Wingstedt og Elias best i nattemørket

Postet av Østfold Orienteringskrets den 16. Mar 2024



O-sesongen 2024 ble offisielt sparket i gang i Østfold med KM-Natt fredag 15. mars fra Løkkevika ved Skjeberg.  72 løpere stilte til start i nattemørket, og var klare for å kjempe om årets første KM medaljer. Varteig OL vartet opp med tøft terreng, spennende løyper og kjærkommen varme inne på seilerhytta.

Løypelegger Dag Brenås hadde virkelig utnyttet det varierte og krevende terrenget rundt Jørstadmyra på en god måte. Løypene inneholdt flere spennende veivalgstrekk, samt kortere tekniske strekk som stilte høye krav til presisjon i nattemørket. Det var en våt kveld, med tidvis tett tåke noe som gjorde sikten krevende i flere partier. Terrenget var 100% bart, men tidvis veldig vått, noe som gjorde det ekstra fysisk krevende. 

Over: Teknisk krevende partier som krevde nøye retningsløping i krevende forhold.

Over: Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) hadde en imponerende kontroll under krevende forhold. Langstrekket til den 9. post var det flere klasser som hadde, og her fantes mange ulike traseer.

Resultater:

Totalt ble det kåret 17 nye kretsmestere denne fredags kvelden. Kveldens store vinnere i seniorklassene var blant mennene Guilhem Elias (Halden SK). Franskmannen som kom flyttet til Halden SK i desember 2022, og blant annet var med å vinne NM-stafett med Halden SK i 2023 viste at vintertreningen har gått bra, og vant herreklassen med knappe minuttet til verdensmesteren i stafett fra 2018, Gaute Steiwer (Fredrikstad SK). Håvard Wedege (Halden SK) tok tredjeplassen.

I kvinnenes seniorklasse var det to førsteårsjuniorer som imponerte stort. Fra suksess i fjorårets Hovedløp, til toppen av seniorpallen i første KM mulighet som juniorer, var Minna Sofie Wingstedt (Halden SK) og Jenny Danevad (Fredrikstad SK) nr. 1 og 2. Det blir spennende å følge denne duellen videre utøver i sesongen. Tredjeplassen gikk til Kine Dæhli (Halden SK).

Over: Vinnerne av seniorklassene i KM-Natt Guilhem Elias og Minna Sofie Wingstedt.

I juniorklassene var det Emma Jakobsen (OK Moss) som var best blant jentene. Sølvet gikk til Ingrid Agnalt Hjelbak (Trøsken IL). Blant gutta var det Herman Lien Backstrøm (Halden SK) som var sterkest. Pallen ble komplett med Sverre Sandvik (Halden SK) og Johan Haugstvedt (OK Moss), sistnevnte som har meldt overgang fra Indre Østfold OK før sesongen, og går inn i en spennende juniorstall hos OK Moss.

I ungdomsklassene var det Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) som tok gullet i D15-16, foran Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss). I D13-14 par tok fredrikstadjentene Johanne Klavestad Aaby og Eva Riddervold Kahrs seg imponerende raskt gjennom nattemørket og inn til et felles lag gull. Håkon Bryggen (Halden SK) tok gullet i H13-14. Blant gutta i H15-16 var det Ville Emil Wingstedt (Halden SK) som tok gullet. Sølv og bronse gikk til Selmer Løken (OK Moss) og Fredrik Signebøen (Halden SK).

Blant våre sterke veteraner var det flere som kunne innkassere årets første gullmedaljer. Linda Solberg (Fredrikstad SK) kom rett fra trippelseier i Sverige, til gull i KM-Natt i D40. Mette Traaen (Sarpsborg OL) vant D50. Gullet i D60 gikk til Bente Line (Indre Østfold OK). Blant herrene var det Øyvind Løken (OK Moss) som tok gullet i H40. Teknisk råd i ØOK kretsstyret Bjørn Erik Glomsrud (Indre Østfold OK) viste at han har stålkontroll på det tekniske, med et sterkt gull i H50. Erik Nordbrøden (Halden SK) var best i H60. Willy Grønstad (Gimle IF) tok gullet i H70. I røffe forhold imponerte Stein Koren med nok et gull i H80.

Fullestendige resultater, strekktider og Livelox finnes her: Resultater KM-Natt

Over: HSK løpere klare for årets første KM

En stor takk rettes til Varteig OL for vell gjennomført arrangement. Det var morsomme løyper i et krevende terreng, og deltakerne kunne nyte kaker og varm suppe fra kiosken i varme lokaler på Seilerhytta. Takk også til Marius Bjugan (Halden SK) som bisto med resultatservice.





 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.