Unionsmatchen 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 26. Mai 2024


Helgen 24.-26. mai har 27 løpere og 4 ledere fra Østfold orienteringskrets deltatt på Unionsmatchen i Borås. Sammen med rundt 350 løpere fra totalt 8 norske og svenske kretser, har gjengen fra Østfold fått prøve seg på både langdistanse og stafett i strålende sommervær.

Fredag 24. mai satte bussen med forventningsfulle deltakere kursen fra Østfold til Borås. Etter gode 4t på bussen var gjengen klare for å strekke litt på beina, og få testet både kart og terrengtypen som ventet dem under helgens konkurranser.

Over: Ivrige deltakere i full konsentrasjon for å få tegnet inn treningsløypen fredag.

På plass ved Storsjögården var det å snøre på seg o-sko, gjøre klart kompasset, og som i gode gamle dager - tegne inn treningsløypen for hånd. For mange av deltakerne var dette en ny erfaring, men det gjorde det enkelt for løperne å tilpasse løypelengden til ønsket lengde og vanskelighetsgrad.

Over: "Faste kontroller" var plassert slik, at løperne kunne lage sin egen treningsløype. Til inspirasjon var verdensstjernen Tove Alexsandersson, som prydet forsiden av magasinet "Skogsport".

Etter en vell gjennomført treningsøkt, var det tilbake i bussen for transport til Sven Erikssongymnasiet, som var helgens bosted for alle 350 deltakere + ledere. Fredag var det den tradisjonelle "Fredagstacoen" som sto på menyen til manges store glede.

Over: Middag ble inntatt i to puljer, og ga muligheten til å fylle opp med god energi til kommende konkurranser, samt bli kjent med løpere fra andre kretser eller län.

Resten av fredagskvelden ble benyttet til sosialisering, avslapping og forberedelser til lørdagens langdistanse.

Lørdag 25. mai var det tidlig opp, da første start på langdistansen var allerede halv 10. Klokken 09:33 sprang Isak Solberg ut som første løper for Østfold. For Isak og de andre deltakerne ventet et friluftsområde som kunne by både på eldre granskog, noen myrer av varierende våthet, og spredte hogstpartier som ville gi noe dårligere framkommelighet. Ellers var det større og mindre stier i området i nærheten av arena, mens det var ganske stifattig lengre ut i terrenget.

Over: Kart og løypen i H16, med Ville Emil Wingstedt's imponerende vei til seier.

Løperne fra Østfold fikk testet seg i et krevende svenskt terreng, med ganske tøff skog. Mange av løperne opplevde terrenget som ganske kvistete, og steinete, noe som gjorde det til et tøft løp i sommervarmen. De mange steinene i terrenget kunne både være til hjelp, men også til tider være litt forvirrende. Men alle løperne fra Østfold kom igjennom, med gode erfaringer til senere.

H16
Best av alle var Ville Emil Wingstedt. Haldengutten viste en imponerende stabilitet, og som yngst i H15-16 knuste han all motstand, og løp inn til en imponerende seier i H16. Ville åpnet kontrollert, og med stabil orientering var han allerede på den 3. posten på 2. plass i løpet. Men både svensker og løpere fra Akershus & Oslo løp raskt og godt, så det var hele veien relativt tett i toppen. Ville viste at han hadde disponert kreftene smart, for på løypas nest siste langstrekk til den 9. posten satte Ville opp en fart ingen andre kunne følge, og overtok med det ledelsen. Med stabil orientering og hodet kaldt i avslutningen, var det ingen som kunne tukte Ville i mål, og han kunne juble for seier.

Over: Ville Emil Wingstedt i full spurt på vei til seier. 

Med nesten 100 løpere i klassen, var det flere Østfoldinger som leverte gode prestasjoner. Selmer Ringstad Holt ble nr. 23, Selmer Løken nr. 27 og Fredrik Signebøen nr. 38. Alle blant beste tredjedel.

