Kretsstafett og O-Landsleir 2024

Postet av Østfold Orienteringskrets den 7. Aug 2024

Etter strålende innsats under Hovedløpene, var det etter sprinten klart for den mer "offisielle" starten på O-landsleiren 2024. Under Hovedløpene og O-landsleiren bor, spiser, trener og sosialiserer orienteringsungdom fra hele landet. En ypperlig måte å få nye o-venner, og få inspirasjon til videre aktivitet.

Over: Østfold hadde 28 deltakere på årets O-landsleir for ungdom i alderen 14-16år. Foto: Thomas Hjelbak

Fredag 4. august:
Etter blomsterseremoni i Gamlebyen, satte deltakerne kursen mot Kongstenbadet for litt lek og moro, samt restitusjon i det våte element. Østfold ordnet litt pizza til sultne deltakere, og deltakerne fikk anledning til å senke skuldrene etter noen litt nervøse Hovedløpsdager. På kvelden var det tid for bankett, og diskotek. Det var en fin mulighet for å feire helgas prestasjoner.

Mandag 5. august:
Mandag var det klart for "Aktivitetsdag". Aktivitetsdagen var organisert som 3 stasjoner, hvor deltakerne fikk testet; "Team orienteering challenge", diverse aktiviteter på kunstgressbanen, og litt avslappende bading i Døvika.

Østfold stilte som alltid med strålende sommervær, noe deltakere og arrangører satte stor pris på. Under aktivitetsdagen er deltakerne delt inn i aldersbestemte grupper, med løpere på tvers av krets tilhørighet. Her får deltakerne muligheten til å bli kjent med nye o-venner.

Over: En av øvelsene i lagkonkurransen. Foto: Fredrikstad SK

Over: Utøverne måtte samarbeide med nye o-venner for å klare de ulike oppgavene. Foto: Fredrikstad SK

Over: Fredrik Signebøen (Halden SK) i diskusjon med sitt lag. Foto: Fredrikstad SK

Tirsdag 6. august:
Dagens program var igjen fullstappet med gode o-aktiviteter + annen moro. På programmet sto blant annet; Moment-O, MorO-løp, Bading, Boblefotball og en langtur. Gjennom treningsdagen fikk utøverne både trent litt o-teknisk, fysisk, og lekt seg litt. Boblefotball var blant de populære aktivitetene denne dagen.

Over: Boblefotball var populært blant deltakere og ledere. Foto: Fredrikstad SK
Over: Stort engasjement for boblefotball. Foto: Fredrikstad SK

Over: Noen av de o-tekniske utfordringene som møtte deltakerne. Foto: Fredrikstad SK

Over: Moment-O krevde fult fokus hele veien. Foto: Norsk orientering.

Onsdag 7. august:
På siste dagen av årets O-landsleir var det duket for den både høytidelige, men også like uhøytidelige Kretsstafetten. Her skal beste krets kåres over en sprint-stafett med 4 løpere pr. lag hvorav 2 jenter og 2 gutter. Ved siden av konkurransen om først i mål er det like mye fokus på å stille i et spektakulært kostyme. Østfold orienteringskrets stilte med 6 lag i Kretsstafetten, i tilegg til et mixlag sammen med Buskerud O-krets.

Over: Østfold O-krets klare for Kretsstafett. Klarer du å sette sammen de ulike lagene? Foto: Thomas Hjelbak.

For stafetten hadde Østfold flere lag som håpet å kjempe i toppen mot tøff konkurranse fra andre sterke kretser. Med gode resultater i Hovedløpet Sprint, var ambisjonene høye blant lagene.

Over: Oversikt over ØOK sine lag i Kretsstafetten.

