og o-glede. Etter løpet, blir det premieutdeling for årets innsats, og videre en hyggelig etterfinale på SOL-hytta. Søndag plukker en storbuss opp alle deltakerne fra etterfinalen, og kjører dem til KM-lang som arrangeres av Fredrikstad SK.

Alt ligger til rette for en morsom o-helg. Vell møtt til alle foreldre, lagledere og utøvere.






 




Ungdomsserien løp 6

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Sep 2023

unnamed fileunnamed fileIMG_0029.JPGunnamed fileIMG_5782.jpgimg_4258_1-600.jpg__940x510_q85_crop-smart_subsampling-2.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

109 deltakere fikk oppleve at værgudene bidro med solglimt under Ungdomsserien løp 6 i Indre Østfold. Tross varsel om regn og skyer, tittet høstsolen gledelig frem under tirsdagens Ungdomsserieløp, og de fremmøtte deltakerene satte stor pris på å kunne kose seg i godværet på samlingsplass før og etter løpet. Med godvær den siste tiden inn mot løpene, var også myrene relativt tørre, og ved at gresset har begynt å legge seg litt, var det topp løpsforhold i skogen denne tirsdagen. Dette løpet var det siste delarrangementet i årets Ungdomsserie, før den avgjørende jaktstarten i finalen. Det var både gledelig stor deltakelse i flere klasser, samt mange som benyttet muligheten til å skaffe seg noen viktige poeng inn i sammendraget.

 

De fremmøtte deltakerne fikk presentert spennende kart og terreng, i det langdistanse sto på programmet. Løypelegger Bent Galborgen og arrangørklubben Indre Østfold OK, hadde funnet frem til et spennende skogsområdet ved Dynjan, litt sør for Mysen. Terrenget besto av flere større myrer som delte opp terrenget, middels kuperte skogsområder med blandingsskog, og noen stier som løperne kunne benytte. "Myrdalene" skapte muligheter for spennende veivalg, og i flere klasser ble nettopp langstrekkene avgjørende i kampen om topplasseringene.

unnamed file
Strekket 4. - 5. post i klassene DH 15-16 og DH 17-20 var et av langstrekkene hvor løperen ble testet i å finne gode traseer, og gjennomføre sitt veivalg på en god måte. 

unnamed file
I D 11-12 var det svært spennende mellom tre løpere i toppen. Avgjørelsen kom helt på slutten av løypen, hvor nøye retningsløping var avgjørende.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "klatretrøya", og den raskeste spurteren får bære den grønne "spurttrøya". I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_0029.JPG
FSK løper viser god stemplingsteknikk på vei ut av skogen.


Klubb:
Det var svært gledelig å se mange ivrige løpere i N-løypa og i D/H 9-10, kanskje noen hadde tatt med seg litt ekstra motivasjon fra helgens O-Troll leir.  Fredrikstad SK hadde igjen god uttelling, og samlet godt med poeng i klubbkonkurransen. Fredrikstad SK har før finalen 1089 poeng, og leder med det godt på nr. 2, som er Halden SK med 924 poeng. Mye ligger nok til rette for at Fredrikstad kan ta hjem seieren i klubbkonkurransen for 2023, men de må passe på å mobilisere godt også til finalen. OK Moss er nr. 3 med 556 poeng, og videre følger Sarpsborg OL med 334 poeng, Trøsken IL med 219 poeng, Indre Østfold OK med 104, og Varteig OL med 54 poeng.

unnamed file

Ledertrøyer:

D 11-12: 
Blant de yngste jentene ble det svært spennende om seieren. Tre løpere var tilsutt innenfor 34 sekunder. Elise Holm Nedrebø (OK Moss) startet kanonsterkt, og hadde beste strekktid til både 1. og 2. post. Hun fortsatte å holde stø kurs, og bygget seg opp en liten ledelse til Hanna Haldin (Halden SK) som på 3. posten lånte ledelsen, før Elise tok den tilbake. Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) startet godt, men fikk to små feil til post til 2. og 3. post, og lå dermed noe bak. Inn mot de siste postene holdt Elise fremdeles ledelsen, men en liten 60 sekunders bom inn mot den nest siste posten, gjorde at Hanna Haldin som holdt stø kurs, klarte å smette forbi, og holdt ledelsen til mål. Hanna Haldin (Halden SK) vant med det 29 sekunder foran Elise Holm Nedrebø (OK Moss). Bak kom Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) i kanonfart, og etter en litt trøblete innledning, fosset hun frem midtveis, og med en vanvittig spurt, var hun imål kun 34 sekunder bak på en tredjeplass.

Det bli en svært spennende jaktstart mellom disse tre jevne løperne. Hanna Haldin (Halden SK) holder ledertrøyen, men det er kort avstand ned til både Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK).

H 11-12: Blant de yngste gutta, var det Håkon Bryggen (Halden SK) som knallet til med dagens nest raskeste kilometertid, kun slått av vinneren i H 13-14. Håkon holdt solid løpsfart, og holdt stø kurs i de tidvis krevende skogene i Indre Østfold, noe som hold til en solid seier. Trym Strømberg (Fredrikstad SK) ble nr. 2, og Ole Christian Løchen (Halden SK) tok tredjeplassen i en tett duell med Daniel Grønberg (Sarpsborg OL).

Håkon bryggen (Halden SK) går først ut i den avgjørende jaktstarten, men kan ikke føle seg trygg, da lagkammerat Ole Christian Løchen (Halden SK) følger mange sekundene bak.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) har vært tidvis suveren i årets sesong av Ungdomsserien. Igjen viste hun imponerende kontroll, og løpsfart, og kunne med det innkassere nok en seier i årets Ungdomsserie. Kristine Bekkevard (Halden SK) imponerte stort, og tok andreplassen, etter et stabilt godt løp. Det ble svært spennende om tredjeplassen kun 6 sekunder skilte mellom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Erle Grip Kvalvik (Halden SK). Erle ledet på den siste posten, men et langt og sugende oppløp, og en fantomspurt av Ingrid, gjorde at løperen fra Fredrikstad knep den siste pallplassen.

Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) leder relativt trygt ut på den avgjørende jaktstarten, men det er veldig spennende om plassene bak.

H 13-14: Også Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har hatt en strålende sesong i årets Ungdomsserie. Han viste at han behersker krevende skogsorientering eksemplarisk, og kunne med det innkassere nok en seier, og dagens raskeste kilometertid. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) kunne juble for en sterk andreplass, og som blant jentene, ble det en tett duell om tredjeplassen. Isak Solberg (Fredrikstad SK) knep såvidt den siste pallplassen fra Joel Bronebakk Johansson (Halden SK).

Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har en trygg luke ned til nærmeste konkurrent ut på jaktstarten, men også her er det svært spennende om de neste plassene.

D 15-16: Løpere med sterke resultater fra årets Hovedløp gjorde opp om seieren i D 15-16. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) åpnet i rekordfart, og noterte seg for beste strekktid på de tre første postene. Men Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) fulgte like bak, og var hele tiden kun noen sekunder bak. Utover i løpet kapret Sofie Holm Nedrebø et lite grep, ved at hun overtok ledelsen på den 6. posten, men så tok Jenny tilbake ledelsen på neste post. En veldig sterk avslutning på Sofie, og en ørliten sleiv til den 11. posten, gjorde at Sofie fikk en liten luke, men det var et langt oppløp, og Jenny knappet inn hele 38 sekunder i spurten på en sliten Sofie. I mål holdt det likevell for mossingen, og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) kunne juble for seier med 28 sekunder. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) tok andreplassen, og Emma Aune Jakobsen (OK Moss) tok tredjeplassen.

Jenny Danevad (Fredrikstad SK) leder ut på den avgjørende jaktstarten, men må passe seg for Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), og de jagende jentene bakover.

H 15-16: Hos gutta var det hovedløpsvinner Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) som viste styrke, med å ta viktige poeng i sammendraget. Han vant foran Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) og Peder Kjerkreit (Trøsken IL).

Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) leder sammenlagt.

D 17-20: Nok en spennende duell om seieren. Her var det Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) og Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) som knivet i toppen. Det var jevnt mellom de to duellantene hele veien, og det var en voksen langdistanse for våre juniorer. Med vinnertid som i seniorklassen, var det naturlig nok slitne jenter som kom i mål, etter en imponerende fighting hele veien. Vinner ble tilslutt Jenny Siggerud (Sarpsborg OL), Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) tok tredjeplassen, og Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen. Stor respekt for alle jentene for innsatsen!

Leder sammenlagt er Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK), men her er det tett, og det blir en spennende jaktstart for jentene i juniorklassen.

H 17-20: Blant juniorgutta var det også tett om pallplassene. De to strålende trenerene fra helgens O-Troll leir, Martin Bryggen (Halden SK) og Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) hadde trolig fått en del nye fans fra de yngre klassene, og ble naturlig nok heiet på av ivirige o-troll på samlingsplass. Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) kunne juble litt ekstra, da han innkasserte en ny seier i årets Ungdomsserie. Om andreplassen skilte det kun 4 sekunder mellom nr. 2 Martin Bryggen (Halden SK), og nr. 3 Audun Nordby (Fredrikstad SK). Her ble raske spurtbein avgjørende, da Audun Nordby nesten hentet inn hele forspranget til Bryggen i spurten.

Leder i sammendraget er Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK), som har skaffet seg et spennende utgangspunkt for finalen.

IMG_5782.jpg


Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter 6 løp, som skal bære den grønne trøya i finalen:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) leder, men har også den gule ledertrøyen, så Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) låner den grønne trøya i neste løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK)
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK)
H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) leder, men har også overtatt den gule trøya, så Selmer Løken (OK Moss) bærer trøyen i neste løp.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya i finalen.
H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK)

Klatretrøya:


D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) er leder i klatrekonkurransen, etter nok et imponerende klatrestrekk.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) er fjellklatrerer i H 11-12, og holder trygt på klatretrøya.
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) låne klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men også spurttrøya, så Anders Rostveit Elmi (OK Moss) låner trøya i neste løp.
D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) leder både sammenlagt, og klatrekonkurransen, så Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) låner klatretrøya i neste løp.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er igjen den suverene sjefen i bakkene blant juniorene

img_4258_1-600.jpg__940x510_q85_crop-smart_subsampling-2.jpg
Fjorårsvinner Halden SK kunne juble for å ha tatt seieren i klubbkonkurransen i siste løp i 2022. Men i år vil nok Fredrikstad SK kunne ha gode muligheter til å ta hjem seieren.

Finalen + etterfinalen:
Sarpsborg OL kan med glede invitere til årets finale og etterfinale fra SOL-Hytta. Her blir det en spennende finale, hvor poengkonkurransene skal avgjøres, trøyevinnere kåres, og det skal være mye lek og morro på SOL-Hytta gjennom ettermiddagen og kvelden. Søndag blir det buss fra SOL-Hytta og til KM-Lang fra Bævø-Camping på Torsnes, og Fredrikstad SK som arrangør.

Det kommer en egen "pre-view" for finalen, med startliste og mer.

Påmelding gjøres her: Påmelding finale + etterfinale
Påmelding KM-lang: Påmelding KM-lang

Vell møtt til en spennende finale, og en hyggelig etterfinale. Vi sees!
















 




O-Troll leir 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 15. Sep 2023

unnamed fileunnamed fileOtroll leir 3.jpgO-troll leir 2.jpgO-troll leir 4.jpgIMG_7064.jpgO-troll leir.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

58 barn i alderen 9-12 år, deltok i helgen som var på årets O-Troll leir i regi av Varteig OL. Med i arrangørstaben var også to juniortrenere fra kretsen, i Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) og Martin Bryggen (Halden SK). Arrangørene hadde sydd sammen et variert og spennende opplegg for de fremmøtte deltakerne, og hadde sørget for praktisk innlosjering på Varteig skole.

De fremmøtte deltakerne ble tatt varmt imot da de ankom Varteig skole i 12-tiden lørdag 9. september. De første fikk satt opp sine madrasser i gymsalen, før de aller fleste sprang ut i skolegården for å teste de ulike lekeapparatene i påvente av første aktivitet.

Da alle deltakerne var på plass, var det klart for en poengorienteringsløype, etter inspirasjon fra "Råtass-konkurransen" fra O-festivalen. Barna ble delt opp i grupper på tvers av alder og klubber, og skulle ut på en poengorienteringsløype, hvor deltakerene hadde 60 minutter på å ta flest mulig poster, og de ulike postene ga ulikt antall poeng, og hvor det fantes flere innlagte utfordringer på flere av postene.

unnamed fileAv utfordringer var det blant annet plassert en post midt uti et vann, så deltakerne måtte svømme litt for å få stemplet. En pre-o post, hvor deltakerne måtte lese postbeskrivelsen nøye for å være sikker på å ta riktig post i valget mellom flere poster inntil hverandre. En Quizz-post, hvor et av spørsmålene var en rebus:

unnamed file
Og en "Trepost", hvor deltakerene måtte bruke klatreferdighetene for å få stemplet.

Otroll leir 3.jpg

Etter fullført poengløype, var siste utfordring i lagkonkurransen en sprintløype i skolegården, hvor to og to deltakere løp mot hverandre motsatt vei. Dette bød på høy fart og stor innsats av alle deltakere.

O-troll leir 2.jpg

Etter fullført sprint, fikk deltakerne tatt en etterlengtet dusj, og så var det klart for pizza i gymsalen. Utover kvelden var det videre en liten premieutdeling for lagkonkurransen, og det ble servert godteri og frukt. 

O-troll leir 4.jpg

Kvelden ble videre brukt til spill og lek, og mange fikk nye bekjentskaper på tvers av klubbtilhørighet. Etter en aktiv dag, falt tilslutt alle deltakere og lagledere til ro i gymsalen, som var både spisesal og sovesal. 

Søndag våknet deltakeren opp til frokost, før det bar ut på en liten Tur-o, og stjerneorientering. Kjell Einar Andersen fra Varteig OL, fikk presentert Tur-o appen, og alle deltakere fikk Tur-o pakken til Varteig og Sarpsborg. Så nå kan alle deltakere lære opp sine foreldre og venner i hvordan gå tur-o. 

Stjerneorienteringen ble gjennomført i lag på 2-3 personer, og etter å ha fullført 1-3 sløyfer, ventet det marshmellows ved gapahukene.

IMG_7064.jpg

Etter endt aktivitet, bar det ned til skolen for pakking og hjemreise.

Arrangørene kunne under årets leir glede seg over mye latter og smil blant deltakerne. Vi håper alle var godt fornøyd, og tar med seg gode minner og motivasjon til videre orienteringsglede etter helgen. 

Av de 58 deltakerne var det gledelig å se at 6 av våre aktive klubber var representert. Det er godt å se at det gror godt i flere klubber, og så håper vi at aktiviteteter som O-Troll leir er noe som skaper motivasjon, og at deltakerene deler sine opplevelser tilbake i sine klubbmiljø, slik at andre allerede nå kan glede seg til neste års leir, som arrangeres av Indre Østfold OK.