D16
I jentenes eldste klasse løp Tuva Fosser Lundsrud inn til en imponerende 4. plass. Også hun er yngst i D15-16, og slo med det godt fra seg mot eldre motstand. Tuva viste imponerende fart underveis, og hadde innledningsvis flere topp 3 strekktider, og lå halvveis på en 2. plass. Noen bom i avslutningen gjorde at et par løpere snek seg foran, men løpet holdt til en meget sterk plassering, og Tuva beviste at hun har et skyhøyt toppnivå inne.

Over: Østfoldjenter klare for stafett søndag, etter at mange gjorde gode erfaringer lørdag.

H14
Best av Østfoldløperne i yngste gutteklasse ble Joel Bronebakk Johansson på en 20. plass. Håkon Bryggen ble nr. 33, og var med det akkurat innenfor beste tredjedel i et stort startfelt. 

D14
I yngste jenteklasse kom Randi Fugleneb Aamand på en meget sterk 2. plass. Jenta som gjorde sin debut på Unionsmatchen, etter å ha flyttet til plankebyen innfor denne sesongen. Randi behersket det krevende Borås terrenget på imponerende vis, da hun fightet seg inn til 2. plass, og beste norske løper. Et godt løp var det også fra Ellen Maria Ringstad som løp inn til en solid 12. plass. Også haldenjentene Kristine Bekkevard og Hanna Haldin løp inn topp 30, som henholdsvis nr. 24 og nr. 28.


Fullstendige resultater:
For full oversikt over resultater, strekktider og Livelox se: Eventor - Langdistanse


Etter løpet lørdag bar det tilbake til skolen for litt avslapning og sosialisering. Senere på dagen var det duket for en høytidelig premieutdeling. Gjengen fra Østfold gledet seg over å applaudere våre premievinnere: Ville Emil Wingstedt, Tuva Fosser Lundsrud og Randi Fugleneb Aamand.

Over: Ville Emil Wingstedt på toppen av pallen i H16

Over: Tuva Fosser Lundsrud på 4. plass i D16

Over: Randi Fugleneb Aamand på 2. plass i D14

Over: Deltakere og ledere fra Østfold applauderte alle premievinnerne fra lørdagens langdistanse.


Lørdag kveld kunne deltakerne fylle opp lagrene med kyllinggryte med ris, samt litt snop og annet snacks før søndagens stafett. Under stafettmøtet lørdag, var fokus på å bygge lagfølelse og selvtillit.

Søndag 26. mai var det duket for kretsstafett. Østfold hadde med 7 lag, hvorav 3stk i "hovedklassen", og 4 i "åpen klasse". Under lagledermøtet lørdag ble det diskutert hvordan fremtidens format for Unionsmatchen kan gjøre det enklere å stille flere "godkjente" lag, da dagens regler gir utfordringer når det er litt skjevfordeling av antall løpere i de ulike klassene. 

Over: Fredrik Signebøen og Joel Bronebakk Johansson er klare for stafett.

Søndagens stafett innledes av den tradisjonsrike "innmarsjen", og her markerte Østfold seg godt. Video fra innmarsj

Det viktigste på stafetten var å skape gode opplevelser som lag. Flere av lagene ble "pyntet" opp med glitter på både armer og fjes, og det var massiv heiing på alle lag.

Over: Lagvenninner hjelper med siste forberedelser til stafett.

Over: Stafettjenter etter vell gjennomført løp

I stafetten var det en rekke gode prestasjoner, og mye god erfaring å ta med seg videre. I "hovedklassen" ble Østfold nr. 17, 19 og nr. 52.

