O-Troll leir 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 15. Sep 2023

unnamed fileunnamed fileOtroll leir 3.jpgO-troll leir 2.jpgO-troll leir 4.jpgIMG_7064.jpgO-troll leir.jpg

Skrevet av Håvard Wedege

58 barn i alderen 9-12 år, deltok i helgen som var på årets O-Troll leir i regi av Varteig OL. Med i arrangørstaben var også to juniortrenere fra kretsen, i Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) og Martin Bryggen (Halden SK). Arrangørene hadde sydd sammen et variert og spennende opplegg for de fremmøtte deltakerne, og hadde sørget for praktisk innlosjering på Varteig skole.

De fremmøtte deltakerne ble tatt varmt imot da de ankom Varteig skole i 12-tiden lørdag 9. september. De første fikk satt opp sine madrasser i gymsalen, før de aller fleste sprang ut i skolegården for å teste de ulike lekeapparatene i påvente av første aktivitet.

Da alle deltakerne var på plass, var det klart for en poengorienteringsløype, etter inspirasjon fra "Råtass-konkurransen" fra O-festivalen. Barna ble delt opp i grupper på tvers av alder og klubber, og skulle ut på en poengorienteringsløype, hvor deltakerene hadde 60 minutter på å ta flest mulig poster, og de ulike postene ga ulikt antall poeng, og hvor det fantes flere innlagte utfordringer på flere av postene.

unnamed fileAv utfordringer var det blant annet plassert en post midt uti et vann, så deltakerne måtte svømme litt for å få stemplet. En pre-o post, hvor deltakerne måtte lese postbeskrivelsen nøye for å være sikker på å ta riktig post i valget mellom flere poster inntil hverandre. En Quizz-post, hvor et av spørsmålene var en rebus:

unnamed file
Og en "Trepost", hvor deltakerene måtte bruke klatreferdighetene for å få stemplet.

Otroll leir 3.jpg

Etter fullført poengløype, var siste utfordring i lagkonkurransen en sprintløype i skolegården, hvor to og to deltakere løp mot hverandre motsatt vei. Dette bød på høy fart og stor innsats av alle deltakere.

O-troll leir 2.jpg

Etter fullført sprint, fikk deltakerne tatt en etterlengtet dusj, og så var det klart for pizza i gymsalen. Utover kvelden var det videre en liten premieutdeling for lagkonkurransen, og det ble servert godteri og frukt. 

O-troll leir 4.jpg

Kvelden ble videre brukt til spill og lek, og mange fikk nye bekjentskaper på tvers av klubbtilhørighet. Etter en aktiv dag, falt tilslutt alle deltakere og lagledere til ro i gymsalen, som var både spisesal og sovesal. 

Søndag våknet deltakeren opp til frokost, før det bar ut på en liten Tur-o, og stjerneorientering. Kjell Einar Andersen fra Varteig OL, fikk presentert Tur-o appen, og alle deltakere fikk Tur-o pakken til Varteig og Sarpsborg. Så nå kan alle deltakere lære opp sine foreldre og venner i hvordan gå tur-o. 

Stjerneorienteringen ble gjennomført i lag på 2-3 personer, og etter å ha fullført 1-3 sløyfer, ventet det marshmellows ved gapahukene.

IMG_7064.jpg

Etter endt aktivitet, bar det ned til skolen for pakking og hjemreise.

Arrangørene kunne under årets leir glede seg over mye latter og smil blant deltakerne. Vi håper alle var godt fornøyd, og tar med seg gode minner og motivasjon til videre orienteringsglede etter helgen. 

Av de 58 deltakerne var det gledelig å se at 6 av våre aktive klubber var representert. Det er godt å se at det gror godt i flere klubber, og så håper vi at aktiviteteter som O-Troll leir er noe som skaper motivasjon, og at deltakerene deler sine opplevelser tilbake i sine klubbmiljø, slik at andre allerede nå kan glede seg til neste års leir, som arrangeres av Indre Østfold OK.

En stor takk rettes til våre juniortrenere Henrik og Martin, som virkelig hadde funnet på et morsomt opplegg for deltakerne. De var også populære ledere blant barna, og gode forbilder. En stor takk også til Varteig OL, og alle deres frivillige som har bidratt til å gjennomføre årets leir.

O-troll leir.jpg