Ungdomsserien 2024 Løp 1

Postet av Østfold Orienteringskrets den 24. Apr 2024


Premieren på årets Ungdomsserie gikk av stabelen tirsdag 23. april, med utgangspunkt i Fredrikstad Skistadion. Fredrikstad Skiklubb var vertskap for sesongstarten i Ungdomsserien, og kunne i strålende vårvær ønske 133 deltakere hjertelig velkommen. Etter tre løpshelger på rad i Østfold, er det det flere som allerede har plukket årets første poster, og sjekket at o-skoene passer. Men for de fleste er likevel første løp i Ungdomsserien, det sikre vårtegn, og et høydepunkt for de mange unge og lovende i kretsen.

Fredrikstad SK serverte deltakerne spennende løyper i et stirikt og forholdsvis lettløpt terreng. I de høyere områdene av terrenget fantes en del berg i dagen, og mye fin lettløpt skog. Deler av terrenget var stedvis ganske detaljrikt, noe som var et godt utgangspunkt for en krevende mellomdistanse.

Løypelegger Lars Ole Klavestad hadde utnyttet terrenget godt. Deltakerne ble utfordret i alt fra retningsløping i diffuse partier, til nøyaktig finorientering i de detaljrike områdene. De lengre løypene hadde også et spennende veivalgsstrekk, som bød på taktiske valg for deltakerne.

Over: D/H 15-16 løypa fra Løp 1 i Ungdomsserien 2024.

Under: Langstrekket i H15-16. Her fantes flere varianter, og Livelox viser at løypelegger lyktes i å skape krevende veivalgsvurderinger for deltakerne.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange artige konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse. Klubben som samler flest poeng i de ulike klassene gjennom året, kan til slutt kalle seg "Ungdomsmestere 2024".

Klubb: 
Det var gledlig å se så mange nye fjes i N-løypa og i D/H-10. I tillegg ble det knivet godt i de eldre ungdoms- og juniorklassene. Fjorårets "Ungdomsmester" i klubbkonkurransen Fredrikstad SK, klarte å mobilisere godt til årets sesongstart. Med stor deltakelse i de yngste rekrutteringsklassene, samt gode prestasjoner i ungdoms- og juniorklassene har Fredrikstad SK tatt en solid ledelse med hele 244 poeng. De kan nok ha hatt en liten hjemmebanefordel, men mye tider på at det gror godt i Fredrikstad SK, og at de har en stor barne- og ungdomsavdeling. Nærmest følger Halden SK med 109 poeng, tett fulgt av OK Moss på 78 poeng, og Sarpsborg OL med 60 poeng.


Ledertrøyer:

D 11-12: Blant yngste jenteklasse var det hjemmeløper Ingrid Johanne Ringstad fra arrangørklubben Fredrikstad SK som trakk det lengste strået. Hun var i en tett batalje med Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) hele veien, og i mål skilte det kun 49 sekunder. De to duelantene skiftet på å ha raskeste strekktider, men Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK) hadde litt høyere stabilitet, og kunne med det juble for årets første seier. 

Om tredjeplassen var det også en intens duell. Her sto kampen mellom Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL) og Lotta Ringstad Holt (Fredrikstad SK), På nest siste post var det 1 minutt som skilte de to, men et strålende gjennomført langstrekk av Lotta Ringstad Holt (Fredrikstad SK), førte henne opp kun 1 sekund bak Frøydis. Men Frøydis Ramtvedt (Sarpsborg OL) hadde krefter igjen i spurten, og avgjorde til sin fordel med kun 4 sekunder, og knep med det tredjeplassen.

Ingrid Johanne Ringstad (Fredrikstad SK) løper i ledertrøyen i kommende løp.  

H 11-12: Blant de yngste gutta var det Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) som løp hjem seieren på hjemmebane. Han fikk en solid start, med bestetid til den første posten, og Johan så seg ikke tilbake. Konkurrentene fulgte tett på, og nærmest var klubbkamerat Aksel Solberg (Fredrikstad SK). Tredjeplassen tok Erik Myhre-Nielsen (Halden SK) etter en sterk avslutning på sitt løp.

Johan Karlsson Kahrs (Fredrikstad SK) løper i ledertrøyen i kommende løp.

D 13-14: Tett om seieren var det også i jentenes 13-14 klasse. Etter tre poster var det Hanna Haldin (Halden SK) som ledet løpet. Tett på, fulgte Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) som overtok ledelsen på den fjerde posten. Hun holdt ledelsen et lite stykke, men med sterk løping på løypas lengste strekk, kom Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) opp i tet, og den beholdt hun inn til mål. Til slutt ble stillingen dermed, seier til Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK), 2. plass til Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), og tredjeplass til Hanna Haldin (Halden SK)

Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) får bære den gule ledertrøya i neste løp.

H 13-14: Om seieren i guttas 13-14 klasse var det en tett duell mellom Håkon Bryggen (Halden SK) og Daniel Grønberg (Sarpsborg OL). De to åpnet nøyaktig like raskt til den første posten, før Daniel Grønberg fikk en liten bom til den andre posten. Håkon ledet med halvannet minutt, men fikk litt trøbbel inn i den 5. posten. Med det overtok Grønberg teten, og det var svært lite som skilte de to kamphanene. I avslutningen satte Håkon Bryggen (Halden SK) på turboen, og avgjorde med kun 32 sekunder. Tredjeplassen gikk til Sixten Sand (Halden SK) som lenge løp et svært godt løp. Også William Myklestad (Halden SK) var med i tetstriden lenge, og blir nok en å regne med utover i sesongen.

