Finale pre-view Østfold Vintercup

Postet av Østfold Orienteringskrets den 14. Mar 2023

Skrevet av Håvard Wedege

Fredag 17. mars kl: 19:00 går starten i finalen av Østfold Vintercup 2022-2023 sesongen. Grunnet få deltakere med nok tellende løp, er finalen omgjort til et delarrangement i fellestart, og som et av 6 løp hvor de 4 beste teller i sammendraget.

 

Det er mye å løpe for i de aller fleste klassene for fredagens finale i Østfold Vintercup. Med fellestart er det duket for tette dueller, og potensielt kamp helt til siste meter om viktige poeng i sammendraget. Hvem som klarer å holde hodet kaldt i det krevende Syverstad terrenget nord for Halden, og i nattemørket blir spennende å se.

Premier:

Vinnerne i klassene DH -16, DH 17-20, Herrer og Damer får et gavekort på 500,- fra Löplabbet Fredrikstad
2. plass i klassene DH -16, DH 17-20, Herrer og Damer får en Elite Lab T-skjorte fra Löplabbet Fredrikstad
3. plass i klassene DH -16, DH 17-20, Herrer og Damer får en varmende ull lue fra Löplabbet Fredrikstad

D -16

I yngste jenteklasse er det Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) som har en 22 poengs ledelse på lagveninne Emma Aune Jakobsen (OK Moss), men Emma står med 3 seiere på 3 løp, så dersom Emma løper godt i finalen, har hun store sjanser for å ta hjem sammenlagtseieren. Kampen om 3. plassen er veldig tett mellom Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss), Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK), og Ingrid Agnalt Hjelbak (Trøsken IL). Det er altså mye å løpe for i denne klassen.

H -16

I yngste gutteklasse har Ville Emil Wingstedt (Halden SK) allerede avgjort årests Vintercup. Med 4 tellende seiere, er det ingen som kan gjøre noe med den suverene HSK løperen. I kampen om 2. og 3. plass er det veldig spennende. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), Isak Solberg (Fredrikstad SK), og Jesper Vonen Svae (Sarpsborg OL) kan alle ta opp kampen om premieplassene, så her gjelder det å kjempe til siste slutt.

D 17-20

I juniorklassen for jentene, er det åpent om alle premieplassene. Erika Lind-Larsen (OK Moss) holder ledelsen, men det er knepent fremfor Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) og Sigrid Schmitt Gran (Halden SK). Her er det få som har mer en to tellende løp, så det å stille i finalen kan bli avgjørende for sammenlagtresultatet.

H 17-20

I juniorklassen for gutta er det Birk Breimo (OK Moss) som leder. Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) ligger på andreplass, men har en disk, som gjør at dersom han får tellende resultat i finalen, så kan han utfordre Birk i kampen om seieren. Også Mathias Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) og Martin Bryggen (Halden SK) har sjanse på seieren med et godt finaleløp.

Herrer

I herreklassen er det store spørsmålet om en junior skal ta skalpen til hele seniorfeltet. Alfred Bjørnerød (OK Moss) leder knepent foran Halden SK duoen Guilhem Elias og Håvard Wedege, som ligger likt på 2. plass. På 4. plass følger en ny junior i Sigurd Myhre Andreassen (Fredrikstad SK), og på 5. plass, men sjangs på 3. plassen ligger Bjørn Erik Glomsrud (Indre Østfold OK). Skal veteranen Glomsrud knipe en pallplass i siste løp?

Damer

I damenes hovedklasse er det en tett duell mellom HSK duen Svetlana Mironova og Jo Shepherd. Dersom Svetlana stiller i finalen, er det trolig hun som tar seieren sammenlagt, men dersom Jo Sheperd vinner, og Svetlana er utenfor topp 5, så kan Jo knipe seieren sammenlagt. Kampen om 3. plassen står mellom en større gjeng, Birgitte Husebye (Fredrikstad SK) er den som foreløpig har et steg på pallen, men må stille i finalen for å være sikker.

A-mellom

I A-mellom er det kanskje der vi finner flest prestisje dueller. Leder gjør Jørgen Misje Wold (Fredrikstad SK), men det er mye som kan skje i denne klassen. 

A-kort

I A-kort finner vi også mye prestisje. Espen Vonen Svae (Sarpsborg OL) leder foran et kobbel med FSK'ere. Kan Linda Solberg (Fredrikstad SK) slå alle gutta i finalen, og ta sammenlagtseieren? 

B-Åpen

Også i B-åpen er det tett om flere plasseringer. Leder gjør Håkon Bryggen (Halden SK), men det blir viktig å gjøre et godt finaleløp for å sikre seieren.

Sammenlagtstilling før finalen:

https://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/823