En stor takk rettes til våre juniortrenere Henrik og Martin, som virkelig hadde funnet på et morsomt opplegg for deltakerne. De var også populære ledere blant barna, og gode forbilder. En stor takk også til Varteig OL, og alle deres frivillige som har bidratt til å gjennomføre årets leir.

O-troll leir.jpg




Ungdomsserien Løp 5

Postet av Østfold Orienteringskrets den 4. Sep 2023

unnamed fileunnamed fileIMG_2020.JPGIMG_2416.JPGIMG_2295.JPGIMG_0416.JPG

Skrevet av Håvard Wedege

Etter en lengre sommerpause var det endelig tid for oppstart av Ungdomsserien igjen. Fredrikstad SK inviterte til en morsom og utfordrende sprint i Fredrikstad sentrum, og det var 143 forventningsfulle deltakere, som storkoste seg i plankebyens gater. Lukten av svidd asfalt har akkurat lagt seg, etter at det ble løpt virkelig fort i flere klasser. I tillegg var det svært gledelig å se mange nye fjes i N-åpen og i flere av de yngre klassene. 

I gode sprintforhold var det hele 143 blide deltakere som startet opp høstsesongen med Ungdomsserien løp 5 i Fredrikstad. Etter en lengre sommerferie, hvor mange har fått slappet av, kanskje løpt noen ferieløp, eller trent litt alternativ, var det flere som gledet seg over å igjen kunne treffe venner på Ungdomsserien

Vidar Solberg fra arrangørklubben Fredrikstad SK, hadde funnet frem et spennende sprintområde i sentrum av plankebyen. Området bød både på flate boligområder, sentrumsnære bykvartaler og en større høyde med litt butikker og tettere nabolag. Dette ga gode muligheter for krevende sprintveivalg, og stilte høye krav til godt fokus hele veien. Resultatlisten viser at det var mange som behersket krevende sprint orientering, og hadde fart i beina.

unnamed file
På Livelox, kan de ulike veivalgene sammenlignes, og man kan analysere hvor man har tjent eller tapt tid. 

unnamed fileOver: Flere spennende veivalgsstrekk, og stor variasjon i utfordringer for deltakerne.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_2020.JPG

I sprint teller hvert sekund, og det må spurtes helt inn i mål.

Klubb:
Det var svært gledelig å se flere nye fjes i N-løypa og i D/H 9-10. Fredrikstad SK hadde som arrangør virkelig mobilisert mange løpere til start, og samlet godt med poeng i klubbkonkurransen. Også gledelig var Varteig OL som hadde rekordmange deltakere på start i N-Åpen. De tok med det litt innpå Indre Østfold OK og Sarpsborg OL i klubbkonkurransen. Med NM-uka i orientering fra torsdag, var det noe tynnere i juniorklassen, mens i DH 11-12 og i DH 13-14 var det godt med deltakere. Fredrikstad SK har nå hele 929 poeng, og leder med det godt foran Halden SK på andreplass med 784 poeng. OK Moss er på tredjeplass med 475 poeng. Varteig OL samlet i N-åpen klassen tredje mest poeng, noe som er gledelig å se av klubben som til helgen inviterer til O-troll leir.

IMG_2416.JPG
Fokusert på neste post


Ledertrøyer:

D 11-12: 
Hanna Haldin (Halden SK) fortsetter den gode sprintformen, og vinner sin andre sprint på rad i Ungdomsserien. Hun var i en tett duell med arrangørklubbens Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) og Johanne Klavestad Aaby, og i mål skilte det kun 21 sekunder til Eva Riddervold Kahrs. Det vekslet noe underveis i løpet, men mot slutten fikk Hanna de avgjørende sekundene. Johanne Klavestad Aaby var den som tok føringen fra start, og ledet lenge. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), var også nære pallen, med kun 11 sekunder opp til Johanne.

Hanna Haldin (Halden SK) overtok med sin seier, ledertrøyen fra Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK), og spenningen lever videre inn mot finalen.

H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK) hadde satt turbo på sine joggesko, og sprintet inn til en suvren seier blant de yngste gutta. Nærmest fulgte lagkamerat Ole Christian Løchen (Halden SK). Aksel Solberg (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen kun 13 sekunder bak Ole Christian. De to kjempet lenge om å bli nr. 2, men haldengutten Ole Christian trakk det lengste strået mot slutten.

Håkon Bryggen (Halden SK) overtok med sin seier ledertrøyen fra klubbkompis Ole Christian Løchen (Halden SK). Her er det tett, så det blir spenning helt inn til finalen.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) starter høstsesongen slik hun startet vårsesongen, på topp. En solid sprint førte henne til topps i Fredrikstad. Også i denne klassen var det tett om plassene på pallen. De to klubbveninnene Ellen Maria Ringstad og Ingrid Sofie Hox Brynildsen (begge Fredrikstad SK), knivet side om side hele veien, men et svært godt gjennomført nest siste strekk av Ellen Maria, gjorde at hun avgjorde til sin fordel i kampen om andreplassen.

Tuva Fosser Lundsrud sikret flere viktige poeng på ledertrøyen, som nå sitter tryggere på hennes skuldre.

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) som har hatt en travel sommer med mange løp, har holde vårformen, og kunne notere nok en seier, og poeng på ledertrøya. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) tok andreplassen, og Isak Solberg (Fredrikstad SK) ble nr. 3.

Ville Emil Wingstedt beholder den gule ledertrøyen.

D 15-16: Dagens superwoman var Minna Sofie Wingstedt (Halden SK). Hun var kun 2 sekunder fra "supermanntid" som ofte er betegnelsen på tiden man får ved å legge sammen alle de beste strekktidene. Hun hadde beste strekktid på alle poster, bortsett fra spurten, hvor D 15-16 spurt spesialisten Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) hadde en suveren spurt. Tiden til Minna hadde også hold til en sterk tredjeplass hos gutta i H 15-16. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) tok andreplassen, og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) tok tredjeplassen.

Emma Aune Jakobsen (OK Moss) viser at stabilitet er tingen, og nok et godt løp sikrer henne ledertrøyen til neste løp.

H 15-16: Blant gutta var det nok en hovedløpsvinner som viste at sprintformen fra Trondheim var inntakt. Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) tok hjem seieren på hjemmebanen. Fredriks Signebøen (Halden SK) leverte et svært solid løp, og ble belønnet med andreplass. Selmer Løken (OK Moss) tok tredjeplassen. Så er det slik at det viktigste med Ungdomsserien er trening, og utvikling. Peder Kjerkreit (Trøsken IL) gjorde et svært godt løp, og var innom alle posten, men hadde desverre vært litt kjapp i en stempling. Dessverre er det slike ting som skjer i blant, og det var synd at noe slikt skulle gjøre at han nå mistet ledertrøyen, men for alle som var uheldige å disket, så er det viktig å ta med seg det gode løpet videre.

Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) tok med det over den gule ledertrøyen.

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) var best av juniorene på hjemmebane, og holder nå godt på den gule ledertrøyen. Andreplass tok Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK), og tredjeplassen gikk til Jenny Siggerud (Sarpsborg OL).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) har ledertrøyen.

H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) kapret seieren blant juniorene i herreklassen. Han vant foran Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) og Audun Nordby (Fredrikstad SK).

Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) tok med sin andreplass over ledertrøyen blant juniorgutta.

IMG_2295.JPG
Supermann over mål

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter 5 løp, som skal bære den grønne trøya i til høstsesongen er:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) leder, men har også den gule ledertrøyen, så Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) låner den grønne trøya i neste løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK)
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er rå i spurten.
H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) leder, men har også overtatt den gule trøya, så Selmer Løken (OK Moss) bærer trøyen i neste løp.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 6.
H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) er ny sprintleder i juniorklassen.IMG_0416.JPG
Nøye stempling er viktig

Klatretrøya:


D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) er leder i klatrekonkurransen.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) er fjellklatrerer i H 11-12, og holder trygt på klatretrøya.
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) låne klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men også spurttrøya, så Anders Rostveit Elmi (OK Moss) låner trøya i neste løp.
D 15-16: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) leder både sammenlagt, og klatrekonkurransen, så Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) låner klatretrøya i neste løp.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er igjen den suverene sjefen i bakkene blant juniorene

Resultater:

Link til resultater fra gårsdagens løp: Resultater løp 5
Lenke til sammenlagtstilling: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

Neste løp:

Neste runde i Ungdomsserien er 12. september og arrangør Indre Østfold OK. Løypene er lagt, og denne gangen er det real skogsorientering og langdistanse på programmet. Påmelding gjøres her: Påmelding løp 6

Neste løp er også nest siste løp for Finalen 23. september. Da blir det spennende jaktstarter, og etterfinale med overnatting på SOL-Hytta, og busstransport til KM-lang søndag 24. september. Vell møtt!

Takk til Fredrikstad SK for en flott sprint og gjennomføring av Ungdomsserien løp 5.




















 




KM Helg

Postet av Østfold Orienteringskrets den 25. Aug 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Til helgen er det duket for full KM-helg for østfoldløperne i alle aldersklasser. Lørdag er det mellomdistanse med Trøsken IL som arrangør, og søndag tar vi turen innover til Oslo Vest for KM-stafett. 

Av påmeldingslistene kan vi se frem til en rekke spennende dueller om KM-medaljene. En lang og god sommer har gitt fine muligheter for å terpe o-teknikken, og få fart på den fysiske formen. Vi har fått sett topp resultater av østfoldinger i alle aldersspenn gjennom sommeren, fra Hovedløpene, til VM, og sist uke i Veteran-VM, og det skal bli spennende å få se raske kilometertider og tette dueller i alle KM-klasser. I tillegg er KM en ypperlig anledning til å treffe kjente fjes i kretsen, og endelig få være sammen igjen på o-løp.

KM Mellom:
Lørdag går KM Mellomdistanse av stabelen fra Harehjellhytta. Trøsken IL kan lokke med deler av Agnaltskogene som ikke har vært brukt på lengre tid. Kartet er nylig revidert i 2023, så her ligger alt til rette for topp løyper og kart. Terrenget er klassisk skogsterreng, skråli og områder med noe skogsdrift. Det bør være gode muligheter til å legge teknisk utfordrende løyper.

Det spennende med KM-Mellomdistanse er at juniorløperne får brynt seg på seniorene i DH 17. Av startlistene finnes alt fra ferske juniorer, spreke foreldre, og VM medaljører. For juniorene kan strekktidene i etterkant være spennende å analysere, for å se om man har vært i nærheten, og kanskje foran noen av våre toppløpere på enkelte strekk. I ungdomsklassene viser årets Ungdomsserie at det er jevnt i flere klasser. Vi hadde strålende prestasjoner i Hovedløpene, og nå er det nye muligheter til å kjempe om medaljer. I veteranklassene har vi nylige VM-deltakere fra Veteran-VM i Slovakia, og i flere av klassene kan vi forvente tett kamp om kretsmestertittelen.

Spenningen fra skogen kan følges live på denne linken: KM Mellom livresultat

KM-stafett:
Søndag går turen til Sollihøgda i Oslo Vest, med Tyrving IL som arrangør. Det blir mange lag på start, da hele Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud stiller lag i samme stafett. Terrenget er granskog av varierende alder, med enkelte innslag av myrområder og moderat kupering. 

KM-stafett er for mange generalprøven før kommende helgs NM-stafett. I tilegg er det spennende dueller i DH 13-16 og i den jeve DH 150-.

Resultater KM-stafett

Vi ønsker alle utøvere, arrangører og klubber lykke til :D
 




O-troll leir 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 17. Aug 2023

logo varteig.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Den 9. - 10. september inviterer Varteig OL til O-troll leir fra Varteig skole. Leiren er for alle barn mellom 9 tom. 13 år

O-troll leiren er en ypperlig mulighet til å ha det gøy med orientering, og bli kjent med noen nye fjes fra andre klubber i kretsen. Årets O-troll tilbyr et aktivt døgn, hvor deltakerne får prøve seg på ulike utfordringer, og ha det morsomt sammen med kjente og nye venner.

Innbydelse for årets O-troll leir finnes her:  Innbydelse

Påmelding gjøres i eventor innen 5. september. Vi oppforder til tidlig påmelding, så det blir enklere for arrangør å planlegge. Lenke til påmleding finnes her: Påmelding O-troll leir 2023

Program:
Lørdag:
15.00: Oppmøte/registrering. Ferdig skiftet til aktivitet.
15.30: Uteaktivitet
17.30: Dusj/ skifte
18.30: Middag
19.30: Aktiviteter inne/ute
22.00: Ro i leieren

Søndag:
08.00: Vekking
09.00: Frokost
10.00: Uteaktivitet
11.30: Dusje, skifte og pakke
ca. 12.00: Hjemreise

Praktisk info:
Hver klubb stiller med en eller flere ledere, minimum en leder pr. 10 barn. Ledere må være forberedt til å trå til under aktivitetene.
Husk å gi beskjed dersom du har matallergier eller det er andre ting vi bør vite om.
Vi fikser godteri for kvelden

Deltakeravgift på 300 kr faktureres klubbene i etterkant (ledere som overnatter er gratis)
Meld fra hvis dere ønsker (tykke) skumgummimadrasser til ledere som skal overnatte.

Spørsmål kan stilles til Roy Roger Espenes: r.espenes@m3n.no, eller telefon 91787724

Spørsmål kan også stilles til kretssekretær Håvard Wedege: ostfold.okrets@gmail.com eller tlf: 41699873

Håper å se mange ta turen til Varteig skole i september. Vell møtt!

logo varteig.jpg




 




Medaljedryss i Hovedløpene

Postet av Østfold Orienteringskrets den 6. Aug 2023

364109262_10158973124975146_783626834267001781_n.jpg364109216_10158973124740146_16508504419430610_n.jpg362284952_10158974788620146_3796619254967597287_n.jpg365570943_10158974789130146_1751845344403330994_n.jpg364156769_10158974789030146_3528732204095811671_n.jpgHovedløpet lang, Damer 16.pngSkjermbilde 2023-08-06 165222.jpg362663249_10158976811230146_4880744623190785645_n.jpg366091981_1937434776655919_382228348938662054_n.jpgIMG_0048.JPGIMG_0221.JPGHovedløpet sprint, Herrer 16.png363079467_10158978059670146_5427612683334321658_n.jpg365473190_10158978059595146_23382761076011229_n.jpg362930793_10158978061550146_2805329147581103165_n.jpg362969470_10158978060645146_4598970432753875529_n.jpgunnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Årets Hovedløp, som regnes som uoffesiellt norgesmesterskap for ungdomsklassene DH 14-16, gikk av stabelen 5. og 6. august i Trondheim, med Byåsen IL som arrangør. Til Hovedløpene på lang og sprint samles hele O-Norges 14-16 åringer for både konkurranser, og nye bekjentskaper på tvers av klubb og krets. Årets Hovedløp samlet ca. 320 ivrige orienteringsungdom fra hele landet, og blant dem finner vi 28 østfoldinger, fra 5 av våre klubber. Våre løpere imponerte i ukjent terrengtype, og vi kan juble for både medaljer, topp 10. plasseringer og mange premieplasser for våre løpere. I tillegg har mange av våre ferskeste løpere fått erfare et stort orienteringsfelleskap og mestring i nye spennende terreng.