Ledertrøyen i kommende løp holdes av Håkon Bryggen (Halden SK)

D 15-16: I jentenes 15-16 klasse var det nytilflyttede Sigrid Aamand (Fredrikstad SK) som tok hjem seieren. Sigrid har flyttet fra Rauland og Idrettslaget Dyre Vaa. Hun tok to sølv under fjorårets Hovedløp, og viste at hun har blitt komfortabel i sitt nye hjemterreng, med seier i første løp. Andreplassen gikk til Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK), og tredjeplassen gikk til Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK)

H 15-16: Den tetteste klassen fikk vi i guttas 15-16 klasse. Her var det tre løpere innenfor 43 sekunder. Hjemmeløper Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) startet tøft ut, og hadde ledelsen de første 3 postene. Så overtok Fredrik Signebøen (Halden SK), som etter en sterk treningsvinter viser at han har mye fart i beina. En liten sleiv til den 6. posten, og Selmer Ringstad Holt var igjen i ledelsen. Bakfra hadde luringen Ville Emil Wingstedt sakte men sikkert spist seg innpå, og på den 7. posten var han i tet. Han beholdt ledelsen til mål, men kun 6 sekunder skilte de to haldenserne Ville Emil Wingstedt og Fredrik Signebøen. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) ble nr. 3.

Ville Emil Wingstedt tar første stikk i ledertrøyen.

D 17-20: Ungdomsserien er ensbetydende med spenning, og også i jentenes juniorklasse var det neglebiting til siste slutt. Best ut fra start var det Hedvig Scheele Søyland (Fredrikstad SK) som kom. Hun tok teten på langstrekket til 1. post, og fortsatte i et godt tempo, noe som ga henne ledelsen helt til den 4. posten. På langstrekket til 5. post løste Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) det tekniske svært godt, og overtok med det teten i løpet. Ledelsen holdt Inger Anne helt til den nest siste posten. Hun løp stabilt godt hele veien, men bakfra kom Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK), som hadde disponert godt, og avsluttet svært raskt. I mål skilte det kun 12 sekunder i favør Marte. Jevnt god løping var det også fra OK Moss sin Emma Aune Jakobsen. Hun hadde også en svært god avslutning, og knep med det tredjeplassen. De fire juniorjentene var alle innenfor 3 minutter, noe som kan tyde på at dette blir en jevn og spennende klasse å følge videre i sesongen.

Ledertrøya i neste løp bæres av Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)

H 17-20: I guttas juniorklasse var det fjorårets klatrekonge som viser at vintertreningen har gått bra. Et kanonløp fra Audun Nordby (Fredrikstad SK) rystet hele arenaen. Han hadde beste strekktid på 9 av 12 strekk, og viste frem både løpsstyrke og stabilitet i teknikken. Andreplassen gikk til Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss), og tredjeplassen gikk til førsteårsjunioren Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK).

Audun bytter med det ut den polkadottede klatretrøyen, med den gule ledertrøya i neste løp.

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste i løp 1, som skal bære den grønne trøya i neste løp er:

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss)
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) var raskest i spurten, men holder også den gule ledertrøyen, derfor låner Hanna Haldin (Halden SK) trøyen i neste løp.
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) var raskest i spurten, men holder også den gule ledertrøyen, derfor låner Ole Christian Løchen (Halden SK) trøyen i neste løp.
D 15-16: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 15-16: Selmer Løken (OK Moss)
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) bærer den gule ledertrøyen, derfor låner Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK) trøya i neste løp.
H 17-20: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss)

Over: Mange unge deltakere gledet seg over at Ungdomsserien er i gang for 2024.

Klatretrøya:

D 11-12: Mira Fosser Lundsrud (OK Moss) klatret kjappest, men siden hun låner spurttrøya, er det Sigrid Dyrop (Sarpsborg OL) som låner klatretrøya i neste løp.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK)
D 13-14: Oda Gullingsrud (Sarpsborg OL)
H 13-14: Håkon Bryggen (Halden SK) var raskest, men har spurttrøya og ledertrøya, så Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) låner klatretrøya i neste løp.
D 15-16: Sigrid Aamand (Fredrikstad SK) var raskest, men hun har også ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men da hun har spurttrøya er det Betina Arnesen (Fredrikstad SK) som får låne trøya i neste løp. 
H 15-16: Fredrik Signebøen (Halden SK)
D 17-20: Emma Aune Jakobsen (OK Moss)
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) var som i fjor raskest i bakkene, men siden han også holder ledertrøyen er det Emil Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) som får låne trøyen i neste løp. Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) var nest raskest, men han holde spurttrøyen.

Oversikt over alle resultater:
Eventor - Resultater løp 1
Oversikt over sammenlagtstilling


Neste løp: Indre Østfold OK inviterer til sprintløp på splitter nytt kart den 7. mai. Påmelding og informasjon finner dere her: Løp 2 - Eventor

Takk til Fredrikstad SK for et flott arrangement, og vell møtt til neste løp!



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.