Sommerstemning på KM-sprint

Postet av Østfold Orienteringskrets den 15. Mai 2024


I stekende solskinn kunne split-shorts, singlet og lette joggesko sees på kryss og tvers i området rundt Hannestad Skole i Sarpsborg. Arrangør Sarpsborg OL kunne friste med et helt nytt kart, kompakte og fartsfylte løyper, og blide arrangører. 149 deltakere utnyttet finværet til å konkurrere om edelt metall, nyte finværet, og godsakene i kiosken på arena.

Hannestad Skole og omkringliggende boligområde var scenen for årets KM-sprint. Tormod Jensen og Tom Wahlgren i Sarpsborg OL hadde lagt ned en strålende innsats i kart og løyper. Deltakerne måtte innledningsvis beherske intensiv orientering, med hyppige retningsforandringer. Videre vekslet det mellom lengre veivalgsstrekk og kortere finorientering. Løypeleggerene holdt løperene på tåhev hele veien, og i flere klasser ble det jevnt om medaljene.

Over: Løperne måtte være påskrudde fra start, når intensiv orientering ventet

Over: Ett av flere krevende veivalg, hvor løperne valgte ulik vei mot medaljene.

Resultater:
Totalt ble det kåret 17 nye kretsmestere i sprint denne tirsdagen. Det er gøy å se at vinnerne har et aldersspenn fra 13 til 80 år. Det sier noe om den bredden o-sporten favner.

Den raskeste kilometertiden var det vinneren i H21 Christian Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som leverte. Han bevisste at det fortsatt bor mye fart i løperen med bronse i Natt-NM tilbake i 2005. På andreplass finner vi Anders Felde Olaussen (Halden SK), og tredjeplassen gikk til Raul Ferra (Halden SK). Blant kvinnene var det Aurora Fossøy (Halden SK) som tok gullet. Hun vant foran Muriel Pauli (OK Moss).

Over: (Bilde fra haldensk.no) Vinner i D21 Aurora Fossøy (Halden SK)

Blant juniorene var det Emma Aune Jakobsen (OK Moss) som tok seieren i D 17-20, og Johan Haugstvedt (OK Moss) som var kjappest i H 17-20. I herrenes juniorklasse var det svært tett om gullet, og kun 10 sekunder skilte fra Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) på sølvplass opp til gullvinneren. 

Svært tett var det også i ungdomsklassene. Blant jentene i D 15-16 var det 14 sekunder som skilte Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) og Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) om gullet. Førstnevnte hadde sekundene i sin favør, etter en sterk avslutning. Tredjeplassen gikk til Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

I guttenes H 15-16 var det kilometertider som matchet seniorgutta, og det var svært tett om gullet. På sistepost ledet Ville Emil Wingstedt (Halden SK) med 1 sekund på Peder Kjerkreit (Trøsken IL). Men en fantomspurt fra Peder sikret han gullet med hårfine 2 sekunder. Tredjeplassen gikk til Isak Solberg (Fredrikstad SK).

Over: Tidtaking er viktig på o-løp, og Sarpsborg OL sine juniorløpere trådte til som arrangører.


I D 13-14 var det Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) som tok gullet etter en solid sprint. Tett var det om sølvet, der Emma Enger-Olsen (Fredrikstad SK) knep sølvet kun 5 sekunder fremfor Elise Holm Nedrebø (OK Moss). I guttenes H 13-14 var det Håkon Bryggen (Halden SK) som tok gullet. Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) fikk med seg et sølv på hjemmebane, og bronsen gikk til William Barslund (Fredrikstad SK).

Over: Rekrutter nøt både sol og morsomme løyper rundt Hennestad skole

I veteranklassene er det også høy prestisje. På kvinnesiden var det Ingrid Kronborg Bronebakk (Halden SK) som tok gullet i D40. Irene Felde Olaussen (Halden SK) var kjappest i D50. Stødig vei til gullet var det også for Gunn Astrid Jakobsen (Fredrikstad SK) i D60, og for Unni Strand Karlsen (Fredrikstad SK) i D70.

Blant herrene var det kamp til siste meter i H40. Her kastet Øyvind Løken (OK Moss) seg sekundet foran Bård Haugstvedt (Indre Østfold OK). Jørgen Misje Wold (Fredrikstad SK) vant en prestisjefull H50. I H60 var det Dag Brenås (Varteig OL) som sikret et gull også til naboklubben Varteig OL. Så lar vi oss imponere av Øystein Ruud (Fredrikstad SK) i H70 og Stein Koren (OK Moss) som fortsetter å være evig ung i H80.

Komplette resultater i alle klasser finnere dere i Eventor- Resultater


En stor takk, og applaus går til Sarpsborg OL for deres gjennomføring av årets KM-sprint. Kart og løyper holdt høy kvalitet, og ga virkelig deltakerne gode utfordringer. Gode kaker i kiosken, og en god ramme på arena. 

Neste KM er Klubb-KM stafett lørdag 8. juni
Påmelding og informasjon finner dere her: Eventor - Klubb-KM stafett


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.