Pauline Gudim Valsgård (Østfold lag 1), hadde selvtillit etter sølv i Hovedløpet sprint, og viste at sølvet var ingen tilfeldighet. Hun han med i et fartsfylt startfelt, og holdt hodet kaldt i et hektisk terreng med en rekke gafflinger. I mål vekslet hun på en strålende 3. plass kun 11 sekunder bak Vestfold og Telemark lag 1. Også Østfold lag 2 og lag 3 fulgte også godt med etter gode etapper av Randi Fugleneb Aamand (Østfold lag 2), og Ellen Maria Ringstad (Østfold lag 3) som begge var inne topp 10 på den første etappen.

Ut på den 2. etappen var det en revansjelysten Fredrik Signebøen, som var veldig nære medalje under begge Hovedløpene. Han hadde fortsatt krutt i pedalene, og løp Østfold lag 1 helt opp i teten ved veksling, og hele 42 sekunders ledelse ned til forfølger Sør-Trøndelag lag 1. Selmer Løken (Østfold lag 2) holdt laget godt inne i stafetten, med å veksle som nr. 9. Østfold lag 3 ved Isak Solberg vekslet også på skuddhold til topp 10, på en 13. plass.

Sigrid Aamand kjente nok litt på nervene da hun gikk ut alene i tet, men den nytilflytta fredrikstadjenta var iskald, og økte ledelsene til 73 sekunder på sin etappe. Hun viste at formen fra Hovedløpet Sprint bare hadde økt. Tuva Fosser Lundsrud (Østfold lag 2) løp en veldig sterk etappe, og løp litt inn på teten, og vekslet som nr. 6. Kristine Bekkevard (Østfold lag 3) fortsatte den gode stabile løpingen fra Hovedløpshelgen, og holdt plasseringen som nr. 13.

Ut på den siste etappen løp Ville Emil Wingstedt (Østfold lag 1) ut med en god ledelse, men seieren var langt fra sikret. Ville viste at han kan dette med ankeretapper, da han løp trygt og stabilt, og kunne løpe inn til en sikker seier for Østfold lag 1. Til Orientering.no var kvartetten strålende fornøyd med å vinne som lag, og Ville sa om sin sisterunde; "- Ved passering arena fikk jeg vite at jeg hadde en ganske solid ledelse. Da var det viktig å fortsette med bra fokus og sikker orientering den siste lille runden.." Utrolig gøy for Østfold, og viser resultatene av det gode ungdomsarbeidet i østfoldklubbene.

Østfold lag 2 hadde Joel Bronebakk Johansson som ankermann. Sølvinneren fra Hovedløpet sprint i H14 skulle ut mot en del sterke 16 åringer, men den fotrappe haldenseren viste en imponerende fart og stabilitet, og løp inn Østfold lag 2 til en strålende 5. plass! Også Selmer Løken for Østfold lag 3 løp opp en plass på siste etappen, og kunne krysse mållinjen som nr. 12.

Over: Seier til Østfold lag 1; fv. Ville Emil Wingstedt, Sigrid Aamand, Pauline Gudim Valsgård, Fredrik Signebøen. Foto: Norsk Orientering

Over: Østfold lag 1 på toppen av pallen. Foto: Anja Wingstedt.

Over: "Hawaii"-tema for Østfold lag 4

Oppsummering:
Det har vært en innholdsrik uke med base på Hvaler barne- og ungdomsskole. I tillegg til sterke resultater i både Hovedløpene og under Kretsstafetten, er det aller mest gledelig å se det gode samholdet, og det gode humøret som er i østfoldgjengen. Det er smil, latter og god støtte til hverandre, både i oppturer og nedturer. 

En stor takk går til våre fantastiske ledere Anja Wingstedt, Tonje Holm, Thomas Hjelbak og Sindre Valsgård. Vi er heldige som har så trygge, kunnskapsrike, humørfylte og engasjerte ledere med på tur. Uten gode ledere blir det ingen turer, så vi er heldige som har hatt en så flott kvartett under årets HL & OLL.

Nå venter en innholdsrik høstsesong. Sak om "høstprogrammet" kommer snart.






Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.