Dagens beste plassering ble tatt av kombinasjonslaget "Østfold 4" som besto av Ellen Maria Ringstad, Kristine Bekkevard, Elise Holm Nedrebø og Selmer Løken. Ellen Maria Ringstad løp en god 1. etappe, og vekslet som nr. 15. Kristine Bekkevard løp en strålende 2. etappe og vekslet som nr. 7. Elise Holm Nedrebø holdt ca. samme plassering, da hun vekslet som nr. 8, og Selmer Løken satte på turboen på siste etappe, og løp laget inn som nr. 5, med 3. beste etappetid på sisteetappen.

Andre prestasjoner som kan trekkes frem er en sterk 1. etappe av Sondre Strømberg i kombinasjonsklassen. Han vekslet inn på en 8. plass. Han ga så pinnen videre til Anders Rostveit Elmi, som hadde beste etappetid på den 2. etappen, og vekslet inn på en 1. plass. For Østfold kombinasjonslag 1, hadde Trym Breimo 5. beste etappetid på sin tredjeetappe.


Over: Hanna Haldin veksler over til Fredrik Signebøen som skal ut på ankeretappen for 2. laget til Østfold.

Over: Tuva Fosser Lundsrud tok kommandoen ut fra start


Over: Østfoldlag i veksling


Over: Håkon Bryggen viser sin vei gjennom skogen.

Over: Kristine Bekkevard veksler til Elise Holm Nedrebø

Over: Klare for stafett


Fullstendige resultater fra stafetten finner dere på: Eventor - Stafett

Etter fullført stafett venter lunsj på arena, før bussen vender snuten hjem til Østfold.

Over: Østfoldløpere klare for avvreise

Takk til
Alle deltakere fra Østfold fortjener en stor takk for den idrettsgleden, samholdet og positiviteten som har vært på årets Unionsmatch. Det har vært mye latter og smil hele turen. Noen vil være strålende fornøyd med helgens løp, og andre kanskje litt irritert over "den ene" bommen som ødela det ene løpet, men vi håper alle deltakerne sitter igjen med den gode lagfølelsen, og gode minner.

En stor takk sendes også til våre flotte ledere Ellen Kathrine Svendsby Braarud, Tonje Holm, Øystein Ringstad Kristiansen, og Vendula Haldin. De har alle lagt til rette for våre ungdommer på plass i Borås, og skapt en strålende ramme for gode opplevelser










Invitasjon til sommeravslutning for Ungdomsserien

Postet av Østfold Orienteringskrets den 21. Mai 2024


Sarpsborg orienteringslag inviterer til Ungdomsserien 2024 løp 3, tirsdag 4. juni fra SOL-Hytta. I tillegg til en spennende mellomdistanse, inviteres alle deltakere, og familier til å delta på en sosial sommeravslutning med grilling i etterkant av løpet.

Arrangør Sarpsborg orienteringslag, i samarbeid med Østfold orienteringskrets håper at mange ønsker å ta med seg noe godt å sitte på, badetøy og godt humør, for å nyte en forhåpentligvis varm sommerkveld i hyggelig lag i etterkant av vårsesongens siste Ungdomsserieløp før sommerferien. Det inviteres til pølser, hamburgere (+ vegetaralternativ), saft og overraskelse etter løpet. Håper at alle blir med

Fremmøte, arena og parkering:

SOL-Hytta, Geværveien 14, 1710 Sarpsborg. Parkering på Arena. Ta med stoler, og badetøy om ønskelig. 

Kart:
Sarpsborgmarka (2023), målestokk 1:7500 og 1:10 000, ekvidistanse 5 meter

Terreng:
Småkupert terreng med en mye stier og varierende vegetasjon. Det er stor aktivitet i skogen. Stier og annet er i kontinuerlig endring!

Start:
Første start er kl. 18:00. N-åpen og D/H 10-20U har fristart fra 18:00 til 19:00. Startliste for øvrige klasser legges ut i Eventor kvelden før konkurransen. 

Start er ca. 750 m langs sti/gangvei. Det er merket til start på veien øst for SOL-hytta. Vær varsom ved kryssing av vei og beregn god tid. Det er omtrent samme startsted som start for Tunevannet rundt i fjor (2023).



