Ungdomsserien Løp 7 - Finale "Preview"

Postet av Østfold Orienteringskrets den 21. Sep 2023

unnamed fileLysløypa, Sarpsborg | b k | Flickrunnamed fileunnamed fileunnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Lørdag 23. september er det klart for Ungdomsserien løp 7 "Finaleløpet", fra SOL-Hytta ved Tunevannet. Etter en lang og innholdsrik sesong, skal de siste poengene på ledertrøya, klatretrøya og spurttrøya jaktes i Sarpsborgmarka. Det legges opp til en tett og spennende jaktstart, og fine løyper for de yngste i N-åpen og DH 9-10. Det er svært gledelig å se hele 122 deltakere påmeldt for helgens løp, og arrangørklubben SOL har skapt en flott ramme rundt løpet.

Finaleløpet går fra SOL-Hytta, og vil foregå i jaktstartformat. Vi har lagt opp til en kompakt jaktstart. Startlisten baserer seg på sammenlagt resultat etter 6 løp der 1 poeng tilsvarer 0,1 sekund. Dette for at så mange som mulig kan være med i tettstriden for dette løpet. Plassering i mål er resultatlisten for det 7.løp. Sammenlagt resultat for Ungdomsserien baserer seg på de 4 beste løp etter 7 løp.

Videre følger en liten "preview" på stillingen i de ulike klassene foran finaleløpet:

Løpsinformasjon:

unnamed file
Første start går kl: 12:00, og det er D 17-20 som starter først ut. Lenke til startlisten kan finnes her: Startliste Finale

Mer praktisk informasjon om løpet kan leses i innbydelsen og PM som kan finnes her: Arrangementsinformasjon Finale

Lysløypa, Sarpsborg | b k | Flickr

Terrenget og løyper:
Finalen vil ha arena på SOL-hytta, ved porten til Sarpsborgmarka. Det er et populært tur og rekreasjonsområdet, så terrenget har mange stier og større grusveier på kryss og tvers i terrenget. Selve terrenget er småkupert, med tidvis detaljrikt, men partier som er noe oppstykket av stup og skrenter. Løpbarheten er generelt god, med varierende sikt.

Løypene er lagt for å skape variasjon og en spennende jaktstart, men selvstendig orientering vil bli belønnet. Det er lagt opp til flere spennende veivalgsstrekk, hvor deltakerne må evne å vurdere flere alternativer, opp mot sine styrker. Her vil det både finnes alternativer for den løpssterke, teknikeren og den taktiske. Løypene vil brytes opp av kortere og mer tekniske strekk, og det er avgjørende å holde hodet kaldt i det spenningen stiger i takt med at løperne nærmer seg mål. Hvem klarer å riste av seg sine konkurrenter ute i skogen, og hvem vinner i spurten om løperene kommer samlet til mål?

Sammenlagtresultat:

unnamed file

Det er spenning i flere klasser om hvem som etter finalen kan kalle seg "Ungdomsmester 2023". I noen klasser er vinnerne allerede kåret:

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) har fire seiere, og har med det nådd maksscoren 4000 poeng allerede før finalen,og vil med det vinne sammenlagt i yngste jenteklasse. I jaktstarten går hun ut 8 sekunder foran Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og 9 sekunder foran Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK). Her er det fire jenter innenfor 21 sekunder, og bakover er det tett i tett med løpere som vil jakte bakfra.

H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK) har fem seiere, og dermed også nådd maksscoren 4000 poeng. I finalen går han hun 7 sekunder foran klubbkamerat Ole Christian Løchen (Halden SK), med Aksel Solberg (Fredrikstad SK) like bak. Her er det potensielt en stor gruppe som kan samles, da hele 5 løpere går ut innenfor 40 sekunder. Det er tett i sammendraget om flere plasser, så her lever spenningen til alle er i mål.

D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) kan se tilbake på en strålende sesong i Ungdomsserien, og hun har også 5 seiere, og med det maksscoren 4000 poeng. Her er det knyttet stor spenning i duellen om 2. og 3. plassen som står mellom Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK), Ellen Maria Ringstad (Fredrikstad SK), og Kristine Bekkevard (Halden SK). I jaktstarten har Tuva en 30 sekunders luke, men konkurrentene kommer på løpende bånd bakfra.

H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK) har også hatt en strålende sesong i årets Ungdomsserie, med 5 seiere og maksscoren 4000 poeng. Her er det svært jevnt mellom Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) og Isak Solberg (Fredrikstad SK) om 2. plassen sammenlagt. De to duellantene går ut med kun 2 sekunders mellomrom i jaktstarten, så det blir en spennende duell å følge lørdag. Løperne kommer videre som pærler på en snor, så her lever spenningen hele veien.

