Hallandspremieren

Postet av Østfold Orienteringskrets den 15. Mar 2020

Skrevet av Asta Chatrine Amundsen

Helgen 6-8.Mars satte 43 østfoldinger kursen mot Halmstad og sesongens første konkurranser. 

I den sammenheng har vår ungdomsrepresentant skrevet er reisebrev som kan leses her:

Hallandspermiären

Forrige helg var starten på manges o-sesong, nemlig Hallandspremiären. Over 40 østfoldinger ble med til Sverige for å løpe i skogen! VI var en stor gjeng av ledere, ungdomsløpere og flere juniorer i år. Helgen besto av nattløp på fredagen, mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag. Det har vært litt av en tur!

De fleste tok bussen til Halland, Sverige på fredag. Vi passerte grensen rundt kl.14 og deretter fulgte en fire timers busstur til vandrerhjemmet hvor vi skulle bo de neste dagene. Gjengen rakk ikke å pakke ut før bussen gikk videre til løpet. I år var det ekstra mange østfoldinger som turte å begi seg ut på de lange, krevende løypene som utgjør Kattegattnatt. Terrenget var veldig flatt, med mange tydelige stier. Det var også ett lite, diffust og detaljert område hvor rundt 80% av postene lå. Dermed var det nesten alltid en post i nærheten av deg og det var lett å rote seg bort. Noen av østfoldingene som klarte å holde tunga rett i munn var Emil Husebye Aamodt fra Fredrikstad Skiklubb som tok gullet i H14, og Alfred Bjørnerød fra OK Moss som løp inn til en andreplass i H16. Da vi kom tilbake til vandrerhjemmet var det nok mange slitne sjeler som sovnet fort.

Neste morgen var det tid for mellomdistanse. Løpet gikk 20 minutter unna vandrerhjemmet på Vilshärad. Her kjente mange seg igjen ettersom både Hallandspremiären og 5-dagers har vært arrangert der tidligere. Det var kystterreng, enda flatere enn nattløpet og lettløpt, men med innslag av større sanddyner. Vi var veldig heldige med været, der enkelte utøvere beskrev det som å løpe på sommeren. Resultatmessige har Østfold ingenting å skjemmes over: Alfred Bjørnerød og Emil Husebye Aamodt tok begge sølv i sine klasser. For gjengen var veldig deilig å komme seg på badeland senere på dagen og vi avsluttet med pizza til middag. Resten av kvelden var forbeholdt restitusjon og sosialt, som trolig mange hadde godt av.

Det siste løpet for helgen, langdistansen, var også på Vilshärad. Løypene ble lengre og tyngre, og de fleste fikk kjørt seg hardt. Været var noe kjøligere enn gårsdagen, men fortsatt behagelig løpevær. Østfoldingene presterte sterkt, også i dag: Alfred Bjørnerød fra (OKM) tok et etterlengtet gull i H16, Emil Husebye Aamodt (FSK) avsluttet sterkt med en 2. plass i H14 og Sigrid Schmitt Gran (HSK) løp inn til bronse i D14. På bussturen hjem var det god, men sliten stemning, så det gjorde godt å ta lunsjen på McDonalds i Göteborg. 

Vi vil til slutt takke alle utøverne, både ungdomsløpere og juniorer, som har bidratt med godt humør og trivelig stemning. Spesielt kan vi takke alle lederne som har arrangert aktiviteter, ordnet med mat og sørget for at vi kom tidsnok til start. Turen hadde ikke vært mulig uten dere! Ellers så håper vi at like mange blir med på turen til neste år og at alle har en strålende o-sesong framover.

 

- Jakob Torgersen