Ungdomsserien Løp 5

Postet av Østfold Orienteringskrets den 4. Sep 2023

unnamed fileunnamed fileIMG_2020.JPGIMG_2416.JPGIMG_2295.JPGIMG_0416.JPG

Skrevet av Håvard Wedege

Etter en lengre sommerpause var det endelig tid for oppstart av Ungdomsserien igjen. Fredrikstad SK inviterte til en morsom og utfordrende sprint i Fredrikstad sentrum, og det var 143 forventningsfulle deltakere, som storkoste seg i plankebyens gater. Lukten av svidd asfalt har akkurat lagt seg, etter at det ble løpt virkelig fort i flere klasser. I tillegg var det svært gledelig å se mange nye fjes i N-åpen og i flere av de yngre klassene. 

I gode sprintforhold var det hele 143 blide deltakere som startet opp høstsesongen med Ungdomsserien løp 5 i Fredrikstad. Etter en lengre sommerferie, hvor mange har fått slappet av, kanskje løpt noen ferieløp, eller trent litt alternativ, var det flere som gledet seg over å igjen kunne treffe venner på Ungdomsserien

Vidar Solberg fra arrangørklubben Fredrikstad SK, hadde funnet frem et spennende sprintområde i sentrum av plankebyen. Området bød både på flate boligområder, sentrumsnære bykvartaler og en større høyde med litt butikker og tettere nabolag. Dette ga gode muligheter for krevende sprintveivalg, og stilte høye krav til godt fokus hele veien. Resultatlisten viser at det var mange som behersket krevende sprint orientering, og hadde fart i beina.

unnamed file
På Livelox, kan de ulike veivalgene sammenlignes, og man kan analysere hvor man har tjent eller tapt tid. 

unnamed fileOver: Flere spennende veivalgsstrekk, og stor variasjon i utfordringer for deltakerne.

Resultater:
Ungdomsserien har barn, ungdom og junior i fokus. Målet er å skape orienteringsglede for alle, samt skape en fin arena for utvikling i kretsen. I tillegg er det mange morsome konkurranser innlagt i Ungdomsserien. Sammenlagtleder i hver av konkurranseklassene får løpe i den gule ledertrøya, lederen i klatrekonkurransen bærer "polkadotttrøyen", og den raskeste spurteren får bære den grønne spurttrøya. I tillegg samler alle deltakende klubber poeng i en klubbkonkurranse.

IMG_2020.JPG

I sprint teller hvert sekund, og det må spurtes helt inn i mål.

Klubb:
Det var svært gledelig å se flere nye fjes i N-løypa og i D/H 9-10. Fredrikstad SK hadde som arrangør virkelig mobilisert mange løpere til start, og samlet godt med poeng i klubbkonkurransen. Også gledelig var Varteig OL som hadde rekordmange deltakere på start i N-Åpen. De tok med det litt innpå Indre Østfold OK og Sarpsborg OL i klubbkonkurransen. Med NM-uka i orientering fra torsdag, var det noe tynnere i juniorklassen, mens i DH 11-12 og i DH 13-14 var det godt med deltakere. Fredrikstad SK har nå hele 929 poeng, og leder med det godt foran Halden SK på andreplass med 784 poeng. OK Moss er på tredjeplass med 475 poeng. Varteig OL samlet i N-åpen klassen tredje mest poeng, noe som er gledelig å se av klubben som til helgen inviterer til O-troll leir.

IMG_2416.JPG
Fokusert på neste post


Ledertrøyer:

D 11-12: 
Hanna Haldin (Halden SK) fortsetter den gode sprintformen, og vinner sin andre sprint på rad i Ungdomsserien. Hun var i en tett duell med arrangørklubbens Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) og Johanne Klavestad Aaby, og i mål skilte det kun 21 sekunder til Eva Riddervold Kahrs. Det vekslet noe underveis i løpet, men mot slutten fikk Hanna de avgjørende sekundene. Johanne Klavestad Aaby var den som tok føringen fra start, og ledet lenge. Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), var også nære pallen, med kun 11 sekunder opp til Johanne.

Hanna Haldin (Halden SK) overtok med sin seier, ledertrøyen fra Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK), og spenningen lever videre inn mot finalen.

H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK) hadde satt turbo på sine joggesko, og sprintet inn til en suvren seier blant de yngste gutta. Nærmest fulgte lagkamerat Ole Christian Løchen (Halden SK). Aksel Solberg (Fredrikstad SK) tok tredjeplassen kun 13 sekunder bak Ole Christian. De to kjempet lenge om å bli nr. 2, men haldengutten Ole Christian trakk det lengste strået mot slutten.

Håkon Bryggen (Halden SK) overtok med sin seier ledertrøyen fra klubbkompis Ole Christian Løchen (Halden SK). Her er det tett, så det blir spenning helt inn til finalen.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) starter høstsesongen slik hun startet vårsesongen, på topp. En solid sprint førte henne til topps i Fredrikstad. Også i denne klassen var det tett om plassene på pallen. De to klubbveninnene Ellen Maria Ringstad og Ingrid Sofie Hox Brynildsen (begge Fredrikstad SK), knivet side om side hele veien, men et svært godt gjennomført nest siste strekk av Ellen Maria, gjorde at hun avgjorde til sin fordel i kampen om andreplassen.

