Veileder samordnet rapportering av aktivitetstall i klubb

Postet av Østfold Orienteringskrets den 8. Mar 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Frist for samordnet rapportering av aktivitetstall er for 2023 - 30. april

Styret i Østfold orienteringskrets, har den siste perioden i samarbeid med Norges orienteringsforbund, utarbeidet en veileder for hvordan rapportere "aktive medlemmer" i samordnet rapportering.

Målet med å utarbeide en felles veileder, er å forenkle rapporteringsprosessen for klubbene, samt å ha en "felles" mal for hvordan rapportere, slik at det blir en mest mulig korrekt innrapportering, som speiler de aktive medlemmene som klubben har, og da igjen skaper en rettferdig fordeling av "lag og aktivitetsavgift", og stemmeberettigede på kretsting og forbundsting. 

Aktivitetstallene som Østfold orienteringskrets og forbundet sentralt bruker hentes ut i SportsAdmin. Aktivitetstallene skiller seg fra medlemstall hos NIF, da medlemstalloversikten ikke differensierer på aktive/ikke aktive medlemmer.

Det er viktig å gjøre en opprydding i medlemstallene, da den manuelle muligheten til å gjøre dette er i en utfasing, når denne ordningen er helt fast ut, vil det ikke lenger være mulig å endre i klubb.

Hvorfor rapportere:

- Aktivitetstall genererer inntekter til klubb, krets og særforbund, gjennom at aktivitetstallene avgjør størrelse på tilskuddene fra kommunale og fylkeskommunale støtteordninger, samt fra flere lokale tilskuddsordninger.

-Lokale aktivitetsmidler deles ut til klubbene basert på aktivitetstall, og Viken Idrettskrets gir tilskudd til Østfold Orientering basert på disse tallene.

Vi i Østfold orienteringskrets bruker aktive medlemstall (aktivitetstall) for klubben til: 

- Beregning av lag og aktivitetsavgift til kretsen 
- Antall stemmeberettigede på kretsting for klubb 
- Antall stemmeberettigede på forbundsting for kretsen 

Veileder rapportering av aktivitetstall  Veileder rapportering av aktivitetstall