Tidtaking:
EMIT. Arrangør har noen brikker til utlån, men oppfordring om å låne brikke i egen klubb.

Påmelding: Påmelding i Eventor
Påmeldingsfrist søndag 2. juni 2024 kl. 23:59.
Etteranmelding frem til kl. 11:59 tirsdag 4. juni på e-post til espen.vonen.svae@concordix.com. Deretter på arena frem til kl. 18:00 løpsdagen med forbehold om nok kart. 

Startkontigent er 80 kr. Det er ingen etteranmeldingsavgift. Startkontingent blir fakturert klubbene i ettertid.

Premiering:
Deltakermedalje til alle under 12 år. Deles ut etter målgang.

Garderober:
Det er garderober og toalett på SOL-Hytta

PM:
Endelig PM legges ut på Eventor senest mandag 3. juni 2024

Løpsleder og Løypelegger:
Løpsleder: Espen Vonen Svae, tlf. 905 03 719, espen.vonen.svae@concordix.com.
Løypelegger: Ole Ingesen

Innbydelse Ungdomsserien løp 3 2024.pdf





Sommerstemning på KM-sprint

Postet av Østfold Orienteringskrets den 15. Mai 2024


I stekende solskinn kunne split-shorts, singlet og lette joggesko sees på kryss og tvers i området rundt Hannestad Skole i Sarpsborg. Arrangør Sarpsborg OL kunne friste med et helt nytt kart, kompakte og fartsfylte løyper, og blide arrangører. 149 deltakere utnyttet finværet til å konkurrere om edelt metall, nyte finværet, og godsakene i kiosken på arena.

Hannestad Skole og omkringliggende boligområde var scenen for årets KM-sprint. Tormod Jensen og Tom Wahlgren i Sarpsborg OL hadde lagt ned en strålende innsats i kart og løyper. Deltakerne måtte innledningsvis beherske intensiv orientering, med hyppige retningsforandringer. Videre vekslet det mellom lengre veivalgsstrekk og kortere finorientering. Løypeleggerene holdt løperene på tåhev hele veien, og i flere klasser ble det jevnt om medaljene.

Over: Løperne måtte være påskrudde fra start, når intensiv orientering ventet

Over: Ett av flere krevende veivalg, hvor løperne valgte ulik vei mot medaljene.

Resultater:
Totalt ble det kåret 17 nye kretsmestere i sprint denne tirsdagen. Det er gøy å se at vinnerne har et aldersspenn fra 13 til 80 år. Det sier noe om den bredden o-sporten favner.

Den raskeste kilometertiden var det vinneren i H21 Christian Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som leverte. Han bevisste at det fortsatt bor mye fart i løperen med bronse i Natt-NM tilbake i 2005. På andreplass finner vi Anders Felde Olaussen (Halden SK), og tredjeplassen gikk til Raul Ferra (Halden SK). Blant kvinnene var det Aurora Fossøy (Halden SK) som tok gullet. Hun vant foran Muriel Pauli (OK Moss).

Over: (Bilde fra haldensk.no) Vinner i D21 Aurora Fossøy (Halden SK)

Blant juniorene var det Emma Aune Jakobsen (OK Moss) som tok seieren i D 17-20, og Johan Haugstvedt (OK Moss) som var kjappest i H 17-20. I herrenes juniorklasse var det svært tett om gullet, og kun 10 sekunder skilte fra Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) på sølvplass opp til gullvinneren. 

Svært tett var det også i ungdomsklassene. Blant jentene i D 15-16 var det 14 sekunder som skilte Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) og Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) om gullet. Førstnevnte hadde sekundene i sin favør, etter en sterk avslutning. Tredjeplassen gikk til Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK).

