KM lang

Postet av Østfold Orienteringskrets den 4. Sep 2017

Skrevet av Kine Hallan Steiwer

På søndag arrangerte Varteig OL KM langdistanse og Euromeeting fra Bø gård.

(Pallen D 13-14. Gull til Signe Strand Gulbrandsen, Sølv til Julie Sofie Wold og bronse tilEmma Sofie Steinsland. Henholdsvis Fredrikstad SK, OK Moss og Fredrikstad SK)

Langdistansen ga deltagerne tøffe utfordringer i terrenget fra O-festivalen i fjor. Den tetteste gullkampen fikk vi i H50, hvor Per Olaussen fra Fredrikstad SK vant med 51 sekunder foran Tore Bjørnerød fra OK Moss. I yngste KM klasse ble det Fredrikstad SK seier for både jenter og gutter. Sivert Poppe og Signe Strand Gulbrandsen vant henholdsvis H 13-14 og D 13-14.

I D 15-16 gikk gullet til Karoline Bjørnerød, OK Moss og i H 15-16 gikk gullet til Bendik Eliassen, Fredrikstad SK.

(pallen i KM lang H 15-16. Gullet gikk til Bendik Eliassen, sølvet tilSondre Ottesen og bronsen til Eirik Blågestad. Henholdsvis Fredrikstad SK, Fredrikstad SK og Indre Østfold OK.)

KM klassene H/D 21 ble utfordret med en skikkelig langdistanse da de løp lik løype som Euromeeting klassene, altså en fullbarka langdistanse. Herrenes KM vinner ble Hans Petter Mathisen, fra Fredrikstad SK, som løp Euromeeting og ble nummer 21. Damenes KM vinner løp også Euromeeting. Jo Shepard fra Halden SK og Storbritania løp inn til en veldig fin tredje plass.