Torsdag 3. august reiste 28 østfoldinger med buss fra Østfold til Trondheim for å innlosjere seg på Byåsen VGS. Kvelden ble brukt til å gjøre seg kjent på skolens området, hvor hele 360 utøvere og ledere fra hele landet vil spise og bo under årets Hovedløp og O-landsleir. De ivrigste østfoldingene benyttet muligheten for en liten o-trening allerede torsdag, før det vanket pizza på hele gjengen. Det smakte godt etter en lang reisedag.

364109262_10158973124975146_783626834267001781_n.jpg

364109216_10158973124740146_16508504419430610_n.jpg

Fredag brukte østfoldløperne som en treningsdag, for å gjøre seg kjent med trønderske myrer og grankledde skrålier, samt finpusset sprintteknikken i trønderske bygater. For mange av våre løpere var dette det nordligste mange hadde vært for å løpe orienering, og flere måtte erfare at myrer og skog ikke var helt som hjemme i Østfold. Men etter egen erfaring fra skogen, brukte utøverne muligheten til å diskutere og utveksle erfaringer fra øktene med hverandre.

362284952_10158974788620146_3796619254967597287_n.jpg

365570943_10158974789130146_1751845344403330994_n.jpg

364156769_10158974789030146_3528732204095811671_n.jpg


Hovedløpet Lang:

Lørdag  5. august var det klart for Hovedløpet Lang. På start hadde vi alle våre 28 løpere, og det var spente løpere som tok kollektivtransport opp til Frøset gård i Bymarka. Utøverne fikk testet seg i et tøft trøndersk terreng, med variasjon mellom åpne faste trøndermyrer, grankledde skrålier og tettere løvskogspartier.

Hovedløpet lang, Damer 16.png
Over ser vi D16 løypen hvor Minna Sofie Wingsted (Halden SK) behersket orienteringen til det fulle, og vant suverent jentenes eldste klasse. Løypen bød på flere veivalgsnøtter, samt mange kortere strekk hvor kompasset var viktig for å unngå større tidstap.

Resultater Hovedløpet Lang:

D16:
Lørdagens store vinner var Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) som løp inn til gull i jentenes eldste klasse. Med dette fulgte hun opp fjorårets gull på langdistansen, og beviste at hun behersker både vestlandst og trøndersk terreng. Våre jenter i D16 viste at nivået i kretsen er skyhøyt, da Emma Aune Jakobsen (OK Moss) tok en knallsterk 5. plass, og Jenny Danevad (Fredrikstad SK) fulgte opp med en strålende 7. plass. I tilegg var det sterke løp av Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK), Ingrid Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) og Åshild Gullingsrud (Sarpsborg OL).

H16:
Blant de eldste gutta var det strålende tempo på Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK). Med flere beste strekktider, samt en rekke topp 3. plasseringer på enkeltstrekk, så kunne dette fort blitt medalje på Syver, men noen litt for store feil gjorde at det ble en sterk 5. plass i mål. Jesper Vonen Svae (Sarpsborg OL), Fredrik Texmo Grønn (Sarpsborg OL) og Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) fikk gode erfaringer i nytt terreng.

D15:
Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) løp et stabilt godt løp, og kunne tilslutt belønnes med en strålende 5. plass. Fredrikstadjentene Malin Husebye Aamodt (FSK) og Betina Arnesen (FSK) løp også inn til gode plasseringer blant jentene i 15års klassen.

H15:
Blant gutta i 15års klassen var det Selmer Løken (OK Moss) som på et tidlig startnummer løp inn til ledelse. Med alle deltakerne i mål, kunne Selmer juble for en sterk topp 10. plassering med sin 10.plass. Fredrik Signebøen (Halden SK) klarte topp 20, med sin 19. plass, og Ralf Johannes G. Hamre (Sarpsborg OL) løp inn til en 35. plass.

D14:
Blant våre yngste jenter, var det Ingrid Sofie Hox Brynildsen som trakk opp et superløp av FSK-lua. Hun ble nr. 5 i et knallsterkt jentefelt. Topp 10 klarte også Tuva Fosser Lundsrud med sin fine 9. plass. Tuva åpnet raskt, men fikk litt mer vanskeligheter i det krevende trønder-terrenget utover i løpet. Pauline Gudim Valsgård (OK Moss), debuterte i sin ny drakt, jenta fra Indre Østfold, som nå representerer OK Moss, løp inn til premie, med sin 31. plass.

H14:
Ville Emil Wingstedt (Halden SK) løp inn til en strålende topp 10. plassering med sin 8. plass blant de yngste gutta. Vi hadde hele 8 Hovedløpsdebutanter på start, og alle fikk gode erfaringer fra et stort løp, med krevende ukjent terreng. Selmer Ringstad Holt, Isak Solberg og Sondre Strømberg debuterte for Fredrikstad SK. Johan Fredrik Svensby Braarud for Halden SK. Trym Breimo og Anders Rostveit Elmi for OK Moss. Og Sander Agnalt Heggenes for Trøsken IL. Dette er en gjeng det blir spennende å følge i årene som kommer.

Fullstendige østfoldresultater fra langdistansen:

Skjermbilde 2023-08-06 165222.jpg

Bilder fra Hovedløpet Lang:

362663249_10158976811230146_4880744623190785645_n.jpg
Minna Sofie Wingstedt mottar sin gullmedalje for HL Lang.

366091981_1937434776655919_382228348938662054_n.jpg
Syver Strand Gulbrandsen mottar premie for sin 5. plass i H16

IMG_0048.JPG

Sofie Holm Nedrebø på vei på passering i D15

IMG_0221.JPG

Våre jenter i D14 mottar premie for sine topp 10. plasseringer i yngste jenteklasse.


Hovedløpet Sprint:

Etter gårsdagens sugende trønderske myrer, og bratte bakker, var det raskere joggesko og asfalt som ventet løperne på sprint ved Nidelva i Trondheim sentrum. Vi hadde igjen alle våre 28 løpere på start, klare for å vise at det bor mye fart og rask tenking i våre løpere.

Hovedløpet sprint, Herrer 16.png
Over vises løypa for H16, hvor vår egen Syver Strand Guldbransen fikk vist at gårsdagens fart, ikke var et blaff. Fredrikstadgutten hadde igjen lynraske bein, og hode med seg, og kunne spurte inn til et suverent gull blant de eldste gutta. Løypen bød på krevende veivalgsproblematikk, og en rekke mindre gater og smug. Postbeskrivelsen var også viktig å lese nøye, da løypeleggerne hadde lagt mange av postene krevende til, slik at det var helt nødvendig å sjekke om posten lå på innside eller utside, for å ta det raskeste veivalget.

Resultater Hovedløpet Sprint:

D16:
Igjen må vi begynne med elste jenteklasse. Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) viste at hun er like rask i trange bygater, som i trønders myr, da hun fulgte opp gullet på langdistansen, med et nytt gull på sprinten. Med suveren fart, og full kontroll, var det klart at Minna kunne feire dobbeltseier under årets Hovedløp. Ekstra gledlig var det at Jenny Danevad (Fredrikstad SK) løp strålende, og kunne kapre bronsemedaljen. Emma Aune Jakobsen (OK Moss) fulgte opp storeslemmen, med sin 9. plass, og vi viste at Østfold er best i D16. 

H16:
Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) viste med strekktiden fra i går, at han var av gutta i H16, som holder det høyeste tempoet. Da sprint sto på programmet, viste Syver at også teknikken var på plass, og han knuste konkurrentene med 37 sekunder. Stor glede var det også for Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) som løp inn til en knallsterk 10. plass.

D15:
Etter et stabilt løp på langdistansen, viste igjen Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) at hun er å regne med i toppen blant 15års jentene. På sprinten ble det ett steg opp, og en knallsterk 4. plass. 

H15:
I guttenes 15års klasse var det knallhard kamp om å bli beste løper fra Østfold. Kun 1 sekund skilte mellom Selmer Løken (OK Moss) på 14. plass og Fredrik Signebøen (Halden SK) 15. plass. Men begge gutta kunne juble for premie, og godt gjennomførte løp.

D14:
I yngste jenteklasse var det Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) som var beste løper fra Østfold med sin 15. plass. Her var alle våre løpere godt innenfor premieplass, med Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) og Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) på hhv. 19. og 26.plass.

H14:
I yngste gutteklasse var det en fornøyd Ville Emil Wingsted (Halden SK) som klatret opp til en 4. plass. Han lå stabilt på en 4/5.plass hele veien, og avgjorde mot slutten til sin fordel. Isak Solberg (Fredrikstad SK) løp inn til en super 9. plass, etter en solid gjennomføring.

Bilder fra Hovedløp Sprint:

363079467_10158978059670146_5427612683334321658_n.jpg
Medaljedryss i D16, med gull til Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) og bronse til Jenny Danevad (Fredrikstad SK)

365473190_10158978059595146_23382761076011229_n.jpg
Syver Strand Gulbrandsen jubler for sitt gull i H16

362930793_10158978061550146_2805329147581103165_n.jpg
Tuva Fosser Lundsrud mottar premie for sin sprintinnsats

362969470_10158978060645146_4598970432753875529_n.jpg

De to duellantene Selmer Løken (OK Moss) og Fredrik Signebøen (Halden SK) står side om side på premieutdeling.

Fullstendige resultater fra sprinten:

unnamed file



O-landsleir:

Etter godt gjennomførte Hovedløp, venter nå O-landsleir for våre deltakere. Det starter med et brak, med bankett og disko søndag kveld. En ypperlig anledning til å bli kjent med sine konkurrenter, og diskutere veivalg og strekktider på dansegulvet. Vi ønsker alle våre løpere en god uke, og gratulerer med fantastisk innsats.




Ungdomsserien Løp 4

Postet av Østfold Orienteringskrets den 14. Jun 2023

unnamed fileunnamed fileIMG_9103.JPGIMG_0963.JPGbilde.jpgIMG_9065.JPGIMG_9028.JPG

Skrevet av Håvard Wedege

I strålende sommervær var det 126 blide deltakere og foreldre som sprintet i kystnære boligstrøk ved Moss, og unnet seg et forfriskende bad i etterkant. Kretsen i samarbeid med arrangør OK Moss hadde kjøpt inn is, frukt og pizza, noe som falt i smak hos de fremmøtte deltakerne. 

Erik Jakobsen fra arrangørklubben OK Moss, var både karttegner og løypelegger for Ungdomsserien løp 4 fra sjøkanten ved Moss. På et splitter nytt sprintkart, kunne OK Moss tilby fartsfylte og krevende sprintløyper i et urbant boligområde. Løpet benyttet touchfree emit-enheter, som bidro til å gjøre løpet enda mer relevant for hva som møter ungdommene på større nasjonale løp som f.eks. O-festivalen og Hovedløpet i sprint. Det var flere deltakere som synes det var morsomt med tuchfree, da de kunne holde høy fart gjennom postene.

Selve løypene gikk i et område med flere hekker, gjerder og naturlige sperringer. Dette stilte krav til å lese postbeskrivelsen nøye, og være i forkant i orienteringen, for å ta beste veivalg, og opprettholde en høy løpsfart. Resultatlisten viser at det var mange som behersket krevende sprint orientering, og hadde fart i beina, da det var mange sekunstrider om viktige poeng i flere klasser.

unnamed file
På Livelox, kan de ulike veivalgene sammenlignes, og man kan analysere hvor man har tjent eller tapt tid. 

unnamed fileDet var tett mellom postene, og det var viktig å være på forskudd for å vite hvor neste post lå, og hvordan løpe korteste vei.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_9103.JPG
Full konsentrasjon og fart ut fra start.


Klubb:
Det var gledlig å se så mange blide fjes i N-løypa og i D/H-10. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Fredrikstad SK ledet klubbkonkurransen fra forrige løp, og beholdt ledelsen etter løp 4, men Halden SK er nå nærmere, etter at de mobiliserte godt til vårsesongens siste løp. De har henholdsvis 701 (FSK) og 625 (HSK) poeng. OK Moss hadde flere deltakere enn under de siste løpene, så de økte forspranget noe til klubbene Sarpsborg OL, Varteig OL og Indre Østfold OK. Med flere løp igjen til høsten, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

IMG_0963.JPG
Starten lå helt nede ved sjøen, noe som fristet flere deltakere til å hoppe rett ut i sjøen etter fullført løp.


 

Ledertrøyer:

D 11-12: Her var det Hanna Haldin (Halden SK) som sprintet rasket i yngste jenteklasse. Hun slo Elise Holm Nedrebø (OK Moss), og Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) med litt over minuttet, i kampen om vårens siste toppplassering. 

Med stabilt løp av Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK), beholdt hun den gule ledertrøyen for sommerferien.

H 11-12: Blant de yngste gutta var det nok en gang Håkon Bryggen (Halden SK) som sprintet raskest, men det var svært tett i en fartsfylt sprint. Daniel Grønberg (Sarpsborg OL), var kun 15 sekunder bak Bryggen. Også om tredjeplassen var det tett. Ole Christian Løchen (Halden SK) knep tredjeplassen kun 11 sekunder foran Aksel Solberg (Fredrikstad SK)

Selv med tre seiere på rad for Håkon Bryggen (Halden SK), er det stabil løping som fører klubbkollega Ole Christian Løchen (Halden SK) opp som fortsatt leder, og ledertrøya når høstsesongen starter opp.


D 13-14:  Pauline Gudim Valsgård (IØOK) som under sist sprint, var kun 15 sekunder bak Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) viste på ny at hun har raske sprintbein. Jenta fra Indre Østfold OK vant med hele 90 sekunder på hittil suverene Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss). På tredjeplass kom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Med 3 av 4 seiere denne vårsesongen leder Tuva Fosser Lundsrud foreløpig trygt i kampen om ledertrøya.

H 13-14: En som fortsetter den gode formen utover våren, er Ville Emil Wingstedt fra Halden SK. Han kunne feire seieren blant gutta, med en kilometertid det luktet svidd av. Han vant foran Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) på andreplass, og klubbkamerat Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) på tredje.

Med en solid vårsesong leder Ville Emil Wingstedt (Halden SK) foreløpig trygt i kampen om ledertrøya, 

D 15-16: Storesøster Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) kopierte lillebror Ville, da hun vant foran Emma Aune Jakobsen (OK Moss), og Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) på tredjeplass. 

Etter en solid sprint, og flere stabile prestasjoner denne vårsesongen, kan Hedvig Sceele Søyland (Fredrikstad SK) ta sommerferie som sammenlagtleder av D 15-16

H 15-16: Blant gutta var det Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) som fant raskeste vei blant 15-16 gutta. På andreplass fulgte Peder Kjerkreit (Trøsken IL), og tredjeplassen tok Selmer Løken (OK Moss). Dette var en kopi av resultatene fra sprinten i Halden 9. mai, så det er tydelig at sprintformen på tettrioen er holdt ved like. Fredrik Signebøen (Halden SK) var kun 2 fattige sekunder fra tredjeplassen, men måtte ta til takke med 4. plass.