I guttenes H 15-16 var det kilometertider som matchet seniorgutta, og det var svært tett om gullet. På sistepost ledet Ville Emil Wingstedt (Halden SK) med 1 sekund på Peder Kjerkreit (Trøsken IL). Men en fantomspurt fra Peder sikret han gullet med hårfine 2 sekunder. Tredjeplassen gikk til Isak Solberg (Fredrikstad SK).

Over: Tidtaking er viktig på o-løp, og Sarpsborg OL sine juniorløpere trådte til som arrangører.


I D 13-14 var det Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) som tok gullet etter en solid sprint. Tett var det om sølvet, der Emma Enger-Olsen (Fredrikstad SK) knep sølvet kun 5 sekunder fremfor Elise Holm Nedrebø (OK Moss). I guttenes H 13-14 var det Håkon Bryggen (Halden SK) som tok gullet. Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) fikk med seg et sølv på hjemmebane, og bronsen gikk til William Barslund (Fredrikstad SK).

Over: Rekrutter nøt både sol og morsomme løyper rundt Hennestad skole

I veteranklassene er det også høy prestisje. På kvinnesiden var det Ingrid Kronborg Bronebakk (Halden SK) som tok gullet i D40. Irene Felde Olaussen (Halden SK) var kjappest i D50. Stødig vei til gullet var det også for Gunn Astrid Jakobsen (Fredrikstad SK) i D60, og for Unni Strand Karlsen (Fredrikstad SK) i D70.

Blant herrene var det kamp til siste meter i H40. Her kastet Øyvind Løken (OK Moss) seg sekundet foran Bård Haugstvedt (Indre Østfold OK). Jørgen Misje Wold (Fredrikstad SK) vant en prestisjefull H50. I H60 var det Dag Brenås (Varteig OL) som sikret et gull også til naboklubben Varteig OL. Så lar vi oss imponere av Øystein Ruud (Fredrikstad SK) i H70 og Stein Koren (OK Moss) som fortsetter å være evig ung i H80.

Komplette resultater i alle klasser finnere dere i Eventor- Resultater


En stor takk, og applaus går til Sarpsborg OL for deres gjennomføring av årets KM-sprint. Kart og løyper holdt høy kvalitet, og ga virkelig deltakerne gode utfordringer. Gode kaker i kiosken, og en god ramme på arena. 

Neste KM er Klubb-KM stafett lørdag 8. juni
Påmelding og informasjon finner dere her: Eventor - Klubb-KM stafett




Ungdomsserien 2024 Løp 2

Postet av Østfold Orienteringskrets den 8. Mai 2024


Løp 2 i årets Ungdomsserie gikk i nydelig vårvær i sentrum av Rakkestad tirsdag 7. mai. Indre Østfold OK kunne tilby et helt nytt urbant sprintkart, med gode muligheter for krevende sprintløyper. 110 deltakere snørte på seg raske løpesko, og tok turen til Indre Østfold. Den samme uken som landets junior- og seniorløpere skal kjempe om NM-medaljer i Bodø, fikk kretsens unge håpefulle testet egne sprintrutiner i forkant av kommende KM-sprint som går av stabelen 14. mai i Sarpsborg.

Indre Østfold OK hadde ved løypelegger Bjørn Erik Glomsrud klart å utnytte det nye sentrumskartet i Rakkestad på en god måte. Utøverne ble testet i alle aspekter av sprintdisiplinen, fra lengre kompliserte veivalgsstrekk, til kortere intensive strekk med flere retningsforandringer. Løperene måtte stadig anpasse farten til utfordringene, og prøve å ligge i forkant med orienteringen, slik at de kunne utnytte tuch-free stempling, til å beholde farten gjennom postene.

Over: Det nye kartet "Rakkestad sentrum" ga en variert og komplett sprintløype.

Livelox:

I Livelox kan man se at løypene ga flere spennende veivalgsutfordringer. Her anbefales løperne til å se igjennom eget løp, samt se litt på hva andre løpere har gjort. Kanskje er det noe å lære? 

