Hovedløpet 2019 - vel overstått

Postet av Østfold Orienteringskrets den 27. Aug 2019

Skrevet av Asta Chatrine Amundsen

Orienteringssommeren er over for denne gang. For mange av våre ungdommer innebar denne sommeren en tur til Tynset 2-7 august. 

I år ble hovedløpet og O-landsleir for 14-16 åringer arrangert på Tynset.

Fra kretsen hadde vi 23 ungdom som reiste opp for å løpe, samt 6 stykk som deltok på Camp Unge Trenere. 

Nytt av året var at vi brukte tog som transport middel, så fredagen gikk til transport, innsjekk og trening. Hovedløpet og OLL er en uke fullspekket med orienterings moro og masse fysisk aktivitet, og er en uke for å skape nye beskjentskaper på tvers av kretsgrensene. Det er tre løp i løpet av de dagene vi er der oppe.

Først ut på lørdag 3.august var HL - langdistanse. Her stilte 21 Østfoldinger til start. Av disse fikk vi Josefin fra Halden på en 7.plass i D14-16C, Sigurd fra Halden på en 9.plass i H16, Christoffer G fra OK Moss på en 2.plass i H14-16C, Sondre fra OK Moss på en 5.plass i H15 og Henrik fra Varteig på en 4.plass i H14. 

På søndagen 4.august fulgte HL - sprint. Her hadde vi 23 ungdom på startstreken. Av disse kom Ludvik fra Fredrikstad på en 4.plass i H15, Sivert fra Fredrikstad på en 9.plass i H16, Emma Sofie fra Fredrikstad på en 10.plass i D15, Alfred fra OK Moss på en 2.plass i H15 og Henrik fra Varteig på en 6.plass i H14. 

Etter disse to løpene takket hovedløpet for seg, og resterende dager deltok vi på O-Landsleir. Her var det fjelltur, aktivitetsdag og det som kanskje for mange er et av høydepunktene på en slik tur. Kretsstafetten. Østfold stilte i år med 5 rene Østfold lag og et mix lag med Vestfold. Her var det Østfold 1 som gjorde det best med en 11 plass av 71 lag på startstreken. Vidre fikk vi her med oss en 19,24 og 33.plass. 

Neste år er Hovedløpet arrangert i uke 31/32, og denne gang er det Østmarka vi skal til!