Peder Kjerkreit (Trøsken IL) er etter kveldens løp, leder i sammendraget.

D 17-20: Blant juniorjentene var det sammenlagtleder Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) som forsvarte sin ledertrøye etter en rask sprint. Andreplassen gikk til Erika Lind-Larsen (OK Moss) og tredjeplassen gikk til Harte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) beholdt med dette ledertrøya inn i sommerferien.


H 17-20: Blant de eldste gutta var det Jr. VM klare Alfred Bjørnerød fra arrangørklubben OK Moss, som ville spisse sprintformen frem mot sommerens mesterskap. Han suste inn på beste tid i guttas juniorklasse, og var såppas sprek at han løp igjennom løypa på en enda raskere tid like etterpå. Dette er en fin måte å lære om egen o-teknikk, og noe flere kan teste hvis de vil. Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) tok andreplassen, og Emil Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen.

Sammenlagtleder i juniorklassen er Martin Bryggen (Halden SK)

bilde.jpg
Ledertrøye og spurttrøye i full fart underveis i sprinten.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter 4 løp, som skal bære den grønne trøya i til høstsesongen er:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK)
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er sterk i spurten.
H 15-16: Peder Kjerkreit (Trøsken IL) leder spurttrøya og ledertrøya, så Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) får låne spurttrøya ved oppstart i høst.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 5.
H 17-20: Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) er ny sprintleder i juniorklassen.

IMG_9065.JPGTre klatretrøyer ut fra start sammen.


 

Klatretrøya:

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK)
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) låne klatretrøya også i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men har også ledertrøya, Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) er nr. 2, men har spurttrøya, så det er Ingrid Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) som får låne klatretrøya i neste løp. 
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er sjefen i bakkene blant juniorene

Resultater:

Link til resultater fra gårsdagens løp: Resultater
Link til sammenlagtstilling i Ungdomsserien 2023: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

IMG_9028.JPG

Sommeravslutning:

Kretsen vil takke Trøsken IL, Halden SK, Varteig OL og OK Moss for flotte gjennomføringer av vårens 4 ungdomsserieløp. Det har vært gledelig å kunne se så mye aktive barn, ungdom og juniorer som har myldret rundt på samlingsplass i herlig vår- og sommervær. Etter flere tyngre sesonger med mindre aktivitet på grunn av pandemien, er det nå ekstra gøy å se mange nye og kjente fjes på o-løp igjen.

Etter gårsdagens sprint, sto kretsen i samarbeid med arrangør OK Moss for is, frukt og pizza for deltakere og foreldre. Det var mange som koste seg i sola utover ettermiddagen, og fikk påfyll av motivasjon for sommersesongen og høsten.

God sommer til alle løpere, foreldre, og arrangører.



 





 




Klubb KM-stafett

Postet av Østfold Orienteringskrets den 12. Jun 2023

unnamed filevinnerklubben1.jpgKlubb-KM stafett.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

I strålende sommervær inviterte Halden SK til årets Klubb KM-stafett ved Aspedammen litt sør for Halden. Med gode løyper for alle nivåer, sol og god stemning blant de fremmøtte, ble årets Klubb KM-stafett en stor suksess.

Klubb KM-stafett besto av de individuelle klassene N-Åpen og D/H 11-12, samt hovedklassen som er en klubb stafett med 3 løpere pr. lag. Det fine med Klubb KM-stafett er at det samler løpere i alle aldere og på alle nivåer. Lagene som teller i stafetten må oppfylle visse kritereier, som gjør at hele klubben må bidra. Hvert lag må ha minst 1 ungdom i alderen 11-16 år eller en D50- løper eller H60- løper, og i tillegg minst 1 jente/dame pr. lag. I stafetten så vi tidligere verdensmestere, erfarne veteraner, rekrutter, og foreldre løpe på de ulike lagene. I tilegg var det morsomt å se mange familielag på start.

Løypelegger var Sigurd Saxe Sandvik. Den eldre junioren, hadde lagt spennende løyper, som la godt til rette for alle nivåer. 1. etappe var en 2km C-løype, 2. etappe 5km A-nivå, og 3. etappe en 3km B-løype. Med litt ulike taktikker på de ulike lagene, ble det mange spennede skifter underveis.

unnamed file
Over ser vi litt av de spennende områdene som ble brukt i stafetten.

Resultater:

Det var knyttet spenning til om OK Moss kunne forsvare fjorårs seieren, og ta med vandrepokalen hjem til Moss igjen. Halden SK hadde mobilisert kraftig som arrangørklubb, og endte tilslutt opp med en klar seier i klubbkonkurransen.

Vinnerlaget i stafetten ble Halden SK 7, med William Myklestad, Guilhem Elias og Iliana Ilieva. Andreplassen gikk til familien Wingstedt på Halden SK 3, med Anja, Emil og Ville Wingstedt. Det ble også rent familielag på tredjeplass med fam. Haldin, bestående av Hanna, Mats og Vendula Haldin. OK Moss var beste ikke HSK lag på 6. plass med fam. Bjørnerød.

Fullstendige resultater kan leses her: Resultater

vinnerklubben1.jpg
Rekruttløperne og de yngre løperne til Halden SK jubler over å ha overtatt vandrepokalen i Klubb KM-stafett.

Klubb-KM stafett.jpg
Varmt og fint på samlingsplass.

Neste år håper vi flere klubber kan stille like flere lag, da vi ser at tilbakemeldingene er at Klubb KM-stafett virkelig er ønsket, og noe som samler alle til o-fest.

 




Unionsmatchen 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 4. Jun 2023

350970459_807152210758795_8714663930622134091_n.jpg351134289_933582264386929_8839839229530237832_n.jpg351302557_213277517730259_2081526086843325958_n.jpg351144030_1200282141367874_6770285642304668942_n.jpg351159422_974171683772368_5238524848978129597_n.jpg351110859_788961266116909_3980016086837639494_n.jpg347393629_3147591025546738_1253584530614641445_n.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Fra fredag 2. juni til søndag 4. juni, har 326 løpere + lagledere fra 8 kretser/län deltatt på Unionsmatchen 2023 i regi av Østfold orienteringskrets ved Fredrikstad SK som arrangør. Fredrikstad SK serverte et kompakt arrangement, med en godt planlagt arena, i gangavstand fra overnattingen for deltakerne. Med et fantastisk sommervær, ble det en strålende helg på Kråkerøy.

Unionsmatchen er en årlig vennskapelig orienteringskonkurranse for 13 – 16 åringer mellom de svenske distriktene Halland-Skåne, Göteborg, Bohuslän-Dal, Västergötland og de norske kretsene Buskerud, Østfold, Akershus og Oslo, Mjøs-O. Det konkurreres i klassene H/D 13-14 og H/D 15-16 år. Lørdag 3. juni var det individuell langdistanse, og søndag 4. juni var det kretsstafett. Østfold orienteringskrets stilte i år med 35 deltakere, og 3 ledere. 

350970459_807152210758795_8714663930622134091_n.jpg
En stor gjeng fra Østfold var på plass, og her nyter de litt vellfortjent middag sammen med de andre løperene fra ulike norske og svenske kretser/län.

351134289_933582264386929_8839839229530237832_n.jpg
Inlosjering var på Kråkerøy Ungdomsskole. Her var det gode muligheter til å være sosial både ute og inne.

På lørdagens individuelle løp, var det flere østfoldinger som gjorde toppløp. Minna Wingstedt og Ville Wingstedt tok 1. plass i hhv. D15-16 og H13-14. Tuva Fosser Lundsrud tok en 2. plass i D13-14, og Jenny Danevad tok en 3. plass i D15-16. I tillegg var det veldig mange andre gode prestasjoner fra østfoldløperne, og det virket som de aller fleste var fornøyde, enten de hadde vært med på Unionsmatchen tidligere, eller gjorde sin debudt. 

351302557_213277517730259_2081526086843325958_n.jpg
Tuva Fosser Lundsrud mottar premie for sin 2. plass i D13-14

351144030_1200282141367874_6770285642304668942_n.jpg
Ville Emil Wingstedt mottar premie for sin 1. plass i H13-14

351159422_974171683772368_5238524848978129597_n.jpg
Minna Sofie Wingstedt og Jenny Danevad mottar hyllest etter hhv. 1. og 3. plass i D15-16

Søndag var det tid for stafett, der Østfold stilte med 7 lag! Mange gjorde gode løp, og ingen lag ble disket! Til slutt endte Østfold-2 som beste Østfold-lag på en 6. plass, med Fredrik Signebøen, Ingrid Sofie Hox Brynildsen, Selmer Ringstad Holt og Jenny Danevad på laget. Det var veldig mange gode stafettetapper på flere lag, og mange fikk nye erfaringer og ta med seg til senere stafetter.

351110859_788961266116909_3980016086837639494_n.jpg
Løperne planlegger lagstrategier for stafetten. I tillegg var det sosialt å bo på klasserom.

347393629_3147591025546738_1253584530614641445_n.jpg

Blide stafettløpere klare for innsats!

Vi vil få takke alle våre fine ungdommer for en strålende helg på Kråkerøy. Vi er heldige som har en så fin ungdomsgjeng her i kretsen. Vi gleder oss til å dra på nye turer fremover. 

Takk også til Tonje Holm, Erika Lind-Larsen og Ellen Kathrine Svendsby for strålende laglederarbeid under helga. Takk for innsatsen.



 

 



Ungdomsserien løp 3

Postet av Østfold Orienteringskrets den 25. Mai 2023

Skjermbilde 2023-05-25 145023.jpg3-4.jpgunnamed (2).jpgunnamed.jpgunnamed (1).jpgimages.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Det var 115 deltakere som tirsdag kveld fant veien til Varteig, for Ungdomsserien løp 3. Det tredje løpet i årets Ungdomsserie bød på fellesstart i løyper signert Kjell Lunde. Postdetaljene var bevisst lagt relativt enkelt, men mange av strekkene bød på krevende veivalgsproblematikk, og utfordret løperene på tekniske og taktiske valg.

Løypelegger Kjell Lunde hadde funnet frem til et variert terreng, hvor kupering, myrer og stier av varierende løpbarhet bød på interessante veivalg. Fellestart betyr høy fart, tette dueller og høyt stressnivå. I flere klasser ble de sekundstrider om topp plasseringene, samt at det hele veien var små og store dueller nedover listene. Også i spurt og klatrekonkurransen byr fellestartaspektet på interessante momenter. Kanskje kan det lønne seg å ligge litt bak i køen, for så å spurte opp i ryggen på løperne foran, for å få best mulig tid? Det var mange taktikker og taktiske beslutninger som ble foretatt denne varme og solrike tirsdagen i Varteig. Etter løpet var det fornøyde deltakere som diskuterte hvor avgjørelsene falt, og hvilke valg de hadde tatt underveis.

Skjermbilde 2023-05-25 145023.jpg
En spennende avslutning i flere klasser. Ovenfor sees det avsluttende partiet, inn mot målgang. Her ble mange klasser avgjort på smarte veivalg, og rask løping.

3-4.jpg
3-4. post i DH17-20. Her ser vi at det skilte litt mellom ulike veivalg, så god gjennomføring og riktig valg var avgjørende for å henge med i teten.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

unnamed (2).jpg
Spente deltakere før start i fellestarten


Klubb:
Det var gledlig å se noen nye fjes i N-løypa og i D/H-10, spesialt arrangørklubben Varteig hadde noen nye fjes på start. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Fredrikstad SK ledet klubbkonkurransen fra forrige løp, og økte ledelsen etter løp 3, ned til Halden på 2. plass. De har henholdsvis 535 (FSK) og 473 (HSK) poeng. Med mange løp igjen, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

 

Ledertrøyer:

D 11-12: I yngste jenteklasse var det Hanna Haldin (Halden SK) som var kjappest gjennom fellestarten. Hun var i en tett duell med Elise Holm Nedrebø (OK Moss), men det var haldenjenta som trakk det lengste strået til slutt. På tredjeplas kom Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) som var i en forrykende duell med lagveninne Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). I mål skilte det kun 3 sekunder mellom de to lagveninnene.

Etter 3 gjennomføte løp er det Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som holder ledertrøya i D 11-12.


H 11-12: Blant de yngste gutta var det Håkon Bryggen (Halden SK) som fortsatte sin seiersrekke, men ikke uten kamp. Her var det hele 6 løpere innenfor 2 minutter. Håkon Bryggen avgjorde med en sterk avslutning til sin fordel. Andreplassen gikk til Ole Christian Løchen (Halden SK), og skiklubben fullførte sin trippel, med Sixten Sand (Halden SK) på tredjeplass.

Ole Christian Løchen beholdt med sin 2. plass ledertrøya i H 11-12. Men her er det tett, og spenningen lever videre til neste løp.



D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) fulgte opp sin sterke vårform, og vant på ny med en rask fellestart. Hun virker uslåelig denne vårsesongen. På andreplass kom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK), og pallen ble komplett av Kristine Bekkevard (Halden SK).

Med 3 av 3 seiere leder Tuva Fosser Lundsrud foreløpig trygt i kampen om ledertrøya.

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har vært nesten uslåelig denne vårsesongen, men i fellestarten, skulle vi få den tetteste og høyeste spenningen. 4 løpere var tilslutt innenfor drøye minuttet, og det skilte kun 9 sekunder mellom de tre på pallen. På sistepost var det dønn likt mellom Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), Selmer viste spurtstyrke og avgjorde til sin fordel, ett fattig sekund foran Ville. Tredjeplassen gikk til OK Moss ved Anders Rostveit Elmi.

Ledertrøya holder Ville Emil Wingstedt (Halden SK) foreløpig trygt, men mange sterke konkurrenter vil nok prøve seg videre utover i sesongen.

D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) var nok revansjesugen etter diskvalifisering i sprinten forrige løp. Hun slo sterkt tilbake med seier i jentenes 15-16 klasse. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) fortsatte sin stabile vårform, og forsvarte ledertrøyen med sin 2. plass. Tredjeplassen gikk til Emma Aune Jakobsen (OK Moss)

Ledertrøyen etter løp 3 holdes av Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), som har vist solid stabilitet.

H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) viste under sprintløpet i Halden, at han har fart i beina. Dette ble kanskje avgjørende, da han skulle kapre seieren i gutter 15-16 i tett duell med Fredrik Signebøen (Halden SK). I mål var det kun 4 sekunder mellom de to duellantene. Tredjeplassen gikk til OK Moss ved Anders Hovgaard Eisvang.

Peder Kjerkreit leder H 15-16 sammenlagt etter tre gjennomførte løp. Men her er det svært tett.

D 17-20: Blant juniorjentene var det  Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) som tok seieren. Andreplassen gikk til Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) og tredjeplassen gikk til Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) forsvarte med dette den gule ledertrøya.