Livelox - Veivalgsanalyser

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange artige konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse. Klubben som samler flest poeng i de ulike klassene gjennom året, kan til slutt kalle seg "Ungdomsmestere 2024".

Over: Sarpsborg OL stilte med en stor gjeng under sprinten i Rakkestad

Klubb:
I klubbkonkurransen fortsatte Fredrikstad SK å mobilisere sterkt i flere klasser. De styrket dermed sin ledelse sammenlagt (384 poeng). Halden hadde en liten økning fra sist løp, og ligger som nr. 2 (220 poeng). På tredjeplassen finner vi OK Moss (177 poeng). Ekstra gledelig var at flere av de mindre klubbene også mobiliserte godt denne tirsdagen. Sarpsborg hadde en stor gjeng i D/H 9-10 og D/H 11-12 klassene. Dette gjør at Sarpsborg OL er ligger på en solid fjerdeplass (121 poeng). Varteig OL og Indre Østfold OK samlet årets første poeng, med flere deltakere. Så var det gledelig å se Idd Sportsklubb plukke sine første poeng på lengre tid, med en hyggelig deltakelse i N-åpen.

Over: Røde Kors stilte med mannskap for løperenes trygghet. De fikk vellfjortjent kake av arrangør Indre Østfold OK. 

Ledertrøyer:

D 11-12: I yngste jenteklasse fikk forrige løps toer, Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) revansje på Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK). Fra start var det Ingrid Johanne Ringstad som åpnet best, og hun hadde ledelsen på den 4. posten. Mira og Ingrid Johanne fulgte hverandre tett, med kun få sekunders forskjell på de fleste postene. Mot slutten av løpet skrudde Mira opp tempoet, og leverte flere raske poster på rad, noe som ga henne seieren med drøye minuttet på Ingrid Johanne Ringstad. Tredjeplassen gikk til Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). Eva fikk en liten sleiv til 2. posten, men satte så opp et forrykende tempo, og var i mål kun 17 sekunder bak lagveninnen Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK).

Etter 2 løp i årets Ungdomsserie er det tett om ledertrøyen. En sterk sprint gjør at Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) har ledertrøyen til løp 3.

H 11-12: I yngste gutteklasse var det en bestemt Trym Strømberg (Fredrikstad SK) som sprintet best i Rakkestad Sentrum. I en tett duell med lagkompis Aksel Solberg (Fredrikstad SK) avgjorde en sterk avslutning til Trym sin fordel med knappe 20 sekunder. Trym lå tydelig i forkant med orientering, da han i tillegg til seier, klarte å ha beste klatretid og spurt. Vinneren fra løp 1, Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) løp et stabilt løp, og sikret med det tredjeplassen i løpet.

I guttenes 11-12 klasse er det svært tett i sammendraget. Ledertrøyen holdes av Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) med 1979 poeng, men Aksel Solberg (Fredrikstad SK) følger tett bak med 1973 poeng.

D 13-14: Etter at fredrikstad jentene tok første stikk på hjemmebane i løp 1, slo halden jentene Hanna Haldin (Halden SK) og Kristine Bekkevard (Halden SK) tilbake når o-sko var byttet ut med raske joggesko. Best ut fra start var bærer av ledertrøyen Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK), men det var svært tett, og med stabil løping av Hanna Haldin (Halden SK) tok hun over kommandoen i løpet, og holdt den til mål. Lagveninnen Kristine Bekkevard (Halden SK) gjorde et veldig stabilt løp, og holdt seg hele tiden på skuddhold av lagveninnen. I mål skilte det kun 31 sekunder mellom de to haldenløperne. I kampen om tredjeplassen kom Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) gradivs inn i tetstriden, og avgjorde tredjeplassen til sin fordel.

I sammendraget er det nå Hanna Haldin (Halden SK) som bærer den gule ledertrøyen. Men kun 11 poeng skiller ned til andreplassen som holdes av Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK).

