Østfold Vintercup Løp 1

Postet av Østfold Orienteringskrets den 28. Nov 2022

Skjermbilde 2022-11-28 114737.pngunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileunnamed fileIMG_2993.jpg77FA7879-EE90-497D-8358-4C234EC3D174.jpgIMG_3011.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Lørdag gikk første løp i 2022-23 utgaven av Østfold Vintercup av stabelen. 68 tøffe deltakere trosset tåke, regn og litt kjølige temperaturer, og fikk servert spennende løyper i tøft Halden terreng.

Halden skiklubb var vertskap for årets første løp i løpsserien Østfold Vintercup. På menyen sto utfordrende langdistanseløyper med fellestart. Alt lå til rette for tette dueller, som kunne følges via GPS-tracking (lang, mellom, kort) for de som valgte å gjemme seg under pleddet hjemme, denne litt våte og kalde lørdagsmorgenen.

Løypelegger Raul Ferra utnyttet det varierte terrenget rundt Høiåshytta, slik at løperene måtte bruke alle sine teknikker underveis. De lengste løypene startet ut på et krevende langstrekk, til et mer diffust terreng. To krevende langstrekk, bød på spennende veivalgsmuligheter.

Herrer:

I herreklassen var det tilreisende Bækkelagets SK løper Cornelius Bjørk som vant foran Halvor Tørnqvist Halden fra Nydalens SK. De to fikk tidlig en luke, og Cornelius avgjorde tilslutt duellen til sin fordel. Tredjeplassen kapret Guilhem Elias fra arrangørklubben Halden SK.

unnamed file

Damer:

I dameklassen ble det en tett duell om seiern mellom de to lokale løperne Svetlana Mironova (Halden SK) og Jo Shepherd (Halden SK). Kun 6 sekunder skilte de to løperne i mål. Pallen ble komplett med Fredrikstad SK løper Birgitte Husebye på 3. plass.

D 17-20:

I jentenes juniorklasse var tre klubber representert på pallen. Aller raskest i myrene rundt Høiås var Erika Lind-Larsen fra OK Moss. Hun tok seieren foran Halden SK løper Sigrid Schmitt Gran, og Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK)

H 17-20:

I guttenes juniorklasse klarte hjemmeløper Herman Lien Backstrøm å spurtslå tilreisende Christoffer Ånensen fra Oppsal Orientering, og kapret med det første stikk i Østfold Vintercup. Tredjeplassen tok Audun Nordby fra Fredrikstad SK.

D -16:

I yngste jenteklasse ble det seier til Nydalens SK ved Helene Scheele. Hun vant foran to løpere fra OK Moss, Sofie Holm Nedrebø tok andreplassen, mens Tuva Fosser Lundsrud kapret tredjeplassen.

H -16:

I guttenes yngste klasse var det Ville Emil Wingstedt (Halden SK) som fant raskeste vei gjennom løypa. Han vant foran Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK), og Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK).

I tillegg til hovedklassene var det godt med løpere i klassene A-mellom, A-kort og Åpen-B. For full oversikt over resultatene se Eventor