KM-Mellom

Postet av Østfold Orienteringskrets den 25. Aug 2024

Det var 232 deltakere som lørdag 24. august tok turen til Syverstad, litt nord for Halden, for å gjøre opp om årets første KM-medaljer. En regnskur ved ankomst minnet deltakerne på at det går mot høst, men i god tid før første startende, sprakk skyene opp og det ble mer sommerlig vær i sol og perfekt løpstemperatur.

Arrangør Halden Skiklubb, med løpsleder Frauke Schmitt Gran i spissen, leverte et solid arrangement. På en åpen plass ved enden av en skogsvei, var det tilrettelagt en intim arena, med gode muligheter for å følge spenningen i innløpet, samt kort vei til et fristende kakebord i kiosken.

Over: Publikum og deltakere gjør seg klare for KM-mellomdistanse.

KM-mellomdistanse er distansen som skal kåre den beste teknikeren, og løypeleggerduoen Elias Bäcklund Ekvall og Viktor Wassen, begge en sentral del av Halden SK sin elitesatsing, hadde virkelig funnet et egnet terreng, og løyper for å teste løpernes orienteringsferdigheter.

Over: Utsnitt fra H17- løypa, som viser hvilke utfordringer som møtte løperne under lørdagens KM.

Løypeleggerne hadde skapt en intensiv løype, med hyppige retningsforandringer, og vekslende intensivitet. Kombinasjonen av et lettløpt og detaljrikt terreng, gjorde at løperne måtte være bevisst tempovekslinger underveis, og holde tunga rett i munnen hele veien til mål.

Resultater:
16 nye kretsmestere på mellomdistanse ble kåret denne lørdagen. Det er gøy å se et aldersspenn fra 13 til 80 år. Det sier noe om den bredden o-sporten favner.

I herrenes H17- ble det en duell mellom lagkameratene fra laget som ble verdensmestere i stafett i 2018, Gaute Steiwer (Fredrikstad SK) og Magne Dæhli (Halden SK). Begge har trappet noe ned på den internasjonale satsingen, men viste at de fremdeles holder et høyt nivå. En intensiv duell ble tilslutt vunnet av Gaute med 3 ørsmå sekunder til Magne. Bronsen gikk til Guilhem Elias (Halden SK).

Over: Pallen i H17, med tungt merriterte løpere på toppen.

Nytt av året er at det også kåres kretsmestere i H17-20, selv om de også deltar i H17- klassen. Emil Husebye Aamodt (Fredrikstad SK), som har gjennomført en imponerende sommer, kronet med EM-gull i EYOC i juni, yppet seg mot seniorene med sin 6. plass. Sølvet gikk til Sverre Sandvik (Halden SK), med Audun Nordby på (Fredrikstad SK) på 3. plass.

Over: Juniorgutta

I kvinnenes D17- var det sølvmedaljør fra EM-stafett, Kamilla Steiwer (Fredrikstad SK) som viste at formen fra EM er bevart, og at hun blir å regne med under den kommende NM-uka. Sølvet gikk til Jo Shepherd (Halden SK), og bronsen til Heidi Østlid Bagstevold (Fredrikstad SK).

Over: Pallen i D17-

Også her ble det kåret kretsmestere blant juniorjentene. Sigrid Schmitt Gran (Halden SK) løp inn til gull blant juniorene. Sølv ble det til Jenny Danevad (Fredrikstad SK), og bronsen gikk til Anja Hole (Halden SK).


Over: Juniorjentene


I ungdomsklassene var det hovedløpsmedaljørene som viste at formen fortsatt var intakt. Blant D13-14 jentene tok Randi Fugleneb Aamand (Fredrikstad SK) seieren. Sølv ble det til Hanna Haldin (Halden SK), og bronse til Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK). Blant D15-16 jentene fulgte Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) strålende innsats i hovedløpene, med gull i KM-mellom. Sølv ble det til Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss), og bronse til Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK).

Over: Premievinnerne i D13-14

Også blant gutta gikk medaljene til løpere som preget toppen i hovedløpene. Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) tok gullet i H13-14, kun 2 sekunder foran klubbkamerat Håkon Bryggen (Halden SK). Ole Christian Løchen (Halden SK) fulgte opp sine lagkamerater med sin bronse. I H15-16 var det Fredriks Signebøen (Halden SK) som var sterkest. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) ble nr. 2, og Selmer Løken (OK Moss) tok bronsen.

Over: Pallen i H13-14


Også i veteranklassene var det tette dueller, og stor prestisje. Marianne Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) tok gullet i D40. Birgitte Husebye (Fredrikstad SK) var best i D50. I D60 tok Tistedalen FL et gull ved Liv Inger Prangerød. Unni Strand Karlsen (Fredrikstad SK) tok gullet i D70, og evigunge Ella Bjerketvedt (Trøsken IL) tok gullet i D80.

Blant herrene var det "nyopprykkede" Christian Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som vant en tett duell i H40. Teknisk råd i ØOK Bjørn Erik Glomsrud (Indre Østfold OK) viste at det tekniske er på plass, med sitt gull i H50. Arild Kirkerød (Sarpsborg OL) tok gullet i H60. Tett var det også i H70, hvor Øystein Ruud (Fredrikstad SK) gikk seirende ut som Kretsmester. I H80 var det Trygve Fosse (Gimle IF) som hadde mest fart i beina.

En full oversikt over alle resultater finnes her: Resultater KM-Mellom

Over: Mye godt i kiosken.

Over: Løpsleder Frauke Schmitt Gran hadde god grunn til å være fornøyd med gjennomføringen av KM-mellom.

Over: KM-mellom hadde noe for alle aldre. En småtroll-løype signert Magne Dæhli og Kine Steiwer, var populær blant de yngste.

Takk til Halden SK for et vell gjennomført arrangement!




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.