D 15-16: I jentenes 15-16 klasse har vi hatt flere vinnere gjennom sesongen, og spenningen lever om hvem som tilslutt kan kåres til "Ungdomssmester 2023". Jenny Danevad (Fredrikstad SK) har en finger på pokalen, og starter i den gule ledertrøyen, men må holde unna for jagende Sofie Holm Nedrebø (OK Moss), som med strykning av nonen løp, kan klatre høyt når poengene skal telles opp. Også Emma Aune Jakobsen (OK Moss) har løpt stabilt gjennom sesongen, og kan med en sterk jaktstart utfordre de to første om seiren.

H 15-16: Hovedløpsvinneren Syver Strand Gulbrandsen (Fredrikstad SK) har også hatt en god sesong i Ungdomsserien, og har nådd maksscoren 4000 poeng før finalen. Fredrik Signebøen (Halden SK), Selmer Løken (OK Moss) og Peder Kjerkreit (Trøsken IL) er alle i kampen om de siste pallplassene, og vil trolig se hverandre i skogen på den avgjørende jaktstarten. Hvem tørr å bryte ut av gruppen, for å ta et eget veivalg? 

D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) leder sammenlagt, og vil trolig kunne beholde den gule ledertrøyen også etter finalen. Her er det jevnt og vi har sett flere vinnere i denne klassen gjennom sesongen. I finalen er det tre påmeldte deltakere, og alle vil gå ut innenfor 48 sekunder. Her kan mye skje, og vi gleder oss til å følge spent med underveis.

H 17-20: Guttenes juniorklasse er åpen før finalen. Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) leder ut på den avgjørende jaktstarten, men Martin Bryggen (Halden SK) har mulighet til å snike seg forbi, og ta sammenlagtseieren med et godt løp. Vil vi se en taktisk affære, eller vil Bryggen prøve seg på noen angrep ute i skogen?

Spurttrøyen:

unnamed file

D 11-12: Hanna Haldin (Halden SK) har nådd maksscoren 400 poeng, og er med det vinner av årets spurttrøye
H 11-12: Trym Strømberg (Fredrikstad SK) har nådd maksscoren 400 poeng og kan tittulere seg som årets spurter blant gutta.
D 13-14: Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) er spurtmester blant jentene med 400 poeng
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK), Ville Emil Wingstedt (Halden SK) og Isak Solberg (Fredrikstad SK) kjemper alle om den grønne trøyen.
D 15-16: Malin Husebye Aamodt (Fredrikstad SK) har vært suveren i spurten i D 15-16 og har nådd maksscoren 400 poeng.
H 15-16: Syver Strand Guldbrandsen (Fredrikstad SK) og Selmer Løken (OK Moss) duellerer om den grønne trøya i finalen
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) er vinner av spurttrøya med 400 poeng.
H 17-20: Johan Haugstvedt (Indre Østfold OK) og Henrik Julian Fontes Aarbu (Halden SK) vil måtte avgjøre hvem som får den grønne trøya under lørdagens finale. Kun 1 poeng skiller de to!

Klatretrøyen:

unnamed file

D 11-12: Johanne Klavestad Aaby (Fredrikstad SK), Elise Holm Nedrebø (OK Moss) og Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) er alle tre i kampen om årets klatretrøye.
H 11-12: Aksel Solberg (Fredrikstad SK) har holdt klatretrøyen hele sesongen, men må passe seg litt for Ole Christian Løchen (Halden SK) i finalen.
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) er klatremester blant jentene med 2000 poeng og maksscore.
H 13-14: Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK) og  Ville Emil Wingstedt (Halden SK) er i en spennende duell om årets klatretrøye.
D 15-16: Jenny Danevad (Fredrikstad SK) leder klatrekonkurransen, men med en super finale kan Sofie Holm Nedrebø (OK Moss) kanskje stjele trøyen i siste løp.
H 15-16: Anders Hovgaard Eisvang (OK Moss) har maksscore 2000 poeng, og vil med det kåres til årets klatrer i H 15-16
D 17-20: Ingrid Pedersen Holmskau (Fredrikstad SK) er vinner trolig vinner av klatretrøyen, da hun har en solid ledelse til nr. 2.
H 17-20: Audun Nordby (Fredrikstad SK) har vist gjennom hele sesongen at han er den sterkeste i bakkene blant juniorgutta. Med maksscore 2000 poeng, er trøya hans også etter finalen.

Finalen:
Vi gleder oss stort til å følge alle duellene, og alle blide deltakere som forhåpentligvis skal få en morsom opplevelse i Sarpsborgmarka lørdag. I tillegg til prestisje og konkurranse, er det viktigste å kjenne på mestring og o-glede. Etter løpet, blir det premieutdeling for årets innsats, og videre en hyggelig etterfinale på SOL-hytta. Søndag plukker en storbuss opp alle deltakerne fra etterfinalen, og kjører dem til KM-lang som arrangeres av Fredrikstad SK.

Alt ligger til rette for en morsom o-helg. Vell møtt til alle foreldre, lagledere og utøvere.