H 13-14: I guttenes 13-14 klasse var det en svært spennende nykommer fra arrangørklubben Indre Østfold OK på plass. Olav Lavoll Giltvedt (Indre Østfold OK) spente buen fra start, og åpnet raskest til den 1. posten. En annen som også startet svært raskt var Ole Christian Løchen (Halden SK). Han overtok ledelsen, og holdt et godt grep om den, til han fikk litt trøbbel til den krevende 6. posten. Ole Christian endte til slutt på en 5. plass, men viste med beste spurttid at han hadde god fart i beina denne tirsdagen. 

I tetstriden fortsatte hjemmehåpet å løpe stabilt godt hele veien. Vinneren fra første løp, Håkon Bryggen (Halden SK) slet litt innledningsvis, men nærmet seg teten sakte men sikkert. En god gjennomføring av det kompliserte langstrekket til den 13. posten ble avgjørende, og i mål kunne Håkon juble for seier med kun 8 sekunder ned til Olav Lavoll Giltvedt (Indre Østfold OK). Om tredjeplassen var det også en intens duell. Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) startet best, og hadde noe tid på William Myklestad (Halden SK). Det skilte aldri mye mellom de to duellantene, og i mål var det umulig å skille de to. De delte dermed tredjeplassen.

Håkon Bryggen (Halden SK) kan med seier i 2 av 2 løp, fortsette å bære ledertrøyen i H 13-14

D 15-16: Intens duell var det også i jentenes 15-16 klasse. Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) er oppfostret i moderklubben Indre Østfold OK, men byttet sommeren 2023 til OK Moss for å ta del i det sterke ungdomssmiljøet i kråkebyen. På hjemmebane ønsket Pauline å vise seg frem, og hun fikk en intens duell med sin nye lagveninne Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss). De to lagveninnene kjempet tett hele veien. Selv om Pauline hadde beste strekktid til de 6 første postene, var Tuva aldri mer enn et par sekunder bak. Midtveis skilte det kun 1 sekund mellom de to duellantene. Inn mot mål steg spenningen, og til slutt skilte det kun 3 sekunder i favør Pauline. Ingrid Sofie Hox Brynildsens (Fredrikstad SK) hadde også fart i beina denne tirsdagen, og tok tredjeplassen.

I jentenes 15-16 klasse er det Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) som etter to stabile prestasjoner står med den gule ledertrøya.

H 15-16: Blant gutta i 15-16 klassen var det 4 løpere innenfor minuttet i kampen om seieren. Her var det lette raske løpesko, splitshorts og singlet som gjaldt i kampen om å knipe sekunder rundt hvert et gatehjørne. Løpssterke Fredrik Signebøen (Halden SK), som vant det tradisjonsrike Monolittløpet i Halden for et par helger siden, viste at løpsformen er god denne våren. Han ledet løpet fra start, og ledet hele veien, unntatt etter den 11. posten. Her gikk det litt raskt i svingene, og seieren kunne ha røket. Ville Emil Wingstedt (Halden SK) snek seg forbi på den 11. posten, men Fredrik nullstilte, og avsluttet sterkt nok til å ta tilbake ledelsen, og tilslutt seieren. Peder Kjerkreit (Trøsken IL) har benyttet den snørike vinteren til å styrke grunnformen, og viste stor løpskapasitet ved flere strekk. I mål var han nr. 3 kun 33 sekunder bak seieren.

I guttenes 15-16 klasser er det tilnærmet dødt løp i kampen om ledertrøya. Fredrik Signebøen (Halden SK) holder trøya med kun 3 poeng til lagkamerat Ville Emil Wingstedt (Halden SK).

D 17-20: I juniorklassen var det Emma Aune Jakobsen (OK Moss) som løp inn til seier. Hun løp et stabilt godt løp, men skulle ønsket hun hadde noen konkurrenterr. Vi håper flere av juniorjentene kommer sterkere tilbake i Sarpsborg 7. juni. Flere av juniorjentene løp natt-etapper under årets historiske Tiomila, så at det var noen trøtte juniorer er forståelig.

