Corona situasjonen og Østfold O-Krets

Postet av Østfold Orienteringskrets den 20. Mar 2020

Skrevet av Asta Chatrine Amundsen

Slik påvirkes orienteringsaktiviteten i Østfold av Corvid-19 viruset:

 

Vi befinner oss nå i en ekstraordinær situasjon, noe som gjør at vi ser at stadig flere av vårløpene nå blir avlyst. 

Idretten er en bagatell i forhold til folkehelsen i disse tider, og vi i kretsen oppfordrer alle til å følge de rettningslinjer som blir gitt av FHI til en hver tid. 

25.03.2020:

- Alle løp i April blir avlyst, dette inkluderer Ungdomsserien og Østfoldsprinten. Om klubbene ønsker prøver vi finne nye datoer til disse arrangementene når situasjonen normaliserer seg. 

 

På denne siden vil jeg i tiden fremover prøve å oppdattere med relevant info i forhold til Østfold O-krets og Corona-avlysninger. 

1.      Alle løp som er i henhold til NOF’s terminliste og kategori som IOF, WRE, NorgesCup og uttagningsløp avlyses ihht skriv fra NOF og IOF

a.      Fredrikstad SK har avlyst sine løp.

b.      Halden O-meeting er avlyst (WRE / NorgesCup).

c.       Sprint Norges Cup Sarpsborg avlyses.

d.      Lørdagskjappen og Smaaleneløpet avlyses.

e.      Dersom noen klubber ønsker å forsøke å arrangere sine løp senere på sesongen, må dette tas opp sammen med kretsen og NOF.

Her er rettningslinjene fra NOF klare. Ingen løp er å bli arrangert, før vi får klarsignal fra NOF. 

 

2.      Alle andre løp vurderes avlyst i forhold til krav og pålegg fra NIF / FHI eller andre myndigheter. Arrangører av løp i mai og juni tar dette opp i god tid sammen med kretsen / NOF dersom det råder usikkerhet.

Et generelt råd i disse usikre tider er å ikke pådra seg for store kostnader knyttet opp til et arrangement. Hvor lang tid dere trenger på forberedelsene er opp til hver enkelt klubb. 

 

3.      Unionsmatchen har via mail og på sine hjemmesider lagt ut en del info om veien videre. Først nå ventes det på en avgjørelse innen 15 april på om arrangementet blir gjennomført i Mai, forsøkt flyttet til senere i sesongen eller avlyst i 2020, mot at Mjøs-O arrangerer i 2021 istede. De fleste kretser i organisasjonen har sagt seg villige til å forskyve rulleringen med et år. 

 

4.      Treningsmuligheter

a.      Vi foreslår at samtlige klubber med opplegg som lages og som kan benyttes i forhold til godkjent regelverk, kan deles med andre klubber. Alt må selvsagt foregå i henhold til gjeldene smittervern regler. Østfold O-krets kan administrere ved kretssekretæren et felles lagringsområde hvor kart lagres. Alle opplegg må beskrives med regler mhp. beskyttelse mot smitte. Mer informasjon ligger på ØOK’s hjemmesider.

b. NOF oppfordrer videre at alle klubbene som driver med Tur-O og Stolpejakt fortsetter med dette. Dette for å gi et tilbud til trening som er positivt for folkehelsen. Ved og også få O-løperne ut i terrenget, bidrar vi til å avlaste de mest brukte turstiene. Noe som er vinn-vinn for alle!

Se skriv fra NOF her: 

 -   Det er forslag fra enkelte på at Tur-Orientering gjøres gratis som et tilbud til folk som vil ut i marka. Hver enkelt klubb må avgjøre dette selv om de vil gjøre dette kostnadsfritt, eventuelt at de gjør Tur-O mer tilgjengelig via nett. Folk står nå i kø på å ha noen aktivitet.

 -    Stolpeorientering kan benyttes, også under gjeldene forutsetninger i forhold til smittevern.