Klubb KM-stafett

Postet av Østfold Orienteringskrets den 12. Jun 2023

unnamed filevinnerklubben1.jpgKlubb-KM stafett.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

I strålende sommervær inviterte Halden SK til årets Klubb KM-stafett ved Aspedammen litt sør for Halden. Med gode løyper for alle nivåer, sol og god stemning blant de fremmøtte, ble årets Klubb KM-stafett en stor suksess.

Klubb KM-stafett besto av de individuelle klassene N-Åpen og D/H 11-12, samt hovedklassen som er en klubb stafett med 3 løpere pr. lag. Det fine med Klubb KM-stafett er at det samler løpere i alle aldere og på alle nivåer. Lagene som teller i stafetten må oppfylle visse kritereier, som gjør at hele klubben må bidra. Hvert lag må ha minst 1 ungdom i alderen 11-16 år eller en D50- løper eller H60- løper, og i tillegg minst 1 jente/dame pr. lag. I stafetten så vi tidligere verdensmestere, erfarne veteraner, rekrutter, og foreldre løpe på de ulike lagene. I tilegg var det morsomt å se mange familielag på start.

Løypelegger var Sigurd Saxe Sandvik. Den eldre junioren, hadde lagt spennende løyper, som la godt til rette for alle nivåer. 1. etappe var en 2km C-løype, 2. etappe 5km A-nivå, og 3. etappe en 3km B-løype. Med litt ulike taktikker på de ulike lagene, ble det mange spennede skifter underveis.

unnamed file
Over ser vi litt av de spennende områdene som ble brukt i stafetten.

Resultater:

Det var knyttet spenning til om OK Moss kunne forsvare fjorårs seieren, og ta med vandrepokalen hjem til Moss igjen. Halden SK hadde mobilisert kraftig som arrangørklubb, og endte tilslutt opp med en klar seier i klubbkonkurransen.

Vinnerlaget i stafetten ble Halden SK 7, med William Myklestad, Guilhem Elias og Iliana Ilieva. Andreplassen gikk til familien Wingstedt på Halden SK 3, med Anja, Emil og Ville Wingstedt. Det ble også rent familielag på tredjeplass med fam. Haldin, bestående av Hanna, Mats og Vendula Haldin. OK Moss var beste ikke HSK lag på 6. plass med fam. Bjørnerød.

Fullstendige resultater kan leses her: Resultater

vinnerklubben1.jpg
Rekruttløperne og de yngre løperne til Halden SK jubler over å ha overtatt vandrepokalen i Klubb KM-stafett.

Klubb-KM stafett.jpg
Varmt og fint på samlingsplass.

Neste år håper vi flere klubber kan stille like flere lag, da vi ser at tilbakemeldingene er at Klubb KM-stafett virkelig er ønsket, og noe som samler alle til o-fest.