O-troll leir 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 23. Sep 2024


Fredag 20. til lørdag 21. september deltok 45 løper på årets O-troll leir, på Einarbu, Indre Østfold. Årets O-troll leir var fullspekket med morsomme o-aktiviteter og lek, samt gode muligheter for å få mange nye o-venner. Indre Østfold OK var arrangør, og med seg hadde de tre av kretsens lovende 15 åringer, Tuva, Ingrid og Pauline som unge ledere.

Fredag møtte en spent gjeng i aldersgruppen 9-13 år opp på Einarbu i Indre Østfold klare for årets O-troll leir. Etter å ha fått registrert seg, og innlosjert tingene sine inne på hytta, stilte en forventningsfull gjeng opp utenfor hytta, klare for en spennende lagkonkurranse. Været var virkelig på sitt beste, med strålende sol, og temperaturer som minnet om sommer.

Over: Spente deltakere får instruksjoner, og laginndeling for første aktivitet "Råtassen".

Første aktivitet var "Råtasskonkurransen", en lagkonkurranse hvor deltakerne ble oppdelt i lag på 3-5stk på tvers av alder og klubbtilhørighet. Her fikk alle muligheten til å bli kjent med noen nye, samt å samarbeide om å klare de ulike oppgavene som var lagt inn underveis. Konkurransen gikk ut på å samle flest mulig poeng iløpet av 45minutter. Løperne fikk utdelt et kart med 15 poster, og måtte sammen legge opp en strategi for å rekke flest mulig poster, og løse oppgavene som fantes på noen av postene. Løperne møtte blant annet et par Quiz-poster, en hinderpost, en post midt ute i en blaut myr, og en Kims-lek post. Det var stor innsats fra alle lag, og i etterkant var det premie til alle sammen.

Over: Tuva Fosser Lundsrud, Ingrid Sofie Hox Brynildsen og Pauline Gudim Valsgård var med som ledere på leiren, og hadde lagt opp til flere morsomme utfordringer for løperne underveis i første aktivitet.

Over: Kart med poster for Råtasskonkurransen.

Over: Like før fellesstarten i Råtasskonkurransen.

Etter fullført Råtasskonkurranse var det inn i Hytta for påfyll av energi. Lasagne sto på menyen, og var populært blant deltakerne. Etter middag var det klart for en ny spennende aktivitet. Kveldsmørket hadde nå senket seg, og skapt en trollsk stemning utenfor hytta. Tøffe o-troll tok på seg hodelykter, og gjorde seg klare for "Gull-Bingo".

Igjen ble løperne delt inn i lag, og hvert lag fikk utdelt et bingobrett med bilder av internasjonale o-stjerner som Olav Lundanes, Kasper Fosser, Tove Alexandersson og Simona Aebersold. Løperne fikk så et kart, og løp ut til ulike poster, hvor de fant bilde av flere o-stjerner. Så sprang de tilbake til mål, for å rapportere hvem de fant, og krysse av på bingobrettet. Første til å fylle en rad, to rader og hele brettet kunne rope "BINGO!". Det var strålende innsats fra alle deltakerne, og det vrimlet av lyskjegler fra hodelykter i skogen rundt Einarbu.

Over: Løperne kommer inn for å rapportere om hvilke o-stjerner de har sett på postene.

Etter att alle brett var utfylt, var det inn på hytta for litt kveldsmat, samt litt snacks og godteri. Her utnyttet deltakerne mulighetene for å bli enda bedre kjent, og det var stor aktivitet med kortspill m.m. inne på hytta utover kvelden.

Over: Kortspill, brettspill og andre aktiviteter ble spilt godt utover kvelden.

Over: Arrangør Indre Østfold OK sørget for godt med mat til sultne deltakere.

Søndag våknet deltakerne til litt magisk morgentåke, men raskt tittet solen frem, noe som passet godt da deltakerne skulle ut i det "våte ellement". Myrfotball sto på dagens program, og lagene ble presentert på morgenkvisten. Deltakerene ble delt inn i 4 lag, og det ble funnet en ordentlig våt og god myr for den uhøytidlige nasjonsturneringen mellom lagene (selvvalgte land) Nord-Korea, Afganistan, Norge og Finland. Det var ingenting å si på innsatsen, og banen ble bare bedre og bedre jo mer løperne sprang. Målfeiringer ble på naturlig vis feiret med "mageplask" i nærmeste gjørmehull.

Over: O-løpere elsker myr, noe O-troll gjengen var et godt bevis på.

Over: Det var gode forhold for myrfotball i myrene nedenfor Einarbu.

Over: Lagene var delt inn på forhånd, og kunne skilles på ulik hodepryd.

Over: Innsatsnivået var på topp, og det var imponerende fotballferdigheter blant deltakerne.

Over: Tuva Fosser Lundsrud, tok plass på "VAR-steinen", med god oversikt over banen.

Etter fullført myrfotball bar det opp til hytta for en god spyling, dusj og skift, før deltakerne kunne avslutte årets leir med litt grilling av pølser, hamburgere og marshmellows. Det ble en strålende avlsutning på en veldig flott leir, og det var mange deltakere som hadde fått flere nye o-venner.

En stor takk til Indre Østfold OK ved Anne Marie Solheim Haugerud og Bente Line i spissen for en strålende organisering av årets leir. En stor takk går også til våre unge ledere, Tuva, Ingrid og Pauline, som med store smil, godt humør og stor kreativitet la opp til et morsomt program, og god ledelse av årets deltakere. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.