H 17-20: Blant de eldste gutta var det Varteig OL sin store sønn, Henrik Julian Fontes Aarbu, som nå representerer Halden SK som vant på hjemmebane. Henrik som er opplært i Varteig skogene, viste vei i et knallsterkt juniorfelt, og da det skulle avgjøres, hadde han de nødvendige meterne. Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) tok andreplassen, i tett duell med Sondre Signebøen (Halden SK).

Martin Bryggen (Halden SK) leder sammenlagt blant juniorgutta

unnamed.jpg
Det var full fart ut fra start i alle fellestartene.


Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter to løp, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK)
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) låner trøyen, da Ole Christian Løchen også har den gule ledertrøyen.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er sterk i spurten.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er ny leder i spurtkonkurransen
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 4.
H 17-20: Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) er ny spurtkonge i juniorklassen

unnamed (1).jpg
Jenny Danevad m.fl. i raskt tempo ut fra start. Jenny tok tidlig kommando, og avgjorde D15-16 til sin fordel


Klatretrøya:

D 11-12: Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) leder, men har også ledertrøya, så Aisha Rostveit Elmi (OK Moss) låner klatretrøya
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) bære klatretrøya også i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) leder klatrekonkurransen, men har også ledertrøya, Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) er nr. 2, men har spurttrøya, så det er Hedvig Scheele Søyland som får bære klatretrøya i neste løp. 
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene, men leder nå også spurttrøya. Peder Kjerktveit er nr. 2, men leder sammenlagt, så nå er det Syver Strand Gulbrandsen som låner klatretrøya.
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) tar nye poeng på klatretrøya

Oversikt over alle resultater: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

Sommeravslutning 13. juni
Neste løp går tirsdag 13. juni, med OK Moss som arrangør. Her vil kretsen i samarbeid med OK Moss invitere til sommerfest etter løpet. Dette blir en sommeravslutning for Ungdomsserien, samt at det blir en mulighet til å treffe lederne for årets Hovedløp og O-landsleir. Kretsen og OK Moss ordner med grillmat og is for alle deltakere og foreldre. Ta med badetøy og nyt en hyggelig ettermiddag med gode o-venner

Link til påmelding: Ungdomsserien løp 4 med sommeravslutning

images.jpg
Påmelding til Hovedløp og O-landsleiren 2023:

Påmelding til HL & OLL 2023

Husk å melde dere på Hovedlløp, O-landsleir og kretsens sitt fellesopplegg (3 ulike påmeldinger)
 


 




Ungdomsserien Løp 2

Postet av Østfold Orienteringskrets den 11. Mai 2023

Skjermbilde 2023-05-11 162158.jpgSkjermbilde 2023-05-11 162233.jpgIMG_7080.JPEGIMG_7090.JPEGEira Bronebakk Johansson, Maia A. Svenningsen og Maren Signebøen.jpgSyver Strand Gulbrandsen har gitt alt og tok gullet.jpgIMG_7086.JPEGEn fornøyd Oliver Myklestad med saft og medaljerr.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Vårsolen har begynt å varme, og det myldret av ivrige barn- og ungdom, da Halden SK inviterte til Ungdomsserien løp 2, som sprint fra Tistedal skole. Hele 152 deltakere fikk bryne seg på en fartsfylt og krevende sprintløype signert Andreas Johansson. Sammen med løpsleder Lars Erik Myhre og blide haldensere, serverte Halden SK et topp arrangement. I de yngste klassene DH 9-10 og N-åpen var det gledelig å se flere nye fjes. I ungdoms- og juniorklassene var det raske kilometertider, og intense dueller.

Løypelegger Andreas Johansson tilbød spennende, fartsfylte og varierte sprintløyper i området rundt Tistedal skole. Terrenget varierte fra boligområder, med lett kupering, og flere smalere sti og gresspassasjer. Her fantes det både naturlige og noen kunstige sperringer, som utfordret løperne i å ligge på forskudd i orienteringen. Den midtre delen av terrenget besto av en bratt ås, som virkelig fikk melkesyren til å strutte i jakt på poeng i klatrekonkurransen. mot slutten av løypene var de fleste innom en nærskog, som besto av et intrikat stisystem, og varierende sikt. Her gjaldt det å holde kontroll på antall poster, retning inn og ut av postene, samt hele tiden vurdere små og store traseevalg. Resultatlisten viser at det var mange som behersket krevende sprintorienering, og hadde fart i beina, da det var mange sekunstrider om viktige poeng i flere klasser.

Skjermbilde 2023-05-11 162158.jpg
Skjermbilde 2023-05-11 162233.jpg
Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_7080.JPEG
Over: Fullt fart og fokus fra start

Klubb:
Det var gledlig å se så mange nye fjes i N-løypa og i D/H-10. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Fredrikstad SK ledet klubbkonkurransen fra forrige løp, og beholdt ledelsen etter løp 2, men Halden SK er nå nærmere. De har henholdsvis 361 (FSK) og 344 (HSK) poeng. OK Moss hadde noe færre deltakere enn under løp 1, så de tapte noe terreng til de to i tet, men har en trygg luke bakover. Sarpsborg OL, Varteig OL og Indre Østfold OK hadde alle flere deltakere enn fra løp 1, noe som er gledlig. Med mange løp igjen, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

IMG_7090.JPEG
Eira Bronebakk Johansson, Maia A. Svenningsen og Maren Signebøen.jpg

Over: Ivrige deltakere i full fart mot mål, og deilig å slukke tørsten i vårsola etter godt gjennomført løp.

 

Ledertrøyer:

D 11-12: Her var det Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som sprintet rasket i yngste jenteklasse. Jentene fra Fredrikstad SK viser at de har fart i beina, med trippelseier i denne klassen. På andreplass fulgte Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), og på tredjeplass Emma Enger-Olsen (Fredrikstad SK). Leder fra forrige løp, Elise Holm Nedrebø (OK Moss) hadde god fart, men hoppet over en post, og ble med det disket.

Med godt løp av Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK), overtar hun den gule ledertrøyen for løp 3.

H 11-12: Blant de yngste gutta var det Håkon Bryggen (Halden SK) som sprintet raskest. Også her var det en klubb som tapetserte pallen. På andreplass fulgte Ole Christian Løchen (Halden SK), og på tredjeplass Haakon Günther Fritzen (Halden SK). Videre nedover listen var det svært tett om flere av plassene, så hvert sekund teller.

Stabil løping fører Ole Christian Løchen (Halden SK) opp som ny leder, og ledertrøya i neste løp.


D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) fulgte opp sin sterke vårform, og vant på ny med en rask sprint. Gledelig var å se Indre Østfold med raske Pauline Gudim Valsgård (IØOK) som var kun 15 sekunder bak Tuva. På tredjeplass kom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

Med 2 av 2 seiere leder Tuva Fosser Lundsrud foreløpig trygt i kampen om ledertrøya.

H 13-14: En annen som fortsetter den gode formen utover våren, er Ville Emil Wingstedt fra Halden SK. Han kunne feire seieren blant gutta, med en kilometertid det luktet svidd av. Han vant foran klubbkamerat Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), og Anders Rostveit Elmi (OK Moss)

Med 2 av 2 seiere leder Ville Emil Wingstedt (Halden SK) foreløpig trygt i kampen om ledertrøya, men en stabil Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), med 2 av 2 andreplasser, følger like bak.

D 15-16: Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) deltok ikke på første løp, men viste styrke i sin sesongåpning i Ungdomsserien. Hun vant foran Emma Aune Jakobsen (OK Moss), og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) på tredjeplass. Vinner av første løp, Jenny Danevad (Fredrikstad SK) holdt svært god fart, men hoppet over en post, og ble disket.

Ledertrøyen til løp 3 holdes av Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), som har vist solid stabilitet.

H 15-16: Blant gutta var det Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) som leverte kveldens raskeste kilometertid, uansett klasse, med 6:01 på kilometeren. Det holdt til en klar seier blant 15-16 gutta. På andreplass fulgte Peder Kjerkreit (Trøsken IL), og tredjeplassen tok Selmer Løken (OK Moss).

Selmer Løken (OK Moss) er etter kveldens løp, ny leder i sammendraget.

D 17-20: Blant juniorjentene var det hjemmeløper Sigrid Schmitt Gran (Halden SK) som kom fra en helg med sterke sprint resultater i NM, og hun viste at sprintformen fortsatt var tilstedet, med en klar seier blant jentene. På andreplass fulgte Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK), og tredjeplassen gikk til Jenny Siggerud (Sarpsborg OL).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) tok med dette over den gule ledertrøya.


H 17-20: Blant de eldste gutta var det Martin Bryggen (Halden SK) som hadde de raskeste beina. Han vant foran Balder Hasvik Larsen (Halden SK) og Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK).

Martin Bryggen (Halden SK) står da med full pott etter 2 av 2 løp, og den gule ledertrøya.

Syver Strand Gulbrandsen har gitt alt og tok gullet.jpg
Over: Syver Strand Gulbrandsen hviler ut, etter dagens raskeste kilometertid ble levert i en forykende sprint.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter to løp, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) leder sammenlagt, men Hanna Haldin (Halden SK) bærer trøya i neste løp, da Eva også bærer den gule ledertrøya.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) hadde trøya til låns i løp 2, men spurtet friskt, så nå leder hun spurtkonkurransen.
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er sterk i spurten.
H 15-16: Selmer Løken (OK Moss) har overtatt den gule trøya i tillegg til spurttrøya, så i løp 3 vil Peder Kjerkreit (Trøsken IL) låne spurttrøya.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Sigrid Hauge (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 3.
H 17-20: Birk Breimo (OK Moss)

IMG_7086.JPEG
Over: Sverre Sandvik på jakt etter poeng i klatrekonkurransen.


 

Klatretrøya:

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK)
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) bære klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) leder klatrekonkurransen, men har også ledertrøya, Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) er nr. 2, men har spurttrøya, så det er Hedvig Scheele Søyland som får bære klatretrøya i neste løp. 
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK)

En fornøyd Oliver Myklestad med saft og medaljerr.jpg
Ingenting gleder mer enn å se ferske debutanter i o-løypa. Sol, varme og orientering går som hånd i hanske, og vi håper å se mange nye og gamle kjente utover i sesongen.

Oversikt over alle resultater: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

Neste løp er det Varteig OL som arrangerer tirsdag 23. mai. Da er det fellestart over langdistanse på programmet: Påmelding løp 3

Takk til alle deltakere, og arrangører for en flott o-kveld i Tistedalen. En utfordring til neste løp, er å invitere en venn eller veninne som ikke har vært med før ;)




Ungdomsserien 2023 Løp 1

Postet av Østfold Orienteringskrets den 20. Apr 2023

unnamed file339474268_546572110956878_4062809413311535521_n.jpg339680579_227756996574126_4011653891782048955_n.jpg339620359_1627500111060159_8997965088511521925_n.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Premiæren på årets Ungdomsserie gikk av stabelen tirsdag 18. april, ved Grålum. Trøsken IL var vertskap for løp 1, og kunne ønske 136 deltakere velkommen til o-løp, på en av årets første vårdager. Med sol og temperaturer opp mot 17 grader, var det mange som for første gang la vekk ull og superundertøy, og luftet o-trøyen for første gang i år. Andre hadde kanskje startet sesongen med vårløpene i Østfold, eller kretstur til Hallandspremiären. For mange er likevel første løp i Ungdomsserien, det sikre vårtegn, og et høydepunkt for de mange unge og lovende i kretsen.

Trøsken IL tilbød et litt annerldes terreng for deltakerene. Istedenfor myr og lyng, møtte deltakerene et intrikat stisystem, varierende vegitasjon og mer kontinentalt preg. Dette virket å falle i god smak hos deltakerne, da det var mange gode stier å lange ut løpssteget på, samt at det bød på spennende veivalgsutfordringer.

unnamed file

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

Klubb:
Det var gledlig å se så mange nye fjes i N-løypa og i D/H-10. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Spesielt juniorklassene hadde en fin økning i deltakelse fra samme løp i fjor. Mest poeng samlet Fredrikstad SK med 178 poeng. Halden SK følger tettest med 160 poeng, og OK Moss like bak med 113 poeng. Med mange løp igjen, så vil den vennskapelige konkurransen mellom klubbene leve lenge. Her er det bare å mobilisere løpere.

339474268_546572110956878_4062809413311535521_n.jpg

Ledertrøyer:

D 11-12: Her var det Elise Holm Nedrebø (OK Moss) som var raskest, like foran Johanne K. Aaby (Fredrikstad SK), og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). Elise får dermed bære ledertrøy i løp 2. Det var hele 18 jenter som deltok i denne klassen.

H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) trakk det lengste strået blant gutta, kun 20 sekunder foran Daniel Grønberg (Sarpsborg OL). Ole Christian Løchen (Halden SK) tok tredjeplassen. Aksel Solberg kan bære den gule ledertrøya i neste løp.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud fulgte opp OK Moss sin sterke løping, og tok seieren blant jentene. Hun vant foran to blad Fredrikstad SK, med Ingrid Sofie Hox Brynildsen på andreplass og Ellen Maria Ringstad på tredjeplass.

H 13-14: Vinterens vinner av Østfold Vintercup, fortsetter den gode formen utover våren, og Ville Emil Wingstedt (Halden SK) kunne feire seieren blant gutta. Han vant foran klubbkamerat Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), og Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK).

D 15-16: Mest suveren i dag var Jenny Danevad (Fredrikstad SK), hun vant foran Ingrid Agnalt Hjelbak fra arrangørklubben Trøsken IL. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) tok tredjeplassen, knappe 2 sekunder bak Ingrid.

H 15-16: Blant gutta var det Halden SK ved Fredrik Signebøen som var sterkest. Han vant foran Selmer Løken (OK Moss) og Peder Kerkreit (Trøsken IL).

D 17-20: Det var gledlig å se mange jenter i jentenes juniorklasse, og med noen navn savnet, så kan dette bli en spennende klasse utover i sesongen. Best var Erika Lind-Larsen (OK Moss). Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) tok andreplassen, mens Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) tok tredjeplassen.


H 17-20: Blant de eldste gutta var det Martin Bryggen (Halden SK) som hadde de raskeste beina. Han vant foran Audun Nordby (Fredrikstad SK) og Balder Hasvik Larsen (Halden SK). Her var det tett blant løperene fra plassene 3 og utover, så her kan mye skje utover i sesongen.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste i løp 1, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK)
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Her var det lik tid mellom to løpere. Det sto  likt mellom Ellen Maria Ringstad og Ingrid Sofie Hox Brynhildsen begge Fredrikstad SK, men da Ingrid var raskest totalt, får hun den grønne trøya i neste løp.
H 13-14: Anders Rostveit Elmi (OK Moss)
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK)
H 15-16: Selmer Løken (OK Moss)
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK)
H 17-20: Martin Bryggen (Halden SK) var raskest, men da han bærer ledertrøyen er det Balder Hasvik Larsen (Halden SK) som bærer trøya ved neste løp.

339680579_227756996574126_4011653891782048955_n.jpgFull fart blant mange deltakere!

