Kretssamling til Hallandspremiären 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 15. Mar 2024


40 glade østfoldløpere og ledere dro fredag 8. mars med buss fra Østfold med kurs sørover til Halmstad i Hallands län. Det var glade og spente deltakere som gledet seg til å starte orienteringssesongen 2024 med 3 løp under Hallandspremiären. Etter en snørik og kald vinter hjemme i Østfold, var det nylon, o-sko og forventninger som var pakket med i bagasjen på veien sørover. Med raske forhold, godt humør og mye sosial moro ble helgen en strålende start på årets o-sesong.

Vi er så heldige å ha fått et lite reisebrev fra Ingrid Agnalt Hjelbak fra Trøsken IL som var blant deltakerne på turen. Her deler hun litt om hvordan våre utøvere opplevde helgen:

Fredag:
Fredag gikk bussen fra Borg Storsenter i Sarpsborg i god tid for å rekke frem til første start på kveldens nattløp "Kattegattnatt". På veien plukket vi opp blide haldensere på Svinesundsparken, og så ventet en lengere busstur sørover.


Kattegattnatt gikk i et krevende terreng med tette grøntområder med noe nedsatt løpbarhet, områder med mye stier og middels kuppering. Selv om det var tøffe løyper i krevende terreng, viste flere av våre løpere at de behersket krevende nattorientering. Anja Hole (Halden SK) tok en sterk seier i D20-klassen. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) som har tatt steget opp i juniorklassen viste at hun har fått lagt et godt grunnlag gjennom vinteren, da hun tok en knepen seier i D18-klassen foran Sigrid Schmitt Gran (Halden SK). Det skilte kun 10 sekunder mellom de to østfoldingene, og ned til neste løper var det 4 minutter. Blant gutta tok Fredrik Signebøen (Halden SK) en sterk tredjeplass i et stort H16 felt. Hovedleder på turen Linda Solberg (Fredrikstad SK) beviste også at formen var god med seier i D40-klassen.

Fullstendige resultater finnes her: Resultater Kattegattnatt


Over ses starten på Anja Hole (HSK) sin stabile ferd i nattemørke på vei til seier i D20


Over ses den sterke avslutningen til Jenny Danevad som i en intens duell med Sigrid Schmitt Gran knep seieren med 10sek i D18

Etter nattløpet gikk bussen videre til overnattingen på Strandgården, hvor det ventet varm og god middag. Etter middag gikk trøtte løper til seng, klare for mellomdistanse neste dag.

Lørdag:
Lørdagen ble startet med mellomdistanse. Alle de tre løpene gikk i samme terreng, denne dagen var vi litt lengre øst i terrenget. Dette terrenget var preget av en stor bekk, myrer og stier.

Den som behersket lørdagens raske mellomdistanse best var Fredrikstad SK sin Emil Husebye Aamodt. Han tok en meget sterk seier i en fyldig H18-klasse. I tillegg fulgte Linda Solberg (Fredrikstad SK) opp med sin andre seier på rad i D40. Flere østfoldløpere fikk gode opplevelser under lørdagen, og det var flere som trivdes i det fine vårværet.

Fullstendige resultater finnes her: Resultater mellomdistanse

Over: Så glad blir man over å endelig få starte sesongen 2024


Over: Emil Husebye Aamodt sin vei mot seier i H18


Etter løpet bar det tilbake til overnattingen. Kvelden kom og vi spilte kortspill, tok kretsbilde, noen gjenopptok trenden med among us, og annet sosialt. 


Søndag:

Søndagen ble starten med rydding og utsjekking før vi dro til langdistansen. Langdistansen gikk mer nordvest i terrenget, som igjen var preget av grøntområder, myr og stier.


Våre løpere var igjen med å kjempet i toppen av flere klasser. Anja Hole (Halden SK) tok en ny pallplass i D20 med sin 3. plass. Klubbkollega Andreas Vistnes Myklebost (Halden SK) leverte et kanonløp som holdt til en 2. plass i H20. Emil Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) måtte seg seg slått av en sterk svenske, men fikk med seg klubbkamerat Syver Strand Guldbrandsen på pallen i yngste juniorklasse H18, de ble hhv. nr. 2 og 3. I D40-klassen fullførte Linda Solberg (Fredrikstad SK) sin trippel med seier også på langdistansen. Østfold hadde med seg svært så spreke ledere, da også Ingrid Kronborg Bronebakk (Halden SK) tok seieren i kvinnenes D45, og Bent Olav Aamodt (Fredrikstad SK) tok seieren i H50.

Fullstending resultatoversikt finnes her: Langdistanse resultater





Etter fullført løp var det tid for den lange bussturen hjem. Noen slitne, og andre fulle av energi. Sammen har deltakerene storkost seg, og gleder seg til nye turer. Tusen takk for denne gang!

Takk til alle utøvere som bidro til å skape en god tur, og takk til ledere som har lagt tilrette for gode opplevelser. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.