Emma Aune Jakobsen (OK Moss) har nå et godt grep om ledertrøya.


H 17-20: I guttenes juniorklasse var det også et hjemmehåp som har meldt overgang til OK Moss som viste seg frem. Johan Haugstvedt (OK Moss) meldte i forkant av årets sesong overgang fra moderklubben Indre Østfold OK, til det sterke juniormiljøet i OK Moss. Johan viste at han har sprintformen inne, til ukens NM-sprint, hvor han sikter på å slå godt fra seg. Andre og tredjeplassen gikk til haldenguttene Martin Bryggen og Henrik Julian Fontes Aarbu, begge Halden SK

I juniorklassen er det litt spesielt at de 4 løperene som deltok i løp 1, ikke deltok i løp 2, og motsatt. Dermed er det en delt ledelse mellom Johan Haugstvedt (OK Moss) og Audun Nordby (Fredrikstad SK) begge med 1 løp og 1000 poeng.

Over: Emma Fremmerlid Melleby (Indre Østfold OK) var godt fornøyd med både kart og løyper, og eget løp.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste i etter løp 2, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) med full pott etter 2 løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) med full pott etter 2 løp.
D 13-14: Elise Holm Nedrebø (OK Moss) har også full pott etter 2 løp.
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) var raskest i spurten, men holder også den gule ledertrøyen, derfor låner Ole Christian Løchen (Halden SK) trøyen i neste løp. Ole Christian Løchen (Halden SK) er kun 1 poeng bak Håkon Bryggen (Halden SK) i spurtkonkurransen.
D 15-16: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) leder spurtkonkurransen med full pott etter 2 løp, men hun har også den gule ledertrøya, så Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) låner trøyen i neste løp.
H 15-16: Selmer Løken (OK Moss) også med full pott etter 2 løp.
D 17-20: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) holder alle poengtrøyene, så Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) låner spurttrøya i neste løp.
H 17-20: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) låner trøya i neste løp, selv om han har lik poengsum som Johan Haugstvedt (OK Moss), begge med 100 poeng. Da Johan deler den gule ledertrøya, får Anders låne spurttrøya i neste løp.

Over: Fredrikstad SK klare for start

Klatretrøya:

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) klatret kjappest, men siden hun også leder spurtkonkurransen og ledertrøya, er det Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK) som låner klatretrøya.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Oda Gullingsrud (Sarpsborg OL) leverte en bakkespurt som det luktet svidd av. 
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) var raskest, men har spurttrøya og ledertrøya, så Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) låner klatretrøya i neste løp.
D 15-16:Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så derfor låner Betina Arnesen (Fredrikstad SK) klatretøya i neste løp.
H 15-16: Fredrik Signebøen (Halden SK) holder også den gule ledertrøya, derfor er det Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) som låner klatretrøya i neste løp.
D 17-20: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) holder alle trøyene, så derfor låner Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) klatretrøya i neste løp.
H 17-20: Blant juniorgutta deles flere av trøyene mellom 2 personer. Klatretrøya deles mellom Johan Haugstvedt (OK Moss) og Audun Nordby (Fredrikstad SK), siden Johan også holder en knapp i de andre trøyene, låner Audun Nordby (Fredrikstad SK) trøya i neste løp.


Oversikt over alle resultater:
Resultater - Ungdomsserien løp 2
Oversikt over sammenlagtstilling



Neste løp: Sarpsborg OL inviterer til mellomdistanse med sommeravslutning fra SOL-Hytta 4. juni. Ta med stoler, og godt humør!

Påmelding og informasjon finner dere her: Ungdomsserien løp 3


KM-Sprint tirsdag 14. mai: Husk også påmelding til KM-sprint som går førstkommende tirsdag: Påmelding KM-sprint

Takk til Indre Østfold OK for et flott arrangement, og vell møtt til neste løp!