Klatretrøya:

D 11-12: Elise Holm Nedrebø (OK Moss) var raskest og har klatretrøya, men Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) får bære trøya i neste løp som nr. 2
H 11-12: Daniel Grønberg (Sarpsborg OL)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Marie Agnalt Hjelbak (Trøsken IL) bære klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, så Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) bærer klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) var raskest og har klatretrøya og ledertrøya, Malin Husebye Aamodt var nest raskest, men da hun har spurttrøya er det Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) som får bære trøya i neste løp. 
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss)
D 17-20: Erika Lind-Larsen (OK Moss) var raskest, men bærer ledertrøya, så Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) får bære trøya i neste løp.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK)

339620359_1627500111060159_8997965088511521925_n.jpg


Ingenting gleder mer enn å se ferske debutanter i o-løypa. Sol, varme og orientering går som hånd i hanske, og vi håper å se mange nye og gamle kjente utover i sesongen.

Oversikt over alle resultater: Fortløpende stilling i Ungdomsserien 2023

Neste løp: Halden SK inviterer til Ungdomsserieløp nr. 2 - sprint Tirsdag 9. mai 2023. Se innvbydelse her:  Ungdomsserien 2023 løp 2

Til slutt vil vi få takke Trøsken IL for et flott gjennomført arrangement.


 




KM Sprint 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 17. Apr 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Først ut av årets KM distanser var KM Sprint, som en del av Solrenningen fredag 14. april. Det var 288 deltakere som valgte å tjuvstarte o-helga med litt fartsfylt sprintorientering i Sarpsborg Sentrum, og blant disse 90 deltakere fra Østfold orienteringskrets, som hadde innlagt KM i arrangementet. For klassene DH 11-12 og DH 13-14 var dette også årets første delkonkurranse i Skaukarenes krus 2023.

Kretsmestere på sprint for Østfold O-krets ble:
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss)
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK)
D 15-16: Minna Sofie Wingstedt (Halden SK)
H 15-16: Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK)
D 17-20: Sigrid Schmitt Gran (Halden SK)
H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK)
D 21: Illiana Ilieva (Halden SK)
H 21: Anders Felde Olaussen (Halden SK)
D 40: Heidi Stokseth (Halden SK)
H 40: Bjørn Erik Glomsrud (Indre Østfold OK)
D 50: Britt Stine Strand (Fredrikstad SK)
H 50: Dyre Martin Guldbrandsen (Fredrikstad SK)
D 60: Gunn Astrid Jakobsen (Fredrikstad SK)
H 60: Tor Ragnar Andersen (Halden SK)
D 70: Inger Lindløv (OK Moss)
H 70: Knut Lindløv (OK Moss)

Link til komplette resultater: Resultater KM Sprint

Vi gratulerer alle nye kretsmestere!



For klassene DH 11-12 og DH 13-14 var dette løpet også det første i serien Skaukarenes Krus 2023. For sammenlagtstilling se: Skaukarenes Krus 2023




Østfold Vintercup 2022-2023 Finale

Postet av Østfold Orienteringskrets den 18. Mar 2023

Skjermbilde 2023-03-18 163143.jpg335623932_131481419874931_1951598915368760690_n.jpg333500615_6057185714356965_2276024389819408533_n (1).jpg335931875_243555351427966_1340174219642724145_n.jpg335918504_758760952238931_8950182709283754835_n.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Østfold Vintercup 2022-2023 utgaven, ble fredag kveld avgjort med finaleløpet fra Myrvoll, litt nord for Halden. Tross snøvær natt til løpsdagen, gjorde stigende temperaturer at arrangør Halden SK, kunne tilby deltakerne nesten snøfritt terreng, krevende løyper og terreng, samt tette dueller i skogen gjennom fellestart. I flere klasse ville finaleløpet kunne avgjøre sammenlagtstillingen i Østfold Vintercup, noe som ga en ekstra nerve til finaleløpet.

Det var spente deltakere som sto på startlinjen like før kl. 19:00 fredag kveld. Det ble kjørt en samlet fellestart for alle de 50 deltakerne, noe som lot deltakerne kjenne litt på Tiomila-følelsene:

Missing flash plugin. Download here.
Video fra starten av Østfold Vintercup Finale

Halden SK og løypelegger Raul Ferra hadde funnet fram et detaljrikt og krevende terreng for deltakerne. Da finalen opprinnelig skulle vært jaktstart, var det mellomdistansepreg på løypene, og ingen gaflinger. Dette utfordret løperne i finorientering, og stressmestring, da det var tett kamp gjennom hele løypa i flere klasser.

Resultater i alle klasser: Finaleløp

Skjermbilde 2023-03-18 163143.jpg

D -16

I yngste jenteklasse var det meget spennende om sammenlagtseieren, og løperen fulgte hverandre tett gjennom skogen. Kun 7 sekunder skilte mellom vinner Jenny Danevad (Fredrikstad SK) og Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) på andreplass. Emma Aune Jakobsen (OK Moss) tok tredjeplassen. 

Sammenlagt klarte likevell Emma Aune Jakobsen (OK Moss) å kapre sammenlagtseieren. Ikke startende i finalen, Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) ble nr. 2, og Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) sørget for trippelseier til OK Moss.
 

H -16

I yngste gutteklasse var Ville Emil Wingstedt (Halden SK) på forhånd sammenlagtvinner. Han skulle likevell få tøff kamp i finaleløpet. Kun 2 sekunder skilte vinner Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og andreplass Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK). Isak Solberg (Fredrikstad SK) ble desverre diskvalifisert.

Sammenlagt tok dermed Ville Emil Wingstedt (Halden SK) en suveren seier med seier i 5/6 løp. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) kapret gjennom finaleløpet 2. plassen, og Isak Solberg (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen.

335623932_131481419874931_1951598915368760690_n.jpg
 

D 17-20

I jentenes juniorklasse var det litt ekstra spenning, da flere "gjesteløpere", som ikke tidligere hadde deltatt kunne skape litt ekstra spenning i sammenlagtresultatene. Sigrid Schmitt Gran (Halden SK) måtte prøve å få flest mulig mellom seg og Erika Lind-Larsen (OK Moss), dersom sammenlagtseieren skulle bli hos arrangørklubben. Sigrid ga det hun hadde, og vant finalen. På 2. plass kom Mathea Gløersen (OL Tønsberg), men Erika Lind-Larsen (OK Moss) viste stabil orientering, og sikret akkurat sammenlagtseieren med sin tredjeplass.

Sammenlagt vant da Erika Lind-Larsen (OK Moss) med kun 1. poeng, foran Sigrid Schmitt Gran (Halden SK). Tredjeplassen gikk til Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK).

333500615_6057185714356965_2276024389819408533_n (1).jpg

H 17-20

I guttenes juniorklasse var det Birk Breimo (OK Moss) som ledet sammenlagt før finalen. Det var et relativt samlet felt som fartet rundt løypa, men Mathias Pedersen Holmskau hadde ekstra fart i pedalene, og fikk en solid luke, som han holdt hele veien inn. På 2. og 3. plassen var det OL Tønsberg løperne Sindre Mathisen og Lars Loftesnes Kaupang som gjorde opp seg i mellom i en tett duell.

Sammenlagt tok Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) sammenlagtseieren. Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) ble nr. 2, og Birk Breimo (OK Moss) tok tredjeplassen.

 

Damer

I kvinneklassen var det kun Halden SK sin Svetlana Mironova som stilte. Hun ledet på forhånd sammenlagt, og kunne med det sikre sin sammenlagtseier.

Sammenlagt ble nr. 2 Jo Shepherd (Halden SK), og Birgitte Husebye (Fredrikstad SK) beholdt sin tredjeplass.

Herrer

I herrenes seniorklasse var det Oppsalingene Vegard Jarvis Westergård og Håkon Raadal Bjørlo som delte seieren. Haldengutten Håkon Raadal Bjørlo, viste styrke, og sammen med Jarvis Westergård styrte de feltet hele veien. Spurten var så tett, at det ikke gikk ann å skille de to ved målgang. Guilhem Elias (Halden SK) hang lenge med, men mått gi litt avstand på sisterunden, og tok med det tredjeplassen. Det ble tett blant seniorene, med hele 7 løpere innenfor halvminuttet.

Sammenlagt tok Elias Guilhem seieren, med klubbkollega Håvard Wedege på andreplass. Tredjeplassen knep Sigurd Myhre Andreassen (Fredrikstad SK). 

335931875_243555351427966_1340174219642724145_n.jpg

335918504_758760952238931_8950182709283754835_n.jpg

 

Takk til alle arrangører og deltakere for årets Østfold Vintercup.

Sammenlagtresultater: 
https://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/823
 




Finale pre-view Østfold Vintercup

Postet av Østfold Orienteringskrets den 14. Mar 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Fredag 17. mars kl: 19:00 går starten i finalen av Østfold Vintercup 2022-2023 sesongen. Grunnet få deltakere med nok tellende løp, er finalen omgjort til et delarrangement i fellestart, og som et av 6 løp hvor de 4 beste teller i sammendraget.

 

Det er mye å løpe for i de aller fleste klassene for fredagens finale i Østfold Vintercup. Med fellestart er det duket for tette dueller, og potensielt kamp helt til siste meter om viktige poeng i sammendraget. Hvem som klarer å holde hodet kaldt i det krevende Syverstad terrenget nord for Halden, og i nattemørket blir spennende å se.

Premier:

Vinnerne i klassene DH -16, DH 17-20, Herrer og Damer får et gavekort på 500,- fra Löplabbet Fredrikstad
2. plass i klassene DH -16, DH 17-20, Herrer og Damer får en Elite Lab T-skjorte fra Löplabbet Fredrikstad
3. plass i klassene DH -16, DH 17-20, Herrer og Damer får en varmende ull lue fra Löplabbet Fredrikstad

D -16

I yngste jenteklasse er det Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) som har en 22 poengs ledelse på lagveninne Emma Aune Jakobsen (OK Moss), men Emma står med 3 seiere på 3 løp, så dersom Emma løper godt i finalen, har hun store sjanser for å ta hjem sammenlagtseieren. Kampen om 3. plassen er veldig tett mellom Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss), Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK), og Ingrid Agnalt Hjelbak (Trøsken IL). Det er altså mye å løpe for i denne klassen.

H -16

I yngste gutteklasse har Ville Emil Wingstedt (Halden SK) allerede avgjort årests Vintercup. Med 4 tellende seiere, er det ingen som kan gjøre noe med den suverene HSK løperen. I kampen om 2. og 3. plass er det veldig spennende. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), Isak Solberg (Fredrikstad SK), og Jesper Vonen Svae (Sarpsborg OL) kan alle ta opp kampen om premieplassene, så her gjelder det å kjempe til siste slutt.

D 17-20

I juniorklassen for jentene, er det åpent om alle premieplassene. Erika Lind-Larsen (OK Moss) holder ledelsen, men det er knepent fremfor Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) og Sigrid Schmitt Gran (Halden SK). Her er det få som har mer en to tellende løp, så det å stille i finalen kan bli avgjørende for sammenlagtresultatet.

H 17-20

I juniorklassen for gutta er det Birk Breimo (OK Moss) som leder. Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) ligger på andreplass, men har en disk, som gjør at dersom han får tellende resultat i finalen, så kan han utfordre Birk i kampen om seieren. Også Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) og Martin Bryggen (Halden SK) har sjanse på seieren med et godt finaleløp.

Herrer

I herreklassen er det store spørsmålet om en junior skal ta skalpen til hele seniorfeltet. Alfred Bjørnerød (OK Moss) leder knepent foran Halden SK duoen Guilhem Elias og Håvard Wedege, som ligger likt på 2. plass. På 4. plass følger en ny junior i Sigurd Myhre Andreassen (Fredrikstad SK), og på 5. plass, men sjangs på 3. plassen ligger Bjørn Erik Glomsrud (Indre Østfold OK). Skal veteranen Glomsrud knipe en pallplass i siste løp?

Damer

I damenes hovedklasse er det en tett duell mellom HSK duen Svetlana Mironova og Jo Shepherd. Dersom Svetlana stiller i finalen, er det trolig hun som tar seieren sammenlagt, men dersom Jo Sheperd vinner, og Svetlana er utenfor topp 5, så kan Jo knipe seieren sammenlagt. Kampen om 3. plassen står mellom en større gjeng, Birgitte Husebye (Fredrikstad SK) er den som foreløpig har et steg på pallen, men må stille i finalen for å være sikker.

A-mellom

I A-mellom er det kanskje der vi finner flest prestisje dueller. Leder gjør Jørgen Misje Wold (Fredrikstad SK), men det er mye som kan skje i denne klassen. 

A-kort

I A-kort finner vi også mye prestisje. Espen Vonen Svae (Sarpsborg OL) leder foran et kobbel med FSK'ere. Kan Linda Solberg (Fredrikstad SK) slå alle gutta i finalen, og ta sammenlagtseieren? 

B-Åpen

Også i B-åpen er det tett om flere plasseringer. Leder gjør Håkon Bryggen (Halden SK), men det blir viktig å gjøre et godt finaleløp for å sikre seieren.

Sammenlagtstilling før finalen:

https://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/823




Hallandspremiären 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 14. Mar 2023

333450682_795966905223409_1188259289592718349_n.jpg334527571_705514604690551_4392875723585898359_n.jpgunnamed file334898306_228664019546677_7920742483140353715_n.jpg334619960_6802022956490934_7649668931882170845_n (1).jpg

Skrevet av Håvard Wedege

37 spreke ungdom, junior og ledere tok turen til Halmstad og Hallandspremiären 2023. Her fikk deltakerene brynt seg på raskt svenskt terreng, og sterke svenske konkurrenter. I tillegg til gode konkurranser, var det sosiale i fokus. Fellesbuss, spillkveld og felles bosted la tilrette for å skape samhold inn i 2023 sesongen.

Hallandspremiären 2023 ble en fin samling. Vi skal få høre hvordan ungdommene opplevde turen gjennom et reisebrev fra Minna Wingstedt (Halden Skiklubb):

Kretsens tradisjonelle sesongstart, Hallandspremiären. I år gikk, de to første løpene litt syd for Halmstad uten for Melby strand, i et kjappløpt kystterreng. Og det tredje løpet gikk langs kysten nord for Halmstad. Vi var en stor gjeng fra Halden SK, FSK, Trøsken, Sarpsborg IL og Indre Østfold. Som vanlig har Moss sin egen tur ned til Nord jysk, men vi håper de blir med på neste kretsaktivitet ;)  

Turen startet med en ca. 4 timer lang buss tur, for å komme frem i god til før nattløpet.  Nattløpet hadde første start kl.19 men noen var nødt og vente til kl.21 for å starte. Heldigvis var bussen åpen slik at alle holdt seg varme.

333450682_795966905223409_1188259289592718349_n.jpg

Det var en del snø på bakken når vi kom frem, i tillegg til et par minusgrader. Men dette stoppet ingen fra å løpe. Tross vanskelige løyper, diffust kart, og masse tråkk underveis hvor det var lett og bomme mye, kom alle i mål med et smil:) I tillegg til at Syver slo til med en overbevisende seier i h-16, fikk vi også flere pallplasser, og flere gode prestasjoner! Det er tydelig at mange gledet seg til å konkurrere igjen!

