Sammenlagtstillingen i Skaukarenes Krus 2023

Postet av Østfold Orienteringskrets den 25. Okt 2023

unnamed file

Skrevet av Håvard Wedege

Etter en lang sesong med tette dueller, er nå vinnerne av Skaukarenes Krus 2023 klare. Det siste tellende delarrangementet, Blodslitet, gikk av stabelen sist lørdag, og det var spenning helt inn til målstreken.

Østfold o-krets fører ranking på kretsløp for klassene DH 11-12 og DH 13-14. Det er før sesongen satt opp 10 delkonkurranser. Maks 5 løp teller, og den løperen med høyest poengsum etter siste delkonkurranse, er vinneren. Dersom to eller flere løpere har samme poengsum, er det høyest poengsum på de enkelte delarrangement som teller. Vinnerne tildeles Skaukarenes krus. Utdelingen av Skaukarenes krus foretas av en representant fra Skaukarenes klubb på Kretstinget 5. februar 2024.

I 2023 var tellende delkonkurranser:

Resultater 2023:

D 11-12:

I yngste jenteklasse var det svært tett mellom de tre første. Kun 2 poeng skilte 1. og 3. plassen. Gjennom sesongen står både Elise Holm Nedrebø (OK Moss), Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) og Hanna Haldin (Halden SK) med flere enkeltseiere. Etter en tøff fight gjennom hele sesongen, var det tilslutt Elise Holm Nedrebø (OK Moss), som kunne juble for sammenlagtseier med 49 poeng. Under det avsluttende finaleløpet Blodslitet, var det Eva Riddervold Kahrs (Fredrikstad SK) som trakk det lengste strået, med det gikk hun forbi Hanna Haldin (Halden SK), og tok 2. plassen med 48 poeng. Hanna Haldin (Halden SK) tok tredjeplassen med 47 poeng.

H 11-12:
Årets sjef i blant de yngste gutta er Håkon Bryggen (Halden SK), som kan juble for både seier i Ungdomsserien, og som vinner av Skaukarenes krus 2023. Med seier i 8/10 løp, ble det full pott og 50 poeng til den lettbeinte haldenseren.

Kampen om de resterende plassene på pallen var svært tett, med 4 løpere innenfor 1 poengs margin. På 2. plass med 42 poeng var det tilsutt Trym Strømberg (Fredrikstad SK), som med en sterk 2. plass blant østfoldingene i Blodslitet, som kunne juble for 2. plassen. Også på 42 poeng, finner vi Ole Christian Løchen (Halden SK) på en 3. plass. Han har levert jevnt i toppen gjennom hele sesongen. På 4. og 5. plass finner vi begge på 41 poeng, Aksel Solberg (Fredrikstad SK) på 4. plass og Daniel Grønberg (Sarpsborg OL) på 5. plass.

D 13-14:

Full pott finner vi også hos vinneren av jentenes 13-14 klasse. Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss) med 50 poeng, måtte se seg slått av lagveninne Pauline Gudim Valsgård (OK Moss) i helgens Blodslit, men står med 6 av 10 seiere når sesongen skal oppsummeres. Også Tuva er vinner av både Ungdomsserien og Skaukarenes krus 2023. På 2. plass etter en sterk avslutning på sesongen, finner vi Pauline Gudim Valsgård (OK Moss), med 48 poeng. Hun startet sesongen for Indre Østfold OK, men har etterhvert tatt del i det gode treningsmiljøet i OK Moss. Med 45 poeng finner vi Ingrid Sofie Hox Brynildsen (Fredrikstad SK) på en 3. plass.

H 13-14:
Jevnt i toppen var det også blant gutta i 13-14 klassen. Ungdomsserie vinneren Ville Emil Wingstedt (Halden SK) kan også juble som vinner av Skaukarenes krus 2023, og full pott med 50 poeng, men det var ikke uten kamp fra andremann Selmer Ringstad Holt (Fredrikstad SK). I avslutningsløpet Blodslitet, var det Selmer som sto distansen best, og kunne avslutte sesongen med en 10 poenger, dette gjorde at han tilslutt endte på sterke 48 poeng. Tredjeplassen gikk til Joel Bronebakk Johansson (Halden SK) med 41 poeng, dette kun 1 poeng foran 4. plassen til Isak Solberg (Fredrikstad SK). Solberg var sterkest i finalen, men Bronebakk Johansson holdt stand, og kom på plassen bak, hvis vi teller østoldinger.

Vinnere 2023:
Vinnere av Skaukarenes Krus 2023, og som herved inviteres til Kretstinget 5. februar, for utdeling av kruset er:

D 11-12: Elise Holm Nedrebø (OK Moss)
H 11-12: Håkon Bryggen (Halden SK)
D 13-14: Tuva Fosser Lundsrud (OK Moss)
H 13-14: Ville Emil Wingstedt (Halden SK)

Lenke til resultater:
Vi gratulerer alle deltakere med innsatsen i 2023, og gleder oss til å invitetere til nye løp i 2024. For fullstendig oversikt over årets resultater se: Oversikt Skaukarenes krus 2023