KM Helg

Postet av Østfold Orienteringskrets den 25. Aug 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Til helgen er det duket for full KM-helg for østfoldløperne i alle aldersklasser. Lørdag er det mellomdistanse med Trøsken IL som arrangør, og søndag tar vi turen innover til Oslo Vest for KM-stafett. 

Av påmeldingslistene kan vi se frem til en rekke spennende dueller om KM-medaljene. En lang og god sommer har gitt fine muligheter for å terpe o-teknikken, og få fart på den fysiske formen. Vi har fått sett topp resultater av østfoldinger i alle aldersspenn gjennom sommeren, fra Hovedløpene, til VM, og sist uke i Veteran-VM, og det skal bli spennende å få se raske kilometertider og tette dueller i alle KM-klasser. I tillegg er KM en ypperlig anledning til å treffe kjente fjes i kretsen, og endelig få være sammen igjen på o-løp.

KM Mellom:
Lørdag går KM Mellomdistanse av stabelen fra Harehjellhytta. Trøsken IL kan lokke med deler av Agnaltskogene som ikke har vært brukt på lengre tid. Kartet er nylig revidert i 2023, så her ligger alt til rette for topp løyper og kart. Terrenget er klassisk skogsterreng, skråli og områder med noe skogsdrift. Det bør være gode muligheter til å legge teknisk utfordrende løyper.

Det spennende med KM-Mellomdistanse er at juniorløperne får brynt seg på seniorene i DH 17. Av startlistene finnes alt fra ferske juniorer, spreke foreldre, og VM medaljører. For juniorene kan strekktidene i etterkant være spennende å analysere, for å se om man har vært i nærheten, og kanskje foran noen av våre toppløpere på enkelte strekk. I ungdomsklassene viser årets Ungdomsserie at det er jevnt i flere klasser. Vi hadde strålende prestasjoner i Hovedløpene, og nå er det nye muligheter til å kjempe om medaljer. I veteranklassene har vi nylige VM-deltakere fra Veteran-VM i Slovakia, og i flere av klassene kan vi forvente tett kamp om kretsmestertittelen.

Spenningen fra skogen kan følges live på denne linken: KM Mellom livresultat

KM-stafett:
Søndag går turen til Sollihøgda i Oslo Vest, med Tyrving IL som arrangør. Det blir mange lag på start, da hele Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud stiller lag i samme stafett. Terrenget er granskog av varierende alder, med enkelte innslag av myrområder og moderat kupering. 

KM-stafett er for mange generalprøven før kommende helgs NM-stafett. I tilegg er det spennende dueller i DH 13-16 og i den jeve DH 150-.

Resultater KM-stafett

Vi ønsker alle utøvere, arrangører og klubber lykke til :D