Tuva Fosser Lundsrud sikret flere viktige poeng på ledertrøyen, som nå sitter tryggere på hennes skuldre.

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) som har hatt en travel sommer med mange løp, har holde vårformen, og kunne notere nok en seier, og poeng på ledertrøya. Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) tok andreplassen, og Isak Solberg (Fredrikstad SK) ble nr. 3.

Ville Emil Wingstedt beholder den gule ledertrøyen.

D 15-16: Dagens superwoman var Minna Sofie Wingstedt (Halden SK). Hun var kun 2 sekunder fra "supermanntid" som ofte er betegnelsen på tiden man får ved å legge sammen alle de beste strekktidene. Hun hadde beste strekktid på alle poster, bortsett fra spurten, hvor D 15-16 spurt spesialisten Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) hadde en suveren spurt. Tiden til Minna hadde også hold til en sterk tredjeplass hos gutta i H 15-16. Jenny Danevad (Fredrikstad SK) tok andreplassen, og Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) tok tredjeplassen.

Emma Aune Jakobsen (OK Moss) viser at stabilitet er tingen, og nok et godt løp sikrer henne ledertrøyen til neste løp.

H 15-16: Blant gutta var det nok en hovedløpsvinner som viste at sprintformen fra Trondheim var inntakt. Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) tok hjem seieren på hjemmebanen. Fredriks Signebøen (Halden SK) leverte et svært solid løp, og ble belønnet med andreplass. Selmer Løken (OK Moss) tok tredjeplassen. Så er det slik at det viktigste med Ungdomsserien er trening, og utvikling. Peder Kjerkreit (Trøsken IL) gjorde et svært godt løp, og var innom alle posten, men hadde desverre vært litt kjapp i en stempling. Dessverre er det slike ting som skjer i blant, og det var synd at noe slikt skulle gjøre at han nå mistet ledertrøyen, men for alle som var uheldige å disket, så er det viktig å ta med seg det gode løpet videre.

Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) tok med det over den gule ledertrøyen.

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) var best av juniorene på hjemmebane, og holder nå godt på den gule ledertrøyen. Andreplass tok Inger Anne Svendsby Braarud (Halden SK), og tredjeplassen gikk til Jenny Siggerud (Sarpsborg OL).

Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) har ledertrøyen.

H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) kapret seieren blant juniorene i herreklassen. Han vant foran Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) og Audun Nordby (Fredrikstad SK).

Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) tok med sin andreplass over ledertrøyen blant juniorgutta.

IMG_2295.JPG
Supermann over mål

Spurttrøya:
Kretsen har mange løpere med fart i beina. De raskeste etter 5 løp, som skal bære den grønne trøya i til høstsesongen er:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) leder, men har også den gule ledertrøyen, så Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) låner den grønne trøya i neste løp.
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) beholder trøya etter nok en rask spurt.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK)
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK)
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) viser igjen at hun er rå i spurten.
H 15-16: Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) leder, men har også overtatt den gule trøya, så Selmer Løken (OK Moss) bærer trøyen i neste løp.
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene, så Jenny Siggerud (Sarpsborg OL) får låne spurttrøya ved løp 6.
H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) er ny sprintleder i juniorklassen.IMG_0416.JPG
Nøye stempling er viktig

Klatretrøya:


D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK) er leder i klatrekonkurransen.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) er fjellklatrerer i H 11-12, og holder trygt på klatretrøya.
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) var raskest, og har klatretrøya og ledertrøya, Ingrid Sofie Hox Brynhildsen (Fredrikstad SK) var nest raskest, men hun har spurttrøya, så her får Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK) låne klatretrøya i neste løp.
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men også spurttrøya, så Anders Rostveit Elmi (OK Moss) låner trøya i neste løp.
D 15-16: Emma Aune Jakobsen (OK Moss) leder både sammenlagt, og klatrekonkurransen, så Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) låner klatretrøya i neste løp.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) er nok en gang sterkest i motbakkene
D 17-20: Marte Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) får låne klatretrøya i neste løp, da Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) holder alle trøyene.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) er igjen den suverene sjefen i bakkene blant juniorene

Resultater:

Link til resultater fra gårsdagens løp: Resultater løp 5
Lenke til sammenlagtstilling: Sammenlagtstilling Ungdomsserien 2023

Neste løp:

Neste runde i Ungdomsserien er 12. september og arrangør Indre Østfold OK. Løypene er lagt, og denne gangen er det real skogsorientering og langdistanse på programmet. Påmelding gjøres her: Påmelding løp 6

Neste løp er også nest siste løp for Finalen 23. september. Da blir det spennende jaktstarter, og etterfinale med overnatting på SOL-Hytta, og busstransport til KM-lang søndag 24. september. Vell møtt!

Takk til Fredrikstad SK for en flott sprint og gjennomføring av Ungdomsserien løp 5.