Når alle var i mål dro bussen videre til Strandgården, der maten sto klar i kjøleskapet. Vi fikk utdelt rommene våre, hvor vi bodde 4 og 4 blandet fra alle klubber. Etter middagen, var de aller fleste trøtte og gikk å la seg direkte.

Neste morgen fikk alle i seg en god frokost, før det var avreise til neste løp som gikk i samme terreng som nattløpet. Igjen var første start kl. 11 mens noen måtte vente til halv 2 før de fikk starte. Det var kjølig når vi kom frem, men solen varmet for de som måtte vente lenge. Terrenget var det samme som på natten, veldig lett løpt furuterreng, med detaljert kurvebilder, som gjorde det mulig å gjøre både store og små bommer om man ikke hadde kontroll. I dag var det litt mer varierende prestasjoner for Østfold gjengen, men syver slo likevel til med en 3 plass i H16.

334527571_705514604690551_4392875723585898359_n.jpg

Etter en lang dag på samlingsplass, var mange trøtte og klare for hjemreise. Vi stoppet underveis for å kjøpe smågodt, og drikke for de som ønsket. Når vi kom fram, var det dusjing og skiftning som gjald. Men for noen av de tøffeste var det å sjekke badetemperaturen morsommere.

Etter litt avslapping var det middag, og spillekveld som sto på planen.

unnamed file

Siste dag var det duket for langdistanse i nytt terreng. Vi måtte stå opp tidlig for å rekke frokost, og pakke ut av rommene. I dag var første start kl. 10 men noen var som vanlig nødt til å vente til kvart på et. Det var i dag også kjølig og litt mer vind, men vi fant et lunt område på samlingsplass. Terrenget i dag bestod av en blanding av åpen furuskog i starten av de fleste løyper, også kystklipper og vi avsluttet i et sanddyne område. I dag igjen var det mange gode prestasjoner, blandt annet en dobbeltseier til Østfold med god margin ned til 3 plass i d-16.

334898306_228664019546677_7920742483140353715_n.jpg

Etter igjen en lang dag på samlingsplass og flere kioskbesøk var det klart for hjemreise. Det var en fornøyd men sliten gjeng som satte seg i bussen tilbake til Østfold.

Vi takker Østfold o-krets for å legge tilrette for en fin tur, og ser frem til flere løp og samlinger med Østfold o-krets!

Takk til Minna for flott reisebrev!

Litt utvalgte resultater fra Hallandspremiären 2023:

Kattegattnatt:

H20: 3. plass Herman Lien Backstrøm (Halden SK)
H20: 4. plass Peder Bryggen (Halden SK)
D16: 2. plass Minna Wingstedt (Halden SK)
D16: 5. plass Jenny Danevad (Fredrikstad SK)
H16: 1. plass Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK)
H14: 2. plass Ville Emil Wingstedt (Halden SK)
Svår 5km: 1. plass Espen Danevad (Fredrikstad SK)

Hallandspremiären mellom:
D16: 6. plass Jenny Danevad (Fredrikstad SK)
H16: 3. plass Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK)
D14: 4. plass Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H14: 4. plass Ville Emil Wingstedt (Halden SK)
H50: 1. plass Espen Danevad (Fredrikstad SK)
H50: 3. plass Bent Olav Aamodt (Fredrikstad SK)
Svår 3km: 4. plass Anja Wingstedt (Halden SK)

Hallandspremiären Lang:
H20: 3. plass Herman Lien Backstrøm (Halden SK)
D16: 1. plass Jenny Danevad (Fredrikstad SK)
D16: 2. plass Minna Wingstedt (Halden SK)
H16: 6. plass Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK)
D14: 6. plass Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H14: 3. plass Ville Emil Wingstedt (Halden SK)
D45: 2. plass Ingrid Kronborg Bronebakk (Halden SK)
H50: 2. plass Bent Olav Aamodt (Fredrikstad SK)

334619960_6802022956490934_7649668931882170845_n (1).jpg
 

Takk til alle ungdommer og juniorer for strålende innsats, og godt humør underveis. Takk til reiseledere for all organisering underveis på turen. 

 




Veileder samordnet rapportering av aktivitetstall i klubb

Postet av Østfold Orienteringskrets den 8. Mar 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Frist for samordnet rapportering av aktivitetstall er for 2023 - 30. april

Styret i Østfold orienteringskrets, har den siste perioden i samarbeid med Norges orienteringsforbund, utarbeidet en veileder for hvordan rapportere "aktive medlemmer" i samordnet rapportering.

Målet med å utarbeide en felles veileder, er å forenkle rapporteringsprosessen for klubbene, samt å ha en "felles" mal for hvordan rapportere, slik at det blir en mest mulig korrekt innrapportering, som speiler de aktive medlemmene som klubben har, og da igjen skaper en rettferdig fordeling av "lag og aktivitetsavgift", og stemmeberettigede på kretsting og forbundsting. 

Aktivitetstallene som Østfold orienteringskrets og forbundet sentralt bruker hentes ut i SportsAdmin. Aktivitetstallene skiller seg fra medlemstall hos NIF, da medlemstalloversikten ikke differensierer på aktive/ikke aktive medlemmer.

Det er viktig å gjøre en opprydding i medlemstallene, da den manuelle muligheten til å gjøre dette er i en utfasing, når denne ordningen er helt fast ut, vil det ikke lenger være mulig å endre i klubb.

Hvorfor rapportere:

- Aktivitetstall genererer inntekter til klubb, krets og særforbund, gjennom at aktivitetstallene avgjør størrelse på tilskuddene fra kommunale og fylkeskommunale støtteordninger, samt fra flere lokale tilskuddsordninger.

-Lokale aktivitetsmidler deles ut til klubbene basert på aktivitetstall, og Viken Idrettskrets gir tilskudd til Østfold Orientering basert på disse tallene.

Vi i Østfold orienteringskrets bruker aktive medlemstall (aktivitetstall) for klubben til: 

- Beregning av lag og aktivitetsavgift til kretsen 
- Antall stemmeberettigede på kretsting for klubb 
- Antall stemmeberettigede på forbundsting for kretsen 

Veileder rapportering av aktivitetstall  Veileder rapportering av aktivitetstall



Kretsting 2022

Postet av Østfold Orienteringskrets den 9. Feb 2023

329174481_1660380264380176_3789855212004331491_n.jpg328847421_1108354523305183_1881763641854006175_n.jpg329972992_920100992493539_6536795289669922007_n.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Østfold Orienteringskrets avholdt tirsdag 7. februar Kretsting for året 2022. Kretstinget gir anledning til å se tilbake på året som har gått, for så å løfte blikket mot fremtiden. 26 deltakere var til stede som representanter eller gjester.

Vertssted for Kretstinget var St. Marie læringssenter i Sarpsborg. I luftige lokaler, og med smakfull bevertning, var rammene gode for et hyggelig ting.

Avtroppende Styreleder Elsie Brenne ønsket velkommen til Kretsting. Etter noen ord om året som har gått, ble ordet gitt videre til representant fra Viken idrettskrets, Turid Williksen.


329174481_1660380264380176_3789855212004331491_n.jpgOver: Turid Williksen fra Viken idrettskrets ga en hilsen til Kretstinget, og orienterte kort om Viken Idrettskrets sin rolle overfor Østfold Orienteringskrets, og hvordan vi kan samarbeide med, og få hjelp fra idrettskretsen.

Etter en kort hilsen fra Viken idrettskrets, var det tid for et av høydepunktene ved hvert Kretsting, utdelingen av Skaukarenes Krus for sesongen 2022. Det var Per Oskar Larsen fra Skaukarenes klubb som delte ut krusene til vinnerne: 

D 11-12: Hanna Haldin, Halden SK
H 11-12: Joel Bronebakk Johansson, Halden SK
D 13-14: Sofie Holm Nedrebø, OK Moss
H 13-14: Ville Emil Wingstedt, Halden SK
328847421_1108354523305183_1881763641854006175_n.jpg

Etter at vinnerne av Skaukarenes Krus var gitt vellfortjent oppmerksomhet, gikk tinget over i den mer formelle delen. Jens Erik Mjølnerød ble av tinget valgt til å lose representantene trygt gjennom sakslisten. Alle oppsatte saker ble godkjent og vedtatt, og det kom gode innspill fra deltakerne underveis. Nytt av året var styrets forslag til handlingsplan. Dette er et dynamisk dokument, ment som ledetråd for kretsens videre arbeid innenfor en rekke arbeidsområder.

Etter gjennomgangen av sakslisten, var det tid for valgkomiteens leder Anja Wingstedt (Halden SK) til å legge frem komiteens innstilling til verv i 2023. Et samlet Kretsting kunne gi vellfortjent applaus til både representanter som takket av etter godt arbeid, og nye ansikter som trådte inn i nye roller (se protokoll for full oversikt over alle roller)

En stor takk gikk til Anja Wingstedt som takket av etter lang tjeneste som leder for valgkomiteen.

Videre ble det gitt en stor takk til dirigent Jens Erik Mjølnerød som ledet årets ting trygt gjennom tinget.

Styremedlemmer Herman Lien Backstrøm og Erik Axelsson takket av som hhv. ungdomsrepresentant og teknisk råd.

Styreleder Elsie Brenne takket for seg etter godt lederskap for kretsstyret gjennom 2 år

En spesiell takk ble gitt avtroppende kretssekretær Chatrine Amundsen som har vært en trofast støttespiller for kretsen gjennom 5 år. Det ble overrakt blomster og en gave fra kretsen, og både avtroppende styreleder Elsie Brenne, og tidligere leder av kretsen, Jens Erik Mjølnerød sa noen ord som takk. Heldigvis for Østfold orientering, så får vi gleden av Chatrine videre, gjennom at hun tiltrer som ny kretsleder.

329972992_920100992493539_6536795289669922007_n.jpg
 

En stor takk til alle fremmøtte på årets Kretsting. Gode ønsker gis til nytt styre, og ønsker om et godt aktivitetsår for Østfold orienteringskrets.

Dokumenter fra årets ting:

Protokoll Kretstinget 2023 signert  Signert protokoll fra Kretstinget 2022
Årsberetning 2022 ØOK Årsberetning 2022
Økonomidokument 2022-2023 Regnskap 2022 & Budsjett 2023
Revisorattest  Revisorattest 2022
Dagsorden Kretsting 2022  Dagsorden Kretstinget 2022




Østfold Vintercup løp 5

Postet av Østfold Orienteringskrets den 8. Feb 2023

unnamed file20230205_102106.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Tross snøvær siste uken, og kvelden før start i Østfold Vintercup løp 5, var det 55 deltakere som tok turen til terrenget litt sør for Rakkestad. I skogen var det overraskende gode løpsforhold, og det ble prestert raske kilometertider av flere.

Løypelegger Bjørn Erik Glomsrud og arrangørstaben i Indre Østfold OK, hadde funnet frem de fineste partiene fra terrenget til vårens Smaaleneløp. Selv om ikke alle bilveier på vei til løpet var brøytet etter nattens snøfall, hadde furukronene sørget for fine forhold for orientering i skogen.

Løp 5 i Østfold Vintercup, var løpernes siste mulighet til å skaffe seg et godt utgangspunkt i jaktstarten 17. mars i Halden. Under vises terreng og langløypa, for å gi ett innblikk i hvilke utfordringer som møtte løperne.

unnamed file
D -16

I yngste jenteklasse kopierte Emma Aune Jakobsen (OK Moss) suksessen fra nattløpet på Tomb. Hun vant igjen, foran klubbveninne Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss). Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen.

H -16

I yngste gutteklasse var det et kjent fjes på toppen. Ville Emil Wingstedt (Halden SK) tok nok en seier i årets utgave av Østfold Vintercup, og får med det et godt utgangspunkt i den avsluttende jaktstarten. På pallen fulgte som nr. 2 Isak Solberg (Fredrikstad SK) og nr. 3 Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK).

D 17-20

OK Moss lot seg ikke skremme av litt snø, og stilte med begge løperne i jentenes juniorklasse. Raskest var Erika Lind-Larsen (OK Moss), hun vant foran lagveninne Frida Hovgaard Eisvang (OK Moss)

H 17-20

I guttenes juniorklasse var det tøff kamp om seieren, blant de to fremmøtte duellantene. Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) vant med i underkant av minuttet til hjemmehåpet Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK). 

Damer

I kvinneklassen var det kun Jo Shepherd (Halden SK) som stilte. Hun fikk med det viktige poeng i kampen mot lagveninne Svetlana Mironova (Halden SK) i sammendraget.

Herrer

I herreklassen var det nydølen Halvor Tørnqvist Halden (Nydalens SK) som var sterkest. Tross snøvær, holdt han imponerende tempo, og kunne kvittere ut en kilometertid på 6:28min/km, og det holdt til seier med over 3 minutter. Junioren Alfred Bjørnerød (OK Moss) fulgte nærmest på 2. plass, og Sigurd Myhre Andreassen (Fredrikstad SK) tok den siste plassen på pallen.

For fulle resultater se: Eventor

20230205_102106.jpg

 




Østfold Vintercup løp 4

Postet av Østfold Orienteringskrets den 26. Jan 2023

unnamed fileunnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Østfold Vintercup samlet tirsdag 82 løpere til arena ved Tomb. Fredrikstad Skiklubb benyttet samme kart som årets Blodslitet, og de fremmøtte deltakerene fikk gleden av å gjenoppleve det fine terrenget  innerst i Kråkstadfjorden.

Løp 4 i Vintercupen bød på real nattorientering, og med fellestart i alle klasser, kunne Fredrikstad SK tilby real Tiomilafølelse. Løypelegger Herman Rye Martinsen hadde utnyttet det varierte terrenget godt, og løperene fikk brynt seg på enkelte detaljrike områder, flatere og diffuse partier, og åpnere fururygger. Da det har foregått noe hogst i terrenget, fantes det også en del større stier, som ga flere spennende veivalgsmuligheter.

D -16

I den yngste jenteklassen var det tre jenter som kjempet en intens kamp om seieren. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) fikk en liten luke allerede på det litt lengre 1. strekket, og forfølgerne Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) og Emma Aune Jakobsen (OK Moss) måtte jage bakfra. Da de to mossingene gjorde en bom til den 3. posten, vokste ledelsen til Jenny Danevad. Men på natten kan mye skje, og da Jenny gjorde to bom på rad til den 4. og 5. posten, var det plutselig Sofie Holm Nedrebø som ledet ann. De tre holdt de samme plasseringene gjennom et lengre parti av løypen, før Jenny fikk kontakt med Sofie på den 8. posten. Med kort vei til mål kan kanskje de to ha begynt å skule litt på hverandre, for til den 10. posten dro de sammen ut på en litt større bom, og bakfra kom en sikker Emma Aune Jakobsen, og tok over ledelsen. Uvisst om hun visste at hun hadde overtatt ledelsen, men Emma fortsatte stødig hele veien inn, og kunne juble for en sterk natt-seier. Det ble tett om 2. plassen, med Jenny Danevad kun 8 sekunder foran Sofie Holm Nedrebø.


