Østfold Vintercup løp 5

Postet av Østfold Orienteringskrets den 8. Feb 2023

unnamed file20230205_102106.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Tross snøvær siste uken, og kvelden før start i Østfold Vintercup løp 5, var det 55 deltakere som tok turen til terrenget litt sør for Rakkestad. I skogen var det overraskende gode løpsforhold, og det ble prestert raske kilometertider av flere.

Løypelegger Bjørn Erik Glomsrud og arrangørstaben i Indre Østfold OK, hadde funnet frem de fineste partiene fra terrenget til vårens Smaaleneløp. Selv om ikke alle bilveier på vei til løpet var brøytet etter nattens snøfall, hadde furukronene sørget for fine forhold for orientering i skogen.

Løp 5 i Østfold Vintercup, var løpernes siste mulighet til å skaffe seg et godt utgangspunkt i jaktstarten 17. mars i Halden. Under vises terreng og langløypa, for å gi ett innblikk i hvilke utfordringer som møtte løperne.

unnamed file
D -16

I yngste jenteklasse kopierte Emma Aune Jakobsen (OK Moss) suksessen fra nattløpet på Tomb. Hun vant igjen, foran klubbveninne Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss). Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen.

H -16

I yngste gutteklasse var det et kjent fjes på toppen. Ville Emil Wingstedt (Halden SK) tok nok en seier i årets utgave av Østfold Vintercup, og får med det et godt utgangspunkt i den avsluttende jaktstarten. På pallen fulgte som nr. 2 Isak Solberg (Fredrikstad SK) og nr. 3 Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK).

D 17-20

OK Moss lot seg ikke skremme av litt snø, og stilte med begge løperne i jentenes juniorklasse. Raskest var Erika Lind-Larsen (OK Moss), hun vant foran lagveninne Frida Hovgaard Eisvang (OK Moss)

H 17-20

I guttenes juniorklasse var det tøff kamp om seieren, blant de to fremmøtte duellantene. Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) vant med i underkant av minuttet til hjemmehåpet Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK). 

Damer

I kvinneklassen var det kun Jo Shepherd (Halden SK) som stilte. Hun fikk med det viktige poeng i kampen mot lagveninne Svetlana Mironova (Halden SK) i sammendraget.

Herrer

I herreklassen var det nydølen Halvor Tørnqvist Halden (Nydalens SK) som var sterkest. Tross snøvær, holdt han imponerende tempo, og kunne kvittere ut en kilometertid på 6:28min/km, og det holdt til seier med over 3 minutter. Junioren Alfred Bjørnerød (OK Moss) fulgte nærmest på 2. plass, og Sigurd Myhre Andreassen (Fredrikstad SK) tok den siste plassen på pallen.

For fulle resultater se: Eventor

20230205_102106.jpg