KM-Langdistanse

Postet av Østfold Orienteringskrets den 2. Sep 2024


På årets første høstdag, valgte sommeren å gjøre et lite comeback, til stor glede for de 143 startende under årets Kretsmesterskap på langdistanse. Mitt i traseen for VM langdistanse fra 2019, ved Mørk Gård i Indre Østfold, var det løpere i alle aldre, fra småtroll til veteraner som fikk teste VM terrenget fra 2019. Sol, gode løyper, og glade o-løpere la en god ramme for årets siste kretsmesterskap.

Løpsleder Dag Arne Lier, og arrangørstaben til Indre Østfold OK hadde laget en vakker ramme for dagen, med samlingsplass på Mørk gård. I kiosken var det mye godt å velge i, for å fylle opp energilagrene etter en utmattende langdistanse. Og den åpne gressplenen ga mulighet for både soling og veivalgsdiskusjoner i etterkant av løpet.

Over: Foto: Dag Arne Lier

Løypelegger Rune Blågestad benyttet område sør for Mørk gård, et område som var sentralt under VM langdistanse i 2019, med et avgjørende veivalgsstrekk. Området har vært utsatt for litt tynningshogst, og i kombinasjon med lyng og mykere mose, var det vekslende mellom tungløpt og raskere partier. Løperne som klarte å ligge på forskudd med orienteringen, og oppsøke de gode traseene ble godt belønnet. Løypene hadde en god variasjon av kortere strekk med høye krav til kontroll på retningsløpingen, og flere ordentlige langstrekk, som krevde nøye veivalgsvurdering av løperne.

Over: Løypa i H21 som hadde flere utslagsgivende langstrekk.

Resultater:

I ungdomsklassene for jenter var det blant D13-14 jentene Randi Fugleneb Aamand (Fredrikstad SK) som tok gullet. Hovedløpsvinneren på samme distanse, var imponerende strek, og leverte et kanonløp. Sølvet gikk til Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), og bronsen til Kristine Bekkevard (Halden SK). I D15-16 var det kun to løpere til start, og det ble en duell mellom to medaljevinnere fra årets Hovedløp. Gullet gikk til Sigrid Aamand (Fredrikstad SK), og sølv ble det til Sofie Holm Nedrebø (OK Moss).

Blant gutta i H13-14 var det Joel Bronebakk Johansson (Halden SK), som fortsetter å vise strålende form på sensommeren. Han tok gullet foran klubbkamerat Håkon Bryggen (Halden SK), og en gledelig bronse til arrangørklubbens egne Olav Lavoll Giltvedt (Indre Østfold OK). I den eldre ungdomsklassen H15-16 var det en tett duell mellom klubbkameratene Fredrik Signebøen (Halden SK) og Ville Emil Wingstedt (Halden SK). Førstnevnte tok gullet med drøye halvannet minutt. Bronse ble det til Isak Solberg (Fredrikstad SK).


Over: Gull- og sølvvinner i H13-14. Foto: Anja Wingstedt

I Juniorklassene var det blant jentene Sigrid Schmitt Gran (Halden SK), som viste gryende form inn mot kommende NM-uke, ved å ta gullet. Anja Hole (Halden SK) tok sølv, mens Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) tok bronse. Blant gutta var det Martin Bryggen (Halden SK) som gikk til topps, foran tidligere Indre Østfold løper Johan Haugstvedt (OK Moss). Bronsen gikk til Audun Nordby (Fredrikstad SK).

Over: Pallen i H17-20. Foto: Dag Arne Lier.

I seniorklassen var det Kamilla Steiwer (Fredrikstad SK) som tok gullet i D21, og fikk med det en siste gjennomkjøring før kommende NM-uke. Ana Toledo (Halden SK) ble nr. 2, men har nylig flyttet til Halden, så hun er enda ikke berettiget KM-medalje. I H21 var det et strekt startfelt, og denne gangen fikk Magne Dæhlie (Halden SK) revansjert KM-mellomdistanse, ved å ta gullet med solid margin på Gaute Steiwer (Fredrikstad SK). Anders Felde Olaussen (Halden SK) fikk bronsemedaljen, mens tidligere HSK-løper Håkon Raadal Bjørlo (Oppsal Orientering) ble nr. 3.

I veteranklassene var det blant damene Marit Kahrs (Fredrikstad SK) som tok gullet i D40. Ellen Kathrine Svendsby (Halden SK) var kjappest i D50. Liv Inger Prangerød (Tistedalen FL) tok gullet i D60. I D70 ble det gull til Unni Strand Karlsen (Fredrikstad SK).

Blant herrene var det Christian Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som tok nok et gull i H40. Tore Sandvik (Halden SK) viste storform i H50. Dag Brenås (Varteig OL) sikret nok et gull i H60. I H70 var det Tom A. Karlsen (Fredrikstad SK) som fikk revansje på Øystein Ruud fra KM-mellom. Så bøyer jeg meg i hatten for stor deltakelse i H80, hvor gullet gikk til Anders Taraldrud (Indre Østfold OK). Men imponerende innsats også av Knut Lindløv (OK Moss) og Trygve Fosse (Gimle IF).

Full oversikt over alle resultater, strekktider m.m. finnes her: Eventor KM-langdistanse

Over: Varmt og godt i solveggen på arena. Foto: Dag Arne Lier.

Mye godt å få kjøpt i Kiosken etter dagens anstrengelser. Foto: Dag Arne Lier.

KM-langdistanse favner alt fra småtroll til hele 4 startende i H80. Foto: Dag Arne Lier.

Takk til Indre Østfold OK for et strålende arrangement.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.