KM-Stafett

Postet av Østfold Orienteringskrets den 27. Aug 2024

Søndag inviterte OK Moss til KM-stafett fra Kirkebygden skole i Våler. 32 østfoldlag hadde en intern kamp om KM-medaljene, men fikk også sterk konkurranse mot klubber fra Oslo og Akershus. Totalt stilte 126 lag i de ulike klassene, og det ble en strålende dag i herlig sommervær for både deltakere og publikum.

Over: Marianne Riddervold Kahrs inn til seier for FSK lag 1 i D17-. Foto: Bjørn Hauge, Kondis

Med arena på Kirkebygden skole hadde OK Moss, med løpsleder Øystein Olsen skapt en god ramme for årets KM-stafett. Med værgudene på lag, ble det en strålende løpsdag for både publikum og deltakere.

Løypelegger Christian Schive hadde et småkupert, og o-teknisk teknisk terreng tilgjengelig for sin løypelegging. Med tette gaflinger, og vekslende terreng ble det en intensiv og spennende stafett.

Over: Vålerterrenget krevde god fokus, og kontroll på egen retning for å ikke bli med til feil gafling.

Resultater:

D13-16: Blant ungdomslagene i D13-16 ble det en tett duell om medaljene blant østfoldlagene, og imponerende resultat i konkurranse med sterke klubber fra Oslo og Akershus. Sterkest ble Tyrving IL, men nærmest fulgte tre lag fra Østfold. 

Kretsmestere ble OK Moss lag 1 bestående av Tuva Fosser Lundsrud, Mira Fosser Lundsrud og Pauline Gudim Valsgård. I kampen om sølvmedaljen skilte det kun 10 sekunder mellom Fredrikstad lag 1, og Halden SK lag 1. Randi Fugleneb Aamand avgjorde til Fredrikstad SK sin fordel, og hadde med seg Ingrid Sofie Hox Brynildsen og Malin Husebye Aamodt på de to første etappene. Halden SK tok bronsemedaljen med Hanna Haldin, Erle Grip Kvalvik og Kristine Bekkevard.

H13-16: Blant ungdomslagene i H13-16 ble det tøff konkurranse fra klubbene fra Oslo og Akershus. Seirende i stafetten ble Nydalens SK lag 1. 

En sterk 2. plass i stafetten, og gull i KM for Østfold ble det til Halden SK lag 1 bestående av Joel Bronebakk Johansson, Håkon Bryggen og Fredrik Signebøen. Fredrikstad SK lag 1 tok sølvmedaljen, og på laget var Isak Solberg, Sondre Strømberg og Selmer Ringstad Holt. Bronsemedaljen gikk til Sarpsborg OL med Ralf Johannes G. Hamre, Daniel Grønberg og Alvilde Ramtvedt på laget.


Over: Kretsmester i Østfold ble Halden SK lag 1. Foto: Halden SK.

D17: Blant damelagene var det klart at rutine, og erfaring er viktig for suksess. I kamp mot sterke lag, med blant annet et kombinasjonslag bestående av Europamester Simona Aebersold, og landslagsløper Emma Arnesen, samt flere sterke løpere var det tilsutt Fredrikstad SK lag 1 bestående av Linda Solberg, Marit Kahrs og Marianne Riddervold Kahrs som tok seieren med 30 sekunder til Halden SK lag 2, bestående av Hanna Wey, Kine Dæhli og Coralie Waldner, da laget ikke oppfylte kravene til KM-medaljer, var det Halden SK lag 1 som ble nr. 3 i stafetten, som fikk sølvet. Laget besto av Sigrid Schmitt Gran, Anja Hole og Minna Sofie Wingstedt på laget. Bronse i KM-stafett gikk til Fredrikstad SK lag 3 bestående av Hanna Fiskum Nordbrøden, Birgitte Husebye og Astrid Fugleneb Aamand.

Over: Marianne Riddervold Kahrs løp raskest av alle på den 3. etappen, og tok med det gullet til Fredrikstad. Foto: Kondis, Bjørn Hauge.

H17: Blant herrene var det et sterkt Nydalens SK lag som gikk til topps. Beste lag fra Østfold ble Fredrikstad SK lag 1, som med imponerende stabilitet tok 2. plassen totalt i stafetten, foran sterke lag som Tyrving IL og Bækkelagets SK. På laget løp Mattias Karlsson, Herman Ryen Martinsen og Gaute Steiwer. Halden SK lag 1 tok sølvet i KM for Østfold, med et lag bestående av Guilhem Elias, Anders Felde Olaussen og Magne Dæhli. Bronsen gikk til Halden SK lag 4 bestående av Andreas Johansson, Tore Sandvik og Marius Bjugan.

H150: Blant veteranherrene var det Varteig OL som ble beste østfoldlag, og dermed Kretsmestere. På laget løp Olav Halvorsen Sikkeland, Dag Brenås og Kjell Einar Andersen. Sølv ble det til Fredrik Delås, Jens Erik Mjølnerød og Bjørn Axel Gran for Halden SK lag 1. Og bronsen gikk til Fredrikstad lag 1 bestående av Anders Brynildsen, Vidar Solberg og Dyre Martin Gulbrandsen.

Alle resultater finnes her: Eventor - Resultat KM-stafett



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.