H -16

I yngste gutteklasse var det også stor spenning hele veien. Ville Emil Wingstedt (Halden SK) ledet ann toget ut fra start, og med seg hadde han et samlet H -16 felt. Helt til den 4. posten var det fire gutter på rad og rekke, med Ville stadig i tet. Med seg i tetgruppen hadde han fotrappe Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) og lettbeinte Jesper Vonen Svae (Sarpsborg OL). Inn i gaflingen spredte løperne seg, men alle tre holdt god kontroll på eget kart og kompass, og ut av gaflingene var det fremdeles en helt samlet trio i tet. Ville Emil Wingstedt satte inn en langspurt fra den 11. posten, men Selmer og Jesper var like i rygg. På nest siste post var det kun 4 sekunder som skilte løperene, men med lik spurttid holdt Ville Emil Wingstedt unna. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) fulgte nærmest, med Jesper Vonen Svae (Sarpsborg OL) like bak.

Under er et av de spennende siste strekkene inn mot mål. Løperen spredte seg ut på ulike veivalg.
unnamed file


D 17-20

Det var dessverre ingen startende jenter i D 17-20, da eneste juniorjente yppet seg i seniorklassen.


H 17-20

I H 17-20 var det tre startende løpere. Fotrappe Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) viste at han er en ekte nattrev. "Ensam i tet" holdt han stø kurs, løype igjennom, og sprang inn til en overbevisende seier. Nærmest fulgte Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK), og Birk Breimo (OK Moss).

Damer

I damenes seniorklasse var det duket for en ny duell mellom haldenserne Svetlana Mironova (Halden SK) og Jo Shepherd (Halden SK). De to duellantene har knivet tett gjennom hele årets utgave av Østfold Vintercup. På startstreken fikk de også kjenne at ungdommen pusher bakfra. Unge og lovende Sigrid Schmitt Gran (Halden SK) tok steget opp i seniorklassen, for litt ekstra matching. Det var Jo Shepherd som fikk en best start. Mironova gjorde en mindre feil til den 2. posten, og Jo Sheperd kunne muligens få en liten luke. Men på det første langstrekket, viste verdensmesteren fra 2014 at hun fremdeles har saft i beina, og løp seg opp i tet. De to duellantene holdt sammen helt inn i gaflingene, hvor Mironova fikk en liten luke ut av gaflingene. Den holdt hun hele veien inn, og kunne notere viktige poeng i sammendraget. Jo Shepherd tok 2. plassen, mens Sigrid leverte et solid løp og 3. plass.

Gaflingene som tvang utøverne til selvstendig orientering.

unnamed file


Herrer

I herrenes hovedklasse var det tilslutt en junior som skulle ta skalpen fra de rutinerte seniorløperne. Men det var flere juniorløpere på start som viste imponerende ferdigheter. Unge Emil Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) satte tidlig tempo, og ledet toget de første 13. minuttene. Med seg hadde han en 7. mannsgruppe. Løypelegger bød på noen saftige veivalg, og gruppen splittet seg gradvis opp. Ut av gaflingene var det en kvartett som skulle gjøre opp om seieren. Første angrep kom fra Alfred Bjørnerød (OK Moss), han møtte så et motangrep fra franskmannen Guilhem Elias (Halden SK). Emil Husebye Aamodt gjorde et sterkt siste langstrekk, og var to poster før mål, helt med i kampen om seieren. Til neste siste viste Bjørnerød styrke, og fikk noen avgjørende meter. Fredrik Eliasson (Halden SK) gjorde en mindre feil, og var ute av kampen. Husebye Aamodt og franske Guilhem gjorde sitt for å ta inn Bjørnerød, men angrepet i tet var godt planlagt, og Alfred Bjørnerød holdt unna med 6 sekunder. Guilhem Elias forsvarte seniorene med å ta Emil Husebye Aamodt i spurten, men pallen ble to juniorer og en senior, noe som viser at det gror godt.

A-lang, A-mellom, A-kort, B-åpen, C-åpen

Det ble utkjempet mange dueller i de åpne klassene. For resultater se Eventor

Neste løp i Østfold Vintercup er søndag 5. februar med arrangør Indre Østfold OK

Link til påmelding


 




Rangeringsløp Unionsmatchen 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 23. Jan 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Fra 2023 er det ingen deltakerbegrensing pr. krets/län i Unionsmatchen, og derfor utgår de tradisjonelle uttaksløpene. For å ha et godt vurderingsgrunnlag til stafettuttak under Unionsmatchen, settes det opp 4 rangeringsløp, hvor 2 av 4 løp er tellende.

Konkurransene som er med i rangeringen er:

15.04 - Solrenningen (Mellomdistanse)
30.04 - Smaaleneløpet (Langdistanse)
09.05 - Ungdomsserien løp 2 (Mellomdistanse)
23.05 - Ungdomsserien løp 3 (Langdistanse)

Poengberegning:

De to beste løpene teller.

Vinneren gis 150 poeng. For de resterende deltakerene trekkes det 2 poeng for hver prosent de er etter vinneren.

Lenke til resultater




Skaukarenes Krus 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 19. Jan 2023

unnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Delarrangementene for serien Skaukarenes Krus 2023 er klare. 

Østfold o-krets fører ranking på kretsløp for klassene D/H11-12 og D/H13-14. Vinnerne tildeles Skaukarenes krus.

 

Maks 5 løp teller, og den løper med høyest poengsum vinner. Dersom to eller flere løpere har samme poengsum, er det høyest poengsum på delarrangement som teller.

Delarrangementer i 2023:

unnamed file

Poengene for hvert løp beregnes slik:
10 poeng til beste løper fra kretsen, nedover til 1 poeng til 10.beste løper fra kretsen. Kun Østfoldløpere teller.

For oversikt over løp og stilling kan du klikke deg videre på linken under

Skaukarenes Krus 2023

Utdelingen av Skaukarenes krus foretas av en representant fra Skaukarenes klubb på Østfold o-krets kretsting i februar i påfølgende år. 




Østfold Vintercup løp 3

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Jan 2023

MapImage (21).png325151445_870891503960142_8183684025006181363_n.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Det var hele 91 ivrige løpere som benyttet muligheten til å konkurrere, da Sarpsborg OL i samarbeid med Trøsken IL inviterte til det tredje løpet i Østfold Vintercup. Med snøfritt terreng, og fellesstart i alle klasser, var alt tilrettelagt for spennende dueller gjennom terrenget på Stikkaåsen.

Etter en lengre juleferie var Østfold Vintercup tilbake med løp 3 på Stikkaåsen. Den siste tids snøfall smeltet vekk akkurat i tide for at Sarpsborg OL i samarbeid med Trøsken IL, kunne tilby perfekte forhold i skogen. Det var tydelig å se at både østfoldingene, og de tilreisende, satte pris på å endelig kunne snøre på seg o-sko igjen, og ha litt vennskapelig kappestrid i de nordøstlige delene av Stikkaåsen.

Løypeleggerduoen far og sønn Anders og Kjell Lunde hadde utnyttet terrenget godt, og løperene måtte beherske ulike teknikker, samt klare å holde hodet kaldt i tette dueller, når fellestart sto på programmet.

Langløypa

MapImage (21).png

D -16
 

I jenter under 16 år var det lenge en samlet tettrio bestående av Jenny Danevad (Fredrikstad SK), Minna Sofie Wingstedt (Halden SK), og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss). De vekslet på å dra, men da gaflingene var unnagjort, var det Jenny Danevad (FSK) som hadde fått en luke som hun holdt hele veien inn. Det ble tett om andreplassen, men Minna Sofie Wingstedt (HSK) knep den hårfint foran Sofie Holm Nedrebø med 7 sekunder. 

H -16

I gutter under 16 år var det de to klubbkompisene Selmer Ringstad Holt og Isak Solberg fra Fredrikstad Skiklubb som gjorde opp om seieren. Gutta holdt sammen hele veien, og i mål skilte det kun 8 sekunder i favør Selmer Ringstad Holt (FSK). Jesper Vonen Svae fra Sarpsborg OL tok tredjeplassen.

D 17-20

Fellestart skal være dramatikk, og juniorjentene lagde en ordentlig "rysare". Lenge var det Halden Skiklubb sin Sigrid Schmitt Gran som hadde føringen, og hun så ut til å ta seieren, da hun hadde en solid ledelse ut av gaflingene. Men et o-løp er ikke over før alle postene er tatt, og i det Sigrid mistet kontrollen inn mot den 9. posten, kom en stødig Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) å sneik seg forbi. Ingrid hadde full kontroll, og løp inn til seier. Sigrid fant etterhvert den 9. posten, og holdt unna for resten av feltet. Sigrid Hauge fra Sarpsborg OL tok tredjeplassen.

H 17-20

Med snø og is i hovedstaden, valgte Oppsalingene Christoffer Ånensen og Ask Olaussen å ta turen til Østfold. Det gjorde de lurt i, da klubbkompisene tok de to øverste plassene i guttenes juniorklasse. Christoffer Ånensen var sterkest av alle, og vant med halvannet minutt ned til Ask Olaussen. Syver Strand Gulbrandsen var nært ved å skille de to Oppsalingene, og var kun 16 sekunder fra andreplassen.

Damer

I kvinneklassen var det verdensmesteren på langdistanse fra VM i 2014, Svetlana Mironova (Halden SK) som igjen viste sine styrker. På et litt lengre strekk til den 2. posten, fikk hun en luke på rundt minuttet, og den økte hun gradvis hele veien til mål. Om andreplassen var det tettere. Jo Shepherd (Halden SK) og Marthe Gløersen (Bækkelagets SK) lå lenge side om side. I gaflingen ble de to separert, og Jo Shepherd fikk en avgjørende luke på noen sekunder, i mål skilte det knappe halvminuttet i Jo sitt favør.

Herrer

I herreklassen ble det en fellestart med stor "F". Det 15 mann store feltet braste ut, anført av junior Alfred Bjørnerød fra OK Moss. Junioren med medlaje fra ungdoms EM satte tempo fra start, og det var etter snaue 10 minutters løping en 9 mannsgruppe som lå på rad og rekke. Til 4. post var det et lengre motbakkestrekk, og Vegard Jarvis Westergård (Oppsal Orientering) satte opp tempo. På toppen av bakken var det satt strekk på feltet, og kun Cornelius Bjørk (Bækkelagets SK) og Håvard Wedege (Halden SK) hadde helt kontakt. I myrene mot den 5. posten tok Håvard Wedege over kontrollen, og det skulle vise seg at han hadde planer om å ikke gi den fra seg. På den 7. posten stemplet Wedege først, men 7 løpere var innen halvminuttet bak. Wedege fortsatte å presse på i tet, og holdt stadig en luke på 10-30 sekunder til det jagende feltet bak. 

Ut av gaflingen hadde Håvard Wedege (Halden SK) i overkant av halvminuttet ned til forfølgerene, anført av Vegard Jarvis Westergård (Oppsal), og duoen Alfred Bjørnerød (OK Moss) og Elias Guilhem (Halden SK). Wedege holdt hodet kaldt hele veien inn, og vant med 24 sekunder til Westergård. Om tredjeplassen ble det et durabelig spurtoppgjør, hvor junioren Bjørnerød trakk det lengste strået. Løperen fulgte så tett bakover, med hele 8 løpere innenfor drøye halvannet minutt.

Fullstendige resultater:

Det var ikke bare i hovedklassene at det var tette dueller. I klassene A-mellom, A-kort og Åpen-B finner vi mange kjente navn, og flere spurtoppgjør. For fulle resultater se Resultater

325151445_870891503960142_8183684025006181363_n.jpg

Østfold Vintercup fortsetter med løp 4, den 24. januar. Da er det Fredrikstad Skiklubb som inviterer til nattløp: Påmelding 




Jentesamling SOL-Hytta

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Jan 2023

326011886_838761200563033_2826366126849308639_n.jpg323528590_1120345581958313_2646124528493001973_n (1).jpg325829362_894812474901013_7033857446160654768_n.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Søndag møtte 16 spreke jenter i alderen 14-17 år opp ved SOL-Hytta i Sarpsborg. De var alle klar for en innholdsrik dag med trening, sosialt og læring. 

Jentene våknet i sine respektive hjem til ufyselig vintervær. Gradestokken viste rundt 0 grader, og det skiftet mellom regn, snø og sludd. Dette skremte likevel ikke 16 tøffe jenter fra å ta turen til SOL-hytta ved østsiden av Tunevannet, for en real langtur på stiene rundt vannet. Godt påkledd stilte de seg opp foran hytta, for instruksjon om dagens trening fra arrangør Håvard Wedege. To spreke frivillige, Karin Skedsmo Danevad (Fredrikstad SK) og Anja Wingstedt (Halden SK) hjalp til, og fulgte med jentene ut på langtur.

Arrangør Håvard hadde ansvar for å forberede boller og kakao til deltakeren mens de var ute på langtur. Han syntes så synd på deltakerne, at det ble spontant innkjøp av 5 store pizzaer fra en lokal pizzarestaurant for å varme deltakerne i det de kom tilbake.

Ute på langturen holdt flokken seg samlet. Målet med økten var i tilegg til å trene opp utholdenheten, å få en sosial tur. Det ryktes om kontinuerlig prat, gjennom hele turen, så deltakerene lot ikke litt dårlig være stoppe det gode humøret.

Vell inne fra langtur var det godt å varme seg i varme dusjer, og en ferdig oppvarmet badstue. Så bar det inn til lunsj. Det var fornøyde deltakere, som lot nisten ligge i sekken, og heller hev seg over pizzaen.

326011886_838761200563033_2826366126849308639_n.jpg

Dagens tema:

Etter at deltakerne hadde kost seg med pizza, boller, frukt og kakao, og sosial hygge, var det tid for dagens gjest, Fanny Horn Birkeland. Verdensmesteren i skiskyting fra stafetten i Holmenkollen 2016, var invitert for å snakke om om treningsutfordringer tilknyttet kropp i vekst, trening og utfordringer, med ekstra fokus på jenteutøveren. 

Fanny delte åpent om oppturer og nedturer fra egen idrettskarriere. Fanny har selv opplevd utfordringer knyttet til trening i overgangen fra jenteutøver til kvinneutøver, og hvordan kroppen forandrer seg. Deltakerene hadde anledning til å spørre om alle mulige tema, enten direkte, eller anonymt via en digital spørretjeneste. Det ble stilt mange gode spørsmål om trening, mat, kropp, totalbelastning, o.l.

Etter et veldig lærerikt foredrag/spørretime med Fanny, satt forhåpentligvis deltakerne igjen med mange gode inspill til hvordan bli kjent med egen kropp, treningsrespons og hvordan være en god lagspiller ovenfor andre jenter og gutter i idretten.

323528590_1120345581958313_2646124528493001973_n (1).jpg

325829362_894812474901013_7033857446160654768_n.jpg

Tusen takk for en fin dag til Fanny, Anja og Karin, og alle jentene som deltok på samlingen.