Pangstart for "Østfold Tidtakerforum"

Postet av Østfold Orienteringskrets den 9. Nov 2023

20231025_203114.jpg20231025_203042.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

Tidtaking og resultatservice er noe vi o-løpere er svært opptatt av. Etter gjennomført løp, er det med stor spenning vi legger tidtakingsbrikken på avleseren, for å forhåpentligvis få et nikk eller høre ordene "godkjent". Like etterpå er strekktidslappen et hett samtaleemne mellom likesinnede o-løpere i alle aldere. Etter en kort biltur hjem, liker de fleste å kunne sette seg ned for å studere strekktider og resultater i egen og andre klasser.

Onsdag 25. oktober samlet initiativtaker og teknisk råd Thomas Hjelbak, i samarbeid med Bjørn Erik Glomsrud, som også er en del av teknisk råd, til møte for ressursspersoner tilknyttet tidtaking fra østfoldklubbene. 11 deltakere samlet seg på K5 ved Grålum, for å dele erfaringer mellom klubbene, og opprette et fora for kunnskapsdeling og erfaringsutveksling.

Det benyttes ulike tidtakingssystemer i de ulike klubbene, og det er ofte få enkeltpersoner som sitter med kompetansen omkring systemene. Ved å skape et fora for kunnskapsdeling, håper initiativtakerene at det skal bli enklere å dele kunnskap mellom klubbene, lettere å spørre om hjelp, og rekkrutering av nye som har lyst å prøve seg (gjerne også noen kvinner eller yngre)

Det ble en hyggelig sammenkomst på K5, med gode samtaler og diskusjoner. Det ble servert litt enkel beverting, og Marius Bjugan (Halden SK) presenterte et nytt system for tidtaking. I etterkant av møtet har erfaringsutvekslingene blitt delt flittig på mail, og ved neste møte vil OK Moss vise en gjennomgang av systemet Brikkesys.

For interesserte så er det bare å ta kontakt med Thomas Hjelbak på thjelbak@online.no eller mail til ostfold.okrets@gmail.com, så skal vi sette deg i kontakt med maillisten og videre informasjon.


De fremmøtte var den 25. oktober var:

Fredrikstad SK:
Dyre Martin Gulbrandsen
Hans Christian Falkenberg
Brage Tukkensæther

OK Moss:
Hallvard Koren
Erik Rytter Jakobsen

Halden Skiklubb:
Marius Bjugan
Eirik Nordbrøden

Indre Østfold OK:
Pål Tveter
Bjørn Erik Glomsrud

Trøsken IL:
Thomas Hjelbak

I tillegg har forumet fått med seg Ida Thoresen og Bjørn Tore fra Sarpsborg OL

20231025_203114.jpg
Initiativtaker Thomas Hjelbak (Trøsken IL)

20231025_203042.jpg
Marius Bjugan (Halden SK) presenterte sitt nye system for tidtaking under møtet.